Generalni sekretar stranke Treća Srbija i njen odbornik u Skupštini grada Novog Sada Aleksandar Đurđev optužio je novinarku „Blica” Anu Lalić da radi za hrvatsku obaveštajnu službu.
Ne preza ni od čega: Aleksandar Đurđev
Umesto da odgovori na postavljeno pitanje, Đurđev je najstrašnije napao našu novinarku.
- To je sve orkestrirana kampanja koju protiv Treće Srbije vodi lično novinarka (Ana Lalić) i hrvatska obaveštajna služba za koju radi - rekao je Đurđev za „Blic”, nakon što ga je novinarka upitala da prokomentariše optužbe da je napao konobara u Skupštini grada i optužio ga da mu je sipao otrov u kafu. Takođe joj je poručio: „Pozdravite Glas koncila i obavezno objavite da radite za njih.“
„Blic” je juče objavio da je Đurđev maltretirao konobara Skupštine grada, tvrdeći da pokušava da ih potruje. Konobara je ponižavao pred desetak ljudi u kabinetu svog stranačkog kolege, zamenika predsednika Skupštine grada Miroslava Ilića.
- Nakon odbijanja da popije „otrovanu kafu“, Đurđev je šoljicu od besa razbio, tako da je kafe bilo po celom kabinetu - ispričao je konobar Dragan Novaković za „Blic”, što je Đurđev kasnije demantovao.
- Govorio mi je: „Đubre jedno, šta si to sipao u kafu“, i insistirao da sazna „za koga ja radim“. Direktno me je optužio da želim sve da ih otrujem. Terao me je pred svima da popijem kafu koju sam doneo. Iz besa je razbio punu šolju - ispričao nam je konobar.
Pitanja za Vučevića
„Blic” je pre tri dana poslao pitanja gradonačelniku Novog Sada Milošu Vučeviću, ali odgovor do zaključenja ovog broja nismo dobili. Vučevića samo pitali: 1 Zašto vladajuća koalicija, u kojoj je Vaša stranka većinski partner, već treću godinu dozvoljava da manjinski koalicioni partner Treća Srbija, bez kog ima većinu, na ovaj način šteti ugledu lokalne vlasti? 2 Kako biste Vi, kao prvi čovek Grada, objasnili Novosađanima zašto Grad toleriše ovakvo ponašanje koalicionog partnera Treće Srbije, za koje je na poslednjim izborima u Novom Sadu glasalo manje od 1 odsto građana, a na republičkim 0,4 odsto građana? 3 Da li planirate da zadržite Treću Srbiju kao koalicionog partnera u sadašnjoj vladajućoj većini?
Reagovanja
NDNV: Progon novinara Nezavisno društvo novinara Vojvodine najoštrije je osudilo napad generalnog sekretara stranke Treća Srbija Aleksandra Đurđeva na novinarku dnevnog lista „Blic” Anu Lalić, koju je optužio da radi za „hrvatsku obaveštajnu službu“. - Funkcioneri ove stranke nastavljaju tako da šire paranoju nezamislivih razmera, videći svuda oko sebe špijune i utvare, i markirajući kao mete sve one, a naročito novinare, koji se ne uklapaju u njihov mentalni sklop - navodi se u saopštenju NDNV.
LSV: Ovo je govor mržnje Liga socijaldemokrata Vojvodine optužila je Treću Srbiju za govor mržnje prema novinarki „Blica“ koju je funkcioner te stranke Aleksandar Đurđev optužio da radi za hrvatsku obaveštajnu službu. - Ta optužba je vrhunac ludila do kojeg je dovelo opstajanje ove interesne grupacije u Gradskoj vlasti - naveo je LSV u saopštenju, i pozvao vladajuću većinu u Novom Sadu da se konačno oglasi ili će, u suprotnom, deliti odgovornost za ovu „sramotu“.