Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
2 3 ... 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Нисам знао да је у Србији овако лепо !!!  (Pročitano 2998 puta)
25. Avg 2007, 02:01:51
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5054
Zastava http://forum.burek.co.yu/Themes/default/images/flags/cs.png
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Већина људи који овде долазе први пут нема никакву представу о томе како Србија изгледа. Зато је шок – и то позитиван – сусрет са пријатним људима од којих многи одлично говоре енглески

Престао сам да бројим колико пута сам чуо ову реченицу током првих девет месеци свог боравка у Србији – и то од стране пословних људи, туриста, младих који су дошли на фестивал Еxit, од мање-више свих. Већина људи који овде долазе први пут нема никакву представу о томе како Србија тренутно изгледа. Једино што са собом носе су непријатна сећања на трагичне догађаје из деведесетих година, сукобе, колапс.

Зато је прави шок – и то позитиван – долазак у Србију и сусрет са пријатним људима (од којих многи одлично говоре енглески), модерним тржним центрима и грађевинама, и са свим другим стварима које очекују и у другим престоницама.

Када сам прошле јесени стигао у Београд отприлике сам знао шта могу да очекујем. Овде сам већ боравио више пута, између 1999. и 2002. године, када сам у Лондону радио на питањима која се тичу овог региона. Међутим, нисам ишао нигде ван Београда и моје посете су се тих година сводиле на кратка путовања од аеродрома до центра града и назад.

Из тог разлога су први одласци ван Београда – северно до Суботице, Новог Сада и Фрушке горе, у правцу југа кроз градове централне Србије и Шумадије, све до Новог Пазара и Пријепоља, или у регион око Прешева – за мене били право откровење. Посебно сам био заинтересован за вожњу кроз Рашку, јер су моји преци живели тамо пре око 900 година. Било је занимљиво посматрати панораму око овог града, са сазнањем да су пре толико година и моји преци гледали у та иста брда.

Постоји толико тога што би и други Европљани овде желели да виде, тако да није изненађење то што ланци хотела са Запада, укључујући и неке из Британије, пажљиво прате шта се тренутно дешава у Србији.

Што се тиче рада наше амбасаде, био сам запањен разноликошћу активности које тренутно спроводимо са нашим партнерима у српској влади, али и шире.

Као примере навешћу реформу и реструктурирање система одбране, подршку у домену смањења сиромаштва, на пољима науке, образовања и уметности, као и мере које се предузимају у борби против организованог криминала, односно шверца људи и опијата.

За нашу спољну политику су тренутно кључне две повезане теме – енергетска сигурност и климатске промене. Можемо ли сви бити сигурни да ћемо имати безбедан приступ енергијама које су нам неопходне за напајање наших привреда, које настављају да се развијају? Како на бољи начин можемо користити енергију, укључујући и нове изворе енергије који не угрожавају нашу животну средину? Како све ово утиче на процес климатских промена?

Све су ово велика питања, и све државе имају важну улогу у давању правих одговора на њих. Покренули смо сарадњу са новим српским Министарством за заштиту животне средине, како бисмо се заједно позабавили овим питањима.

Савршено сам свестан чињенице да неке од ових тема могу звучати небитно некоме ко нема посао. Када боравим ван Београда, градоначелници и други локални лидери нас питају шта могу да ураде како би охрабрили инвеститоре да дођу у њихово место. Неки од мојих одговора су исти за све, где год да се налазим. Потрудите се да ваша администрација буде поштена и ефикасна, да ваш локални план за инвестиције буде добро разрађен, као и да инвеститори могу добити одговоре и савете који су им потребни.

Други одговори се разликују од места до места. Међутим, добра вест је да сада, када је напредак Србије ка Европској унији поново на правом путу, расте интерес страних улагача. Све више њих увиђа да је Србија логично место за улагања компанија које желе да раде широм овог региона.

Ипак, ово је још увек почетак и многе компаније разматрају могућности које постоје за улагања у целом региону, а не само овде. Уколико желите да пословне одлуке компанија буду повољне за Србију, онда и услови овде морају бити повољни за њих. Ако желимо да се процес приближавања ЕУ настави, то подразумева потпуно решавање питања ратних злочина, укључујући и предузимање свих неопходних корака како би била приведена и преостала четворица хашких оптуженика. У супротном, свих 27 земаља чланица ЕУ, које појединачно морају да одобре потписивање Споразума о стабилизацији и придруживању, то неће учинити и напредак Србије ће поново бити блокиран. Потпуна сарадња са Хашким трибуналом значи да Србија мора да покаже како, ван сваке сумње, дели исте вредности као и све чланице ЕУ. Нова влада је начинила изузетан напредак који сада треба испратити до краја.

Друго питање које треба да буде решено јесте будућност Косова. За потенцијалне инвеститоре, решење тог питања јесте последња велика непознаница – а инвеститори не воле непознанице. Надали смо се да ће ова непознаница до сада бити разрешена. Не желим да дајем оправдања за ставове британске владе. Ми смо заинтересовани за решење које ће функционисати у пракси и трајати. Решење које ће узети у обзир дешавања током кризе 1998/1999. године. Тада се десило протеривање преко 850.000 косовских Албанаца од стране српских снага безбедности – као и брутално насиље усмерено против Срба и других неалбанаца, и насилно протеривање многих од њих, када су се ове (албанске) избеглице вратиле.

Време се не може вратити уназад, као што се ни „аутономија” не може наметнути. Ми сматрамо да Ахтисаријев план пажљиво надгледане независности, уз снажну заштиту мањина, заиста јесте најбољи корак напред у овако тешким околностима. План је још увек на столу. У наредна четири месеца две стране имају шансу да, уз подршку САД/ЕУ/Русије, покушају да постигну договор око неког другог решења, или ће, када се преговори заврше, Ахтисаријев план остати једино понуђено спроводљиво решење. Примена овог решења изискивала би огромна улагања ЕУ, САД и других, али ми смо на то спремни, као на наш коначни допринос стабилизацији региона после конфликата из претходне деценије.

Све у свему, пред нама је занимљива јесен.

Амбасадор Велике Британије у Србији
Стивен Вордсворт

Политика
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows 98
Browser
Opera 9.20
u koju god zemlju da odesh kao ambasador bice ti lepo Smile dobro mozda ne u iraku i afganistanu ...  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
mob
LG Nexus 5
Citat
Стивен Вордсворт

Aha, pa cim ode negde drugde, pricace da smo ga klali.... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Nemam ništa, al' za Srpsku dajem sve!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 10242
Zastava Pale - Republika Srpska
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
mob
Samsung S7220
Svi govore English!?  Smile  A đe mene nadjose u sred kafica...  Smile
IP sačuvana
social share

Svi kalendari drevnog naroda Maja završavaju se za dvije i po godine, kao da svijeta posle toga neće ni biti...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Bog je kockar, Dokaz: kvantna mehanika

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4335
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.4
mob
Nokia 
pa svi koji dodju u srbiju odu iz nje sa dobri utiscima...vervatno zatosto su ih nasi voili samo na najlepsa mesta.
ti nisu nikada videli periferiju BG-a.
iznenadjenje je sto nas nikada ne pljuju posle.
finci i jos neki(ne secam se) ambasadori kada sus e vracali kucama, nahvalili nas bolj enego iko da sam ja cuo.
fini ljudi, lepe devojke, dobra pica, provodi....
malo zaborave onu neurednost i prljavstinu, ali sta ces..nismo na kraj srca.

ima dosta lepog u nasoj drzavi.
niko ne tvrdi da nam je drzava ruzna, vec da u njoj vlada nesto slicno anarhije(bar do nedavno..)
IP sačuvana
social share
U Srbiji 60 odsto ljudi voli Cecu Ražnatović, a više od 40 odsto ne znaju čime se bave ili ko su uopšte "Partibrejkersi". Više od trećine ne zna da navede ime omiljenog pisca, a dve trećine ne zna nijednog jedinog slikara. Čak 13,5 odsto ljudi nema nijednu knjigu u kući, dok još četvrtina ispitanih poseduje svega do 25 knjiga.
ponosni neprijatelji zapada:
Severna Koreja
Kina
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Violence solves everything!!!

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 7616
Zastava Niš
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung XYZ1004
Citat
Стивен Вордсворт

Zato da ga mi odma skratimo za glavu, da nam posle bar ne bude zao... Smile  Smile  ....plus jedan Englez manje  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Say hello to my "little" friend!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5337
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0
jes jes- samo to kazem kad me nesto pitaju  Smile
IP sačuvana
social share
I danas kad dođe do poslednjeg boja,.
neozaren starog oreola sjajem,.
ja ću dati život, otadžbino moja,                                                                 
znajući šta dajem i zašto ga dajem!

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 838
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung ZV - 10
Србија је изузетно лепа држава.То само и само знали.
Географски положај је добар.Има и шта да се обиђе.Може у Србији и да се летује и да се зимује.
Такође,ту је наша традиција,и обичаји по којима смо препознатљиви.
Културно-уметничко и историско наслеђе нам је богато.
У све то ће моћи да се увере и сви Европљани на ''Евровизији'' следеће године.
IP sačuvana
social share
Edit by kokota: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Time Lord

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 11237
Zastava Gallifrey
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
mob
SonyEricsson K800i
Citat
Стивен Вордсворт

Smile Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share

Rad ubija!
Ne umri mlad!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5054
Zastava http://forum.burek.co.yu/Themes/default/images/flags/cs.png
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Често ни сами нисмо свесни колико смо добри, специфични и занимљиви !!!

Драго ми је да енглески амбасадор тако мисли, још би ми драже било да тако нешто јавно каже и напише у медијима Лондона !!!

Где ли ће нам бити крај када ускоро и ми уђемо у њихово, ЕУ, друштво !!!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2 3 ... 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.07 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.