Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 44 45 47 48 49
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Nijemci će za srpski „telekom“ platiti milijardu eura  (Pročitano 44188 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.15
Citat
Pa kako kojom logikom? S kim si takav si. Ako pođemo od toga da je tamo sposobniji narod, u većem kontaktu sa njima možemo i mi steći neke njihove navike, bar bi trebali da gledamo da ih steknemo... naravno one koje su dobre. Njihovi zakoni, opet oni koji su dobri ne svi, mogu doprineti tome.

Pa logikom da oni nisu insta sposobniji od nas... Intelektualno bar...
Mi imamo problem sa samim sobom a ne sa EU i svetom...
Mi smo nauceni da varamo sopstvenu drzavu umesto da joj se posvetimo i ulepsavamo je...
Nauceni smo da je drzava neprijatelj...
Pritom smo zatucavani poslednjih 20 godina kako smo najgori moguci zlocinci posle nacisticke Nemacke...
Preplaseni pretnjama i ucenama... Izvrnuti naopacke...

A sve bi to bilo manje bitno da nismo ovolike picke... Da ne prodajemo buducnost i obraz za pice na Obilicevmom vencu i slicno...
Mi smo kukavice jer ne smemo da se pogledamo u ogledalo i krenemo od sebe...
IP sačuvana
social share
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević
U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank
Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić

Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 28353
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.15
mob
Nokia krntija
Čuj intelektualno  Smile Pa i najgora lenština je obično vrlo inteligentna. Čarls Bukovski je rekao "Samo pametan čovek može da ne radi ništa i da mu opet bude lepo".

Možda mi imamo potencijal da budemo sposobni, ali to ne pokazujemo. Da bi ga pokazali moramo da se disciplinujemo, da radimo, bar onoliko koliko je do nas, a ne što kaže Zoki da samo gledamo sa strane i kukamo kako ne valja, kako nije dobro, kako ne ide dovoljno brzo i čekaš da neko drugi uradi nešto umesto tebe.
E to je ono što nas Evropljani mogu naučiti, to su te navike koje nam mogu preneti...

Citat
Mi imamo problem sa samim sobom a ne sa EU i svetom...
Mi smo nauceni da varamo sopstvenu drzavu umesto da joj se posvetimo i ulepsavamo je...
Nauceni smo da je drzava neprijatelj...
Pritom smo zatucavani poslednjih 20 godina kako smo najgori moguci zlocinci posle nacisticke Nemacke...
Preplaseni pretnjama i ucenama... Izvrnuti naopacke...

A sve bi to bilo manje bitno da nismo ovolike picke... Da ne prodajemo buducnost i obraz za pice na Obilicevmom vencu i slicno...
Mi smo kukavice jer ne smemo da se pogledamo u ogledalo i krenemo od sebe...

Sve se ja slažem sa tobom... u principu si sad rekao isto što i malo pre, samo u proširenom obliku i opet si apsolutno u pravu, tj. bar ja smatram da si u pravu. Slično i sam govorim kada me neko pita za mišljenje o toj problematici.  Smile
« Poslednja izmena: 23. Mar 2011, 13:55:15 od bookee »
IP sačuvana
social share
onaj kome nije do drkanja bolje neka se bavi politikom
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.16
Pa onda se razlikujemo samo u sustini...  Smile

A to je da ja zelim da sami radimo na sebi, a ti i ostali zelite ucene, uslove, pritiske, diktate, kontrolore...
Ja zelim civilizacijski skok napred, a vi zelite tihu okupaciju (kroz ekonomiju, pravila dobra i losa, iskljucivost)...
IP sačuvana
social share
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević
U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank
Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić

Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 28353
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.15
mob
Nokia krntija
Ne, ne razumeš me... Fundamentalno se ništa neće promeniti ako se mi sami ne promenimo, a pošto se mi sami ne menjamo već deset godina posle Miloševića, a bogami taj mentalitet datira još od Titovog vremena, treba nam, tj. smatram da nam je neophodan podstrek, a taj podstrek je u Evropskoj uniji.

Ali opet ti kažem, džabe nama njihovi zakoni i njihovi standardi i njihove navike ako mi ne želimo ili ne naučimo da se ponašamo u skladu sa tim normama. I naravno kao što rekoh ranije, ne da preuzmemo čitav obrazac načina života, nećemo mi da kopiramo Nemce i da budemo Nemci... Nemci su Nemci i oni su jedni jedini... ali zato mogu da nam posluže sa primer kako treba da izgleda disciplina u radu.

To što ti kažeš, to bi bilo idealno. Kad bi mi sami shvatili kakvi smo i da treba da se menjamo i onda od ove države napravili regionalnog lidera, onda bi Evropska unija nas tražila, a ne mi njih. Ovako se bojim da bez nekakvog podstreka nema nama leba... još sam ja optimista, ja se nadam da nam treba samo podstrek. Imaš ljudi koji smatraju da je naš jedini spas da nas neko prisili da se menjamo iz korena.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.16
Citat
Ne, ne razumeš me... Fundamentalno se ništa neće promeniti ako se mi sami ne promenimo, a pošto se mi sami ne menjamo već deset godina posle Miloševića, a bogami taj mentalitet datira još od Titovog vremena, treba nam, tj. smatram da nam je neophodan podstrek, a taj podstrek je u Evropskoj uniji.

Ok. Ali u ovom slucaju mi imamo vec podstrek prethodnih 10 godina... Ja mislim da je taj podstrek u stvari negativna stvar...
Narod opet ocekuje cuda od te EU i stvorena je atmosfera da nam je samo to potrebno da budemo raj na zemlji...
Za to vreme narod se moralno, intelektalno, radno, raspada...

Pricam o mentalitetu koji traje decenijama, ako ne i vekovima, da ce uvek neko drugi da uradi nesto za nas...
Pricam o mentalitetu koji je dozovlio da ti japanac ucenjuje autobuse ako ih oeres redovno...

Mene bi bila sramota da mi to neko kaze, a ne jednu drzavu... Ali eto doci ce EU pa ce se sve samo srediti...  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 28353
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.15
mob
Nokia krntija
Citat
Ja mislim da je taj podstrek u stvari negativna stvar... Narod opet ocekuje cuda od te EU i stvorena je atmosfera da nam je samo to potrebno da budemo raj na zemlji...

Istina... mnogo njih veruje da će ulaskom u uniju biti drastično bolje, da će momentalno skočiti plate, da će cene drastično opasti i šta sve ne... i to je sve zasluga političara. A bojim se da i oni sami u to veruju. Zato sam poštovao Đinđića, jer je jedini znao šta je problem. Zna to i Mićunović možda, al je pičkica i konformista, a i boli ga kurac da se cima pod stare dane.

E sad, šta tu može da se uradi, povodom tog pitanja... pošto su to političari i zakuvali oni mogu i da srede to, uz par marketinških trikova. Valjalo bi to sve predočiti narodu i usaditi im svest o tome da neće biti tako lako, a to mogu i pozicija i opozicija. Ja da sam neko mudo na političkoj sceni, a naročito da sam u vlasti, i ja bi stalno išao po Srbiji i pričao to narodu i stalno ih podsećao na Rumuniju i Bugarsku. Eno, članice su od 2007. godine, pa opet jako sporo napreduju i imaju standard ko naš, a onda navodio primer Slovaka. Oni su primljeni 2004. godine iako niko nije verovao da će to uspeti, kaskali su dosta. Oni su planirali da prime Čehe, a njih su predviđali sa Hrvatima i nama, možda nešto ranije... a oni izabrali onog, jebemu mater sad sam zaboravio kako se zove... nije ni bitno... 1999. 2000. godine,  doveli sposobnog čoveka na vlast, narod čvrsto rešio da krene napred i napravili bum. Evropa ih odma strpala u turu sa Česima, Mađarima, onim gore Letoncima, Litvancima i ostalim.

I da je sreće da su oko toga svi saglasni da svi nastupaju pred narodom zastupajući tu tezu, bilo bi bolje.

Svakako da nije da se neće ništa promeniti ulaskom u Eu, neće biti i baš status kvo, desiće se neke promene. Dobićemo dodatne opcije, poboljšaćemo imidž, postaćemo stabilnije mesto za ulaganje i samim tim se stvoriti veća konkurencija, otvoriće se tržište... biće tu dosta pogodnosti. Ali suštinski, što ti kažeš ni to neće ništa promeniti ako mi sami i dalje budemo takvi kakvi smo i ne budemo znali da to iskoristimo.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
Citat
Nemci su Nemci i oni su jedni jedini... ali zato mogu da nam posluže sa primer kako treba da izgleda disciplina u radu.

офкорс...arbeit macht frei
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.18
Nema prodaje Telekoma ove godine
Izvor: Novosti

Beograd -- Većinski paket Telekoma Srbije neće biti prodat ove godine jer Vlada Srbije neće prihvatiti niti jednu drugu varijantu osim one da tender bude poništen.

Naime, očekuje se da Radna grupa u ponedeljak izađe sa zvaničnim predlogom rešenja trenutne situacije oko prodaje nacionalnog operatera.

U Nemanjinoj smatraju da ponuda Telekoma Austrija, bez obzira na pravna tumačenja, nije važeća, jer ova kompanija nije ispunila jedan od uslova tendera - nije ponudila minimalnu cenu za većinski paket.

Odbijanje ideje o mogućim pregovorima sa Austrijancima za pobošljanje date ponude posledica je i velikog pritiska javnosti da se većinski paket u Telekomu Srbija ne prodaje.

GRCI SAGLASNI
Novosti pišu ni grčki partner u Telekomu, kompanija OTE nije saglasna da se većinski paket ove firme proda po ceni ispod milijardu evra. Oni nisu imali svog predstavnika u radnoj grupi za prodaju srpskog nacionalnog teleoperatera, ali podržavaju Vladu da ne prihvati ponudu Austrijanaca. Ipak, kako se može čuti, vrlo je verovatno da će Grci samostalno prodati svoj paket od 20 odsto akcija Telekoma. Prema važećim zakonoma, ali i prema ugovoru koji imaju sa državom, svoje akcije će prvo ponuditi Srbiji. Da li će ih ona možda i kupiti, zasad je nepoznato.

"Odmah pošto je radna grupa prošle nedelje zatvorila tender i saopštila da se na javni poziv prijavila samo jedna kompanija, i to sa cenom daleko manjom od minimalne, u Vladi je održan sastanak na kome je zaključeno da bi svaki drugi korak koji ne podrazumeva odbijanje ponude Austrijanaca u javnosti bio shvaćen kao grčeviti potez vlasti kojoj su, u predizbornoj godini, potrebna dodatna sredstva", tvrdi izvor iz Nemanjine 11.

Inače, već nekoliko meseci na predstavnike Vlade Srbije vršen je, na brojne načine, pritisak da se spusti utvrđena minimalna cena za većinski paket Telekoma Srbija.

Nemački teleoperater otvoreno je prošle godine istakao da je spreman da za većinski paket u našem operateru da 800 miliona evra i - ni evro više.

Vlada će u ponedeljak, kako je rečeno, zvanično saopštiti svoju odluku o odustajanju od prodaje većinskog paketa Telekoma. Deo javnosti će takvu odluku pozdraviti, ali ne i oni koji su u državnim institucijama nadležni za stanje u budžetskoj kasi.

Jer, država će iz sopstvenih sredstava morati da podmiri sve troškove raspisivanja javnog poziva - od sredstava koja se moraju uplatiti privatizacionom savetniku do novca kojim su plaćeni preskupi oglasi vezani za ovu prodaju.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.18
Dinkić: Ne treba prodavati Telekom
Izvor: B92

Beograd -- Kritikama na račun sprovođenja privatizacije "Telekoma Srbija" pridružio se i bivši ministar ekonomije Mlađan Dinkić koji je rekao da je proces "loše vođen".
Mlađan Dinkić (arhiva)
Mlađan Dinkić (arhiva)

Nakon što je odlučeno da se Telekomu Austrija da 15 dana da finansijski poboljša ponudu za kupovinu, Dinkić tvrdi da "pod tim uslovima ne treba ni prodavati".

"Srbija nije smela da dovede sebe u tu situaciju da dobije samo jednog ponuđača kada je već raspisala tender", rekao je Dinkić.

On je podsetio da je, kada se prodavao "Mobtel", bilo više ponuđača i da je dobijena cena od milijardu i po evra, iako je on manji operater od "Telekoma Srbija".

"Zato smatram da je zbog ovako lošeg vođenja procesa verovatno bolje da se sve ovo poništi i da se prosto "Telekom" ne proda pod tim uslovima.

Od prodaje Telekoma Vlada želi da vidi u budžetu 1,4 milijarde evra i, prema najavi iz Telekoma Austrija, taj zahtev će biti razmotren u ponuđenom roku od 15 dana.

Međutim, cena nije jedini problem za Austrijance. Oni bi želeli da pre konačne odluke saznaju da li će im srpska Komisija za zaštitu konkurencije dozvoliti monopol na srpskom tržištu.
Da li će biti dogovora oko Telekoma?
Da li će biti dogovora oko Telekoma?

U Komisiji za zaštitu konkurencije nam je rečeno da je još 28. februara odbijen zahtev Telekoma Austrija da se o njihovom zahtevu raspravlja po hitnom postupku, tako da odluku Komisije mogu da očekuju u zakonskom roku odnosno do 12. maja.

Prema podacima Komisije za zaštitu konkurencije, u slučaju kupovine, Telekom Austrija bi posredstvom dva operatera imao oko 60 odsto udela u prihodima koji se ostvaruju na srpskom tržištu mobilne telefonije i više od 71 odsto ukupnog broja mobilnih pretplatnika.

U Komisiji za zaštitu konkurencije kažu za B92 da Vlada ne vrši pritisak da se odluka o mogućnosti koncentracije ubrza, a upravo činjenica da bi na nju mogli da čekaju do sredine maja opravdano obeshrabruje Austrijance.

zar i ti mister procenat  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.18
Tužba zbog novog roka za Telekom?
Izvor: Press

Beograd -- Vlada Srbije prekršila je pravila tendera za kupovinu Telekoma time što je Austrijancima dala dodatni rok za popravljanje ponude, upozoravaju stručnjaci.

Oni navode da postoji čak i opasnost od tužbe ostalih kompanija koje su otkupile dokumentaciju.

Ekonomista Milan Kovačević naglašava da je opasnost od tužbe realna i da do toga lako može da dođe, pogotovo ako Vlada odluči da Telekomu Austrija proda naš Telekom za manje od traženih 1,4 milijarde evra.

"U tom slučaju, bilo koja od kompanija koje su otkupile tendersku dokumentaciju može s pravom da kaže da bi i ona dostavila ponudu da je znala da može da ponudi i manje od toga što se tenderom tražilo", objašnjava Kovačević i ističe da je tender odmah trebalo proglasiti neuspešnim.

S njim se slaže i bivša ministarka za telekomunikacije Aleksandra Smiljanić. Ona navodi da "Vlada nije imala pravo da Telekomu Austrija da rok od 15 dana da poboljša ponudu".

"Njihova ponuda je izuzetno loša i neozbiljna i pokazuje da ova firma ne bi bila dobar vlasnik. Vlada je obmanula i građane i potencijalne kupce", kaže ona i napominje da je svakako mimo zakona i uobičajenih pravila da neko menja uslove tendera u zavisnosti od toka pregovora koji se u međuvremenu vode u tajnosti.

"Tender mora da bude transparentan i precizno definisan, a sve ovo deluje kao da je unapred dogovoreno kome će Telekom biti prodat", ističe Smiljanićeva.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 44 45 47 48 49
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.049 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.