Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 14. Jul 2026, 16:22:33
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 101 102 104 105 ... 310
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: GNK Dinamo Zagreb  (Pročitano 275573 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2342
Zastava Croatia
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11;
mob
Samsung SGH-I560
jeste vi zabavni ljudi hehehe. to što neće dati 30 milijuna €. nakon eura još i više Smile

pa mi smo ćorluku kao stopera prodali za 13 milijuna €. hej stopera, a kamoli nećemo najboljeg hrvatskog igrača.

samo vi vjerujte u te vaše konstrukcije po kojem s jadnog balkana ne može nitko za velike pare ići. e pa može i hoće  Smile

IP sačuvana
social share
You better watch out, You better not cry, You better not pout, I'm telling you why...

Bad Blue Boys are coming to town...

"Ja sam veliki prijatelj Hrvatske, to se nikada neće promijeniti." - Jorg Haider RIP
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 9557
OS
Windows 2000
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6;M
mob
Samsung S500
Ćorluka nije prodan kao stoper, nego kao desni bek.

I Ćorluka je u svom poslu (obrana) podjednako dobar kao i Modrić u svom poslu (vezni red).

I Ćorluka je prodan za novce koji predstavljaju realnu tržišnu cijenu za igrača koji je igrao samo u jadnoj bijednoj HNL.

I Ćorluki nije bio Mamić menadžer.

A iz jadne bijedne nikakve hrvatske lige ne može se za lovu koji Mamić traži za Modrića.

A Modrić nije normalan jer potpisuje ropski ugovor sa Mamićem.
IP sačuvana
social share

I am not a complete idiot.
Some parts of me are still missing.

America is the only nation in history which miraculously has gone directly from barbarism to degeneration without the usual interval of civilization (Georges Clémenceau)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2342
Zastava Croatia
OS
Windows XP
Browser
mob
Samsung SGH-I560
Ćorluka nije prodan kao stoper, nego kao desni bek.

I Ćorluka je u svom poslu (obrana) podjednako dobar kao i Modrić u svom poslu (vezni red).

I Ćorluka je prodan za novce koji predstavljaju realnu tržišnu cijenu za igrača koji je igrao samo u jadnoj bijednoj HNL.

I Ćorluki nije bio Mamić menadžer.

A iz jadne bijedne nikakve hrvatske lige ne može se za lovu koji Mamić traži za Modrića.

A Modrić nije normalan jer potpisuje ropski ugovor sa Mamićem.

aha...kako onda niste naricali kad je kranjčar prelazio u hajduk da će trunuti još 6 mjeseci u HNL-u? na kraju se ispostavilo da je trunuo 18 mjeseci, pa eto opet prešao u premiership i ponajbolji je u porthsmouthu. HNL kao neko natjecanje je beznačajno, ali kao poligon mladih igrača nije ni približno tako naivno kako ga pretstavljaš. slobodno potcjenjuj koliko hoćeš, samo to ti nema veze s istinom.

ćorluka je prodan kao bek/stoper u redu. valjda ćeš se složiti da je pozicija playmakera daleko važnija i cijenjenija u nogometu od beka. pa prema tome, ako smo za ćorluku dobili 13 milijuna, za modrića je jedino logično bar duplo ili nikako. ima ugovor do 2015., i nije nam ga o glavu prodati danas.

ove neke koji imaju žarku želju da modrić ode za 5 milja u rusiju ili ukrajinu neću ni komentirati.

znaš koja je razlika trenutno između dinama i hajduka? jedno 5 stepenica. srna, koji je vaš najveći igrač zadnjih godina prodan je za neku siću (možda milijun eura) u ukrajinu. taj iz dinama ne bi išao za manje pare od 4-5 milijuna eura u ono vrijeme, kad naši igrači nisu bili ni blizu na cijeni kao danas.

dalje, svaka dobra igra eduarda i ćorluke u premiershipu diže cijenu i modriću. iz više razloga...prvo dokazuje možebitnom poslodavcu da nema straha od prilagodbe, drugo da se zasigurno radi o provjerenoj kvaliteti, treće da takav igrač nije jeftin itd.

kao što rekoh već, modrić se nema kome dokazivati. on je kompletan igrač i gdje god bude odlazio mora doći kao zvijezda tima, a ne kao perspektiva. pa onaj gerrard, koji je sinonim za trku i snagu, je za modrićem u 80. minuti trčao kao umoran vol. nigdje ga nije bilo. modrić je skup zato što je jedinstven tip igrača, vrstan playmaker i odličan defenzivni vezni. sve u jednome.
IP sačuvana
social share
You better watch out, You better not cry, You better not pout, I'm telling you why...

"Ja sam veliki prijatelj Hrvatske, to se nikada neće promijeniti." - Jorg Haider RIP
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 11401
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.24
Kako bre Modric ima ugovor do 2015. godine?

Zar nije 5 godina maksimalni vremenski interval na koji klub moze da veze igraca?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol
Poruke 29583
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
Citat
ponajbolji je u porthsmouthu.

Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 9557
OS
Windows 2000
Browser
mob
Samsung S500
aha...kako onda niste naricali kad je kranjčar prelazio u hajduk da će trunuti još 6 mjeseci u HNL-u? na kraju se ispostavilo da je trunuo 18 mjeseci, pa eto opet prešao u premiership i ponajbolji je u porthsmouthu. HNL kao neko natjecanje je beznačajno, ali kao poligon mladih igrača nije ni približno tako naivno kako ga pretstavljaš. slobodno potcjenjuj koliko hoćeš, samo to ti nema veze s istinom.

ćorluka je prodan kao bek/stoper u redu. valjda ćeš se složiti da je pozicija playmakera daleko važnija i cijenjenija u nogometu od beka. pa prema tome, ako smo za ćorluku dobili 13 milijuna, za modrića je jedino logično bar duplo ili nikako. ima ugovor do 2015., i nije nam ga o glavu prodati danas.

ove neke koji imaju žarku želju da modrić ode za 5 milja u rusiju ili ukrajinu neću ni komentirati.

znaš koja je razlika trenutno između dinama i hajduka? jedno 5 stepenica. srna, koji je vaš najveći igrač zadnjih godina prodan je za neku siću (možda milijun eura) u ukrajinu. taj iz dinama ne bi išao za manje pare od 4-5 milijuna eura u ono vrijeme, kad naši igrači nisu bili ni blizu na cijeni kao danas.

dalje, svaka dobra igra eduarda i ćorluke u premiershipu diže cijenu i modriću. iz više razloga...prvo dokazuje možebitnom poslodavcu da nema straha od prilagodbe, drugo da se zasigurno radi o provjerenoj kvaliteti, treće da takav igrač nije jeftin itd.

kao što rekoh već, modrić se nema kome dokazivati. on je kompletan igrač i gdje god bude odlazio mora doći kao zvijezda tima, a ne kao perspektiva. pa onaj gerrard, koji je sinonim za trku i snagu, je za modrićem u 80. minuti trčao kao umoran vol. nigdje ga nije bilo. modrić je skup zato što je jedinstven tip igrača, vrstan playmaker i odličan defenzivni vezni. sve u jednome.

Daj mi reci kakve veze Hajduk i Kranjčar imaju sa ovom pričom oko realne cijene igrača iz HNL-a?

A ti tvoji hvalospjevi Modriću bili bi prikaldni za neki navijački forum Dinama ili neku BBB-ovu stranicu. Mali je sjajan vezni igrač. Sjajan. Ništa više, ništa manje od toga.

Za objektivnu raspravu nužno je posjedovati malo - objektivnosti. Znam da je to previše za očekivat od navijača Dinama, ali ipak, ako se potrudiš mogao bi uspjet
« Poslednja izmena: 03. Jan 2008, 17:26:36 od st_faca »
IP sačuvana
social share

America is the only nation in history which miraculously has gone directly from barbarism to degeneration without the usual interval of civilization (Georges Clémenceau)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2342
Zastava Croatia
OS
Windows XP
Browser
mob
Samsung SGH-I560
Kako bre Modric ima ugovor do 2015. godine?

Zar nije 5 godina maksimalni vremenski interval na koji klub moze da veze igraca?

luka je potpisao desetogodišnji ugovor još u 2005.

Modrić potpisao ugovor do 2015. godine     
12.12.2005. 14:20

Tradicionalni Dinamov domjenak održan je u Muzeju Mimari, a nazočilo je tristotinjak uzvanika. Okupilo se mnoštvo prijatelja kluba, bivši i sadašnji igrači, uglednici i čelnici, a originalne pozdrave uputili su Dinamov predsjednik Mirko Barišić i izvršni dopredsjednik Zdravko Mamić. Prvo biskupu Josipu Mrzljaku: "Biskupe Mrzljak, bdije nad nama!" A zatim i zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću: "Pozdravljamo i gradonačelnika, našega gospodara u sjeni!"...

Domjenku je nazočio najstariji živući Dinamov igrač Milan Antolković, a velikodušnost su uzvanici pokazali uplaćujući donacije za djecu oboljelu od Downova sindroma.

"Dinamo je bio i ostat će narodni purgerski klub" - naglasio je predsjednik Barišić, a prisutne je svirajući klavir opuštao mladi Petar Krajan.

Baš kao što je madridski Real vezivao Raula, tako je i Dinamo Luku Modrića (do 2015. godine), čije je produljivanje ugovora, kao i ono trenera Josipa Kužea (do 2009.) i Hrvoja Čale (2010.), bilo središnji dio večeri. "Sretan sam što sam dio ovog Dinama. Postigli smo razinu dobrih igara i rezultata i još ćemo čvršće zakoračiti prema naslovu hrvatskog prvaka i igrati u Ligi prvaka" - obećao je trener Kuže.
« Poslednja izmena: 03. Jan 2008, 17:26:59 od murinhoo »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2342
Zastava Croatia
OS
Windows XP
Browser
mob
Samsung SGH-I560

Daj mi reci kakve veze Hajduk i Kranjčar imaju sa ovom pričom oko realne cijene igrača iz HNL-a?

A ti tvoji hvalospjevi Modriću bili bi prikaldni za neki navijački forum Dinama ili neku BBB-ovu stranicu. Mali je sjajan vezni igrač. Sjajan. Ništa više, ništa manje od toga.

Za objektivnu raspravu nužno je posjedovati malo - objektivnosti. Znam da je to previše za očekivat od navijača Dinama, ali ipak, ako se potrudiš mogao bi uspjet

hoćeš FIFA ranking ljestvicu, hoćeš utakmice hrvatske reprezentacije....luka je najbolji hrvatski nogometaš, ili jedan od dva s obzirom na eduarda, i ništa ne može promijeniti tu činjenicu. niti HNL, niti moja neobjektivnost, niti vaše spuštanje na zemlju.

kranjčara sam spomenuo u kontekstu propadanja u HNL-u.

dinamo nije u poziciji da luku mora prodati jer para ima i previše. dolazimo prvi put u situaciju da licitiramo s jednim igračem jer ga ne moramo pustiti ako nećemo. i naravno da je svima to neobično, kako neki HNL dinamo ima muda odbijati takve ponude. naravno kad si navijač hajduka, ovo o čemu pričam je znanstvena fantastika (i sam si svjestan da bi kalinić iz dinama otišao za ogromne novce) i pomalo frustrirajuće, pa se non-stop trudite da nas spustite na zemlju. ja vama želim sve najbolje i dao bog da i vi dostignete naš nivo, proizvodite ovakve igrače i možete zadržati jednog velikog igrača ako shvatite da ponuda nije zadovoljavajuća. to što ove godine nismo uspjeli prezimiti nije toliko bitno jer ćemo u slijedećim godinama to sigurno učiniti. osim što klub očito jača iz godine u godinu i novi platinijev sustav nam ide na ruku, tako da nema brige za nas  Smile

Citat
ponajbolji je u porthsmouthu.

Smile

dobro, ako inzistiraš, najbolji. a i on je proizvod naše omladinske škole  Smile

http://www.youtube.com/watch?v=elnBjri2G50

http://www.youtube.com/watch?v=TQ7k1glv7PA&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=KT43C1DYkRY
« Poslednja izmena: 03. Jan 2008, 17:42:55 od murinhoo »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 9557
OS
Windows 2000
Browser
mob
Samsung S500
Kakve FIFA-ine rankign ljestvice? O čemu ti pričaš?

Dinamo nije u poziciji da mora prodati Modrića? Pa znam ja to... Boli kurac i Dinama i Mamića za Luku Modrića.

Oni će maloga iscijedit, očekujući goleme pare koje ne mogu dobit.

Mali će stagnirat, razočaran činjenicom da mora još jednu sezonu igrat na hrvatskim njivama umjesto na engleskim ili španjolskim stadionima.

A to što sam ja navijač Hajduka nema nikakve veze sa činjenicom da igrač koji je igrao samo u hrvatskoj ligi ne može postić cijenu o kojoj Mamić (i ti) sanjate. Bez obzira na kvalitete tog igrača. To što ti uvlačiš Hajduka u ovu priču, samo dokazuje pomanjkanje suvislih argumenata. Vjerovati da neki igrač može napredovat u hrvatskoj ligi, i to nakon što ga na silu zadrže u hrvatskoj ligi, je iluzija. A iluzije imaju ružan običaj da se rasprsnu u lice onima koji ih prodaju.

Modrić je najbolji hrvatski igrač u ovom momentu. To nitko ne spori. A kakve to ima veze sa bilo čim o čemu mi sada ovde diskutiramo? Već sam tri puta ponovio - riječ je o sjajnom veznom igraču.. ništa više, ništa manje. Kao takav, uz činjenicu da dolazi iz hrvatske lige, ne može dobit puno više od ovog što mu se sada nudilo.

Mamić je odlučio ignorirat tu činjenicu (ignoriranje stvarnosti je i inače omiljena Mamićeva zabava) i vrlo vjerovatno sjebat momku inozemni transfer. Nakon još jedne jalove sezone u Europi, uz još jedno mesarenje po groznoj ligi na njivama pred par desetaka gledatelja, čak ni da je reinkarnacija Zidanea, mora stagnirat. Mora. To je tako, jebi ga

Žao mi je, jer je Modrić sjajan igrač i još bolji čovjek. Sve kritike zaslužuje Mamić, i nitko drugi. Modrić je bio prisiljen potpisat ropski ugovor i sada, jadan, snosi posljedice te odluke. I zato mi je žao.

A ovo:

to što ove godine nismo uspjeli prezimiti nije toliko bitno jer ćemo u slijedećim godinama to sigurno učiniti. osim što klub očito jača iz godine u godinu i novi platinijev sustav nam ide na ruku, tako da nema brige za nas  Smile

se može čut iz Dinama već trideset i sedam godina.

I zato se ja svaki put nasmijem kad to čujem...
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2342
Zastava Croatia
OS
Windows XP
Browser
mob
Samsung SGH-I560
joj oprosti što mi je dinamo važniji od luke modrića wtf? Smile

što bi trebao, navijati za luku modrića  Smile budemo vidli sve...ja stojim iza svoje izjave da on neće mrdnut iz dinama za manje od 30 milja, iako da se mene osobno pita granica bi bila 25 milijuna, čisto iz pristojnosti prema balkanu  Smile 

evo, sportnet vas je prozreo   Smile

Nacija dušebrižnika

"Ludnicu" oko odlaska Luke Modrića iz Dinama bilo je lako predvidjeti, no kako nakon objave njegova ostanka objasniti sve rašireniju pojavu onih koji smatraju kako je ostanak najboljeg igrača HNL-a i trenutno najtraženijeg hrvatskog nogometaša vrlo loša ideja, te kako baš oni znaju što je najbolje za Luku, Dinamo i hrvatski nogomet u cjelini...

Ne tako davno Dinamo se u miru pripremao za novu prvoligašku sezonu i pokušaj iskoraka na europskoj sceni. Optimizam je rastao, a obećanja Zdravka Mamića kroz parafrazu navijačkog pokliča „nema prodaje“ čak su i nevjerne Tome počele shvaćati ozbiljno. Ipak, momčad koja je tako dominantno osvojila naslov i očekivala svoje protivnike u Ligi prvaka gotovo preko noći ostala je bez Eduarda da Silve i Vedrana Ćorluke. Biseri hrvatskog nogometa obogatili su najjaču europsku nogometnu ligu, a Dinamov izvršni dopredsjednik postao je doručak, ručak i večera novinarima, navijačkom puku i svakome od četiri i pol milijuna građana Lijepe naše koji su i na ovu temu, kao i na svaku drugu, imali što reći.
I prije nego je odigrana jedna jedina minuta nove sezone u komentarima se moglo pročitati, a na ulici i čuti kako Dinamo bez prodanog dvojca više nije šampionska momčad, mnogi su se zapitali tko će uopće postizati pogotke, a Branku Ivankoviću odbrojavali su dane na kormilu ove sada posve prosječne modre momčadi.
Kritikama i pritiscima unatoč, Dinamo je već u polusezoni gotovo osigurao novi naslov prvaka, odigrao europsku jesen kakvu u Maksimiru već dugo nismo vidjeli, izborio Ligu Kupa Uefe, srušio veliki Ajax, pa čak na koljenima imao i njemački Werder. Iako su Modri ostali bez glavnog strijelca, ponovno su daleko najefikasnija momčad prvenstva, a njihovi protivnici pune su mreže odlazili s gostovanja u Maksimiru. I bez Eduarda i Ćorluke Modri su u prvenstvu u samo nekoliko mjeseci uništili ambicije svojih suparnika, a momčad je po mnogočemu i statistički i igrački bila bolja od one iz prethodne sezone.
Jesen je afirmirala neka nova imena, na vratima je gazda postao iskusni bundesligaš Georg Koch, Ognjen Vukojević posve je drukčiji igrač od onoga koji je pobirao brojne kritike samo nekoliko mjeseci ranije, baš kao i Hrvoje Čale, Mario Mandžukić oscilirao je od loših nastupa do genijalnosti, a iskustvom i rutinom mnoge su utakmice riješili i često kritizirani Boško Balaban i Tomo Šokota. Čitav taj modri orkestar pod svojom je dirigentskom palicom držao kapetan Luka Modrić i uz sjajne nastupe u reprezentaciji privukao u Maksimir skaute iz pola nogometne Europe.
Iako je Luka simboličnim ugovorom vezan do 2015. godine, odlazak u siječnju postao je naravna stvar. Broj velikih nogometnih klubova zainteresiranih za njegove usluge iz dana u dan postajao je sve veći, milijuni eura za njegove usluge vrtoglavo su rasli, a krajem prosinca groznica zvana Luka Modrić zahvatila je gotovo cijelu Hrvatsku. Arsenal, Chelsea, Manchester City, Newcastle, Tottenham, Real Madrid, Barcelona, Valencia... gotovo svi, pa i oni koji samo površno prate nogomet svoje su sugovornike barem jednom zagnjavili pitanjem: „Što misliš, kuda će Luka?“ Braća Mamić potom su otputovali u Englesku, obavili razgovore sa svim zainteresiranim stranama, vratili se u Hrvatsku i hrvatskoj javnosti objavili kako Luka – ostaje.
„Zaustavite tisak!“, zavapili su tada mnogi. Tekstovi o Modrićevu odlasku, analize Dinamovog proljeća bez glavnog motora i kapetana, karikature Zdravka Mamića kako se peče na ražnju, kolumne koje liju suze za rasprodanom Dinamovom momčadi, sve je to valjalo baciti u smeće. Iako je u prazan prostor već pripremljenog teksta trebalo ubaciti samo ime novog Lukinog kluba, Dinamo je protivnicima oduzeo loptu i odigrao kontranapad. Što sad?
Šok je bio prevelik, još se nije dogodilo da igrač takvog kalibra ostane u Hrvatskoj. Javnost je ostala nespremna na takvu odluku, uhvaćena je na krivoj nozi i sada je trebalo pronaći krivca ili kakvu šupljinu u cijeloj priči, uporište za pružanje otpora nadirućem zdravom razumu. Valjalo je reagirati, samo kako? Pozitivno, pohvalama čelnicima Dinama što su po prvi put iza riječi o snažnom Dinamu stali i djelima? Malo sutra! Samo nekoliko minuta bilo je potrebno naciji dušebrižnika da se pribere i priči o ostanku Luke Modrića da posve novu dimenziju. Dapače, više njih. Luka Modrić je prerastao HNL, stagnirat će u razvoju, bit će nesretan i ljut što je morao ostati, uništena mu je karijera, hrvatska reprezentacija ispaštat će zbog ovakve odluke, nećemo osvojiti Euro 2008, Zdravko Mamić laže i Luka će svejedno otići do kraja siječnja, Luka na hrvatskim travnjacima riskira tešku ozljedu i kraj karijere, nedostajat će mu jakih utakmica...
Lavina je pokrenuta, Stranka hrvatskih dušebrižnika iskreno zabrinutih za Modrićevu dobrobit iz sata u sat je novačila nove članove, ljude koji i inače za svaku političku, sportsku, religijsku ili kakvu drugu dilemu u trenu mogu pronaći rješenje, između dva gutljaja piva u obližnjem kafiću. Znate to društvo, ima ih posvuda. Da su izašli na izbore, glatko bi ih dobili, u to nema sumnje jer upravo oni znaju što je najbolje za vas, pa tako i za Luku Modrića.
Luka Modrić, dame i gospodo dušebrižnici, ima 22 godine. Luka Modrić ugovorom je vezan za nogometni klub Dinamo i suprotno praksi u mnogim drugim hrvatskim klubovima, a donedavno i u Dinamu, ostaje odraditi još jednu godinu toga ugovora, pod uvjetima kakve nije imao niti jedan nogometaš u Hrvatskoj prije njega. Taj isti Luka Modrić svoj današnji status u hrvatskoj reprezentaciji i među svjetskim nogometnim veličinama može između ostaloga zahvaliti upravo Dinamu, Zdravku Mamiću i svom nevjerojatnom talentu i napornom radu, ne nužno tim redoslijedom. Modrićevu životnu priču nije potrebno prepričavati, znaju je već i vrapci na grani. Kada ga nisu htjeli ni Zadar, ni Hajduk, kada nitko u nejakom i siromašnom dječačiću nije vidio velikog igrača, Zdravko Mamić ga je doveo u Dinamo, a maksimirski je klub od njega stvorio kompletan proizvod. Zar je tako čudno da Dinamo želi zadržati svog najboljeg igrača, da ne želi ponoviti upravo onu pogrešku zbog koje je samo nekoliko mjeseci ranije bio žestoko kritiziran?
Što je to, uistinu, toliko loše u činjenici da je Dinamo, jedini od svih hrvatskih klubova, odlučio napraviti zaokret u politici prodaje igrača, ojačati momčad i sljedeće sezone još jači i kompaktniji pokušati stvoriti rezultat od kojeg će koristi imati svaki hrvatski klub koji zakuca na vrata europskih natjecanja? Zar je sramota imati ambicije? Nije li nevjerojatno da je samo nekoliko mjeseci ranije prodaja dvojice ponajboljih nogometaša uzrokovala bujicu kritika, a da potpuno suprotan potez sada nailazi na slične, ako ne i gore komentare?
Kako inače shvatiti priče da će Modrić stagnirati u Dinamu, dovesti u pitanje nastavak svoje karijere, pa čak i da će time naštetiti ambicijama hrvatske reprezentacije? Gdje su temelji takvom razmišljanju? Upravo u takvom Dinamu, upravo na tom derutnom stadionu Luka Modrić je ispisao neke od najljepših stranica svoje karijere, mnoge od njih upravo u protekloj polusezoni. Preko modrog dresa izgradio je put do statusa standardnog i nezamjenjivog reprezentativca i postao jednim od najtraženijih nogometaša zimskog prijelaznog roka. Njegov talent, Dinamov izlog i hrvatska reprezentacija lansirali su ka statusu zvijezde, koja po prvi put umjesto preranog odlaska ostaje u Hrvatskoj.
Dinamo je s Modrićem ove sezone odigrao 12 europskih utakmica i odmjerio snage s velikanima poput Werdera, Ajaxa i HSV-a. Ako je sa svima njima igrao ravnopravno, a neke od njih i nadigrao, je li Dinamo stvarno tako loša momčad da će Modrić u njemu stagnirati, a prema nekima na kraju i propasti? Dodamo li tome hrvatske derbije protiv Hajduka i Rijeke i nezaboravne nastupe u kvalifikacijama za Euro 2008, Luka u nogama ima pozamašan broj teških, velikih utakmica, pa argument kako će mu u Dinamu nedostajati teških iskušenja odjednom stoji na staklenim nogama. Dakako, neće to biti dvoboji protiv Manchester Uniteda ili Liverpoola, ali taj mu hendikep, složit ćete se, dosad nije predstavljao problem.
Baš kao što mu problem nisu predstavljale niti ozljede, no to svejedno ne sprečava začetak bespredmetne rasprave kako mu u hrvatskoj ligi prijeti teška ozljeda i upitnik nad karijerom. Uzmemo li u obzir zahtjeve koje pred nogometaša postavlja tempo i dinamika odigravanja utakmica u engleskoj Premier ligi ili španjolskoj Primeri, postoji li zbilja veća opasnost od ozljede u Hrvatskoj od one u Engleskoj ili Španjolskoj? Kao jedan od stožernih igrača hrvatske reprezentacije i uvijek korektan suparnik nije tajna da u hrvatskoj ligi uživa veliki respekt. Postoji li stoper u Hrvatskoj nogometnoj ligi koji je spreman načiniti pogibeljan start i postati čovjekom zbog kojeg će Luka Modrić propustiti europsku smotru?
Odgovor na ovo, kao i na sva ostala pitanja može biti samo negativan. Ne, Luka Modrić neće stagnirati u Dinamu, zbog njegovog ostanka u Zagrebu neće ispaštati niti hrvatska reprezentacija, a Modrić se, gotovo je sigurno, neće niti teško ozlijediti. Vrlo je vjerojatno da će nastaviti s blistavim nastupima, kako u Dinamu tako i u reprezentaciji te da će voditi Modre i kockaste do zapaženih rezultata. U situaciji u kojoj bi period adaptacije na inozemnu ligu mogao znatno naštetiti njegovoj formi, uvod u Europsko prvenstvo u Austriji i Švicarskoj odradit će kao standardan i dokazan igrač, bez bojazni da će ga zadesiti Eduardova sudbina i borba za mjesto u početnih 11.
Nesretan također neće biti, ne brinite. Osim u slučajevima kada mu, kao protekle nedjelje, duhovni mir i privatnost na izlasku iz crkve grubo naruši horda novinara gladnih ekskluzivne izjave. Kada je napad ostao bez rezultata, valjalo je priču izmisliti, pa je Modrićeva nervozna reakcija i neugoda okarakterizirana „živčanim slomom zbog ostanka u Dinamu“.
Stagnirat će nažalost tek hrvatski mentalitet i institut javnog i medijskog linča. Sve će ostati na dobroj, staroj razini na koju smo već odavno navikli, razini na kojoj je prepoznavanje dobrog poteza i priznanje tuđeg uspjeha nešto što graniči sa znanstvenom fantastikom. I to su činjenice. Nije bitan Zdravko Mamić niti ovi retci predstavljaju odu maksimirskom gazdi. Nisu bitna ni imena Modrićevih potencijalnih klubova niti broj odbijenih milijuna. Za pravog zaljubljenika u modru boju bitan je samo Dinamo, a samo su njegovi navijači ti koji su u cijeloj ovoj priči ostali vjerni modroj boji, zadovoljni što će klub u proljetnu polusezonu neočekivano ući još jači nego prije. Neće skandirati imena klupskih čelnika, niti to trebaju učiniti. Neće im se ni klanjati do poda zato što su po prvi put učinili ono što godinama najavljuju. Ne, kao najglasnija oporba dušebrižnicima bodrit će svoj klub kao i dosad, kroz iskušenja kojih bi u sljedećoj godini trebalo biti još više.
Zaista, dok smo se prije nekoliko dana sa sjetom već prisjećali Modrićevih posljednjih nastupa u modrom dresu, tko je mogao očekivati da će njegov ostanak u Dinamu mnogima postati najgora noćna mora?
« Poslednja izmena: 03. Jan 2008, 18:05:44 od murinhoo »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 101 102 104 105 ... 310
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 14. Jul 2026, 16:22:33
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.082 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.