Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 16. Avg 2025, 23:52:18
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Procitajte pravilnik foruma! Piraterija je zabranjena i muzicke zelje se ne ispunjavaju!

Idi dole
Stranice:
1 ... 31 32 34 35 ... 39
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: neverne bebe  (Pročitano 57809 puta)
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 13400
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
Nokia 
odlicno,hvala bogu da neki bend tog opredeljenja moze da napuni Sc,a drugi koncert to je vec raskos Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Onaj ko nadzire prošlost, nadzire i budućnost. Onaj ko nadzire sadašnjost, nadzire i prošlost.
George Orwell

Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.8
mob
Apple 15
Спокој је највиша вредност

Када ти Бог да таленат за музику, немаш другог избора осим да свираш, а ја не могу да радим ништа друго, каже Милан Ђурђевић, покретачка снага групе „Неверне бебе”, која ће сутра наступати у распродатом „Сава центру”
Милан Ђурђевић

Састав „Неверне бебе” постоји скоро једну и по деценију и спада у ред најквалитетнијих и најслушанијих поп-рок бендова у нашој земљи. Стрпљиво градећи каријеру константним свиркама и сталним музичким иновирањем, група је распродала сутрашњи концерт у „Сава центру” на коме ће промовисати свој последњи студијски албум „Иза облака”, најтиражније домаће рок издање у овој години, доштампавано већ два пута.

Због великог интересовања публике, заказан је и други термин у „Сава центру” 30. октобра, за који је још могуће набавити улазницу. Питали смо Милана Ђурђевића, клавијатуристу и неформалног вођу бенда, откуд толико интересовање за београдски концерт:

– Одговор на то питање има публика. Моје је било да правим песме и радим музику онако како то осећам. Одговор који бих ја могао да понудим крије се у искрености коју живимо и свирамо 13-14 година. Нисмо јурили ни каријеру ни популарност и испоставило се да је тачно да кад не јуриш ствари, оне саме дођу. Морам да признам да сам и ја мало изненађен чињеницом да је концерт у „Сава центру” распродат, ако знамо да исте вечери у Београд долази минхенски Бајерн, и да се карте за други наступ 30. октобра веома добро продају. Публика може да очекује двоипосатне концерте са доста гостију, на којима ће бити свега осим баналне забаве.

Рад на албуму „Иза облака” Милану је остао у пријатној успомени:

– Посебно ми је драго да сам успео да направим албум за своју душу. Свака наша плоча и свака наша песма требало би да буду корак даље у нашој каријери, пошто ми не размишљамо о популарности. Ја сам у једном тренутку пре пет-шест година дошао у ситуацију да размишљам да ли ће ико слушати „Неверне бебе”, али наставили смо да снимамо и свирамо за нас, и драго ми је да се публици то свиђа, јер је цела прича иза овог албума искрена, што је највећи квалитет бенда. На плочи су гостовали Аки Рахимовски из „Парног ваљка”, а посебна ми је част што је у три песме на албуму Сајмон из групе „Тото” свирао бубњеве.

„Неверне бебе” су током 14 година постојања одсвирале више од 1.600 концерата. Ђурђевић открива лично виђење дуговечности бенда:

– Каријера је мерило времена. Оне не постоје за годину-две, она тек у периоду од десет-петнаест година прогресивно расте и тек тада је то каријера у правом смислу те речи. Када ти Бог да таленат за музику, немаш другог избора осим да свираш, а ја не могу да радим ништа друго. Да ли ће мене слушати педесет, петсто или пет хиљада људи питање је квалитета моје уметности, иако то није основни параметар јер познајем одличне музичаре који се нису до краја остварили. С друге стране, чланови групе и ја смо, док смо свирали клупске свирке, били веома срећни. Имали смо групу у којој нам је било лепо док свирамо, имали смо групу посвећених фанова и све се то временом ширило, али оно што је мени најбитније јесте да људе воле „Неверне бебе” из срца, да имају један однос према нама који се базира на нашој музици а не на публицитету, аферама и сличним стварима.

Милан са својом групом наступа и по суседним државама:

– Ми смо направили пробој у бившим југословенским републикама у последње две године, и људима је све то занимљиво јер им је ново. Нас генерално прати фама да смо одлични музичари и увек ми је занимљиво када први пут гостујемо у неком граду, јер се обавезно окупе сви градски музичари како би нас видели на делу, што нас посебно мотивише. Наступали смо у свим републикама осим у Хрватској, у којој је песма са Акијем постала хит. После београдских концерата наступамо у Зеници, Сарајеву и Бањалуци. Веома сам задовољан чињеницом да годишње свирамо између 100 и 150 концерата, а долазимо из земље која има око тридесет градова и у којој је много тешко направити озбиљну каријеру у данашње време.

Са стажом дужим од 20 година на музичкој сцени, Милан је на крају разговора поделио своје искуство у овом послу:
– Када сам почињао, мислио сам да улазим у нешто чисто. Наравно, нисам знао да су ту естрада и кланови. Док сам се снашао, прошло је петнаест година. Морао сам да схватим да већина људи функционише по другим принципима, да њих музика једноставно не интересује, већ их искључиво занима на који начин музику могу да продају, за колико новца могу мене да купе како би на тај начин извукли профит. Мени је музика у контексту Божјег талента битнија и од популарности и новца, и човек који прати неку своју унутрашњу искру нема разлога да буде забринут јер је спокој, по мом мишљењу, највиша вредност, пошто не прилагођавам своју музику масовном укусу. Због тога и имамо концерте у „Сава центру” и због тога ћемо наставити да пунимо хале где год постоји интересовање за нас. А интересовање постоји, јер музика без душе није музика. Ми говоримо о вери, емоцијама, поштењу и поштовању; о категоријама које очигледно неким људима сметају. Ми причамо нашу причу, јер у њу верујемо иако пролазимо сваки дан кроз искушења. За мене је музика емотивно и ментално стање које има функцију отварања нових перцепција у животу.
Марко Николић

Izvor: Politika
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 117
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
I desise se dva prepuna Sava centra.
Ne postoje reci da opisu tu raskos koju sam videeo - u svakom smislu. Ludilo.
Sam koncert, ozvucenje, lajt, video bimovi...
Repertoar, energija, emocija...
Ko nije bio zaista je propustio floydovski koncert srpskog benda Smile-
Jos sam u pozitivnom soku, bice dana za detaljniji opis samog koncerta.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 37017
Zastava Antofagasta
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.8
Dobra svirka ali previse teatralnosti kao i uvek
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 230
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
mob
Nokia n70
Dobar bend, dobri muzicari. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 13400
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
Nokia 
Dobra svirka ali previse teatralnosti kao i uvek
   Ja te negde i kapiram,ali to i treba da bude tako,pogledaj svetske bendove... teatralnost je nesto sto se podrazumeva da bi ceo koncert bio kompletan,ljude vise ne zadovoljava samo svirka,vazan je i light,i stage,i kako se bend ponasa na njemu,sto se mene tice nemam na njih zamerke i mislim da je odlicno to sto rade i sav respekt jer su izgurali svoju pricu uprkos trendovima Smile
IP sačuvana
social share
Onaj ko nadzire prošlost, nadzire i budućnost. Onaj ko nadzire sadašnjost, nadzire i prošlost.
George Orwell

Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 37017
Zastava Antofagasta
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.8
Retko slusam bendove sa preteranim visom teatralnosti u nastupima,to je samo moje licno misljene,najvise volim svirke sviraj i ne pricaj mnogo,recimo nadji negde koncert "Gentle Hearts Tour" u Japanu,ili Metheny Group koncerte,tu ima ponekad malo teatralnosti ali tacna mera koliko i sta,ili recimo Pink Floyd,tacno odmereno sta i kako,dok N.B kipte od teatranosti narocito one 2 i Milan
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 117
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Ne slazem se, ali postujem svacije misljenje.
Po meni, Milan je najveci muzicar ( sto je i dokazao, tj. pokazao, a ''one dve'' ( zovu se Jana Sustersic i Jelena Pudar )) su zajebano dobre pevacice.
Uostalom, ponovicu ono sto sam napisao - 2 PREPUNA Sava centra, mislim da je toliki broj ljudi dovoljan dokaz za ovu moju tvrdnju. Ukoliko gresim, sorry. Niko nije savrsen niti najpametnijim tako ni ja  Smile ...
« Poslednja izmena: 05. Nov 2007, 02:12:00 od drekavac »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 37017
Zastava Antofagasta
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
Niko nije rekao da su losi,ali su TEATRARALNI,nisu jedini,samo sto oni ne hvataju jedino na teatralnost ima tu i dosta muzickog znanja,ove 2 su dosta solidne pevacice,mada uvek moze to bolje
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 117
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Slazem se za tu konstataciju da uvek moze bolje Smile.
I uvek ce moci bolje.
Ali, to poteze i neku sasvim drugu temu - koje su granice? Pogotovo ovde kod nas? Mislim na Srbiju Smile Smile???
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 31 32 34 35 ... 39
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 16. Avg 2025, 23:52:18
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.056 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.