Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Sep 2025, 18:38:48
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 15
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Nobelova nagrada Baraku Obami  (Pročitano 16009 puta)
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
treba samo neko da ga predloži,i eto ga  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
mob
Nokia 6230
Ja bih ga sigurno predlozio.
IP sačuvana
social share
Srbin je lud, Srbin je proklet. Jednom ga ubi, on hoce opet!!! :  Bora Corba.
Ne kradite. Vlast ne voli konkurenciju shkorpi
Trudnice,ja znam kako vam je Toma Nikolic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
nisam ja ni sumnjao u tebe  Smile

За 10 дана заслужио Нобелову награду
Штампај | Пошаљи на е-пошту

Како је уопште могуће да Обама буде кандидован за Нобелову награду за ову годину када је постао председник САД 10 дана оре истека рока за кандидатуру?

У септембру (претходне године) се шаљу позивна писма појединцима и институцијама које су позване да номинују личности за Нобелову награду за мир.

Рок за доставу номинација је 1. фебруар наредне године.

У октобру се бира добитник Нобелове награде за мир.

У децембру се додељује Нобелова награда за мир.

нобелова награда

Ово пише на званичном сајту Нобелове награде (не енглеском)

Обама је званично постао председник САД 20. јануара (тј. 21. јануара пошто је погрешио ред речи у реченици у заклетви).

Дакле за 10 дана на месту председника Америке успео је заслужи Нобелову награду за мир! (Пре тога је био само амерички сенатор)

Значи ли ова награда да Обама, као званични миротворац неће почињати нове ратове?

Пошто често ствари испадну управо супротно од онога какве се приказују ова награда би могла и да најави нове ратове.

Чудни критеријуми: Обама добио Нобелову награду за мир
Штампај | Пошаљи на е-пошту

Обама је добио Нобелову награду за мир. Поставља се логично питање: на основу којих критеријума се данас додељује та награда? Сетимо се само додељивања ове награде несретном Мартију Ахтисарију или кандидатуре Наташе Кандић за исто признање. Дакле, јасно је да је та награда одавно изгубила сваки смисао, осим што је постала саставни део политичке и идеолошке машинерије атлантизма.
« Poslednja izmena: 10. Okt 2009, 09:15:32 od Gale10 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

''Ništa se ne dešava slučajno''

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 1832
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
pa sta je cudno??i hitler zamalo da dobije nobelovu nagradu za mir pre DSR,mislim da je cak i staljin bio kandidat za istu nagradu....tak da me to nista ne cudi!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.80
mob
Apple 15
Američki predsednik na priznanje gleda kao na poziv na akciju
Obama iznenađen Nobelovom nagradom
Autor: Blic online | Foto:AFP, Reuters | 09.10.2009. - 11:18

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država, Barak Obama, ovogodišnji je dobitnik Nobelove nagrade za mir, saopšteno je u Oslu. Obama je rekao da je iznenađen i da na nagradu gleda kao na poziv na akciju.

"Veoma sam iznenađen i duboko počastvovan. Ne posmatram ovu nagradu kao priznanje za svoja dostignuća i urađeno do sada. Da budem iskren, ne osećam da sam zaslužio da se nađem u društvu ljudi koji su menjali svet i koji su je zbog toga ranije dobijali. Ovu nagradu prihvatam kao poziv na akciju, poziv svim nacijama da se suprotstave izazovima. To ne može da uradi jedan lider ili jedna nacija, to je posao za sve nas", rekao je Obama ispred Bele kuće.

Nobelov komitet, u obrazloženju nagrade, navodi da je predsednik Obama uložio izuzetne napore da ojača međunarodnu diplomatiju i saradnju među narodima. Komitet smatra da je vizija predsednika Obame izuzetno važna kao i njegov rad na stvaranju sveta bez nuklearnog oružja.
Ovogodišnji izbor je po mnogo čemu bio izuzetan, jer je pristiglo čak 205 nominacija za nagradu, podseća BBC. Među favoritima za osvajanje ove prestižne nagrade bio je premijer Zimbavea Morgan Cvangiraj.
Laureat dobija zlatnu medalju, diplomu i 1.4 miliona dolara, prenosi BBC.
"Retko kada se dešava da neka osoba zadobije toliku pažnju sveta i pruži nadu u bolju budućnost", istaknuto je u poruci Komiteta za dodelu Nobelovih nagrada.
Obami je nagrada dodeljena jednoglasno.
Obama nije dobio poziv od Nobelovog komiteta
Norveški Nobelov komitet nie uputio telefonski poziv predsedniku SADda mu saopšti da je dobio ovogodišnju Nobelovu nagradu za mir, izjavio je predsednik komiteta Torbjorn Jagland. "
"Buđenje predsednika usred noći nije nešto što bi trebalo da uradite", rekao je Jagland. Uobičajena praksa je da laureat bude obavešten oko jedan sat pre proglašenja dobitnika u 9 sati po Griniču (GMT), odnosno u 5 sati u Vašingtonu.
Jagland je izjavio da je petočlana komisija, takođe, strahovala da bi ime dobitnika moglo procuriti u javnost pre zvaničnog objavljivanja u Oslu, što se ranije i dešavalo.

Oprečne reakcije nakon proglašenja
Vest koja je jutros oko šest sati probudila predsednika SAD Baraka Obamu, iznenadila je njega, njegove saradnike, ali i ceo svet.
Uz čestitke stigle su i brojne kritike , kako Obame, tako i američke politike i Nobelovog komiteta.
Najveća zamerka je to što mnogi tvrde da nije jasno šta je to Obama konkretno uradio da zasluži ovu nagradu, a argument je to što su nominacije zaključene samo desetak dana nakon što je on izabran za mesto predsednika SAD.

Glavne teme u svetskim medijima su dodela priznanja, kao i pitanje "da li Obama zaslužuje nagradu?" Među onima koji su pokušali da daju odgovor je i Gidion Rahman, kolumnista "Fajnenšl tajmsa".
"Veliki sam poštovalac Obame i njegovog rada, drago mi je da Buš više nije tu, ali mislim da nisam jedini koji se pita da li je ovo preuranjeno. Teško je uperiti prst ka mestu gde je njegovo delovanje do sada dovelo do pravog mira", rekao je Rahman.
Osim toga, često se postavlja i pitanje da li se nagrada dodeljuje za dostignuća ili kao simbol mira. Prošlogodišnji dobitnik nagrade Marti Ahtisari je rekao da je "očigledno da je Komitet želeo da ohrabri i da podstrek Obami i onome što on radi".
"Ovo je neočekivana odluka, ali odluka koja inspiriše. U svetu u kome živimo, svetu punom izazova i teških gorućih pitanja, Obama je doneo osećaj nade i optimizma milionima širom sveta. On je pokazao da jedini put koji vodi unapred, vodi kroz iskrenu saradnju sa drugim narodima", rekao je bivši generalni sekretar UN Kofi Anan.

Obamin viši savetnik Dejvid Akselrod rekao je da su i oni, kao i mnogi ljudi širom sveta, iznenađeni što je predsedniku SAD dodeljena Nobelova nagrada za mir. Akselrod je rekao da pretpostavlja da će Obama otići u Oslo da primi nagradu.
"Ovo je sve za nas novo, tako da ne znam šta ćemo da učinimo po tom pitanju. Pretpostavljam da će da ode", kazao je Akselrod.
Obami će nagrada biti uručena 10. decembra u Oslu. Obama je četvrti američki predsednik kome je dodeljena Nobelova nagrada za mir - pre njega su je dobili Džimi Karter, Vudro Vilson i Teodor Ruzvelt.

Lider novog doba

Demokrata Barak Obama prvi je Amerikanac afričkog porekla koji je izabran za predsednika SAD. Na funkciju američkog predsednika, izabran je na izborima 2008. godine. Rođen je 4.avgusta 1961. godine na Havajima u mešovitom braku, od oca Kenijca i majke Amerikanke, koji su se razveli dve godine posle njegovog rođenja. Otac, koji se vratio u Keniju, poginuo je 1982. godine u saobraćajnoj nesreći. Obama je bio odličan đak i student. Diplomirao je političke nauke na Kolumbija Univerzitetu, a zatim je završio prava na prestižnom Harvardu, gde je bio prvi tamnoputi glavni i odgovorni urednik "Harvardskog pravnog pregleda".
Tokom karijere koju je započeo u Čikagu, radio je kao pravnik za organizacije koje su pomagale siromašnom crnačkom stanovništvu, a potom i u firmama koje su branile prava gradjana, ignorišući u medjuvremenu unosne ponude velikih korporacija. Predavao je ustavno pravo na pravnom fakultetu Univerziteta u Čikagu. Izabran je u Senat države Ilinois 1996.godine, a 2000. se prvi put, mada neuspešno, kandidovao za američki Kongres.
Posle terorističkih napada na SAD 11.septembra 2000, Obama se usprotivio kampanji predsednika SAD Džordža Buša za rat u Iraku i učestvovao je na antiratnim skupovima u Čikagu.
Široj američkoj javnosti postao je poznat posle govora koji je održao na poziv tadašnjeg demokratskog predsedničkog kandidata Džona Kerija na Demokratskoj nacionalnoj konvenciji u Bostonu 2004.godine, ističući potrebu prevazilaženja podela u demokratskom bloku. Postao je senator u januaru 2005.godine. Od 1992. godine oženjen je bivšom koleginicom, advokaticom Mišel i imaju dve ćerke Maliju i Sašu.

Čestitke i reakcije povodom nagrade

Dragan Šutanovac, ministar odbrane Srbije: Čestitam Obami i želim da sa mesta na kojem je doprinese da svet postane oaza mira, ekonomskog napretka i prijateljstva. Pored funkcije koju obavlja i ovako visoko priznanje ga obavezuje da radi ne samo u korist svoje zemlje, već svih građana zemaljske kugle.

Silvio Berluskoni, premijer Italije: Italijanska vlada je sa zadovoljstvom i aplauzima primila vest o nagradi Obami.

Obrad Kesić, američki analitičar: Kao dugogodišnji aktivista Demokratske stranke SAD drago mi je što je naš predsednik dobio nagradu. Ali mislim da mu je prerano dodeljena kada još nije stigao da se dokaže, pa je odluka Nobelovog komiteta više izraz trenutne politike.

Leh Valensa, poljski dobitnik Nobelove nagrade za mir: Dodela ove nagrade Obami je ishitrena. Obama nije ni imao vremena da uradi bilo šta, za sada on ne čini ništa drugo osim što daje predloge.

Žoze Manuel Barozo, predsednik Evropske komisije: Dodela Nobelove nagrade za mir američkom predsedniku Baraku Obami predstavlja ohrabrenje za sve koji žele bezbedniji svet i odraz je nade koju je on pospešio u svetu svojom vizijom o svetu bez nuklearnog oružja.

Angela Merkel, nemačka kancelarka: Dodela Nobelove nagrade Obami predstavlja podstrek za Obamu, ali i za sve nas da učinimo više za mir. Obama je uspeo u vrlo kratkom periodu da unese novi ton i omogući otvaranje dijaloga.

Nikola Sarkozi, francuski predsednik: Ovo je pravedna nagrada viziji u korist tolerancije i dijaloga među državama, kulturama i civilizacijama.

Sonja Liht, predsednica Fonda za političku izuzetnost: Obama je doneo puno dobrih koraka, uključujući detant prema Rusiji. Ipak, odluka Nobelovog komiteta je možda preuranjena.

Najistaknutiji dobitnici

2008: Marti Ahtisari
2007: Al Gor
2002: Džimi Karter
2001: UN, Kofi Anan
1994: Jaser Arafat, Šimon Peres, Jicak Rabin
1993: Nelson Mendela
1991: Aung San Su Ći
1990: Mihail Gorbačov
1989: Dalaj lama

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Sreća je kada ti smrt zakuca na vrata a ti nisi tu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
Zastava Сремска Митровица
OS
Windows Vista
Browser
Safari 4.0.2
mob
Alcatel 
U ovom spisku mora da bude Rasim, inače naš forum nema nikakvog uticaja na svetsku politiku. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
 ja mislim da je obama potpuno zasluzio ovu nagradu ... evo vec je 9 meseci americhki predsednik i nije zapocheo nijedan novi rat ,samo je nastavio dva stara ....  Smile Smile Smile Smile

inache ,kad pogledate spisak dobitnika jasno vam je koliko je ta nagrada bezvredna  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
ja mislim da je obama potpuno zasluzio ovu nagradu ... evo vec je 9 meseci americhki predsednik i nije zapocheo nijedan novi rat ,samo je nastavio dva stara ....  Smile Smile Smile Smile
pa,jes...  Smile
inache ,kad pogledate spisak dobitnika jasno vam je koliko je ta nagrada bezvredna  Smile
slazem se.
Citat
Najistaknutiji dobitnici
2008: Marti Ahtisari  Smile Smile Smile Smile
2007: Al Gor  Smile
2002: Džimi Karter  Smile Smile
2001: UN, Kofi Anan  Smile Smile Smile
1994: Jaser Arafat, Šimon Peres, Jicak Rabin
1993: Nelson Mendela
1991: Aung San Su Ći
1990: Mihail Gorbačov  Smile Smile Smile
1989: Dalaj lama
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
mob
Nokia 6230
Medju njima jedini koji je 100% zasluzio i covek koga ce amerika zaliti sto ga nije izabrala je Al Gor.
On je covek koji je najvise doprineo sirenju problematike oko globalnog zagrevanja i staklenog efekta kao i emisije co2.Uvazavan na svim kontinentima, konkretan rad koji se razvio u svetku organizaciju za zdraviji zivot i zastitu planete.
IP sačuvana
social share
Srbin je lud, Srbin je proklet. Jednom ga ubi, on hoce opet!!! :  Bora Corba.
Ne kradite. Vlast ne voli konkurenciju shkorpi
Trudnice,ja znam kako vam je Toma Nikolic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
Medju njima jedini koji je 100% zasluzio i covek koga ce amerika zaliti sto ga nije izabrala je Al Gor.
On je covek koji je najvise doprineo sirenju problematike oko globalnog zagrevanja i staklenog efekta kao i emisije co2.Uvazavan na svim kontinentima, konkretan rad koji se razvio u svetku organizaciju za zdraviji zivot i zastitu planete.
slazem se.Al Gor je smorio i Boga samog sa svojim paranoicnim pricama i panici o globalnom zagrevanju.
mislim da cak i vanzemaljci u bestragijama svemira nisu bili postedjeni njegovih uzbuna i panike o topljenju glecera,smogu,olovu,odumiranju suma,apokalipsi,i svemu ostalom o cemu melje vec nekoliko decenija...  Smile
ipak je potrebna posebna vrsta ljudi (i mentaliteta  Smile) da nekoliko decenija melju o jednom te istom i to u tolikoj meri znajuci jos da ih ama niko na svetu ne slusa i ne ferma...  Smile

inace,mislim da mu sada,kao upotpunjenje zivotnog zadatka,jos samo ostaje da nadje nacin da se sretne sa Bogom licno,i da mu ocita kako je napravio Zemlju i ljude sa fabrickim greskama.  Smile a ne bi me cudilo da vec i radi na tome...  Smile
« Poslednja izmena: 10. Okt 2009, 13:16:03 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 15
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Sep 2025, 18:38:48
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.055 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.