Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Neravnopravnost verskih zajednica i crkava u medijima  (Pročitano 16799 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 243
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.15
@klico:
Ajde ovako. Mozda ces bolje da razumes ovu logiku.

U Srbiji postoji jedna nacionalna televizija (RTS) koja ima dva kanala i njeno finansiranje je regulisano  zakonom i dosta privatnih TV stanica koje su kupile licencu za emitovanje programa. U Srbiji zivi najvise Srba pravoslavne veroispovesti iz cega sledi da u finansiranju RTS-a dominantno ucestvuju Srbi. Ostali ucestvuju skoro zanemarljivo. Kada bi kriterijum za izbor emisija na nacionalnoj TV bio cista zarada (kao kod privatnih TV) ostale verske zajednice(sem pravoslavne) se nikada ne bi ni pomenule. Posto to nije slucaj na RTS-u postoji diskriminacija ali pozitivna diskriminacija prema verskim zajednicama. To sto ti i ljudi slicni tebi preko leba traza pogacu je vas i samo vas problem. Taj problem mozete resiti na vise nacina kao npr.:
1. Sakupite pare. Zakupite TV licencu i emitujete do mile volje progarm koji zelite(naravno program koji je u skladu sa zakonom drzave Srbije). Ne zaboravite da u programsku semu ukljucite i program za pravoslavne kako se ne bi osetili zapostavljeni i diskriminisani.
2. Sakupite pare. Platite nekoj privatnoj TV za ciklus emisija o cemu god hocete. Ne verujem da je basnoslovno skupo kada na tim TV stanicama emisije imaju razne vracare i gatare.

Ideju ravnopravnosti dovodis do apsurda. Nije ravnopravno ako Srbi u finansiranju ucestvuju preko 95% i za uzvrat dobijaju "ravnopravnu" medijsku pokrivenost pravoslavne crkve i recimo budista(kojih u Srbiji verovatno ima vise nego mnormona).

Navedi mi bar jednu drzavu u svetu u kojoj je programska sema nacionalne televizije podeljena "ravnopravno" na sve one verske zajednice koje zive u toj drzavi?

Da li si ti Srbin?
Da li zivis u Srbiji?
IP sačuvana
social share
Nisam ni ateista ni teista i uvek stajem u odbranu jedne od te dve kategorije ljudi kada je ova druga napada.
Ljudi nisu svojom voljom ateisti ili teisti i niko nema racionalan razlog za kritiku jednog ili drugog stava.
Ali zato postoji racionalan razlog za kritiku tvrdnje koje ateisti ili teisti naturaju.

...imbecili i debili ogroman je zbir,
Moj glas danas odlazi u manastir...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4610
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.4
tvoja logika je potpuno pogresna, jer javni servis nema funkciju da bude nekakav glas vecine nego ima svoje zadatke. ako bi javni servis pustao muziku koju slusa vecina, da li bi imali prenos nekog kvalitetnog jazz koncerta? ako bi se pustale samo serije koje gleda vecina, ne bi li se onda javni servis pretvorio u Pink?

Sustina je sledeca: nije toliko stvar u tome da te manje verske zajednice budu zastupljene u medijima, nego da se ne vrsi diskriminacija prema njima tako sto se proglasavaju sektama i tako sto se gotovo ne pozivaju ni u jednu emisiju da kazu svoje misljenje po onim pitanjima koja ih se ticu! to je osnovna stvar i to je ideja ravnopravnosti a ne apsurdi koje ti pominjes

na kraju - srbi ne ucestvuju 95% u placanju javnog servisa nego izbegavaju da plate.

ti pricas o sakupljanju novca, mene vise zanima zasto drzava srbija ne odvoji novac za manje verske zajednice? evo ako ih ima 0,03% onda toliko i novca? a sa druge strane finansira se hilandar koji uopste i nije na teritoriji srbije!!!!!!!!!!!
« Poslednja izmena: 01. Nov 2009, 19:47:56 od klićo »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Odustao

Zodijak
Pol
Poruke 5342
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.4
Kliki, mislim da ti bas i ne shvatas koliku vaznost ima Hilandar za ceo srpski narod...
IP sačuvana
social share
Odustao
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4610
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.4
Kliki, mislim da ti bas i ne shvatas koliku vaznost ima Hilandar za ceo srpski narod...

slazem se da ima vaznost i nisam ja to nigde osporio. ali postoje i prioritetnije stvari. drugo, hilandar je u grckoj a ove male verske zajednice u srbiji. na svu srecu nije vise kostunica na vlasti pa se manje ulaze u hilandar ali niko ne vodi racuna o stotinama hiljada gradjana koji pripadaju nekoj manjoj verskoj zajednici
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Odustao

Zodijak
Pol
Poruke 5342
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.4
pa sad... ja nesto i ne vidim da su diskriminisani... posle onog paljenja dzamije, vodjena je jako ozbiljna istraga, na zalost, znam odlicno koliko ozbiljna.

e, da, Kliki, verujem da ti znas, zasto b92 ni jednom recju ne spominje onako velicanstven koncert Corbe u Areni ?!?!? ne kapiram...
« Poslednja izmena: 01. Nov 2009, 20:17:24 od radulac »
IP sačuvana
social share
Odustao
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4610
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.4
pa sad... ja nesto i ne vidim da su diskriminisani... posle onog paljenja dzamije, vodjena je jako ozbiljna istraga, na zalost, znam odlicno koliko ozbiljna.

e, da, Kliki, verujem da ti znas, zasto b92 ni jednom recju ne spominje onako velicanstven koncert Corbe u Areni ?!?!? ne kapiram...

a pa nije rec o islamskoj zajednici nego o manjim verskim zajednicama, evo da bi ostali na temi uzmi za primer radiodifuznu agenciju u kojoj sedi vladika  Smiley 1

nisam ni znao da je bio koncert, daj neki youtube link da vidim kako je bilo?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 243
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.15

slazem se da ima vaznost i nisam ja to nigde osporio. ali postoje i prioritetnije stvari. drugo, hilandar je u grckoj a ove male verske zajednice u srbiji. na svu srecu nije vise kostunica na vlasti pa se manje ulaze u hilandar ali niko ne vodi racuna o stotinama hiljada gradjana koji pripadaju nekoj manjoj verskoj zajednici

Drzava Srbija verujem da minimalno pomaze Hilandar. Verovatno ispod svakog minimuma koji takva svetinja zasluzuje.

Nisi odgovorio ni na jedmo od mojih pitanja. Zasto? Mozda zato sto u ovoj realnosti takva drzava ne postoji? Pa si resio da je osnujes u Srbiji.

Koja manja verska zajednica ima stotine hiljada predstavnika u Srbiji?
IP sačuvana
social share
Nisam ni ateista ni teista i uvek stajem u odbranu jedne od te dve kategorije ljudi kada je ova druga napada.
Ljudi nisu svojom voljom ateisti ili teisti i niko nema racionalan razlog za kritiku jednog ili drugog stava.
Ali zato postoji racionalan razlog za kritiku tvrdnje koje ateisti ili teisti naturaju.

...imbecili i debili ogroman je zbir,
Moj glas danas odlazi u manastir...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
OS
Nepoznat
Browser
Nokia6070 2.0
mob
Samsung 
Muslimani-bošnjaci. No, postoje lokalne tv stanice gde su muslimani većina i deo
njihovog programa je posvećen religiji. 
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Odustao

Zodijak
Pol
Poruke 5342
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.4
Kako bre ne znas da je sinoc bila Arena dupke puna na Corbinom koncertu ?!?!

a ovi to ni da pomenu !!! koji im je ??
« Poslednja izmena: 01. Nov 2009, 21:59:31 od radulac »
IP sačuvana
social share
Odustao
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5,
Citat
niko ne vodi racuna o stotinama hiljada gradjana koji pripadaju nekoj manjoj verskoj zajednici
pa sta da im radimo ? da ih pobijemo, proteramo ili pokrstimo ?!

IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.052 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.