Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 22. Avg 2025, 09:13:33
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Nikol Tesla Srpski naucnik  (Pročitano 3433 puta)
18. Jul 2008, 22:44:41
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

No squealing remember "that it's all in your head"

Zodijak
Pol
Poruke 5365
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
Nikola Tesla  rodjen 10. 7. 1856. u Smiljanu, u Lici  za vreme austrougarskog carstva. Njegov otac Milutin bio je pravoslavni svestenik. Majka Duka, bila je poreklom iz svestenicke porodice, nepismena, pametna i plemenita zena.

Zasto sam ovo naveo zato sto su Hrvati laznim dokumentima poceli da izvrcu njegovu istoriju i njegovo cisto srpsko poreklo.

Evo neceg zanimljivog sto bi trebalo da se bojkotuje u nasoj drzavli gde hrvati svrstavaju Nikolu Teslu medju 100 najpoznatijih krvata.
http://www.nacional.hr/articles/view/13692/5/

A evo kako su ga upakovali u wikipediji
Primeticete kao da je belilom nesto izbrisano i prepravljen telegram ja ne bi da zalazim u detalje ali jako je zanimljvio moze se primetiti gde je datum kucan crnim slovima a poruka malo svetlijim jako zanimljvio.
http://hr.wikipedia.org/wiki/Slika:Telegram_Tesla_Macek_0108.JPG

A ovde ga stavljaju kao svoga sina, jako pateticno
http://hr.wikipedia.org/wiki/Slika:Spomen_ploca_Nikola_Tesla_0108.JPG

A ovde su ga definitivno prihvatili kao Hrvata
http://www.nikolatesla.hr/ - U biografiji ne pise da je Srbin i da mu je otac bio pravoslavni svestenik.

Posto je Лика  кроз цели XX век била изложена депопулацији узрокованој различитим факторима - аграрном пренасељеношћу, затим Првим и Другим свјетским ратом (усташки покољ Срба, а било је и доста људи у ослободилачим покретима, четницима и партизанима), потом исељавањем становништва у развијенија подручја и на крају у ослободилачком рату 1991-1995 на крају ког је у акцији „Олуја“ протјерано или убијено скоро све српско становништво. Посљедица свега тога је да данас на подручју Лике живи свега око 50.000 становника, док је прије само 80 година тај број износио приближно 200.000 становника.
Necu vise da se bavim gradjanskim ratom jer je tema o Nikoli Tesli ali samo sam izneo cinjenice da su srbi bili vecinsko stanovnistvo u Lici vekovima jedino dok nije izbio gradjanski rat.
Evo podataka o stanovnistvu u Lici pre gradjanskog rata.
Срби - 41.546 (50,12%)
Хрвати - 37.719 (45,50%)
остали , већином тзв. Југословени - 3.618 (4,38%)

« Poslednja izmena: 18. Jul 2008, 22:54:25 od thug_life »
IP sačuvana
social share
I reach my peak, I can't speak,
call my nigga Chic, tell him that my will is weak.
I'm sick of niggas lyin', I'm sick of bitches hawkin'
matter of fact, I'm sick of talkin'.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Agent provocateur iz Silikonske Doline

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1645
Zastava USA
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
BlackBerry Torch
Tesla je prije svega bio genije i svjetski covjek.
Sad je malo kasno da pitamo njega sto je zelio biti ili osjecaao, a sve mui se cini, genijalac kakav je bio, da mu "nacija" i nije nesto bila pretjerano vazna.
IP sačuvana
social share
Prije nego odgovoriš na moj post molim lijepo pročitaj moj potpis
              Ja se ovdje uglavnom dobrano zajevavam!

Ignorancija je zdrava za živce. Dakle, ako nisam odovorio na negdje nešto a ti očekuješ moj odgovor, shvati - ignorirao sam to!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 5365
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
On je ako si citao njegove knjige govori da je srbin nije zeleo da bude srbin, rodjen je kao srbin i umro je kao srbin a sada to sto pateticna nacija kao hrvatska nema tako slavnu istoriju pa krade tudje slavne licnosti prevazilazi sve granice.
« Poslednja izmena: 18. Jul 2008, 23:00:43 od thug_life »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1645
Zastava USA
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
BlackBerry Torch
Wishful thinking, amigo, ali nema veze. Tesla je mnogo veci covjek no svi ovi balvani koji se oko njega otimaju. Upravo oni koji e toliko "bore" za to da je on njihove nacije - ti to ne rade zbog Tesle nego zbog promocije sebe ili nekih vlastitih ili grupnih interesa.

Tesla, kakav je bio, on bi se tog "svojatanja" gnusao, ionako.
IP sačuvana
social share

Ignorancija je zdrava za živce. Dakle, ako nisam odovorio na negdje nešto a ti očekuješ moj odgovor, shvati - ignorirao sam to!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
da je tesla razmisljao da li je srbin,hrvat ili nesto trece mi bi i dalje imali jednosmernu struju....
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1645
Zastava USA
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
BlackBerry Torch
da je tesla razmisljao da li je srbin,hrvat ili nesto trece mi bi i dalje imali jednosmernu struju....

Upravo tako, mrgec!
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 5365
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
Ljudi ne govorim ja to dali je on hteo ili nije, otac mu je bio pravoslavni svestenik majka takodje iz svestenicke porodice i naranvo da se nije dovodio u pitanje sta je po pitanju veroispovesti.
Po odgovrima vidi se da niste citali nejgove knjige pa iznosite samo tezu "sta njega briga dali je srbin, hrvat" a vecina amera su koristili i dan danas koriste nejgove patente a nije dobi priznanje i velicinu kakvu je morao da dobije, kao npr. Albert Ajnstaj koji je jevrej i koji ispada da je vise doprineo covecanstvu od tesle  Smile.
Vi ne shvatate da se dowode i njegovi patenti u pitanje jer se pokrlalo mnogo toga posle nejgove srmti nestalo je nekoliko stotina patenata na kojima je radio.
« Poslednja izmena: 18. Jul 2008, 23:35:38 od thug_life »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

In the Beginning was the Command Line

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6758
Zastava Novi Sad
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0
mob
Samsung Galaxy IIs
Ljudi ne govorim ja to dali je on hteo ili nije, otac mu je bio pravoslavni svestenik majka takodje iz svestenicke porodice i naranvo da se nije dovodio u pitanje sta je po pitanju veroispovesti.
Po odgovrima vidi se da niste citali nejgove knjige pa iznosite samo tezu "sta njega briga dali je srbin, hrvat" a vecina amera su koristili i dan danas koriste nejgove patente a nije dobi priznanje i velicinu kakvu je morao da dobije, kao npr. Albert Ajnstaj koji je jevrej i koji ispada da je vise doprineo covecanstvu od tesle  Smile.
Vi ne shvatate da se dowode i njegovi patenti u pitanje jer se pokrlalo mnogo toga posle nejgove srmti nestalo je nekoliko stotina patenata na kojima je radio.

1. poenta isticanja njegove vere/nacionalnosti od bilo cije strane je ? Samopromocija na liku i delu velikog čoveka.

2. da je on pitao crkvenjake bilo šta ili čučao u crkvi, od njega nikada ništa ne bi bilo, svi znamo da je
crkva vekovima gušila napredak ljudske vrste na sve moguće načine zloupotrebljavajući religiju.

tako je.

3. ko mu sada posle toliko godina dovodi bilo koje otkriće u pitanje ? Niko.

4. Tesla i njegov uspeh se ovde, od strane nekih ljudi ( uglavnom ekstremista raznih vrsta )
zloupotrebljava u političke i dnevnopolitičke svrhe.

5. ostavite tog slavnog čoveka da počiva u miru

Zato molim administratore da zaključaju ovu temu. Temi o Nikoli Tesli nije mesto u geopolitičkom delu foruma. Imajte bar malo poštovanja prema njemu.
« Poslednja izmena: 19. Jul 2008, 00:01:00 od system_V_r4 »
IP sačuvana
social share
Vi mora da ste od baba culi o kuratosti Rusa, cim ih ne vadite iz usta...

Sumnjivo je to...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 5365
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
E sistem od tvojih kometara mi se sere, sta si ti ovde sada dokazao nisi ni jednu njegovu knjigu procitao niti njegova patente a oces ovde da kometarises, ovde sto se tice tesle se nista se ne dovodi u pitanje nego se dovode hrvati i ako nemas sta pametnije pisati na mojoj temi nemoj da odgovaras.
Ovde  se samo ti dowodis u pitanje sta si po veroispovesti i tvoje shizofrenicno ponasanje.
I da vam postavim pitanje kad je otisao  covek u ameriku sta mislite da mu nisu postavljali pitanje veroispovesti, iz koje je drzave i rase.
« Poslednja izmena: 19. Jul 2008, 00:17:08 od thug_life »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

In the Beginning was the Command Line

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6758
Zastava Novi Sad
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0
mob
Samsung Galaxy IIs
I da vam postavim pitanje kad je otisao  covek u ameriku sta mislite da mu nisu postavljali pitanje veroispovesti, iz koje je drzave i rase.

Možda je to pitanje i bilo na nekom fromularu koji je ispunio kada je ulazio u SAD, a možda i nije... nebitno.

Admini ne dozvolite da se i ovde Nikola Tesla koristi u svrhu samopromocije neke nacije/partije ili neke slične gluposti

Suviše smo mi sitni i nebitni svi ovde da smemo da komentarišemo o tom velikom čoveku
« Poslednja izmena: 19. Jul 2008, 00:23:58 od system_V_r4 »
IP sačuvana
social share
Vi mora da ste od baba culi o kuratosti Rusa, cim ih ne vadite iz usta...

Sumnjivo je to...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 22. Avg 2025, 09:13:33
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.051 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.