Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 43 44 46 47 ... 49
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Nokia E71  (Pročitano 117819 puta)
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 41
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.63
Izvinjavam se unapred sto me je mrzelo da pregledam ovu temu i MOZDA nadjem odgovor na moj problem.

Elem, imam problema sa belom nokiom E 71 koja je skinuta sa svedske vodafon mreze, cini mi se (zaboravio sam tacno), jer sam telefon dobio..a prilicno sam siguran da nije sa nemacke, jer nema njihova slova.

Problem nastaje pri pokusaju update-a, od kako sam dobio telefon (to je vec godinu dana), nisam uspeo da mu update-ujem softver, jer svaki put izbaci vec legendarna sranja (da izvadim bateriju i da pousam sve iz pocetka).....sve zivo sam pokusao i citao svakakve stvari, ali nista mi nije pomoglo. hocu da pitam, jer sam cuo nesto, da li je uopste moguce update-ovati ovaj telefon jer je skinut sa vodafon-a?

P.S. znam da je najlakse otici u servis, ali necu iz principa, a i bojim se da ni oni nista nece uraditi.

P.P.S. Hvala unapred ako neko uspe da mi pomogne!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 3415
Zastava Republika Srpska
OS
Nepoznat
Browser
Opera Mini 5.1.22783
Znači ti si sve stvari odradio kako treba i opet neće? Mislim na pravilan odabir i promjenu koda preko NSS-a, te upate uz upotrebu NSU programa! Neće, a?

Prije servisa probaj sljedeće:

1. Promijeni USB port na PC-u, preko koga vršiš update
2. Pogasi antivirusne i firewall programe
3. Promijeni PC, sa koga vršiš update
4. Očisti utičnicu na telefonu
5. Promijeni USB kabal (možda taj ima prekid)
6. Formatiraj telefon prije update-a, a memorijsku karticu izvadi
7. Probaj odraditi update preko Jafa!

Nakon ovoga, ostaje ti da ga nosiš u servis. Oni će ga srediti preko box-a. Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Don't fuck with me!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 24298
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
mob
Nokia E71
Pozz svima!  Smile

Gde mogu da nadjem uputstvo za instalaciju garmin-a i odakle uopste da ga downloadujem?  Smile

Hvala unapred  Smile
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Jet set burekdzija

Лонг лив ћирилица!

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 6247
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
mob
Nokia Lumia 1020
IP sačuvana
social share
Молим паметније да више не попуштају.
Стање је веома критично.
Pogledaj profil WWW GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Don't fuck with me!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 24298
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
mob
Nokia E71
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 41
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
Znači ti si sve stvari odradio kako treba i opet neće? Mislim na pravilan odabir i promjenu koda preko NSS-a, te upate uz upotrebu NSU programa! Neće, a?

Prije servisa probaj sljedeće:

1. Promijeni USB port na PC-u, preko koga vršiš update
2. Pogasi antivirusne i firewall programe
3. Promijeni PC, sa koga vršiš update
4. Očisti utičnicu na telefonu
5. Promijeni USB kabal (možda taj ima prekid)
6. Formatiraj telefon prije update-a, a memorijsku karticu izvadi
7. Probaj odraditi update preko Jafa!

Nakon ovoga, ostaje ti da ga nosiš u servis. Oni će ga srediti preko box-a. Smiley

Ne, nisam uopste probao preko tog NSS-a, nego preko OVI SUITE i NOKIA SUITE. Ajde sad cu da iskopam taj NSS, ili jos bolje ako imas ti neki link pa da ga skinem.

A kabl mi je dobar i port na ulazu, prebacujem najnormalnije preko njega slike, muziku, itd... Probacu sa tim NSS, pa javljam sta sam uradio.

Hvala puno na pomoci!

Sad sam malo procitao o NSS-u i sta on radi...blago sam pogubljen  Smile, tako da ce servis izgleda morati da radi.  Smile
« Poslednja izmena: 10. Dec 2010, 20:03:35 od Vasa134 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 3415
Zastava Republika Srpska
OS
Nepoznat
Browser
Opera Mini 5.1.22783
Ma daj čovječe ne zezaj. NSS (Nemesis suite) je programčić kojim se mijenja produkt kod telefona. Produkt kod se mijenja kada želiš da debrandiraš, baš kao u tvom slučaju Vodafone, telefon i instaliraš generički Nokia software. To je sve 10 sekundi posla. Nakon promjene produkt koda, odradiš update regularno. (Nokia Software Update)

Jedini pravi problem je da izabereš odgovarajući produkt kod za tu tvoju verziju tastature. Moraćeš malo guglati! Ja sam preko wapa pa ti ne mogu pomoći u potrazi ali i to je 10 min posla! Smiley

P.S. Ima tema na ovom forumu kako uz pomoć NSS/NSU odraditi debranding telefona.

Edit: Evo nije mi bilo teško pa pronađoh ova dva švedska, Nokia E71, generička koda: (pošto ti veliš da je švedska E71)

0570151: E71-1 RM-346 Country Variant Sweden
SE GREY

0570152: E71-1 RM-346 Country Variant Sweden
SE WHITE_COLOR

Dakle pomoću NSS promijeni produkt kod na 0570152 (bijela varijanta), a zatim regularno odradi update NSU-om. Imaš temu na Bureku. To je smiješno lak postupak.

Pozz
« Poslednja izmena: 10. Dec 2010, 21:54:15 od elborashon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 41
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
Probao sam da update-ujem softver bez NSS-a i uspeo, ali izbacio mi je samo vec postojeci fw koji imam na telefonu 300.21.12., znaci samo ga je prepeglao.

Onda sam probao sa NSS, ali kad ga upalim i odradim sve kako je navedeno na jednoj temi gde je objasnjeno koriscenje, meni se nista ne desava, NSS "cuti"....nista se ne desava kad kliknem na "scan for new device".

Produkt kod telefona je 0570193, a serijski broj je 354855029744165....ako iz ovoga mozes nesto da mi pronadjes, odnosno da dobijem novi softver, a ne ovaj stari....ja hocu da mi ostane normalna tastatura (fabricka), a i na njoj imam obicna latinicna slova.

Zbunio sam te verovatno skroz, ali jbg....tehnika je cudo...Smiley

Edit: a da, samo sam iskljucio firewall na kompu i antivirus-u kad sam uradio update, tako da je to verovatno to bilo problem kod proslih puta kad sam pokusavao, hvala na tom info.

Pozdrav!
« Poslednja izmena: 11. Dec 2010, 14:00:15 od Vasa134 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 3415
Zastava Republika Srpska
OS
Nepoznat
Browser
Opera Mini 5.1.22783
Ama kako me nećeš zbuniti! Kažeš da je telefon iz Vodafon Švedske mreže a onda napišeš produkt kod Vodafon Australia! Hajde ti skini poklopac, izvadi bateriju pa pročitaj šta piše pod "code", na pločici!!

P.S. Ako ti NSS ne prepoznaje telefon, restartuj i PC i telefon, a onda ga (telefon) prikopčaj na drugi USB port na računaru. Ubodi ga na neki sa zadnje strane koji je direktno na matičnoj ploči! Znam da tebi to izgleda nevažno ali je upravo suprotno, tj. veoma je bitno!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 41
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
Izvini, ovaj kod sam ti napisao tako sto sam izvadiio bateriju i procitao lepo koji kod pise ispod nje. A do greske je doslo tako sto osoba koja je meni poklonila telefon, je taj isti fon kupila od jedne osobe koja je rekla da je iz Svedske i tako smo mi u zabludi vec godinu dana.

Javljam ti sutra sta sam uspeo da uradim, pozz......I HVALA NA POMOCI I CIMANJU!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 43 44 46 47 ... 49
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.053 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.