Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 02. Jun 2026, 01:37:23
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 161 162 164 165 ... 310
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: GNK Dinamo Zagreb  (Pročitano 269438 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2342
Zastava Croatia
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11;
mob
Samsung SGH-I560
ma to videli vas hercegovce pa se toliko uplasili od vasih kuka i motika pa se vratili odakle su dosli Smile

tako je  Smile kud ero prođe, tu trava ne raste  Smile
IP sačuvana
social share
You better watch out, You better not cry, You better not pout, I'm telling you why...

Bad Blue Boys are coming to town...

"Ja sam veliki prijatelj Hrvatske, to se nikada neće promijeniti." - Jorg Haider RIP
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Safari 3.1.1
nas Uzicane inace zovu Ere  Smile
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2342
Zastava Croatia
OS
Windows XP
Browser
mob
Samsung SGH-I560
nas Uzicane inace zovu Ere  Smile

znači i vi ste iz hercegovine? tko nije u današnja vremena  Smile
IP sačuvana
social share
You better watch out, You better not cry, You better not pout, I'm telling you why...

"Ja sam veliki prijatelj Hrvatske, to se nikada neće promijeniti." - Jorg Haider RIP
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 240
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
bit che nafte ohoho ..
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Safari 3.1.1
jes cuo za onu pricu Era sa onoga svijeta   Smile kad budes procitao znaces sto nas tako zovu Smile Smile
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Hrvatska republika Herceg-Bosna HRHB

Zodijak
Pol
Poruke 2914
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
ma da vas nije bilo sa kukama i motikama Srbi bi do vasingtona dosli Smile
Kao sto je rekao jedan srpski vojnik kad je vukovar pao sravnili bi i new york sa zemljom al nas nemo tko prebacit Smile
IP sačuvana
social share

"Neke drzave imaju svoju mafiju,a nasa mafija ima svoju  drzavu"

Edit by Belgrade: Regulisana velicina slova u potpisu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Ма......

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10661
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6;M
mob
Samsung 
Kao sto je rekao jedan srpski vojnik kad je vukovar pao sravnili bi i new york sa zemljom al nas nemo tko prebacit Smile

Al' bi bar gradjane postedeli za razliku od nekih. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2342
Zastava Croatia
OS
Windows XP
Browser
mob
Samsung SGH-I560
Zdravko Mamić za SAN

Handžića dovodimo kao talenta, a ne kao pojačanje

Ne­ko­li­ko se već mje­se­ci ime mla­dog na­pa­da­ča Sa­ra­je­va Ha­ri­sa Han­dži­ća ve­zu­je za za­gre­ba­čki Di­na­mo. Mno­gi­ma je nje­gov mo­gu­ći odla­zak u Hrvat­sku bio nes­tva­ran, da ne ka­že­mo ne­re­alan, bu­du­ći da su u po­slje­dnje vri­je­me ri­jet­ki igra­či iz BiH ko­ji su bi­li in­te­re­san­tni klu­bu sa Ma­ksi­mi­ra.

Me­đu­tim, vi­jest da do­pred­sje­dnik Di­na­ma Zdrav­ko Ma­mić, do­la­zi u Sa­ra­je­vo, odje­knu­la je kao bom­ba, a i ne­kim skep­ti­ci­ma za­če­pi­la us­ta!

Ma­mić, idej­ni tvo­rac da­naš­njeg Di­na­ma, ko­jeg mno­gi na­zi­va­ju «bal­kan­skim Ro­ma­nom Abra­mo­vi­čem», za «San» go­vo­ri o Han­dži­ću, Sa­ra­je­vu, Šu­ma­nu, Pi­ri­ću, Di­na­mu, NS BiH...

Da­kle, je li is­ti­na da do­la­zi­te u Sa­ra­je­vo?

- Da. Znam da je to mno­gi­ma, po­go­to­vo oni­ma ko­ji me ne po­zna­ju, izne­na­đu­ju­ća vi­jest, ali ja ću naj­ka­sni­je kra­jem na­re­dne se­dmi­ce do­ći u Sa­ra­je­vo. Na­kon mo­je do­mo­vi­ne Hrvat­ske, BiH mi je naj­dra­ža ze­mlja, bu­du­ći da vu­čem ko­ri­je­ne iz Bo­sne. Ipak, ne­ću se mo­ći du­go za­drža­ti, ta­ko da ću u va­šem gra­du bit naj­du­lje dva­de­se­tče­ti­ri sa­ta, jer imam mno­go oba­ve­za. Tre­bao sam već da­nas bi­ti u Sa­ra­je­vu, ali smo mo­ju po­sje­tu od­go­di­li zbog to­ga što je pot­pred­sje­dnik Sa­ra­je­va Men­sud Ba­šić oti­šao u Mos­kvu na fi­na­le Li­ge prva­ka izme­đu Čel­zi­ja i Man­čes­te­ra.

Do­la­zi­te zbog ku­po­vi­ne na­pa­da­ča Sa­ra­je­va Ha­ri­sa Han­dži­ća, ili...

- Da. Ali, odmah da ra­zja­snim je­dnu stvar. Han­dži­ća ne­će­mo ku­pi­ti kao po­ja­ča­nje, već kao ta­len­ta i dra­gu­lja ko­jeg će­mo iz­bru­si­ti u Di­na­mu i od nje­ga na­pra­vi­ti ve­li­kog igra­ča. Tek on­da se mo­že re­ći da je on po­ja­ča­nje za naš klub. Dru­go, ja u Sa­ra­je­vo ne do­la­zim prven­stve­no zbog Han­dži­ća, već zbog to­ga što že­lim da na­pra­vim du­go­ro­čnu sa­ra­dnju sa «bor­do» ti­mom.

Na če­mu bi se za­sni­va­la ta sa­ra­dnja?

- Sa­ra­je­vo bi nam slu­ži­lo kao «fil­ter» za ne­ke igra­če, po­go­to­vo mla­đe, ka­ko iz na­še, ta­ko i iz nji­ho­ve Omla­din­ske ško­le. Ta­ko­đer, ne­ke igra­če ko­ji ne bi ima­li mjes­ta u Di­na­mu, sla­li bi na po­su­dbu u Sa­ra­je­vo, i obra­tno. Imam u pla­nu da or­ga­ni­zu­je­mo i ne­ke pri­ja­telj­ske me­če­ve, tur­ni­re, pri­pre­me... Ugla­vnom, glu­po je sa­da ne­što pre­ju­di­ci­ra­ti, ka­da se na­đem sa čel­ni­ci­ma Sa­ra­je­va vi­še će se zna­ti oko na­še sa­ra­dnje, za ko­ju se na­dam da će bi­ti upi­je­šna na obos­tra­no za­do­volj­stvo.

Ko­li­ko ste upo­zna­ti sa kva­li­te­tom i po­ten­ci­ja­lom Han­dži­ća?

- Mi nje­ga po­ma­tra­mo već du­že vri­je­me, ta­čni­je mo­ji ska­uti iz BiH, ko­ji su mi pre­ni­je­li po­zi­ti­vne utis­ke. Znam da je i u mla­doj re­pre­zen­ta­ci­ji BiH, a ta­mo si­gur­no ne bi bio da ne­ma fu­dbal­ske kva­li­te­te.

Čel­ni­ci ti­ma sa Ko­še­va tra­že mi­li­on­sko obe­šte­će­nje. Da li će to bi­ti pro­blem za Vaš klub?

- Ne. Di­na­mo je in­sti­tu­ci­ja i mi, za ra­zli­ku od mno­gih klu­bo­va na Bal­ka­nu, ne­ma­mo fi­nan­sij­skih pro­ble­ma. Na­pro­tiv, mi smo iz go­di­ne u go­di­nu sve ja­či i ja­či. To po­ka­zu­ju na­ši re­zul­ta­ti, ali i mi­li­on­ska obe­šte­će­nja za na­še igra­če ko­je pro­da­je­mo ši­rom svi­je­ta. Od­go­vor­no tvrdim, Di­na­mo će za če­ti­ri go­di­ne bi­ti no­go­me­tni gi­gant u Evro­pi.

Ka­da je Di­na­mo pi­ta­nju, vra­tio se biv­ši tre­ner Bran­ko Ivan­ko­vić. Šta je sa igra­čkim po­ja­ča­nji­ma?

- Ra­di­mo na to­me i bu­di­te uvje­re­ni da će bi­ti in­te­re­san­tnih ime­na. Osim to­ga, ra­di­mo i na pro­da­ji igra­ča, ta­ko sam, evo da­nas, za­vršio tran­sfer Hrvo­ja Čalu u tur­ski Trab­zon­spor. Što se ti­če Ivan­ko­vi­ća, on je naj­bo­lji tre­ner u Hrvat­skoj i zbog to­ga smo ga i vra­ti­li u Di­na­mo.

U NK Za­gre­bu igra bh. re­pre­zen­ta­ti­vac Se­ni­jad Ibri­čić ko­ji je, na­vo­dno, in­te­re­san­tan Di­na­mu?

- To je is­ti­na, jer se ra­di za­is­ta o kva­li­te­tnom igra­ču. Du­že vre­me­na je in­te­re­san­tan i dru­gim klu­bo­vi­ma, ali vi­djet će­mo još, tek je po­čeo pre­la­zni rok. Bi­tno je da ima po­ten­ci­jal za Di­na­mo.

Ko­li­ko ste upo­zna­ti sa po­slje­dnjim de­ša­va­nji­ma u NS BiH?

- Dos­ta do­bro, ali ne bih že­lio da se mje­šam u ne­što što sva­ka­ko ne­va­lja i ne fun­kci­oni­še. Već sam re­kao da je Bo­sna, na­kon Hrvat­ske, mo­ja dru­ga ze­mlja i zbog to­ga sam ogor­čen šta se de­ša­va u NS BiH, ali i re­pre­zen­ta­ci­ji. To­me tre­ba sta­ti u kraj!

Svje­do­ci smo da je Hrvat­ska de­ve­de­se­tih pro­šla is­to što i BiH, ali vi ste da­le­ko is­pred nas u sve­mu, po­go­to­vo u fu­dba­lu. Zbog če­ga?

- Vi­di­te, mi Hrva­ti smo mno­ge stva­ri iz ne­sre­tnog ra­ta, hva­la Bo­gu, os­ta­vi­li u pro­šlos­ti. Na­ža­lost, to ni­je slu­čaj sa BiH. Osim to­ga, go­di­na­ma upo­zo­ra­vam na naš bal­kan­ski pri­mi­ti­vi­zam, ko­jeg ima i u Hrvat­skoj, ali u ma­njoj mje­ri ne­kog kod vas u Bo­sni. Do­kle god je ta­ko, tap­kat će te u mjes­tu i vri­ti­ti se u za­čar­nom kru­gu ko­ji vas, evo, go­di­na­ma una­za­đu­je u sve­mu, a po­se­bno u fu­dba­lu. Da smo mi Hrva­ti os­ta­vi­li te ru­žne stva­ri po stra­ni, go­vo­ri i in­for­ma­ci­ja da u sklo­pu Di­na­mo ima je­dan ma­li klub NK Nur, u ko­jem se na­la­zi dev­de­set od­sto mu­sli­man­skih igra­ča. Mi ga fi­nan­sij­ski i na sva­ki dru­gi na­čin po­ma­že­mo. Zna­či, ne­ma mržnje, ne­ma ne­sre­tne pro­šlos­ti i sve­ga dru­gog što nam šte­ti. Kod vas je oči­gle­dno dru­ga­či­je - za­klju­čio je do­pred­sje­dnik Di­na­ma Zdrav­ko Ma­mić.

A. Ka­po

« Poslednja izmena: 23. Maj 2008, 01:25:26 od murinhoo »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Hrvatska republika Herceg-Bosna HRHB

Zodijak
Pol
Poruke 2914
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13;

Al' bi bar gradjane postedeli za razliku od nekih. Smile
Smile jbg neko se uvjek pravi pametan
IP sačuvana
social share

"Neke drzave imaju svoju mafiju,a nasa mafija ima svoju  drzavu"

Edit by Belgrade: Regulisana velicina slova u potpisu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Alles Wird Gut

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4019
Zastava Hrvatska
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Butina s klupe Olympiakosa među Dinamove vratnice

Priča koja je zadnjih nekoliko dana kolala nogometnim krugovima dobila je i svoju službenu potvrdu - Tomislav Butina novi je igrač Dinama. Tomo je potpisao dvogodišnji ugovor i tako nagovijestio početak burnog ljetnog prijelaznog roka.

Dvije godine grijanja klupe u grčkom Olympiakosu bilo je previše za nekad prvog vratara Dinama i hrvatske reprezentacije te se odlučio na raskid ugovora s prvakom Grčke, a taj potez u Maksimirskoj su dočekali otvorenih ruku.

Reakcija Dinama bila je munjevita i dva dana kasnije Butina je postao novi vratar modrih.

"Ovo je lijep i veliki trenutak za mene, jako sam sretan i hvala Dinamu što me je opet pozvao. Uzbuđen sam, znate svi da je meni Dinamo uvijek bio nešto posebno", izjavio je Butina nakon potpisa ugovora.

Iako je grčki Olympiakos počeo raditi određene probleme i tražiti da se za Butinu plati odšteta, pronađen je kompromis i novi vratar Dinama na tome im je zahvalan,

"Sve je riješeno na obostrano zadovoljstvo. Odšteta nije plaćena već je došlo do razumnog kompromisa i ovim putem se zahvaljujem Grcima na razumijevanju".

Skoro dvije godine Tomo je prosjedio na klupi, ali kaže kako mu to neće bitno utjecati na samopouzdanje.

"Ma sve je ok. Istina da nisam previše branio, ali imao sam odličnog trenera vratara koji me držao u snazi i formi. Tamo se svakog tjedna igraju prijateljski susreti, a tamo sam redovno branio. Imam dovoljno iskustva da bi takvu lošu sezonu ostavio iza sebe", kaže novi prvi vratar Dinama.

O inozemnom iskustvu ima samo pozitivne komentare. Pet godina ga nije bilo u Dinamu, ali Tomo je kazao kako je u Bruggeu i Olympiakosu nastavio trend iz Maksimira, a to je borba za naslov prvaka.

"Napravi sam puno toga za to vrijeme, osvojio dosta trofeja i postao kvalitetnija osoba i igrač", kaže Butina koji dodaje kako njegovi bivši klubovi organizacijom nisu toliko bolji od Dinama.

"Dinamo je sjajno organiziran, u usporedbi s nekim klubovima gdje sam igrao, posve su isti, ako ne i na višoj razini. O igračima ne bi puno govorio, to ću kada počnem trenirati".

Butina će odmah zauzeti svoje mjesto među vratnicama, ono koje je prošle sezone držao Georg Koch. Nijemac je u napetim odnosima s braćom Mamić, a kako kaže Zoran Mamić, za to je sam kriv.

"Činjenica je da Georg ima ugovor još godinu dana, ali on više nije u našim planovima. Isključivo njegova želja za povratkom u Njemačku je pokrenula akciju dovođenja Butine. On si stvara neke početne pregovaračke pozicije u tom razilaženju", kaže sportski direktor kojemu je naravno drago zbog potpisa Tomislava Butine.

"Lijep je ovo trenutak. Vratili smo Tomu u naše redove i drago mi je da smo se uspjeli dogovoriti. Svi ga znate, otišao je iz Dinama kao velika zvijezda, boravio u dva velika kluba, a o kvalitetama više nema ni potrebe pričati. Nadamo se da će pokazati isto ono što je pokazivao i prije odlaska".

Svoje zadovoljstvo nije krio ni trener Branko Ivanković.

"Moja želja je bila iskusan vratar kojem ne treba duga prilagodba. Tomo je sada tu i svi očekujemo da pokaže ono što nam je davao kada je bio tu. Zajedno očekujemo rezultat koji smo si zacrtali i želim mu dobrodošlicu", riječi su Branka Ivankovića.

Preuzeto sa sportal.hr
« Poslednja izmena: 23. Maj 2008, 14:24:53 od The Machinist »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 161 162 164 165 ... 310
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 02. Jun 2026, 01:37:23
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.054 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.