Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 31. Avg 2025, 01:03:38
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: NIS dobija gazdu?  (Pročitano 2910 puta)
13. Dec 2007, 16:08:03
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4416
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.24
mob
Nokia N70,6303,K610...

Od gasovoda „Plavi potok“ koji bi Rusi izgradili Srbija bi imala velike koristi

BEOGRAD - Sporazum o saradnji sa Rusijom na izgradnji magistralnog gasovoda kroz našu zemlju, ali i modernizaciji NIS-a i gradnji podzemnog skladišta u Banatskom Dvoru razmatraće se na današnjoj sednici Vlade Srbije. Ako prođe tom prilikom sito i različite interese srpskih ministara, ovaj, po mnogima, zbog dugoročne koristi za građane i privredu istorijski dokument za našu zemlju trebalo bi uskoro da se nađe pred poslanicima republičkog parlamenta.

Ovo je nastavak posla započetog decembra prošle godine kada je Srbija sa Rusijom potpisala Memorandum o razumevanju oko izgradnje gasovoda od Niša prema Republici Srpskoj od 400 kilometara, teškog oko 800 miliona dolara. NJegov kapacitet je 20 milijardi kubnih metara gasa, a ceo projekat za Srbiju ima poseban značaj zbog istovremene gradnje skladišta gasa u Vojvodini, pa bismo mogli da imamo ne samo 200 miliona evra godišnje od taksi na tranzit gasa, već i mogućnost da ubiramo kajmak od uskladištenih zaliha.
Sa druge strane, najava „Gasproma“, koji i gradi magistralni gasovod, da će modernizovati NIS znači da bi ova moćna ruska kompanija za eventualno unete investicije dobila deo vlasništva, što izaziva polemike u stručnim krugovima, jer je to privatizacija na mala vrata.

KO JE SVE ZAINTERESOVAN

- Prolazak gasovoda bio bi koristan za našu zemlju zbog prihoda koje ćemo od toga imati, ali i investicija koje će biti povećane. To je naš nacionalni interes i racionalno obe strane imaju ekonomske koristi od toga. Međutim, bilo bi loše da se u zamenu za prolazak gasovoda kroz Srbiju Rusima da bez tendera NIS, jer bi to bilo suprotno nacionalnim interesima - smatra Danilo Šuković, direktor Centra za ekonomsko istraživanje Instituta društvenih nauka. On napominje da NIS, ako država reši da ga proda, mora da dobije novog vlasnika u jakoj konkurenciji, i da pobedi onaj ko da najbolju ponudu.

Da bi plavi energent stigao do Italije, prvobitno su bile u opticaju tri trase i sve počinju od Bugarske. Prva trasa ide preko Srbije, Bosne i Hercegovine, do hrvatske luke Ploče, druga je trebalo da ide preko Grčke, ispod Jadranskog mora i treća preko Rumunije, Mađarske i Austrije. U poslednje vreme kao skoro izvesni epilog pominjala se trasa kroz Mađarsku, a ne Srbiju.

Konzorcijum OMV i „Helenik“, kao i MOL, takođe su zainteresovani za privatizaciju AD NIS. Nijedna od ovih kompanija nema svoju sirovu naftu i mogućnost transporta, a njihov glavni cilj je da putem privatizacije NIS-a dođu do novog tržišta, trajno zatvore rafinerije i razvijaju samo prodajnu mrežu. Ove male kompanije, inače manje od NIS-a, i njihovi lobisti u Srbiji su zagovornici tenderske prodaje ove kompanije u kojem bi cena bila preovlađujući faktor. Oni su spremni da plate visoku cenu za budžet Republike Srbije, jer im nije cilj da ulažu i razvijaju rafinerijske komplekse, već da dođu do tržišta značajnog za njih. Treba podsetiti i da je jedan od najvećih privatnih akcionara OMV Albanac Bedžet Pacoli, lobista za nezavisnost Kosova, čija partija učestvuje u takozvanoj vladi Kosova.
IP sačuvana
social share
Grand shitovi
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Trajanje Hijerarhija Živina

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
Zastava Автономное территориальное образование Гагаузия
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
Super je što će Rusi graditi gasovod kroz Srbiju, ali to nema nikakve veze sa prodajom NIS-a jer se prometom gasa bavi Srbija Gas.

NIS treba da kupi onaj ko je spreman da uloži najviše novca u modernizaciju rafinerija koje izbacuju otrove po celom Pančevu i pravljenje novih pumpi.

« Poslednja izmena: 13. Dec 2007, 20:37:05 od danilobg »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
ma nema veze sa rusima,idu na tender kao sva ostala javna preduzeća
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1606
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Nokia 
nis će kao i jat biti ruski...sve to do sredine 2008.god. to vala i ptičice na grani znaju...do duše prohladno je ovih dana, duva vetar pa se ptičice sćućurile i ne prenose svima stare novosti...a ima oi one koje su se malo pročetale do juga, čekaju da prođe ova bura i regionalni tornado pa da se vrate ne gotovo  Smile
IP sačuvana
social share
Слава Богу на висини, на земљи мир, међу људима добра воља
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1489
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Nokia 
Nadam se da ni JAT ni NIS neće biti Ruski, a ako budu.... saznaćemo zašto se svi klone rusa i rusije
IP sačuvana
social share
"Cogito, ergo sum"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 482
OS
Linux
Browser
Mozilla (Ubuntu-feisty)
Nadam se da ni JAT ni NIS neće biti Ruski, a ako budu.... saznaćemo zašto se svi klone rusa i rusije
ko se tacno kloni rusa i rusije?
ja znam gomilu ljudi i rodjaka koji tamo zive i rade.

ti si cisti separatista koji veze sa mozgom nema.
po meni si na nivou stamija i rashe iz zemuna.

neway, cela situacija mi debelo smrdi.
najvise mi smetaju domaci izdajnici=nacioalisti(ruski) kojima smeta kada USsteel-u prodamo firmu koja odlicno posluje i konacno donosi dobro drzavi, a zato bi za dzaba dali ruskim mafijozama i najgorim svetskim tajkunima, samo da imaju ruski pasos.

to je meni nenormalan mozak
IP sačuvana
social share
hebi se nadrkani.
jeste, shvatio si.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.24
ne seri...fasisto Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1489
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Nokia 
Znači sviđa vam se što će NIS i Jat pripadati mafiji?
IP sačuvana
social share
"Cogito, ergo sum"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 482
OS
Linux
Browser
Mozilla (Ubuntu-feisty)
Znači sviđa vam se što će NIS i Jat pripadati mafiji?

ne, ne svidja mi se.

ali mi se podjednako ne svidja tvoj separatisticki stav.

narocito mi je ogavno sto si sa takvim stavom u svom potpisu imao jednog tako velikog coveka.
on nije zasluzio da ga poslednji separatisti velicaju.

u grobu se okrece verovatno.
IP sačuvana
social share
hebi se nadrkani.
jeste, shvatio si.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Ko ponese kajace se a ko ne ponese kajace se vise!

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 6301
Zastava Nis
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Nokia E
ko se tacno kloni rusa i rusije?
ja znam gomilu ljudi i rodjaka koji tamo zive i rade.

ti si cisti separatista koji veze sa mozgom nema.
po meni si na nivou stamija i rashe iz zemuna.

neway, cela situacija mi debelo smrdi.
najvise mi smetaju domaci izdajnici=nacioalisti(ruski) kojima smeta kada USsteel-u prodamo firmu koja odlicno posluje i konacno donosi dobro drzavi, a zato bi za dzaba dali ruskim mafijozama i najgorim svetskim tajkunima, samo da imaju ruski pasos.

to je meni nenormalan mozak
Ma firme treba prodati onome ko da najvece pare i najbolje uslove ponudi. Nervira me to sto iza svake prodaje se podizu afere, a gde ima dima ima i vatre, Sartid je debela mucka DOS-ovske vlasti!
IP sačuvana
social share
„Tromo se vreme vuče i ničeg novog nema, danas sve ko juče sutra se isto sprema."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 31. Avg 2025, 01:03:38
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.046 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.