Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 40 41 43 44 ... 56
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Nokia N900  (Pročitano 188592 puta)
Clan u razvoju

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 25
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.11
mob
Apple 5
Koristio sam iPhone 3GS godinu dana i zelio sam zamjenu. Kupio sam juce n900 prvi dan ludnica nisam mogao da se snadem pa problemi sa provjerom stanja na racunu ali evo nakon 24 sata mogu reci da je puno bolji od iPhona i ukapirao sam mnoge stvari ... Maemo 5 ubija ... Interesuje me samo kako radi ovaj OVI Store i da li symbian programi mogu na Maemo 5 ?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

tv izveštači izveštačuju izveštaj svakog dana

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 28218
Zastava
OS
Linux
Browser
Mozilla Firefox 3.6.10
mob
Apple iPhone 6
As Promised – N900 Boots MeeGo and Maemo

With the release of PR1.3 and the talks about bringing MeeGo and Maemo together on the same hardware, Carsten Munk (@stskeeps), the official maintainer of the MeeGo / Nokia N900 HW adapatation has been working with kernel patches to provide this functionality.

As I previously detailed, this is done using uBoot for the RX-51 which allows NOLO to do it’s proprietary thang (hw init, region mem addressing, etc), and then passes off to a small embedded kernel who’s job it is to search out a bootable partition+kernel from an externally mounted device, microSD. It can then pivot off and boot the kernel and root filesystem directly from the microSD card.

Fairly straight forward process, huh? Well, once it’s unofficially-officially available, it will be as simple as installing a few packages, writing the MeeGo filesystem images to a microSD card and booting up!

izvor
« Poslednja izmena: 28. Okt 2010, 14:18:11 od thefukara »
IP sačuvana
social share

jetra mi je propala, imam čir na crevu,
kamen je u bubregu, .ebem li mu kevu

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 28218
Zastava
OS
Linux
Browser
Mozilla Firefox 3.6.10
mob
Apple iPhone 6
MeeGo 1.1 For The N900 Is Here

The MeeGo 1.1 images for the N900 have just been released into the wild and are now available for download. But before you get too excited, do keep in mind that MeeGo 1.1 not ready to be used as a primetime OS on the N900 and that the images have been released following a release cycle, rather than waiting for everything to mature first.

MeeGo 1.1 is a stepping stone to MeeGo 1.2 which will make the user experience to an acceptable level. There is active discussion happening about the present release on the TMO forums, have  a look if you are interested.

izvor
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 15
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.11
mob
Nokia N900
Koristio sam iPhone 3GS godinu dana i zelio sam zamjenu. Kupio sam juce n900 prvi dan ludnica nisam mogao da se snadem pa problemi sa provjerom stanja na racunu ali evo nakon 24 sata mogu reci da je puno bolji od iPhona i ukapirao sam mnoge stvari ... Maemo 5 ubija ... Interesuje me samo kako radi ovaj OVI Store i da li symbian programi mogu na Maemo 5 ?

Nije moguće instalirati Symbian aplikacije, ali izgleda da je moguće webOS (za PalmPre). Neki već igraju Sims 3, Need for Speed itd.
OVI radi tako, da se registruješ i posle možeš slobodno, da instaliraš džabe aplikacije/igre koje ima. Naravno, one koje se plaćaju moraš prije toga platiti. Kako ide plaćanje neznam, jer nisam još ništa kupovao. Dok dao sam već nekoliko donacija za aplikacije sa maemo.org. Ljudi se muče, pa kad već, neka bar popiju koje pivce na taj račun.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 15
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.11
mob
Nokia N900
Kada sam već pomenuo WebOS igre onda da napišem i kratak vodič. Ne garantujem 100% da će stvar da radi jer ga nisam isprobao, samo prenosim što sam pročitao na drugim forumima.

Priprema sistema:

Prvo je potrebno instalirati aplikacije koje omogućavaju rad WebOS igri/aplikacija:
Kod:
sudo gainroot
apt-get update
apt-get install preenv
apt-get install libgles1-sgx-img

Sledeća stvar je da morate posedovati WebOS aplikaciju (IPK fajlovi).
1. IPK fajl otvorite 7-ZIPom in "prošetajte" se do mape applications iz koje prenesite njenu podmapu (obično počinje sa com...) negdje na vaš računar
2. Na N900 kreirajte u mapi /home/user/ podmapu applications
3. Prenesite iz računara prenesite kopiranu podmapu (com...) na N900
4. Pokrenite igru iz x-terminala ili meni ikone (nešto više u nastavku)

Pokretanje igre preko x-terminala:
Kod:
root
cd /home/user/applications/kopirana_podmapa_sa_računara
chmod +xrw "fajl_za_pokretanje_igre"
preenv "fajla_za_pokretanje"

Napomene:
- navodnice ispustite
- možda će biti potrebno još prije toga promeniti atribute podmape "com..."
Kod:
root
chmod 777 "kopirana_podmapa_sa_računara"
preenv "fajla_za_pokretanje"

Kreiranje ikone u meniju:
Kod:
oot
chmod +xrw "fajl_za_pokretanje_igre"
preenv
desktopgen appinfo.json

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 28218
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.11
mob
Apple iPhone 6
Guide: How to install WebOS games on Nokia N900

IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 28218
Zastava
OS
Linux
Browser
Mozilla Firefox 3.6.10
mob
Apple iPhone 6
fercera  Smile

lista kompatibilnih igara:

- Asphalt 5
- Assassin's Creed
- Brain Challenge
- Hero Of Sparta
- Let's Golf
- Need For Speed Undercover
- N.O.V.A
- SIMS 3
- Blades Of Fury

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

Screenshot-20101029-203615.png
(268.66 KB, 800x480)
Screenshot-20101029-203847.png
(89.06 KB, 800x480)
Screenshot-20101029-203855.png
(379.52 KB, 800x480)
Screenshot-20101029-203925.png
(354.35 KB, 800x480)
Screenshot-20101029-203945.png
(331.19 KB, 800x480)
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 28218
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
mob
Apple iPhone 6
MeeGo v1.1 running on the Nokia N900

IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 28218
Zastava
OS
Linux
Browser
Mozilla Firefox 3.6.10
mob
Apple iPhone 6
Uputstvo za instalaciju MeeGo 1.1

Prošle sedmice, projekat MeeGo je predstavio MeeGo v1.1 tako da su developeri mogli vidjeti i sami se uvjeriti u sve što je do sada urađeno kad je u pitanju ovaj OS.
Ali zašto bi se samo developeri zabavljali? Slijedi jednostavno uputstvo za brzu instalaciju MeeGo-a na N900.

Kao i uvijek, ne ohrabrujemo vas da instalirate MeeGo na N900 (pogotovo ako ga koristite kao primarni uređaj) i ne preuzimamo odgovornost za bilo kakvu štetu koju eventualno možete napraviti na vašem uređaju pokušavajući da izvedete instalaciju. Nakon što smo to rekli, vjerovatno se pitate: "Pa koji moj ste onda napisali uputstvo za instalaciju?". Odgovor je jednostavan, i da nismo napisali uputstvo, vi bi vjerovatni sami pokušali da instalirate MeeGo... Pa zašto da vam ne olakšamo posao?

Napomena:

Prije nego što počnete, potrebno vam je sljedeće:

* Nokia N900 ( Smile ), ali postoji "caka", N900 mora biti pokretana posljednjom verzijom sw-a, tj. PR1.3
* PC pokretan Windows XP-om, ili nekom novijom verzijom tog OS-a (Izvinjenje čitaocima koji koriste Linux i Mac)
* MicroUSB kabl
* MicroSD kartica (kapaciteta većeg od 2GB) i čitač kartica
* Win32 Disk Imager. Ovaj program možete dl-oadovati ovdje.
* Program koji obrađuje arhivirane fajlove. Preporučujemo 7-Zip.

Imate već sve? OK, vežite se, polijećemo.  Smile

Korak 1. U Application Manager-u dodajte repo maemo.org extras-devel

Korak 2. Instalirajte "uboot-pr13" iz sekcije "System" (Možete provjeriti da li je instalacija protekla uspješno nakon što restartujete N900. Trebao bi se pojaviti pingvin nakon Nokijinog logoa, a zatim i tekst U-boot. Nakon nekog vremena Maemo će se boot-ovati regularno.)

Korak 3. sa ovog linka treba dl-oadovati meego-handset-armv7l-n900-final-mod-1.1.0.0.20101101.3-mmcblk0p.raw.bk2, što možete učiniti nakon što u odgovarajuće polje unesete svoj IMEI (*#06#)

Korak 4. Raspakujte fajl raw image koristeći 7-Zip. Zapamtite gdje ste ga sačuvali.

Korak 5. Ukoliko to već niste uradili, povežite MicroSD sa PC-jem, i obratite pažnju na slovo koje je Windows dodijelio novom drajvu, biće vam potrebno u sljedećem koraku.

Korak 6. Pokrenite Win32 Disk Imager i potražite fajl koji ste raspakovali. Zapamtite da ćete morati ukucati *.raw u polju File name, kako bi mogli vidjeti taj fajl.

Korak 7. Win32DiskImager je vjerovatno već odabrao odgovarajuće slovo za drajv koje je dodijeljeno vašoj memorijskoj kartici, ukoliko nije, odaberite ga iz padajućeg menija pod Device i zatim kliknite na Write.

Korak 8. Približili smo se kraju. Nakon što Win32 Disk Imager završi svoje, jednostavno ubacite MicroSD u N900 i restartujte. U-Boot će pronaći MeeGo image na kartici i podići MeeGo 1.1 umjesto Maemo 5

Korak 9. Uživajte. Meego još uvijek nije u potpunosti funkcionalan, ali možete se zabavljati čačkanjem.
MeeGo 1.2 se očekuje početkom 2011.

Ukoliko budete htjeli da ponovo boot-ujete Maemo, ugasite telefon i izvadite MicroSD prije nego što ga ponovo upalite, ili ga upalite i prekinite proces boot-ovanja prilikom odbrojavanja pritiskom na bilo koji taster, i zatim ukucajte run noloboot.

Ukoliko želite obrisati U-Boot, možete to uraditi tako što ćete pokrenuti X-Terminal (kao root) i ukucati sljedeće apt-get install -reinstall kernel-flasher.

izvor

prev'o i prilagodio thefukara

« Poslednja izmena: 09. Nov 2010, 19:02:31 od thefukara »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1691
OS
Windows 7
Browser
Opera 10.63
mob
Sony Z2
Uputstvo za instalaciju MeeGo 1.1

-fuki.....  lepo,lepo....   Smile

Beš mi sve,ako odmah ne bi probao MeeGo,ali ne ispunjavam prvi uslov...
« Poslednja izmena: 06. Nov 2010, 20:29:06 od backarelli »
IP sačuvana
social share
I love mobile phones...                   HTC machines definitely have soul...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 40 41 43 44 ... 56
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.101 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.