Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 50 51 53 54 ... 61
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Nokia E61  (Pročitano 88590 puta)
Hronicar svakodnevice

Zvezda je zivot ostalo su sitnice!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 646
Zastava nis
OS
Linux
Browser
Mozilla
mob
Samsung s3
Mislim da sam ukapiro! ako je mreza free onda ne treba nikakva podesavanja!!ako je privatna onda treba!!!sto znaci da kod free mreze se samo nakacis i vozis!! Smile neka me neko ispravi ako gresim
IP sačuvana
social share
Smrt je sigurna! Zivot nije!!
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 3415
Zastava Republika Srpska
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Podešavanja AP (pristupnih tačaka) u mnogome olakšavaju konekciju na neku wi-fi mrežu. Neki programi ne podržavaju konekciju preko easy wlan-a pa je kreiranje AP-a neophodno.

Inače na bilo koju mrežu koju podržava E61 (PPPoE ne može a VPN je veoma gadan za podesiti), zaštićenu i ne zaštićenu, možeš da se konektuješ a da prethodno ne napraviš pristupne tačke. Jednostavno uđeš u browser, ideš preko easy wlan-a, ukucaš pass kada ti to zatraži i voziš dalje.

Ali opet je, kako rekoh, najbolje da napraviš AP, odrediš parametre za mrežu, ubaciš pass... itd...itd... Instaliraj Nokia Wlan Wizard. On u mnogome olakšava skeniranje mreže, čak i sam pravi Pristupne Tačke za mrežu na koju hoćeš da se povežeš. Wlan Wizard dolazi kao sastavni dio FW-a na novijim telefonima. E61 ga nema po default-u. Moraćeš da ga instaliraš.  Smile

P.S. Obrati pažnju na ovo. Ako je pitanje isključivo vezano za wi-fi onda...  Smile
Ima tema za WiFi.....
« Poslednja izmena: 15. Jun 2008, 15:55:08 od elborashon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zvezda je zivot ostalo su sitnice!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 646
Zastava nis
OS
Linux
Browser
Mozilla
mob
Samsung s3
Ok jos jednom hvala!!nego zanima me kako na ovoj mahini Smile rade emulatri za segu i super nitendo! dok sam imo 6630 pa n73 uvek mi je falio neki taster da bih pikao neku igricu dok sad sa tim necu imati problema!! Smile zanima me dali se te igice vide preko celog ekrana?
IP sačuvana
social share
Smrt je sigurna! Zivot nije!!
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 20016
Zastava Novi Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Apple iPhone
IP sačuvana
social share
Preporuka za clanove: Srpski pravopis 

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 5
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.50
Pozdrav svima! I ja sam postao ponosni vlasnik E61 i mogu vam reci da se nisam ni sa jednim telefonom obradovao kao sa ovim.  Trebalo bi mi par uputa jer nisam bas siguran da bi mogao sam experimentisati. . .  Naime, primetio sam par "nedostataka" pa da vidim moze li se to kako ispraviti.  Telefon ima azerty tastaturu, nije skidan sa mreze, made in finland i verzija softvera 1. 0610. 04. 04.  Prvi problem je slanje SMS-a jer pre svakog slanja moram da podesim da mi salje delivery report (znaci, to ne mogu da setujem da mi salje za svaku  poslatu poruku), nisam nigde nasao da moze da se menja broj servisnog centra.  To su za sad jedini softverski bagovi koje sam pronasao.  Sto se tice hardverskih smeta mi tastatura ali ako ubacim kodni raspored azerty, koliko sam procitao ovde, on radi samo sa engleskim, francuskim i holandskim jezikom.  Posto mi treba nemacki jezik, otisao sam u servis i ubacili su mi jezicki paket sa nemackim (sad ima engleski, nemacki i ceski) ali, naravno, sad je qwerty tastatura tako da bi jedino resenje bilo zamena tastature pa ako je neko nasao gde ima da se kupi nek javi na PP.  Da li ima negde uputstvo i da li mi savetujete da flesujem sa poslednjom verzijom SW i da li cu opet izgubiti nemacki jezik? Koje se komplikacije mogu javiti i na sta treba da pazim u tom postupku? hvala svima na dosadasnjem trudu!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 3415
Zastava Republika Srpska
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0
1. 0610. 04. 04!!! Taj softver je mnogo mator. Možda je on izvor problema u vezi sms-a??!!  Smile

3.0633.09.04 je aktuelna verzija fabričkog softvera i ja bih ti preporučio da updejtuješ softver na svojoj E61.

Instaliraj i SMS Accelerator sa Nokia sajta. http://europe.nokia.com/A4149167
Sve podešavanja vezana za sms možeš naći ako odeš u: poruke-opcije-podešavanja-tekstualna poruka... Tu imaš i sms centar i deliveri report da podesiš.

E sad oko flash-a. Ne znam šta da ti kažem. Po meni si napravio glupost. Treba ti njemački jezik, pa si zbog toga napravio zbrku sa tastaturom. Ako ti je već trebao njemački što nisi kupio telefon sa qwertz tastaturom?? Ovako si napravio još veći problem.

Njemački jezik nećeš izgubiti ako telefon flash-uješ nekim softverom koji sadrži taj jezik. Evo sad sam gledao i niti jedna azerty kombinacija ne sadrži njemački ili ja nisam dobro vidio. Ne znam šta da ti kažem... Smile

Imaš temu koja se bavi update-om sw-a pa pogledaj. http://forum.burek.com/index.php/topic,144591.0.html

Sve što mogu je da ti dam spisak produkt kodova za E61 pa ti izaberi koji se tebi sviđa. Imaj na umu i ovo. Nisu ni sve azerty ni qwerty ni qwertz tastature iste... na nekima je znak @ na jednom tasteru a na nekima na drugom. Ovo je samo primjer a ima toga dosta. Većina znakova se nalazi na različitim tasterima kod pojedinih verzija tastature. Tako na primer velika bi greška bila updateovati softver za balkan na qwertz E61 koja je namijenjena njemačkom tržištu na primjer. Obje tastature su qwertz ali raspored specijalnih znakova i karaktera je različit.

Srećno.  Smile

P.S. Po meni ti je najbolje rješenje da nabaviš našu qwertz tastaturu sa šđčćž slovima i nakon toga telefon flas-ujes uz pomoć produkt koda 0530091 EURO-L SILVER. Dobićeš sve balkanske jezike i engleski i njemački a tastatura će raditi ispravno.

E61 Product Codes

0524752 Euro-K1 BELARUS/MOLDOVA SILVER
0530143 Euro-C ALS Silver
0530144 Euro-D ALS Silver
0530085 Euro-K1 RU Silver
0530150 Euro-K1 UA Silver
0530145 Euro-M ALS Silver
0530149 Euro-K1 LV/CIS Silver
0532595 Euro-K2 LV/LT Silver
0523307 Euro-A Silver
0530151 Euro-A2 Silver
0529654 Euro-B1 Silver
0529660 Euro-B2 Silver
0529661 Euro-C Silver
0529663 Euro-D Silver
0529664 Euro-E1 Silver
0530146 Euro-E2 Silver
0530080 Euro-F Silver
0530081 Euro-G1 Silver
0532623 Euro-G2 Silver
0530082 Euro-H Silver
0530083 EURO-I SILVER
0530084 EURO-J SILVER
0530091 EURO-L SILVER
0530093 EURO-M SILVER
0530094 EURO-N SILVER
0530095 EURO-Y SILVER
0530096 EURO-Z SILVER
0538128 EURO-V1
0538129 EURO-V2

English
Nederlands
-0530151 Euro-A2 Silver ? le mien
-0529654 Euro-B1 Silver
English
Svenska
Suomi
-0529660 Euro-B2 Silver
English
Dansk
Norsk
-0529661 Euro-C Silver
English
Deutsch
Turkçe
Eesti
-0529663 Euro-D Silver (AZERTY)
English
Français
Nederlands
-0529664 Euro-E1 Silver
English
Espanol
-0530146 Euro-E2 Silver
English
Portugues
-0530080 Euro-F Silver
English
Turkçe
Deutsch
-0530081 Euro-G1 Silver
English
Deutsch
Cestina
-0532623 Euro-G2 Silver
English
Deutsch
Slovencina
-0530082 Euro-H Silver
English
Greek
-0530083 EURO-I SILVER
English
Magyar
Deutsch
-0530084 EURO-J SILVER
English
Polski
Deutsch
-0530091 EURO-L SILVER
English
Hrvatski
Deutsch
Slovenscina
Srpski
-0530093 EURO-M SILVER
English
Italian
-0530094 EURO-N SILVER
-0530095 EURO-Y SILVER
-0530096 EURO-Z SILVER
-0538128 EURO-V1
-0538129 EURO-V2
0524752 Euro-K1 BELARUS/MOLDOVA SILVER
-0530143 Euro-C ALS Silver
-0530144 Euro-D ALS Silver
-0530085 Euro-K1 RU Silver
-0530150 Euro-K1 UA Silver
-0530145 Euro-M ALS Silver
-0530149 Euro-K1 LV/CIS Silver
-0531303 Français Locké Pack SFR origine AZERTY
-0532595 Euro-K2 LV/LT Silver
-0523307 Euro-A Silver
English
Nederlands
-0530151 Euro-A2 Silver ? le mien
-0529654 Euro-B1 Silver
English
Svenska
Suomi
-0529660 Euro-B2 Silver
English
Dansk
Norsk
-0529661 Euro-C Silver
English
Deutsch
Turkçe
Eesti
-0529663 Euro-D Silver (AZERTY)<--le bon (version nue) pour nous les Frenchies
English
Français
Nederlands
-0529664 Euro-E1 Silver
English
Espanol
-0530146 Euro-E2 Silver
English
Portugues
-0530080 Euro-F Silver
English
Turkçe
Deutsch
-0530081 Euro-G1 Silver
English
Deutsch
Cestina
-0532623 Euro-G2 Silver
English
Deutsch
Slovencina
-0530082 Euro-H Silver
English
Greek
-0530083 EURO-I SILVER
English
Magyar
Deutsch
-0530084 EURO-J SILVER
English
Polski
Deutsch
-0530091 EURO-L SILVER
English
Hrvatski
Deutsch
Slovenscina
Srpski
-0530093 EURO-M SILVER
English
Italian
-0530094 EURO-N SILVER
English
Romana
Deutsch
-0530095 EURO-Y SILVER
English
Symbole bizarre
-0530096 EURO-Z SILVER
-0538128 EURO-V1
English
Portugues
-0538129 EURO-V2
English
espagnol
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 5
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.50
Kao prvo, hvala na brzom odgovoru.
Citat
1.  0610.  04.  04!!! Taj softver je mnogo mator.  Možda je on izvor problema u vezi sms-a??!!
Nije problem softver nego sam ja mentol pa nisam video da tu postoje opcije! Sad sljaka kako treba.  Smile

Citat
E sad oko flash-a.  Ne znam šta da ti kažem.  Po meni si napravio glupost.  Treba ti njemački jezik, pa si zbog toga napravio zbrku sa tastaturom.  Ako ti je već trebao njemački što nisi kupio telefon sa qwertz tastaturom?? Ovako si napravio još veći problem.
Kako kazu. . .  da baba ima k**** bila bi deda, tako i ja da sam znao za ovu pojavu potrazio bi telefon sa qwerty tastaturom ali i ovako je jako slaba ponuda E61 u Beogradu! Po tebi bi bilo najbolje da flesijem sa ovim euro kodom pa ako nekad nadjem tastaturu da je zamenim, a ako ne ostaje ovako kako je. . .  Jel?
Meni ne treba pisanje poruka na svapskom, samo mi znaci da mi softver bude na nemackom ako tu uopste ima razlike. . .
Odo da pokusam da ga flesujem.  I jos jedno pitanje: kad budem hteo da skinem fles sa nokiinog sajta trazice mi ovaj product code pa kad ukucam ovaj koji si mi ti rekao onda ce mi dati odgovarajuci fles. . .  Jesam li u pravu?
Jos jednom puno hvala na pomoci!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 3415
Zastava Republika Srpska
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0
Nisam pametan kojim sw-om da update-uješ telefon!!??  Smile
Najbolje bi bilo da postoji azerty kombinacija sa nemačkim ali ja je nisam našao. Potraži još malo, možda iskopaš neku verziju azerty koja sadrži i taj jezik koji tebi treba. Ja nemam puno vremena za te stvari.

Evo ovdje imaš spisak svih produkt kodova pa vidi koja ti kombinacija najbolje odgovara, koji jezički paketi ti najviše leže.

Ja bih se odlučio na:

-0530091 EURO-L SILVER
English
Hrvatski
Deutsch
Slovenscina
Srpski

Kao što vidiš posjeduje i njemački, koji tebi treba. A onda bih navalio na generalne zastupnike Nokia-e u Srbiji i nabavio našu tastaturu. Inače to je qwertz verzija tastature a ne qwerty.
Tek tada bi bilo kako treba. Telefon bi pisao ono što piše i na tasterima.

Ili ti je bolja varijanta da flash-uješ produkt kodom namijenjenim za njemačko tržište pa da preko e-bay-a ili nekog prijatelja (neprijatelja) iz Njemačke nabaviš njihovu verziju tastature.

Kako rekoh nisam siguran. Ipak ćeš ti morati donijeti odluku kojim sw-om ćeš update-ovati telefon.

Ovako izgleda naša tastatura i poslije update-a našim produkt kodom ovaj bi ti bio raspored znakova po tasterima. Ne znam da li ti odgavara ili ne?? U svakom slučaju odluka je na tebi.

Nećemo ovdje o update-u, ima tema. Samo ti mogu reći da je to smiješno lak posao. Prvo sa nss programom promijeniš produkt kod telefona, na onaj koji tebi treba a zatim preko nsu regularno skineš update. Naravno da će update biti za onaj produkt kod koji ti odrediš prethodno preko nss-a. Očistiti kontakte na telefonu i na kablu. Telefon ne dirati tokom update-a. U ostalom to sve ima napisano u temi koju sam gore naveo. Smile
« Poslednja izmena: 23. Jun 2008, 18:15:16 od elborashon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 5
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.50
Skontao sam da moram promentit produkt kod u telfonu pa onda on skida odgovarajuci softver... Ali zanima me jos i ovo: kako su oni u servisu ubacili samo jezicki paket bez promene celog softvera? Moze li i to posebno da se uradi?

Gde nalazis te product kodove da bi mogao da prelistam da vidim ima li gde meni potrebna kombinacija? Ako ne mozes ovde ostaviti link posalji mi na PP. Pozdrav
« Poslednja izmena: 23. Jun 2008, 18:16:13 od kmarrko »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1053
Zastava Novi Sad
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0
mob
Samsung GS3
... Ali zanima me jos i ovo: kako su oni u servisu ubacili samo jezicki paket bez promene celog softvera? Moze li i to posebno da se uradi?
Moze.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW GTalk Skype Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 50 51 53 54 ... 61
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.073 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.