Noć te uništava da bih te tražio kao luđak, u tami, u snu, u smrti. Moje srce izgara kao osamljena ptica. Tvoja me odsutnost ruši, život se zatvorio.
Kakva samoća i mrak, kakav suh mjesec na nebu, kakvi daleki putnici po nepoznatim tjelesima pitaju za tvoju krv, za poljupce, za kucanje tvog srca, za tvoju neočekivanu odsutnost u noći koja raste.
Moje ruke te ne stežu i moje oči te ne poznaju. Moje su riječi uspravne tražeći te utaman. Spokojna noć u meni, horizontalna i duga, pružena kao rijeka sa samostalnim obalama.
Ali idem da te tražim, otimam te i čupam iz tame, iz sna, prikrivam te za svoje sjećanje. Tišina gradi tvoju neobjašnjivu istinu. Svijet se zatvorio. Sa mnom ostaješ.
Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.
Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.