Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Nezdrava hrana ne skodi  (Pročitano 5858 puta)
19. Nov 2004, 03:18:53
Administrator
Capo di tutti capi


Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
Krmenadle, jaja, puter, sosovi... "nezdrava" hrana, kažu naučnici, mnogo je bezopasnija nego što se mislilo!

1. Tamno meso

- ono danas postiže status kakav je nekada zauzimalo belo meso. Šnicle od belog pilećeg mesa tokom godina su postale mantra za sve svesne mesoždere na svetu, ali naučnici nas danas uveravaju kako i nije tako opasno preći na tamniju stranu mesne prehrane.

Pileći bataci (očišćeni od kostiju i kože) možda nisu tako beli kao pileća prsa, ali su mnogo ukusniji, jeftiniji i bogatiji masnoćom i kalorijama: s tamnim mesom dolaze i velike nutritivne prednosti za vaš organizam. Bataci su mnogo mekši jer imaju više masnoće, ali imaju više ukusa i gvožđa, koje tamno meso čini tamnim, tvrde nutricionisti na Univerzitetu Bojlon.

Najvažnija stvar kod pripreme pilećih bataka je odstranjivanje kože, u kojoj leži najviše masnoće. I svinjetina je danas nešto poput "novog belog mesa" i sadrži mnogo manje masnoća nego ranijih godina.
"Svinjska krmenadla je danas jelo s vrlo malo masti i ne bi se trebalo označavati kao loše."

2. Margarin
protiv putera: Šta je bolje? Prvo se pojavio puter i osvojio nepce većine svetskog stanovništva. Kad se pojavio i mnogo ekonomičniji margarin, puter je odjednom bio zaboravljen kao loša hrana. Idila je trajala sve dok nije utvrđeno da je margarin prepun opasnih zasićenih masti!

Međutim, puter se sada ponovno nalazi na udaru nutricionista: "Najzdraviji izbor je mekani margarin. Puter je bogat masnim kiselinama koje uzrokuju povećanje holesterola." Danas postoji mnogo vrsta margarina bez masnoće, a to se može primetiti i u njegovoj gustini - što je margarin ređi i lakši, to je bolji i zdraviji.

3. Sos za salate
- pre nego što posegnete za nemasnim sosom za vašu salatu, morate da znate da su naučnici otkrili kako da omiljeno povrće najbolje začinite starom kombinacijom ulja i sirćeta.
Većina "lajt" komercijalnih salatnih sosova sadrži velike količine soli ili šećera. Zdraviji izbor za vaše salate je kombinacija sirćeta i maslinovog ulja ili balzamovo sirće, koje će, zbog svog specifičnog ukusa, da zadovolji vašu potrebu za uljem u vrlo maloj meri.

4. Puter od kikirikija
- bilo da ovaj namaz volite u masnijoj ili grudvastijoj verziji, naučnici tvrde da je puter od kikirikija vrlo jeftin, zdrav i odličan izvor proteina.
Umesto straha od toga da će vam puter od kikirikija narušiti zdravlje, više bi se trebalo bojati fabrički proizvedenih kolača, kolačića, torti, krofni i duboko smrznute hrane. Kako je on visokokalorična hrana, ne preporučuje se njegovo konzumiranje u neograničenim količinama - dve kašike dnevno sasvim su dovoljne.

5. Jaja
- ova vrlo jestiva i ekonomična namirnica svoj loš imidž neslavno je zaslužila sedamdesetih, kada su naučnici upozoravali na visoki nivo holesterola koji sadrži. Ali, kako se danas mišljenje lekara i nutricionista vezano za holesterol i rad srca promenilo, tako se promenio i stav prema jajima.
Ako ne konzumirate mnogo životinjske masti iz mesa i mlečnih proizvoda, tada bi vam jedno jaje na dan vrlo dobro došlo.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost


What doesn't kill you will make you stronger

Zodijak Capricorn
Pol Žena
Poruke 4499
Zastava Beograd
Sve se menja,mada ja mislim da ako covek pametno i racionalno rasporedjuje hranu,jede u normalnim kolicinama ne moze da mu skodi!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Domaci :: Morazzia :: TotalCar :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.081 sec za 19 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.