Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 29. Avg 2025, 10:05:25
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 34 35 37 38 ... 138
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Неонацисти у Новом Саду  (Pročitano 60778 puta)
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 892
Zastava Царевина Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
mob
Samsung U900
po to shto nacionalni stroj i obraz nemaju veze jedni s drugim ne treba valjda da bude poziv obrazovcima da stalno pokazuju kako su oni neshto drugo i posebno  Smile

ako nece da dodju na marsh - ne moraju ,ali zashto onda organizuju svoj skup istog dana u isto vreme u istom gradu ? a novinare judeo-liberalnih medija bash briga da li su ns i obraz "razlichiti" - njima je cilj da oblate svakog srpskog patriotu  Smile
Па за време си се зезнуо! Smile
IP sačuvana
social share
Од Солуна града до Уралских гора,
Од Уралских гора до Тихога мора,
Тканина је једна светиње и славља,
Непрекидни појас светог Православља
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20

Sta ako podrzavam Staljina zar to mora da znaci da ne smem gledam BB i Star Wars???
Ai koliko znam Jedi-ji su za republiku,tako da ti trebas da stavis Palpatina u potpis... Smile Smile
A naucno je dokazano da rad ubija... Smile
Pa pazi ovo za jevreje,oni su poznati kao najveci kapitalisti...tako da i za to... Smile
P.S.Tacno je da nisam tipican srpski levicar!(Ne podrzavam ni SPS ni DS)

hteo sam da ti napishem poduzi odgovor da ti objasnim koliko si paradoxalan ali iskreno sumnjam da bi ti to ispravno shvatio  Smile iskreno mi te je zao ,i mogu samo da ti kazem da je srpski marsh koji je tema ove diskusije bash zato potreban da bi u srbiji bilo shto manje ljudi koji su sludjeni kao ti . od sveg srca ti preporucujem da se manish velikog brata i komunizma i uzmesh neshto da radish/ucish - videcesh da necesh umreti  Smile  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Time Lord

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 11237
Zastava Gallifrey
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7;M
mob
SonyEricsson K800i

Sta ako podrzavam Staljina zar to mora da znaci da ne smem gledam BB i Star Wars???
Ai koliko znam Jedi-ji su za republiku,tako da ti trebas da stavis Palpatina u potpis... Smile Smile
A naucno je dokazano da rad ubija... Smile
Pa pazi ovo za jevreje,oni su poznati kao najveci kapitalisti...tako da i za to... Smile
P.S.Tacno je da nisam tipican srpski levicar!(Ne podrzavam ni SPS ni DS)

hteo sam da ti napishem poduzi odgovor da ti objasnim koliko si paradoxalan ali iskreno sumnjam da bi ti to ispravno shvatio  Smile iskreno mi te je zao ,i mogu samo da ti kazem da je srpski marsh koji je tema ove diskusije bash zato potreban da bi u srbiji bilo shto manje ljudi koji su sludjeni kao ti . od sveg srca ti preporucujem da se manish velikog brata i komunizma i uzmesh neshto da radish/ucish - videcesh da necesh umreti  Smile  Smile
Ajde bas napisi da vidim na koji nacin sam to paradoksalan...
Da viidim kako ti to lepo na osnovu potpisa cenis ljude...
A to sto gledam BB,toplo preporucujem i tebi,jer ces videti da postoje svakakvi ljudi...
A bas sam ja tebi hteo da kazem da ti malo ucis i radis...
I meni je tebe zao,zato sto velicas ideologiju koja je odvela milion Srba u grob,a hoces da marsiras za Srbiju...
P.S.Ako si mislio da sam u potpisu mislio na psihicki rad,grdno se varas... Smile
IP sačuvana
social share

Rad ubija!
Ne umri mlad!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4;M
mob
Nokia 

ИНТЕРВЈУ: Ненад Чанак
Молим да ме се тужи
Председник Лиге социјалдемократа Војводине одговараће на питања и коментаре наших читалаца на веб сајту „Политике”

Ненад Чанак, лидер Лиге социјалдемократа Војводине и председник посланичке групе Војвођански посланици – ЛСВ, СВМ у Скупштини Србије, одлучан је да у недељу у Новом Саду покаже домаћим неонацистима и клерофашистима ко је главни. „Марш за јединство Србије”, који је за 7. октобар у главном граду Војводине заказала организација Национални строј, полиција је забранила, али припадници ове организације, сада још уз подршку Отачаственог покрета „Образ”, најавили су окупљање упркос забрани. Може ли доћи до сукоба између припадника ових организација и грађана који ће се окупити на позив неколико невладиних организација и политичких странака, међу којима је и ЛСВ?

То је све у рукама МУП-а. Ми смо јасно рекли да ћемо, уколико се полиција не позабави неонацистима, морати да изведемо људе на улицу и по цену директног конфликта. Полиција је забраном њиховог окупљања показала да има намеру да ради свој посао. Пошто је то тако, ми смо само променили намену скупа и организујемо практично једно окупљање упозорења на појаву неонацизма и фашизма у Србији и на опасност у коју то може да доведе, као и подсећање на последице фашизма и нацизма у Новом Саду, Војводини и Србији уопште.

Управо због тога, ми не идемо ни у какав конфликт. Уколико они дођу, а полиција не испоштује своју рођену забрану окупљања, ми сигурно нећемо стајати и чекати да нас неко туче и малтретира – каже Ненад Чанак у разговору за „Политику”.

Не чини ли Вам се да сте управо Ви, позивом на обрачун умногоме допринели медијској промоцији Националног строја и дали им на значају?

А шта би се десило да на Универзитету у Приштини на дан упозорења на опасност од фашизма, професора српске националности вређају црнокошуљаши и да шамарају учеснике трибине српске националности? За то би цела планета знала. Када се све то догађа у Новом саду и Војводини, онда ја, само зато што упозоравам на то да се то догађа, „придајем томе значај”. Зар не видите до које мере је у питању манипулација озбиљношћу те теме? Национални строј, где су они потпуно неважни, јер су они инструмент...

Чији?

Они су инструмент оног дела Демократске странке Србије, који се служи љотићевско-фашистичким методама, а који је у колаборацији с радикалима у градској власти у Новом Саду.

Утисак је да сте у последње време више фокусирани на борбу против ДСС-а, него чак и против СРС-а.

Због тога што су радикали у једном смислу поштенији. Радикали су стајали иза својих дела на врло јасан начин. ДСС је глумљењем некаквог легализма, који се разбио у прах и пепео њиховим понашањем у последње време, дакле, по подмуклости, заиста превазишао све до сада виђено на територији Југоисточне Европе. Кад кажем подмуклости, мислим управо на ово формирање ескадрона смрти, који су формирани и храбрени управо од стране тих ДСС-ових функционера.

Није ли ово изјава због које ДСС може да Вас тужи суду?

Ја сам апсолутно спреман да ме се тужи.

Можете ли да докажете да су они организовали те, како кажете, ескадроне смрти?

Нема никаквог проблема. Ја бих молио да ме се тужи. Одмах да кажем, нећу се позвати на имунитет. Ја сам рекао и да су Велимир Илић и његов патрон Војислав Коштуница узели 20 милиона евра мита за концесију Хоргош–Пожега и тражио сам да ме се тужи и нагласио да ћу, ако ме не буду тужили у року од недељу дана, сматрати да су признали. То је објављено у једним новинама и наравно да ме нико није тужио.

Можда користе тактику коју Ви не користите против Националног строја – игнорисање.

Има једна битна разлика између мене и Националног строја. ЛСВ је легално регистрована политичка странка, која има пуну јавност програма, наступа и функционисања. То је странка која никада није позвала на мржњу према било коме. То је странка која никада није доводила у питање територијални интегритет Србије и равноправност грађана Србије. То што су измишљане глупости у вези са нашим наводним сепаратизмом, то је лепо и красно, али бих онда волео да ми се објасни нешто друго: зашто органи власти у Србији толеришу постојање сепаратистичке организације ЛСВ ако она то стварно јесте?

Шта Ви мислите зашто?

Можда зато што нисмо сепаратисти. Интересантно да нико не може тога да се досети. Углавном, једно је сигурно, игнорисање друштвених проблема као што су фашизам и неонацизам не води њиховом решењу.

Рекли сте да ће, ако Национални строј буде регистрован као странка, бити јасно да иза тога стоји ДСС. Али, ресорно министарство за државну управу „дужи” ДС?

У сваком правном поступку имате чувену латинску изреку „кви боно”, ко од тога има користи. Управо производња екстремиста овог типа иде у корист једино ДСС-у.

Повремено користите неодмерене изразе. Последњи пример је кад кажете да треба згазити неонацистичку гамад. Да ли намеравате да ублажите речник?

Увек када говорим о тој теми, речнику, цитирам Томаса Мана, великог ризничара блага немачког језика, који је ужасно тешким речима говорио када је говорио о нацистима. И када су га питали зашто толико погрда и псовки користи када говори о нацистима, он је увек одговарао: „Зато што та стока други језик не разуме”. Еуфемизми су управо оружје којим се имобилише било каква друштвена акција. Рецимо, питање Косова је једино о којем постоји консензус. Консензус је у томе да се ништа неће предузети. То је једини консензус који постоји у Србији, с тим што има три „огранка”. Прве, који кажу „ми нећемо ништа предузети кад Косово постане самостално”, друге, који кажу „није вас срамота, издајници једни, није сад време да кажете да нећемо ништа предузети, иако се сви слажемо да нећемо ништа предузети” и треће, који кажу „наравно да нећемо ништа предузети, зато што је досманлијска власт уништила војну силу Србије, па више немамо чиме да нешто предузмемо”. То вам је пример како исту ствар свако из свог политичког угла приказује језичким еквилибристикама као неко своје озвучно становиште које се разликује од других, а у ствари је заједничко становиште да се ништа неће предузети на Косову.

Због кампање против Националног строја и Вас је више у медијима. Има ли све ово везе и са предстојећим изборима?

Наравно да то нема апсолутно никакве везе са изборима, него има везе са неонацизмом, са фашизмом, са организовањем црнокошуљашких ескадрона смрти и са њиховим покушајем да парадирају Новим Садом. А заиста сам зачуђен констатацијом да је моја медијска присутност везана за Национални строј. То је исто као када бисте у следећем кораку повукли знак једнакости између деловања ЛСВ-а и Националног строја, на некакву узајамност у екстремизму. А то је иначе још једна од теза коју све чешће чујем. Као да је супротстављање нацизму екстремизам само по себи, него треба то пустити па ће угинути само од себе.

С обзиром на то да сте били против измене прописа и увођења 12 загарантованих мандата за мањине, да ли то може да смањи ваш коалициони потенцијал?

Наш предлог је био да се иде на комплетан пропорционални систем, а да се направи модел по коме би било 20 гарантованих места за мањине. Мислили смо да је то правичније, али није дошло до договора. СВМ је имао други, а ДС трећи, тако да још није направљен конкретан модел и мислим да је о томе овог тренутка унеколико преурањено говорити.

Некако се ипак стекао утисак да ћете после следећих покрајинских избора теже задржати савез са ДС-ом и СВМ-ом, који је дуго трајао у Војводини. СВМ и ДСС се наводно договарају о потписивању неког споразума о сарадњи. Да ли Вас то боли?

– Не. СВМ је једна одговорна организација која постоји низ година и има врло јасна искуства са разним коалиционим партнерима. Они врло добро знају да је наша сарадња протеклих година била више него коректна и ја заиста не видим зашто би долазило до било каквих промена у том коалиционом смислу. Њихово је право, наравно, као и сваке странке, да трага за најбољим остварењем свог интереса, али на основу мог познавања односа у Војводини, не верујем да је ДСС пут којим се ти интереси могу остварити.

ЛСВ је дуго био на власти у Војводини, а сада се спекулише да ће бити тешко формирати нову владајућу коалицију без СВМ-а и ДСС-а. Како видите расподелу политичке моћи после следећих покрајинских избора?

Таква предвиђања су увек незахвална. Морам подсетити да смо ми и на прошлим изборима за Скупштину Новог Сада победили радикале и СПС, па је ДСС, својом издајом приче о демократском блоку, прешао на њихову страну и додао им већину, којом владају, ево, три године. Значи, ДСС се јасно легитимисао као странка која не припада демократском блоку. Њихова олака кокетерија са радикалима приликом избора Томислава Николића за председника Скупштине Србије је нешто што се апсолутно не сме заборавити и лично мислим да, ако дође до ситуације да се не може формирати власт без ДСС-а, ми у њој сигурно нећемо бити. Ипак, уверен сам да је доста изгледно да ће политичка слика Војводине у великој мери бити слична оној која је данас.

Како је могуће да Велимира Илића оптужујете за корупцију, а да тврдите да приватно имате симпатије за њега?

Вељу Илића знам из дана када је био велика узданица, пре свега својом енергичношћу и одлучношћу. Међутим, када се концесија да за пут који је завршен, зато да би се направио део пута за који нема оправдања, а истовремено се то ради тајно да нико у влади не зна шта је направљено и кад се избегава показивање уговорa, онда то изазива скепсу. А у приватном смислу, ја бих увек поседео са Вељом, јер ме је увек веселила његова непосредност.

И данас?

Апсолутно.

Без обзира што га оптужујете да је узео 20 милиона за посао са концесијом?

Понављам – у приватном смислу. А као човек кога су грађани Војводине овластили и задужили да води рачуна о њиховим интересима, ја наравно морам да се борим за њихове интересе најбоље што могу у складу са својим убеђењима. А моје је убеђење да је то што је урађено врхунац криминала и корупције.

Ви оптужујете Илића за скривање уговора о концесији, а у „народњачком табору” имају сличне притужбе – да ни председник војвођанског парламента Бојан Костреш, који је Ваш заменик у странци, не дозвољава „увид и право на копију документа оставки” бивших покрајинских посланика Зденке Јокић и Кузмана Туркуоануа, на основу којих су им одузети мандати.

Како ја то да знам. Ја сам посланик у Скупштини Србије.

Шеф посланичке групе ДСС-а у Скупштини Војводине је тражио од повереника за информације од јавног значаја да реагује због тога.

Па нека реагује. Нисам у Скупштини Војводине и не знам ништа о томе.

Већ сте кандидовали министра Илића за затвор, али и Млађану Динкићу сте „прогнозирали” да ће вратити „стари сјај сремскомитровачкој казнионици”. Да ли то значи да бисте их хапсили да сте министар полиције?

Не.

Зашто онда причате о томе?

Не, него бих подигао оптужницу, због продаје Беочинске фабрике цемента, приватизације војвођанских банака... Г17 плус је добио одређено поверење грађана Војводине, али је то поверење крваво изиграно.

--------------------------------------------------------------------------

Спремни и пасоши

У колико примерака сте штампали „војвођански пасош”?

Спремамо друго издање. Првих 10.000 је „плануло”. Добра је шала са тим пасошима. Јесте ли чули за пасоше Србије које је штампао ДСС уочи избора, па пасош „државе” Егзит, па пасош „чивијашке републике”...

Биљана Баковић
[објављено: Politika 05.10.2007.]
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

My race is my home

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 159
Zastava My race is my home
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
mob
Samsung SGS III
Чанак...хаха...испушена лула која хоће медијску пажњу...па њега више нико не шљиви а јадничак онако дебео и тром..неможе да се одрекне комунизма, на крају крајева па он је дете из титовско-официрске породице....па не разумем зашто овај народ покушава да направи будалама .?
IP sačuvana
social share
I know I can change the future. But I wish I could change the past!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Time Lord

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 11237
Zastava Gallifrey
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7;M
mob
SonyEricsson K800i
Ima i u ovom njegovom istine... (Narocito u onome za DSS!)
Mada mu je prica dosadna kao i uvek...
IP sačuvana
social share

Rad ubija!
Ne umri mlad!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 892
Zastava Царевина Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
mob
Samsung U900
Ima i u ovom njegovom istine... (Narocito u onome za DSS!)
Mada mu je prica dosadna kao i uvek...
Па и Чварак је дете комунисте,није ни чудо што се слажете... Smile
« Poslednja izmena: 05. Okt 2007, 03:43:17 od JFront »
IP sačuvana
social share
Од Солуна града до Уралских гора,
Од Уралских гора до Тихога мора,
Тканина је једна светиње и славља,
Непрекидни појас светог Православља
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 37017
Zastava Antofagasta
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
Cannak ko canak,uvek bio i ostao majstor teatralnosti Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 11186
Zastava t
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.12
mob
Alcatel 258
Zakuvava se  Smile
Odlicno bice incidenata sto ne moze da ne valja Smiley...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Ухапсите Младића!

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 4971
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
mob
Motorola V3i
Poštovani/e,

Pokret moJA inIcijaTIva, koji deluje u okviru Incijative mladih za ljudska prava, vas poziva da prisustvujete akciji MARŠ FAŠIZAM MARŠ!

u subotu 6. oktobra,
Knez Mihailova ulica /ispred Ruskog cara/
od 12:00 do 14:00 sati.

Aktivisti i aktivistkinje pokreta moJA inIcijaTIva razgovaraće sa građanima i građankama Beograda i pozvati ih da 7. oktobra ne ostanu neutralni, jer najavljeni fašistički skup u Novom Sadu nije samo problem tog grada nego društva u celini.
Za sedmi oktobar nacisti vezuju datum rođenja Hajnriha Himlera, mi odgovorni građani i građanke vidimo taj dan kao trenutak da se podsetimo na rođendan Dezmonda Tutua, južnoafričkog borca za ljudska prava koji je svojim radom odlučno ustao protiv aparthejda i kršenja ljudskih prava. Mi verujemo da je njegov rad, deo onih vrednosti koje civilizovana društva cene i za koje se zalažu.

Ako ostaneš neutralan kada naiđeš na nepravdu, stao si na stranu ugnjetavača. Kada vidiš da je slon zgazio mišu na rep i ostaneš neutralan, miš neće videti nikakvog dobra od tvoje neutralnosti.“ Dezmond Tutu

Izvor: Moj Inbox
IP sačuvana
social share
Vreme je za demonstracije.
- Sreda 20. Februar u 15h studentski protest na Platou kod Filozofskog fakulteta -
Pogledaj profil WWW GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 34 35 37 38 ... 138
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 29. Avg 2025, 10:05:25
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.078 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.