Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 41 42 44 45 ... 56
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Nokia N900  (Pročitano 188600 puta)
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 3415
Zastava Republika Srpska
OS
Nepoznat
Browser
Opera Mini 5.1.22395
@thefukara, jesi li probao? Znam da nije finalna verzija ali daj neke utiske, na šta liči taj MeeGo? Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

tv izveštači izveštačuju izveštaj svakog dana

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 28218
Zastava
OS
Linux
Browser
Mozilla Firefox 3.5
mob
Apple iPhone 6
nisam jos instalirao. uradicu to u toku slj. sedmice, mada nakon par klipova koje sam pogledao na UTube-u nisam nesto pretjerano fasciniran MeeGo-m.  Smile
IP sačuvana
social share

jetra mi je propala, imam čir na crevu,
kamen je u bubregu, .ebem li mu kevu

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Jet set burekdzija

Лонг лив ћирилица!

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 6247
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
mob
Nokia Lumia 1020
nisam jos instalirao. uradicu to u toku slj. sedmice, mada nakon par klipova koje sam pogledao na UTube-u nisam nesto pretjerano fasciniran MeeGo-m.  Smile
Tablet verzija izgleda dosta bolje...

Sve u svemu, bitno da je linux, UI se može doterati Smiley
IP sačuvana
social share
Молим паметније да више не попуштају.
Стање је веома критично.
Pogledaj profil WWW GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

tv izveštači izveštačuju izveštaj svakog dana

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 28218
Zastava
OS
Linux
Browser
Mozilla Firefox 3.6.10
mob
Apple iPhone 6
MeeGo 1.1 "instaliran", zahvaljujući čitaču kartica koji mi je dobacio @manda84. Blagodarim.  Smile

'Vako.
Početno oduševljenje, nastalo boot-ovanjem MeeGoa, je splasnulo u prvih par minuta.
Htio sam isprobati Web aplikaciju i napisati post "MeeGo 1.1 up and running" (na kraju se ispostavilo da je izraz koji je pogodniji od ovog "running" - "limping"), ali qrac.
Firefox učitava sajtove i po 10 minuta, i kad ih napokon učita prava je lutrija ubosti neki link, a postoji i nekakav bug, pa fon pritisak na space ili "." zna protumačiti kao slovo "c" pa sam na kraju u address bar-u imao "forumcccccburekccccccccom"  Smile, tako da od prvog posta sa MeeGo-a nema ništa.

Sad bi bio red da napišem koju riječ o tome šta sve na MeeGu "radi".
Pošto na MeeGu ne radi gotovo ništa, neću imati puno posla.  Smile
Radi Web aplikacija, a kako radi može se vidjeti iz gore navedenog.
Moguće je vršiti pozive. Moguće je i primiti poziv, ali... Nema tu ni vibracije, ni melodije zvona (jer se ni ne mogu podesiti) već se na ekranu pojavi milimetarska "slušalica" koja "blinka" kad vas neko poziva.
SMS aplikacija radi.
Ne može se pristupiti fotografijama i video fajlovima koji su pohranjeni na kartici.

Čitav UI izgleda kao da je crtan u paint-u i nakon Maemo 5 je totalno nezanimljiv. Animaciju koja se "demonstrira" prilikom prelaska iz landscape u portrait mode i vice versa, je vjerovatno radio neki amater.
Nakon svakog 2. restarta fon ode u airplane mod i ne može se koristiti wifi. Nakon svakog  3. ne radi tastatura.
U podešavanjima se ništa ne može podesiti.  Smile

Možda su mi očekivanja bila prevelika, ali malo je reći da sam razočaran.
Znam da je v1.1 namijenjena prvenstveno developerima, ali ne mogu vjerovati da je u javnost "pušten" ovakav poluproizvod. I poluproizvod je preblag termin. Ovo nije ni frtalj-proizvod.
Ne znam šta su mislili... Da će cijeli svijet stati zbog toga što je MeeGo ispoliran do te mjere da na njemu radi samo Web aplikacija?
Tužno je to što je Android, OS koji je namijenjen potpuno drugom hardveru, funkcionalniji na N900 od MeeGo-a.

Bolje je raditi na projektu MeeGo za N900 i godinu dana ako treba, pa pustiti u promet koliko-toliko funkcionalan OS, a ne ovako - mnogo buke oko ničega.
« Poslednja izmena: 09. Nov 2010, 10:49:37 od thefukara »
IP sačuvana
social share

jetra mi je propala, imam čir na crevu,
kamen je u bubregu, .ebem li mu kevu

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 15
OS
Nepoznat
Browser
Nepoznat -
mob
Nokia N900
Kako znam trenutna verzija meega čak nema integrisano hardversko ubrzanje procesa. To se očekuje u narednoj verziji do kraja ovog meseca. Inače novost je USB hostmode.

Ja sam već isprobao priklopiti USB stick i sa njega kopirati fajl na telefon.  Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1691
OS
Windows 7
Browser
Opera 10.63
mob
Sony Z2
"fitilj-proizvod",brate mili...     i ja se nadao čudu,pa iščekivao Fukijev post...  Smile
IP sačuvana
social share
I love mobile phones...                   HTC machines definitely have soul...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 3415
Zastava Republika Srpska
OS
Nepoznat
Browser
Opera Mini 5.1.22395
@thefukara kataklizma. Znači još ništa od nekog "normalnog" MeeGo-a za n900? Šteta. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 15
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
mob
Nokia N900
Disk 160GB ATA prikvačen na moju N900. Također sam sa njega probao da pokrenem divx film sa titlovima (srt) i nije bilo nikakvih problema.  Smile.

Koristim power kernel 45 i h-e-n 0.2-4. Do sada sam na telefon prikvačijo više USB stickova, čitač memorijskih kartica i  vanjski disk, sve je bez ili sa manjim naporom proradilo.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 15
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
mob
Nokia N900
Power kernel 45 u kombinaciji sa h-e-n 0.2-8 raspoznaju sve memorijske kartice sa čitača.  Smile

« Poslednja izmena: 13. Nov 2010, 13:47:04 od Ex nihilo »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 182
OS
Linux
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
mob
Nokia N900
« Poslednja izmena: 15. Nov 2010, 17:09:32 od Ardzuna »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 41 42 44 45 ... 56
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.067 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.