Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 07. Sep 2025, 05:26:49
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 3 4 ... 15
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Noći bez sna zbog vehabija  (Pročitano 18572 puta)
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 98
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.01
... u Sandzaku se "borimo" na slican nacin, vise edukacije za mlade ( stalne tribine, predavanja, lokalni mediji ), razgovor i druzenje sa "Vehabijama" pristalicama.
Dok  u Crnoj Gori (gde ih ima mnogo vise) neznam kakvo je stanje ...
IP sačuvana
social share
Nemam nikakvo resenje, ali se iskreno divim problemu!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
Bosch ima centrifugu
Ne necu reci da je nedovoljno...svaka dobra volja u traganju za istinom je zlata vredna. Ono sto mene licno vishe brine je "vehabizam" u zemlji gde se ja nalazim (Australija) i isvori istog u Saudijskoj Arabiji.

Mediji jesu problem ali se sve desava po starom pravili - mrznja radja mrznju. Imas na primer bombasa samoubicu koji negde u svetu pogine za Alaha i pobije jos 20 neduznih ljudi. Mediji ga odmah bacaju u prvi plan i slikaju sliku o Islami kao teroristickoj religiji. Iako mi koji znamo malo vise o Islamu i malo duze vremena provodimu tragajuci za istinom znamo da to sto mediji predtsavljaju nije istina - vecina ljudi to vidi kako im se pretstavlja. Jedini nacin da se sprece mediji u prenosenju ovakve slike je da se stane ne put bombasima samoubicama - ljudima koji krseci prvo i najvaznije bozije pravilo "ne ubij" misle da umiru kao simboli prave vere.

Samim tim "borba" protiv lazi mora da se vodi na dva fronta - jedan je i najbitniji - uticati na ljude iz okruzenja da vide svoju veru pravim ocima a onda krenuti i pokazivati tu istinu drugima. Ovaj dzihad je onaj o kome Muhamed govori - a ne dzihad i koji se ide puskama i bombama. Pravi dzihad stvare nove zivote on ih ne unistava.

Pozdrav obojci  Smile
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 98
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.01
Pozdrav i za tebe Decky, milo mi je videti glas razuma na forumu.

Bas zato sto je glavni Dzihad u nama samima, na takav nacin se borimo sa "Vehabijama" jer je to jedini efikasan nacin,
naslino se nista ne bi resilo (i ne bi bilo muslimanski), jedino nauka i dijalog, oni su jedan nas unutrasnji problem koji pokusavamo da
resimo...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
problem sa vehabijama i jeste shto su oni zaista pravi muslimani i vehabizam JESTE pravo lice islama -tj ko zeli da bude musliman ne moze ziveti po pravilima civilizacije,vec po pravilima kurrana - samo postoji mali problem - kurran je pisan u srednjem veku za poludivljachka arapska plemena i ne moze se primenjivati u 21.veku bez ozbiljnih sukoba sa okolinom ,shto se i vidi svuda po svetu Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Bez prava na potpis
Poznata licnost

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 2641
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
 Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

God is busy, may I help you?

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 97
Zastava Crna Gora
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 3100
... u Sandzaku se "borimo" na slican nacin, vise edukacije za mlade ( stalne tribine, predavanja, lokalni mediji ), razgovor i druzenje sa "Vehabijama" pristalicama.
Dok u Crnoj Gori (gde ih ima mnogo vise) neznam kakvo je stanje ...
Ja sam iz Pljevalja i tu ima jedna skupina Vehabija...
Jednog momka i ja znam, zajedno smo u Mensi, potpuno je "normalan", uvijek imamo kvalitetan razgovor, nekad smo se zajedno spremali za takmicenja iz matematike i slicno...
Ja mislim da ne moraju sve Vehabije da budu nasilne, kao sto ih opisuju...
Iako bukvalno tumace Kur'an, ja nigdje u Kur'anu nisam nasao da Muhamed propovijeda maltretiranje drugih...

Mada, u Vijestima je prije par dana izasao clanak pod naslovom "Allah mu naredio da ubije oca"...
Ne sjecam se imena tog momka, ali znam da je on priznao ubistvo i rekao da je to uradio u ime Allaha i da njegov otac nije bio Vehabija...

Idu iz krajnosti u krajnost...
Ne znam sta da mislim....  Smile
IP sačuvana
social share
Edit by SerbianFighter: Linkovi i bilo kakvi drugi reklamni elementi nisu dozvoljeni u potpisima korisnika!
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 196
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.9
mob
Samsung SGH E250
Mozda su muslimani koji se odluce na terorizam ipak malo presli po pitanju nevjernika. Mozda su ga prosirili na sve one koji nisu kao oni. Mada taj problem je poznat svim religijama, ja se sjecam iz skole da je katolicka crkva popalila sve koji se nisu slagali sa njom. Ne samo nekatolike vec i katolike tj, njene pripadnike, samo zato sto su neki kao Galileo tvrdili i dokazali da je Sunce centar oko kojeg se Zemlja okrece.
Istina to je bilo u srednjem vijeku, mozda je dio islama ostao u tom srednjem vijeku pa ce trebati vremena da se to malo koriguje.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 98
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
problem sa vehabijama i jeste shto su oni zaista pravi muslimani i vehabizam JESTE pravo lice islama -tj ko zeli da bude musliman ne moze ziveti po pravilima civilizacije,vec po pravilima kurrana - samo postoji mali problem - kurran je pisan u srednjem veku za poludivljachka arapska plemena i ne moze se primenjivati u 21.veku bez ozbiljnih sukoba sa okolinom ,shto se i vidi svuda po svetu Smile
Ti si mali talentovano glup, ...
Po tvome, ako mi svi postanemo Vehabije najgore ce biti Vama "cistokrvnim" jer ste po njima Vi gori od Jevreja

@Bojcistv
Malo si naivno to rekao "koriguje", Islam se ne menja, imas razna tumacenja Islama, ali je Kur'an jedan.
Tako da je korigovanje nemoguce.
Muslimani koji se bave terorizmom su isti kao i Krscani koji se bave terorizmom - nevernici.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Bez prava na potpis
Poznata licnost

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 2641
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
Ti si mali talentovano glup, ...
Po tvome, ako mi svi postanemo Vehabije najgore ce biti Vama "cistokrvnim" jer ste po njima Vi gori od Jevreja

Ако ви сви постанете вехабије бићете збрисани са лица земље за цирка 15 дана, као што вас и сад бришу Амери... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 98
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
Ако ви сви постанете вехабије бићете збрисани са лица земље за цирка 15 дана, као што вас и сад бришу Амери... Smile
Ameri su druga prica, nece oni dugo.
Ko ce drugi da "Nas" zbrise?

* "Nas" - stavljem teoretski sebe i ostatale muslimane u Vehabije
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 3 4 ... 15
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 07. Sep 2025, 05:26:49
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.07 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.