Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 22. Avg 2025, 01:26:09
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 132 133 135 136 ... 310
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: GNK Dinamo Zagreb  (Pročitano 247222 puta)
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

"I always tell the truth. Even when I lie."

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 2483
Zastava Tamo gde sam i ranije bio
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
Samsung D900
da, u pravu si, ovaj prvi naslov je nakaradan, ali ništa novo kad je index u pitanju.

Kako si je Chelsea to mogao dopustiti, bi napisao netko pismen  Smile
S obzirom na to da se povratna zamenica sebe/se u hrvatskom narečju koristi na taj način, koji mi takođe deluje neobično, tvoj primer je realniji, iako bi enklitike trebalo da idu posle imenice, ali je u ovom slučaju, najviše zahvaljujući "si", to nemoguće.

A opet kažem, zašto bi morao Čelzi da ga kupi i da ga upropasti.
Ševčenko, Makelele, Balak, Pizaro, Maluda, Ivanović... su samo neki od igrača koji su u prethodnim klubovima igrali fenomenalno, a u Čelziju se raspadaju i ne mogu da daju više od 2 gola...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 18999
Zastava Beograd-Vračar
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.25
mob
Nokia E72
Makelele se raspao u Celziju Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 2483
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
Samsung D900
Pokazao je više u Realu za 3 godine, nego u Čelziju za 5 godina.
Samo što idioti iz Madrida nisu bili normalni pa su ga prodali jer su želeli mnogo zvučnija imena.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2342
Zastava Croatia
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11;
mob
Samsung SGH-I560
da, u pravu si, ovaj prvi naslov je nakaradan, ali ništa novo kad je index u pitanju.

Kako si je Chelsea to mogao dopustiti, bi napisao netko pismen  Smile
S obzirom na to da se povratna zamenica sebe/se u hrvatskom narečju koristi na taj način, koji mi takođe deluje neobično, tvoj primer je realniji, iako bi enklitike trebalo da idu posle imenice, ali je u ovom slučaju, najviše zahvaljujući "si", to nemoguće.

A opet kažem, zašto bi morao Čelzi da ga kupi i da ga upropasti.
Ševčenko, Makelele, Balak, Pizaro, Maluda, Ivanović... su samo neki od igrača koji su u prethodnim klubovima igrali fenomenalno, a u Čelziju se raspadaju i ne mogu da daju više od 2 gola...

neki od njih nisu ni dobili pravu priliku, tipa ševčenko, ivanović i pizzaro.
IP sačuvana
social share
You better watch out, You better not cry, You better not pout, I'm telling you why...

Bad Blue Boys are coming to town...

"Ja sam veliki prijatelj Hrvatske, to se nikada neće promijeniti." - Jorg Haider RIP
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 2483
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
Samsung D900
Zato i kažem zašto bi Modrić otišao u tim u kojem postoje šanse da ne dobije priliku, kad će u Totenhemu biti jedan od igrača na kojem će se zasnivati igra.

Ivanović je jedan od najtalentovanijih defanzivaca u Evropi i kao takav je doveden u Čelzi gde još uvek nije dobio priliku.
Vidić po dolasku u Mančester takođe nije dobijao mnogo prilike, ali je dobijao.

Mislim da je za Modrića Totenhem bolji izbor od Čelzija ili bilo kog drugog kluba tog ranga u kom ne bi mogao da pokaže sve što zna.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2342
Zastava Croatia
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11;
mob
Samsung SGH-I560
Zato i kažem zašto bi Modrić otišao u tim u kojem postoje šanse da ne dobije priliku, kad će u Totenhemu biti jedan od igrača na kojem će se zasnivati igra.

Ivanović je jedan od najtalentovanijih defanzivaca u Evropi i kao takav je doveden u Čelzi gde još uvek nije dobio priliku.
Vidić po dolasku u Mančester takođe nije dobijao mnogo prilike, ali je dobijao.

Mislim da je za Modrića Totenhem bolji izbor od Čelzija ili bilo kog drugog kluba tog ranga u kom ne bi mogao da pokaže sve što zna.

slažem se, u tottenhamu mu se neće uzimati za zlo svako krivo dodavanje ili udarac, a u nekom chelseau, koji je u stanju dovesti ronaldinha ili kaku, svakako bi.
IP sačuvana
social share
You better watch out, You better not cry, You better not pout, I'm telling you why...

Bad Blue Boys are coming to town...

"Ja sam veliki prijatelj Hrvatske, to se nikada neće promijeniti." - Jorg Haider RIP
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 2483
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
Samsung D900
Kaku ne... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Hrvatska republika Herceg-Bosna HRHB

Zodijak
Pol
Poruke 2914
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
sad mi dodje da napravim citate od prije 4 mjeseca
IP sačuvana
social share

"Neke drzave imaju svoju mafiju,a nasa mafija ima svoju  drzavu"

Edit by Belgrade: Regulisana velicina slova u potpisu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 2483
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
Samsung D900
Napravi... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Alles Wird Gut

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4019
Zastava Hrvatska
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Dinamo zaradio 58 milijuna eura, državi ni lipe

Prodajom petorice nogometaša: Luke Modrića (25.000.000 od Tottenhama), Eduarda da Silve (15.000.000 od Arsenala), Ćorluke (13.000.000 od Manchester Cityja), Pokrivača (3.500.000 od Monaca) i Schildenfelda (2.000.000), Dinamo je zaradio 58.500.000 eura.

Taj iznos mogao bi se povećati jer su ovoga ljeta moguće i prodaje Ognjena Vukojevića (oko 2.500.000) i Dine Drpića (oko 1.000.000).

Pribrojimo li ovom iznosu sve Dinamove prodaje otkako Zdravko Mamić (ljeto 2001.) rukovodi klupskom politikom, dolazimo do prihoda od transfera koji bi mogao i premašiti vrtoglavih 90.000.000 eura.

Odšteta za prelazak Di­na­mova playmakera iznosi 25.000.000 eura a taj se iznos treba raščlaniti na nekoliko dijelova. Osnovna odšteta je 18.000.000 eura. Onih 7.000.000 namiruje se kroz razne klauzule u ugovoru. Jedna se odnosi na odigranih 30 službenih utakmica u sezoni koje vrijede 1.000.000 eura po sezoni.

Ista je stavka i u ugovoru potpisanom pri prelasku Eduarda u Arsenal. U sve to zapakirat će se i iznos koji će se uplatiti posredniku (osoba ili agencija) koja je pomagala pri Modrićevoj prodaji u Tottenham. Plaća kreatora igre hrvatske nogometne reprezentacije iznosit će ukupno 15.000.000 eura (svaka od pet godina vrijedi tri milijuna). Zbog svih tih dodataka često variraju iznosi koji se objavljuju kod pojedinog transfera te mnogi od njih tijekom godina narastu.

Mamić je ukinuo i običaj da se dio odštete koja pripada Dinamu dijeli s igračem te uveo pravilo da cjelokupna odšteta završi u klubu kojem je gazda.

S obzirom na to da je njegova menadžerska agencija (iako ju on više formalno ne vodi) zastupala i igrača, različite su mogućnosti kroz koje će se on naplatiti. Može se dogoditi da bude isplaćen kroz iznos namijenjen posrednicima u transferu, ali i od postotka nogometaševe plaće. No, u slučaju Dudua vidjeli smo da se takvi dogovori i ne moraju realizirati. Svađa između Mamića i napadača Arsenala nastala je nakon što nisu mogli usuglasiti koliko novca bi hrvatski Brazilac trebao poslati Mamiću.

Bogati nogometni transferi u javnosti izazivaju pitanje plaćanja poreza. PDV se određuje po zakonima gdje je prodana roba, a u ovom slučaju riječ je o Velikoj Britaniji.

Dinamo jedino plaća porez na dobit (20 posto) na razliku prihoda i rashoda po godišnjem obračunu. Ukoliko izrazi gubitak, neće platiti ništa. Isti porez na dobit plaćaju i menadžerske agencije registrirane kao d.o.o., dok igrači plaćaju porez tamo gdje primaju plaću.

Valja znati i da je u nogometnom poslu uobičajeno da se veće odštete uplaćuju u ratama kroz nekoliko godina.

Kao ni za prethodne transfere Vedrana Ćorluke i Eduarda Da Silve, Dinamo ni za Modrićev transfer nije dužan platiti porez.

'Dinamo je udruga građana i sjedne li novac na račun Dinama, nisu dužni platiti porez. No, naravno, čim Dinamo taj novac počne trošiti na plaćanje drugih stvari, na to će plaćati porez kao i svi drugi', objasnio je ministar financija Ivan Šuker.

Preuzeto s Jutarnji.hr
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 132 133 135 136 ... 310
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 22. Avg 2025, 01:26:09
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.054 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.