Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

TotalCar: Pocetna | Vesti | Specijal | Video | Foto | Test | Akcije | Saveti | Moto
Idi dole
Stranice:
1 ... 20 21 23 24 ... 42
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Nissan Skyline GT-R brži od najbržih?  (Pročitano 62509 puta)
Poznata licnost

Burn the tire, not your soul...

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 4377
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11;
mob
Nokia N73 Music
ma porsche mu dodao 50ak kila "balasta", vozaca amatera, i istrosene gume, i postigao ono vreme... ljubomore...  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 16030
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Video sam clanak na ovu temu i pre nego sto ga je @ooooooooo postavio ali ga ja nisam postovao jer sam citao i jedan od originalnih tekstova
pa mi se prevod nije svideo (veoma je stur).

O cemu se radi?

Jedan od Porscheovih celnka je prilikom intervjua za Australijski CARSguide (gde se pricalo o novom 911 Cabrio) iskoristio priliku da javno izrazi nezadovoljstvo, odnosno optuzi Nissan za prevaru tvrdeci da GT-R koji je postigao fantasticno vreme na Nurburgringu od 7:29" zapravo nije bio
u potpunosti serijski.

Po recima Augusta Achleitnera - produkcionog sefa Porschea 911, GT-R koji je tog dana vozen od strane Nissanovog test vozca i bivseg vozaca
F1 Toshio Suzukia je zasigurno imao trkacke polu-slik pneumatike.

Zastupajuci tvrdnju da su 911 GT2 i 911 Turbo neuporedivo brzi, celnici Porschea su kupili jedan GT-R u Americi i obavili uporedno testiranje na
stazi Nurburgring. Po recima gospodina Achleitnera GT-R je vozen na novim serijskim pneumaticima, dok su GT2 i Turbo takodje imali serijske
Michelin SportCup pneumatike.

Medjutim, ono sto ostaje nedoreceno je cinjenica da voznje nije obavljao uobicajni Porscheov test vozac - bivsi svetski sampion u reliju i Porscheov
"hot-lap" ekspert - legendarni Walter Rohrl, vec jedan od Porcheovih inzenjera koji je zaduzen za razvoj sasija i koji je (navodno) ekspert za Nurburgring.

Vremena koja su postignuta idu u prilog Porscheima: 911 GT2 - 7:34", 911 Turbo 7:38", Nissan GT-R 7:54"

"GT-R je odlican auto i ne bih voleo da me neko pogresno protumaci, ali on je jednostavno tezi za oko 20kg od Turba dok su im snage priblizno
jednake..." - kaze August Achleitner

Izvor: http://carsguide.news.com.au/site/motoring-news/story/porsche_accuses_nissan_of_cheating_at_nurburgring/       

« Poslednja izmena: 02. Okt 2008, 09:55:48 od bockoyogi »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

I Express My Uniqueness

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 11691
Zastava Lost Heaven
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.51
mob
Nokia N70
Pa nek potkrepe to cinjenicama a do tada... Smile
IP sačuvana
social share

Euphoric Vibes Episodes
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8559
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
mob
Samsung i8510 innov8
Fino su srazmerno slagali...Tezi je 20 kg pa je tako i na stazi sporiji 20 sek...Bash me zanima Nissanov odgovor na sve ovo...
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 16030
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Nissanov odgovor na optuzbe iz Porschea

Nije bilo ni potrebno sumljati da ce odgovor iz Nissana na optuzbe iz Porschea veoma brzo stici. Zastupnik Nissana za Evropu gospodin
Neil Reeve je za javnost dao izjavu sledece sadrzine:

"Konacno saopstenje od nas je da smo vreme 7:29" postigli na apsolutno standardnim pneumaticima, istim kao sto svaki kupac moze
zateci na bilo kom GT-R-u u bilo kom prodajnom salonu. Dakle nikakvih "trik" pneumatika nije bilo prilikom postizanja vremena 7:29" na
Nurburgringu.

Istina je da se GT-R isporucuje sa pneumaticima dva razlicita proizvodjaca odnosno Bridgestone i Goodyear (Dunlop). Jedna od te dve
marke pruza neznatno bolje vreme. Mi smo voznju obavili na Dunlopu jer je vozeni GT-R fabricki bio "obuven" njima. Bilo je iznenadjujuce
a ujedno i zanimljivo citati Porscheove optuzbe u stampi zbog kojih verujete mi, necemo pustiti suzu."

- kaze gospodin Neil Reeve i nastavlja:

"Ujedno, bicu dovoljno drzak da kazem... misljenja sam da je Porsche kupio jednog GT-R-a i dopremio ga u Nemacku samo iz prevelike zelje
da ga provoza i proba! Verujem da je to bio jedini razlog za nabavku naseg modela! Smile Mislim da to objasnjava mnoge stvari i da bi
ovo trebalo da bude zavrsni pecat na ovu diskusiju..."

Izvor: http://www.gtrblog.com/index.php/2008/10/03/nissan-defends-it-s-nurburgring-7-29-lap?blog=4
« Poslednja izmena: 03. Okt 2008, 20:58:59 od bockoyogi »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 5719
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.51
 Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8869
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.17
mob
Sony Xperia Neo L
a sad cekamo odgovor od porsche-a  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Burn the tire, not your soul...

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 4377
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11;
mob
Nokia N73 Music

"Ujedno, bicu dovoljno drzak da kazem... misljenja sam da je Porsche kupio jednog GT-R-a i dopremio ga u Nemacku samo iz prevelike zelje
da ga provoza i proba! Verujem da je to bio jedini razlog za nabavku naseg modela! Smile Mislim da to objasnjava mnoge stvari i da bi
ovo trebalo da bude zavrsni pecat na ovu diskusiju..."

Smile Smile Smile kralj  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8559
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
mob
Samsung i8510 innov8
Hahahahah! Iskusno...  Smile  Smile

Nissan odgovara Porscheu: nismo varali, stvar je u vozaču

Nissan je odgovorio na nedavne optužbe Porschea o lažiranju vremena modela GT-R na legendarnom Nirburgringu.

Podsećanja radi, jedan od glavnih Porscheovih inženjera, August Achleitner, podigao je buru oko 7 min i 29 s za koliko je GT-R projurio Nordschleifeom. Prema njihovim testiranjima, Nissanov cunami sporiji je čak 25 s, što ga je nateralo na zaključak o korišćenju slick guma i posebnog goriva.

Očekivano, odgovor je usledio vrlo brzo. Na ove optužbe se tokom otvaranja Salona u Parizu osvrnuo Nissanov predstavnik za odnose sa javnošću. "Ne želimo rat rečima sa Porscheom" započeo je Neil Reeve, "vreme na Nirburgringu postavljeno je sa uobičajenim Dunlopovim gumama, koje se mogu kupiti zajedno sa automobilom u svakom Nissanovom salonu".

Osim zvaničnog Nissanovog stava o gumama, Reeve je dao i svoje mišljenje o razlici u vremenu – "Nije na nama da objašnjavamo zašto nisu uspeli barem približno dostići naše vreme. Jedan od razloga sigurno leži i u vozaču. Tochio Suzuki, naš glavni test vozač, odradio je hiljade krugova i poznaje svaki delić Nirburgringa". Na kraju, Reeve je podsetio Porsche na razna nezavisna testiranja, sprovedena na stazama širom Evrope, gde je GT-R parirao, ako ne i nadmašio i 911 Turbo i GT2.

Izvor : Autoklub.hr
« Poslednja izmena: 04. Okt 2008, 01:27:30 od vracarac »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

I Express My Uniqueness

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 11691
Zastava Lost Heaven
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.51
mob
Nokia N70
E moji Njemci,realnost je surova... Smile
IP sačuvana
social share

Euphoric Vibes Episodes
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 20 21 23 24 ... 42
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.053 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.