Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 18
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Nokia E90 Communicator  (Pročitano 42362 puta)
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Long live Rock n' Roll

Zodijak
Pol
Poruke 11469
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
HTC HD2
Prema jednom ceskom sajtu koji je radio review e90, u pitanju je GPS modul SiRF Star III, sto je bolje od n95, a isto kao na 6110 navigatoru.
Prema jednom našem domaćem sajtu koji primenjuje "Resavsku školu" taj GPS je po njihovim rečima bezvredan na E90. Kažu da se sporije pokreće, mnogo sporije registruje satelite, sve u svemu lošiji odziv po svim parametrima nego na N95. Kako to da onda ima SiRF Star III?!? Smile

Šta je sa ovim ljudima koji vrše testove i tumače hardver mob. telefona?!? Svako "na svoju ruku" bez trunke pouzdanih podataka?!? Jel to znači da sama Nokia krije podatke kao zmija noge kako ne bi slučajno gubila pri prodaji?!?
« Poslednja izmena: 13. Avg 2007, 15:24:34 od Cigla tel. »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 3051
Zastava Beograd
OS
Nepoznat
Browser
Opera 8.01
mob
HTC Bravo
Ne znam o cemu se radi, ali cu uvek pre verovati stranim sajtovima i medijima(kad su u pitanju testovi telefona), nego domacim, jer nikad nisam procitao dobar domaci review. Cak i kad npr. jedan domaci sajt prevodi review koji su uradili Rusi, prevod je prepun gresaka. Moguce je ipak da su u ovom slucaju u pravu, i da gps na E90 ima problema sa pronalazenjem satelita - to je telefon koji se tek pojavio u prodaji, a secamo se svi da ni N95 sa prvom verzijom sw nije mogla "vola da ubode", tako da verujem da ce problem(ako postoji uopste) biti ubrzo otklonjen, tj. sa narednom revizijom sw.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

tv izveštači izveštačuju izveštaj svakog dana

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 28218
Zastava
OS
Linux
Browser
Mozilla
mob
Apple iPhone 6
ma dzaba mu sve, kad mu ne svijetli "unutrasnja"  tastatura   Smile
IP sačuvana
social share

jetra mi je propala, imam čir na crevu,
kamen je u bubregu, .ebem li mu kevu

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 585
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
mob
HTC Sensation Z710e
Evo ja se vec dobrih dva-tri dana ganjam sa ovim pitanjem GPS-a na E90!
Koliko sam uspio zakljuciti cipovi u N95 i E90 su isti i nisu SiRF Star III.
E sada mi tu nije nesto jasno posto ja imam Garmina sa starom verzijom cipa i treba mu oko 2-3 min. da nadje prva cetiri satelita i da odredi poziciju. Da preskenira sve satilite mu treba oko 6min (po njegovim specifikacijama - Garmin BT GPS-10 je u pitanju).
E sada svasta sam nasao po internetu pa cak i tvrdnje da cip uopste nije nalemljen na PCB nego da se nalazi unutar samih slojeva sakriven i u N95 i E90?!? Smile Smile Ovo mi je previse suluda tvrdnja ali svasta je ocekivati. Smile
Ponasanje samog GPS-a (na osnovu testova) ocigledno pokazuje da je neka stara verzija cipa jer ne moze da radi u zatvorenom prostoru (isto kao i moj Garmin ne fata nista sve dok ne vidi otvoreno nebo) ali me buni sto ljudima treba do 10min da ufati prva cetiri satelita da bi mogao preracunati koordinate. Pored ovoga ocigledno jos firmwer treba da se pegla jer mnogima ne radi GPS i kada ufati ta cetiri satelita! Jednostavno nece da racuna poziciju. To ce se vjerovatno opeglati u buducim verzijama i firmwera i softwera.
Kako su ovi iz TomTom-a najavili uskoro se ocekuje verzija za N95 (mislim na podrsku njegovom internom GPS-u) pa cemo vidjeti kako ce da se ponasa. Dok se to ne pojavi ostaje nam samo da cekamo i da zakljucimo da su prilicno ne upotrebljivi ovi GPS moduli koji me podsjecaju na Motorolin pokusaj na A925.
Zakljucak: Neka nama eksternih GPS modula!

ma dzaba mu sve, kad mu ne svijetli "unutrasnja"  tastatura   Smile
Naletio sam na interesantan odgovor na ovu tvrdnju: Unutrasnji ekran osvjetljava tastaturu u dovoljnoj mjeri da se moze normalno koristiti.
« Poslednja izmena: 13. Avg 2007, 21:59:39 od vbjelic »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

tv izveštači izveštačuju izveštaj svakog dana

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 28218
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
mob
Apple iPhone 6
off: moj N95 je uspio da pronađe satelite i u zatvorenom prostoru, inače potrebno mu je 2-3 minuta (nekada i manje, nemam pojma od čega to zavisi) da "preskenira"sve satelite i odredi poziciju.
IP sačuvana
social share

jetra mi je propala, imam čir na crevu,
kamen je u bubregu, .ebem li mu kevu

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 585
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
mob
HTC Sensation Z710e
off: moj N95 je uspio da pronađe satelite i u zatvorenom prostoru, inače potrebno mu je 2-3 minuta (nekada i manje, nemam pojma od čega to zavisi) da "preskenira"sve satelite i odredi poziciju.
Ama ne kontam ja ovo vise nista. Toliko su poprecne informacije na netu i svako svasta pise da se jednostavno ne moze nista sa sigurnoscu tvrditi. Evo sada bas citam na nokiinom forumu kako su u pitanju cipovi najnovije generacije?!? Smile Smile Smile Smile
Nesto u smislu oni ce se tek pokazati kako su dobri i bla, bla, bla...
Neka meni moga BT Garmina!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 3415
Zastava Republika Srpska
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
vbjelic...Ne mozes znati sta je u njemu dok ga ne kupis...  Smile Smile
« Poslednja izmena: 14. Avg 2007, 08:16:57 od elborashon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Long live Rock n' Roll

Zodijak
Pol
Poruke 11469
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
HTC HD2
Sreća što na Motoroli A925 ne može da se instalira nešto poput "Maps(Smart2Go)" jer bi očigledno isto radio taj telefon kao i Nokia N95 ili E90 koje su se pojavile samo 4 godine nakon te Motorole ...
Da ne preteram, ali ta stavka u specifikaciji "GPS" odnosi ubedjen sam 200€ cenu naviše i kod N95 i kod E90 ...
Pa gde je tu logika ako nije iskoristivo u praksi???
Jel to znači da nokia smatra svoje kupce magarcima koje uvek može da zaj*** i otme im celih 500 i kusur evra iz džepa jednom godišnje ili čak češće?!?
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 20016
Zastava Novi Beograd
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
mob
Apple iPhone
Jel to znači da nokia smatra svoje kupce magarcima koje uvek može da zaj*** i otme im celih 500 i kusur evra iz džepa jednom godišnje ili čak češće?!?

Da  Smile
IP sačuvana
social share
Preporuka za clanove: Srpski pravopis 

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Long live Rock n' Roll

Zodijak
Pol
Poruke 11469
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
HTC HD2
E vala ja se opametio još odavno - ne dajem više od 270€ za jedan Nokijin model pa makar ...
Znači, kada N95 padne na tu cenu može doći u obzir(o ovom E90 neću ni da razmišljam - treba mi torbica za nošenje uz s.), do tada  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 18
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.073 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.