Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Nije mu dozvoljeno da da krv samo zato što je Srbin  (Pročitano 19836 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1251
Zastava Novi Sad
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
LG G2
Закон је глуп.

Zakon uopšte nije glup. U pitanju su procedure prilikom davanja krvi koje važe u celom svetu, ne samo u Hrvatskoj i ne samo za Srbe.

Prvo,u pitanju je činjenica da postoje države, regije, pa čak i manje oblasti samo, u kojima se pojavljuju endemske bolesti, bolesti karakteristične samo za to određeno područje. Zato strani državljani nikada ne mogu biti dobrovoljni davaoci krvi.

Dalje, nakon davanja krvi, ona se testira i na određene zarazne bolesti. Ukoliko neki od testova budu pozitivni, kako naći stranca bez prijavljenog prebivališta u državi u kojoj je dao krv ili koji je već napustio zemlju?

Treće. Kako zavod za transfuziju da zna da, zbog niza mogućih razloga, davalac krvi nije u svojoj zemlji stavljen na listu osoba kojima je zabranjeno davanje krvi?

I tako dalje...

Ако бих ја, теоретски, као страна држављанка која летује у Далмацији, Истри или пак Дубровачкој републици, морала да примим трансфузију крви од држављана Хрватске, зашто онда обратан поступак правно није могућ?

Jednom data krv, na način propisan zakonom i nakon odgovarajućih testova, postaje lek (po def.) i primenjuje se u skladu sa indikacijama za njeno primenjivanje. A za lečenje ne postoje nacionalne niti bilo koje druge razlike, svaki pacijent je isti, naročito u urgentnim stanjima kod kojih se krv ili njeni derivati najčešće i primenjuju!
IP sačuvana
social share

Vojvodini pesmu pevam, punu hleba rujna vina,
sve što imam dala mi je zemlja ova Vojvodina!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Бог чува Србе.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2032
Zastava Pančevo
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.51
Pa pokaza li neko taj zakon koji ovde svi tumace. Ako je zakon u pitanju onda treba reci: zakon taj i taj, clan taj i taj, u paragrafu tom i tom, kaze se to i to, a sve je objavljeno u sluzbenom glasniku broj taj i taj, od datuma tog i tog, inace sva ova tumacenja zakona smatramo proizvoljnim i pausalnim. Smile
IP sačuvana
social share
Тврд је камен за онога ко на њему спав'о није,
jа сам рођен на камену зато камен мекан ми је.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

"Nisu loša vremena, nego čovek."

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 7244
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.51
mob
Samsung Z 240
Ako je takva procedura, onda ok, mada je našem državljaninu (a znali su da jeste, jer kad se daje krv, daju se i osnovni podaci, i u Hrvatskoj i u Srbiji i bilo gde drugde) to trebalo biti rečeno.
S obzirom da je doktorica rekla to na način koji je rekla, stvar dobija skroz drugačiju konotaciju, i jedan običan čovek koji tako nešto pročita u novina šta da pomisli osim da je reč o naci fašističkom gestu.
To me sve podseća na Hitlerovske fantazije čiste krvi i ostalih nazi idiotluka.
IP sačuvana
social share
Ništa nije samo po sebi dobro, ni loše, zavisi samo šta o njemu mislimo
"Jučer sam bio pametan. Stoga sam želio mijenjati svijet. Danas sam mudar. Stoga mijenjam sebe.

(Sri Chinmoy)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 2823
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
čovjeku je sve objašnjeno,još je i vama trebalo pojedinačno poslati obavijest.Gacko kad želiš zakon uzmi ga u svojoj zemlji isti su u ovom slučaju.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Закон је глуп.

Zakon uopšte nije glup. U pitanju su procedure prilikom davanja krvi koje važe u celom svetu, ne samo u Hrvatskoj i ne samo za Srbe.

Prvo,u pitanju je činjenica da postoje države, regije, pa čak i manje oblasti samo, u kojima se pojavljuju endemske bolesti, bolesti karakteristične samo za to određeno područje. Zato strani državljani nikada ne mogu biti dobrovoljni davaoci krvi.

Dalje, nakon davanja krvi, ona se testira i na određene zarazne bolesti. Ukoliko neki od testova budu pozitivni, kako naći stranca bez prijavljenog prebivališta u državi u kojoj je dao krv ili koji je već napustio zemlju?

Treće. Kako zavod za transfuziju da zna da, zbog niza mogućih razloga, davalac krvi nije u svojoj zemlji stavljen na listu osoba kojima je zabranjeno davanje krvi?

I tako dalje...

Ако бих ја, теоретски, као страна држављанка која летује у Далмацији, Истри или пак Дубровачкој републици, морала да примим трансфузију крви од држављана Хрватске, зашто онда обратан поступак правно није могућ?

Jednom data krv, na način propisan zakonom i nakon odgovarajućih testova, postaje lek (po def.) i primenjuje se u skladu sa indikacijama za njeno primenjivanje. A za lečenje ne postoje nacionalne niti bilo koje druge razlike, svaki pacijent je isti, naročito u urgentnim stanjima kod kojih se krv ili njeni derivati najčešće i primenjuju!

То смо прихватили.
Али, понављам (ако треба и на свакој страни по једном):
Шта је са изјавом "како да кажемо болесноме кад се пробуди..."?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 7244
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.51
mob
Samsung Z 240
čovjeku je sve objašnjeno,još je i vama trebalo pojedinačno poslati obavijest.Gacko kad želiš zakon uzmi ga u svojoj zemlji isti su u ovom slučaju.

A što štovana negovateljica nije čoveku rekla: "Gospodine, takav je zakon", umesto što je naglasila  da ne uzima krv jer je čovek iz Srbije...to je obična provokacija, dokaz da se Hrvati još uvek glupiraju sa svojim frustracijama prema Srbiji (nisam rekla Srbima) i još su u tripu ndh-azije.
IP sačuvana
social share
"Jučer sam bio pametan. Stoga sam želio mijenjati svijet. Danas sam mudar. Stoga mijenjam sebe.

(Sri Chinmoy)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 9605
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Ma nemojte molim vas, to bi se desilo i da je neki German hteo da da krv, sigurno je tako!  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 7244
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.51
mob
Samsung Z 240
Germanska krv je germanska krv...a Hrvati su oduvek imali sklonosti ka arijevskom (mada su sami daleko od toga) Smile
IP sačuvana
social share

(Sri Chinmoy)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 9605
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Na nesrecu rasista koji se zaludjuju da su Arijevci, ako se analiziraju antropoloska i genetska istrazivanja oni su zakavkaski narod, a raspored y hromozoma im je u najmanju ruku slican jermenskom, a i fizionomija Haruvata je slicna turkmensko-altajskoj sub-rasi kao i kod Mongola, Tatara...tako da furati se na neke "perzijance" ili Germane je idijotizam...naravno da su doselili na Karpate i pridnjestrovlje u Ukrajinu i istocnu Poljsku, ali ne mnogo pre velike migracije Slovena, uostalom i svi ostali narodi Balkana imaju udeo azijskog haplotipa: Srbi, Bugari, Grci, Siptari...e sad sto se glupanderi "loze" na cistocu krvi je produkt sovinizma i neznanja!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 7244
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.51
mob
Samsung Z 240
Ma znaju to oni, samo se prave nobl...uvek su patili od visine, i na nas gledali kao na "barbare". Zaluđuju se decenijama da su neka privilegovana sorta, a kroz istoriju možemo utvrditi da su skoro sve vreme bile sluge velikim imperijama.
Ja lično priznajem da u meni ima tatarske i mongolske krvi, a verovatno i neke arnautske, pa mi to ništa ne smeta, čak šta više, rađaću zdraviju decu Smile
IP sačuvana
social share

(Sri Chinmoy)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.071 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.