Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
banner
Trenutno vreme je: 28. Nov 2020, 03:47:01
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Glasanje
Pitanje: Sva arheološka otkrića upućuju na to da je:
čovjeka stvorio Bog - viša Sila
41%  (64)
stvorili ga vanzemaljci
21.8%  (34)
teorijom evolucije nastao iz jednoćeliskogsistema
21.2%  (33)
nešto četvrto... ??
16%  (25)
Ukupno glasova: 156
Idi dole
Stranice:
1 ... 24 25
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Neobjašnjiva arheološka otkrića  (Pročitano 108232 puta)
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 6.0.2
mob
Sony xperia
Da li ovo kazuje da su istocnjacke legende o zemljama Mu i Lemuriji  .... tacne ?
A vec sam negde ovo postavljao delove ruskog dokumentarca, emitovanog na RTS-u. I u njemu se pominju piramide u Atlantiku i priobalju Japana.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41238
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 6.0.2
Kad su pronasli piramide u Bosni moguce je i ovo  :-k
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 6.0.2
mob
Sony xperia
Knjiga
"Tajne piramida", autor Dragan Vićanović


UVOD
Reč piramida, nastala je od reci piros -vatra i mides -sredina. Vatra u sredini. 1975. godine, privatni istraživači Bil Šul i Ed Petit objavili su bestseler pod nazivom "The Secret Power Of Pyramids". Ova knjiga predstavljala je svojevrsni zbor-nik svega do tada napisanog o čudesnim pojavama vezanim za piramide i njihove umanjene modele, uk-Ijučujući i niz eksperimenata koje su autori sami izveli.
Pedesetih godina ovog veka, češki radio-inženjer Karel Drbal, otkrio je da tup žilet stavljen ispod malog, kartonskog modela Keopsove piramide, biva naoštren nekom, do danas neidentifikovanom energijom. Danas su u Češkoj, Slovačkoj i bivšem Sovjetskom Savezu takvi oštrači žileta sasvim normalna pojava i imaju široku primenu. Ali, misterija ostaje. Ni do danas nije razjašnjeno kako uopšte dolazi do pojave oštrenja - zapravo izmene kristalne stmkture metala u žiletu. Mno-gobrojni su pokušaji teorijskog objašnjenja ovog problema. Sa druge strane, ima i uvek prisutnih skep-tika koji tvrde da se uopšte ne može govoriti o bilo kakvom efektu , ili dejstvu modela piramida.
Činjenica je, da su egipatske piramide oduvek pri-vlačile pažnju, pre svega zbog ogromnih dimenzija, ali i zbog misteriJ'a vezanih za način izgradnje i funkciju ovih grandioznih objekata. Erih fon Deniken, u jednoj od svo-jih knjiga tvrdi, da tako velike građevine Ijudi drevnog Egipta nisu mogli stvoriti sami. "Zapravo", piše Deniken, "njima su morali pomoći predstavnici neke svemirske civilizacije, tehnički mnogo naprednije".
Bez obzira na brojne spekulacije i misterije vezane za izgradnju piramida, u koje nećemo detaljnije zalaziti,
Ovo pitanje i dalje ostaje Otvoreno. Ali su, takođe, sas-vim izvesni i dokazani efekti dejstva piramidalnih oblika,
koje svako može napraviti i eksperimentalno proveriti u kućnim uslovima.
Još tridesetih godina ovoga veka, Francuz Andre Bovis, napravio je model Keopsove piramide visok sedamdesetak
santimetara i u sredinu, ispod piramide, stavio telo uginule mačke. Zamislite Bovisovo iznenađenje, kada je posle izvesnog vremena ustanovio da telo ne samo da nije istrulilo, već se polako pretvorilo u osušenu i odrvenelu mumiju. Bovis je nastavio da ek-sperimentne. Otkrio J'e da plodovi i stabla biljaka stavlje-ni pod model piramide postepeno gube vodu ravnomerno dehidrirajući i pri tome potpuno zadržavaju boju i aromu, kroz dugi vremenski period.
Eksperimenti dokazuju i čudesna, neobjašnjiva de-jstva piramida na zdravlje i svest Ijudi. Podaci govore
da su dugogodišnji, čak hronični bolesnici, bili izlečeni zahvaljujući činjenici da su provodili 15 do 30 minuta
dnevno u modelu Keopsove piramide.
Određene supstance, ostavljene izvesno vreme u modelu piramide, davale su veoma povoljne rezultate u lečenju i podmlađivanju, a obična voda posle nekoliko dana tretiranja piramidom, postaje izuzetan kozmetički preparat.
Većina onih koji su u Egiptu posetili Keopsovu pi-ramidu u Gizi, tvrdi da su se čudno osećali. Neki opisuju
neverovatne izmene svesti i gotovo irealna doživlja-vanja. Naravno, ima i onih koji tvrde da ništa čudno nisu ni doživeli, ni osetili i da im je svejedno da li su u piramidi ili van nje. Isti rezultati dobijaju se i kada se radi
sa modelima piramida.
Napoleon Bonaparta je 1798. proveo nekoliko sati u centralnoj odaji Keopsove piramide. U knjizi "Secrets Of The Great Pyramid", Piter Tomkins piše: "Kada je izašao, general je bio vrlo bled i impresioniran. Kada su ga pitali da li je doživeo nešto misteriozno, on je rekao da ne želi da govori, i da ga nikada više ne pitaju o tome. l posle mnogo godina Napoleon je odbij'ao svaki razgo-vor o svojim iskustvima koja je doživeo unutar Velike piramide. Jednom prilikom je samo spomenuo da je tamo primio izvesne utiske o svojoj sudbini. Na Svetoj
Jeleni, neposredno pred smrt, rekao je : "Ne, ne vredi. Nikada mi ne biste poverovali." Za razliku od Napoleona, Nikita Hruščov, nekadašnji predsednik Sovjet-skog Saveza, nije se usudio da uđe u Keopsovu piramidu.
Dan pre zakazane posete piramidi, iznenada je promenio plan i sa pratnjom se vratio u SSSR. Da li se plašio "prokletstva faraona"?
Brojna iskustva i priče o misterioznim događanjima vezanim za piramide je nemoguće proveriti. Srećom, postoji i mnogo toga što se može ne samo proveriti, već i bezbroj puta ponoviti.
Piramide su nesumnjivo pravljene i korišćene kao ogromni akumulatori i generatori energije. Najnovija istraživanja, uključujući i pionirske radove Bovisa i Drba-la, ukazuju da za prikupljanje energije nije neophodno graditi ogromne piramide. Dovoljno je napraviti model, ne veći od šake i on će besprekorno obavljati svoju fun-kciju, baš kao i originalna egipatska piramida iz doline Nila. Čak ni materijal ne igra veliku ulogu. Oštrenje žileta, pravljenje kozmetičkih preparata, i još mnogo toga može se postići uz malo dobre volje neopterećene tradicionalnim shvatanjima i bez gotovo ikakvih materi-jalnih ulaganja.


Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

*
Dragan-Vicanovi-Ta... (920.63 KB)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 6.0.2
mob
Sony xperia
Knjiga
"Prije faraona - tajanstvena pretpovijest Egipta", autor Edward F. Malkowski


UVOD

Jedno od najvažnijih pitanja na koje povjesničari traže odgovor je ono o tome kako je civilizacija počela. Uz razvoj sveučilišnog sustava, s odmjerenim i pedantnim istraživačima specijaliziranim za različita područja, u proteklih je pet generacija potrošeno milijarde dolara na iskopavanje prošlosti. Slijedom toga, društvo Zapada doživjelo je
drastičnu reviziju poimanja vlastite prošlosti. Rezultati stalne potrage za fizičkim dokazima o životu u pradavnim vremenima, sada stvaraju drukčiju sliku o povijesti od one što su je naši preci prihvatili prije dvjesto godina.

No zapravo postoje dvije različite povijesti; istraživači pod utjecajem raznih političkih i filozofskih struja prepiru se oko tumačenja dokaza. Jedna je verzija ono što je opće poznato, čemu su nas učili od malih nogu, a mi to prihvaćamo kao činjenicu. Oni koji su odgovorni za naše obrazovne ustanove drugu verziju smatraju, u najboljem slučaju, nekonformističkom. Slijedom toga, istraživači koji se bave drugim pristupom mogu se proglasiti neodgovornima i spekulativnima, te ih se optužuje za pogrešno tumačenje dokaza. U potrazi za istinom,
kad veliki dijelovi priče nedostaju, interpretaciju često određuje prikrivena filozofija onoga koji tumači dokaze. S današnjim nevjerojatnim otkrićima o našoj prošlosti, dokazi rijetko kada govore sami za sebe.

Knjiga Prije faraona istražuje daleku prošlost doline Nila, i otkriva kulturu koja potječe iz razdoblja mnogo tisuća godina starijeg od onoga što većina povjesničara smatra početkom egipatske civilizacije. Egipat je oduvijek bio fascinantan za entuzijaste koji se bave drevnom poviješću, i to s dobrim razlogom. Premda se Mezopotamija smatra
kolijevkom civilizacije, dolina Nila je već više od stotinu godina arheološki izvor hramova, spomenika, artefakata i uvida u našu drevnu prošlost. Tako je i danas. Tijekom protekla dva desetljeća, neovisni i neki akademski istraživači iznijeli su pretpostavku da je nekoć postojala starija, naprednija civilizacija od koje su Egipćani naslijedili način života. Ali dokazi su uvijek bili previše tajanstveni i suptilni, a napredna se kultura nikada nije identificirala na dovoljno zadovoljavajuć način da bi tradicionalni akademici prihvatili tu teoriju.

Prije četrdeset godina, ugledni egiptolog i šef odjela egiptologije na Londonskom sveučilištu, Walter Bryan Emery, vjerovao je u mogućnost postojanja starije egipatske civilizacije. Veteran arheološkog rada na terenu, što je uključivalo iskopavanja na arhaičnom groblju Sakkare i otkriće "mumificiranog zoološkog vrta", razmatrao je mogućnost utjecaja druge kulture na društva u Egiptu i Mezopotamiji. U svojoj knjizi Archaic Egypt (Drevni Egipat), objavljenoj 1961, Emery piše da su suvremeni znanstvenici skloni ignorirati mogućnost da je naprednija zajednica iz još neotkrivenog područja emigrirala u dolinu Nila, gdje ih je podjarmio narod koji je ondje već živio. Golema područja Bliskog istoka, regija Crvenog mora i obala istočne Afrike još uvijek su nedovoljno istraženi. Prema Emeryjevim tvrdnjama, takva se mogućnost ne smije u potpunosti odbaciti. Zapravo, on vjeruje da bi postojanje neke druge kulture, čija su se postignuća prenijela na Egipat i Mezopotamiju, najbolje objasnilo zajednička svojstva, kao i temeljne razlike, tih dviju civilizacija. Premda je njegova ideja o "dinastičkoj rasi" negativno primljena među egiptolozima, jer su je smatrali rasističkom i držali da Egiptu oduzima njegovo naslijeđe, dokazi pokazuju da je ideja gotovo neosporiva. Negativnost je u tome što njegova dinastička rasa ne potječe iz Egipta. Osobno mislim da je dinastička rasa doista postojala, ali da potječe iz doline Nila, a ponovni nastanak civilizacije
u toj regiji 3000 godina pr. Kr. izravno je povezan s njihovim znanjem, vještinama i sustavom vodstva.

Jedna od najvećih zagonetki pretpovijesti oduvijek je bila nagla pojava anatomski suvremenog čovjeka, poznatog pod nazivom kromanjonac, u zapadnoj Europi. Mi smo na neki način njegovi potomci, tvrde znanstvenici, premda je njegov nestanak krajem ledenog doba, oko 10.000 godina pr. Kr., jednaka zagonetka kao i njegovo podrijetlo. U ovoj ćemo knjizi istražiti dokaze koji objašnjavaju podrijetlo i nestanak kromanjonca, ali i veze njegove egzistencije s dinastičkim Egiptom i drevnom kulturom Mediterana.

Na sljedećim se stranicama razmatraju dokazi što su ih iznijeli neki od današnjih najboljih istraživača i pronicavih umova, povezujući neovisna istraživanja i upotpunjavajući slagalicu naše pradavne prošlosti. Od raznovrsnih megalita Nabta Playe do egipatske velike Sfinge, složenih unutrašnjih struktura Velike piramide, usmenih predaja drevnog Egipta, kiklopskih hramova Mediterana, pa čak i veza između drevnog Egipta i drevnih Maya i Meksiku i Srednjoj Americi, tvrdim da napokon ima kumulativnih dokaza iz različitih područja rada da je postojala
kultura koja je u mnogim područjima bila jednako napredna kao i mi danas. Ova je knjiga također povijest današnjih povjesničara, koji slikaju novu sliku naše drevne prošlosti.


Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

*
E.F.Malkowski - Pr... (1953.13 KB)
*
E.F.Malkowski - Pr... (1078.51 KB)
« Poslednja izmena: 03. Okt 2011, 14:07:33 od lightsoft »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija


Duboko u šumama Amazonije

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 9116
Zastava Duboko u sumama Amazona
OS
Windows 7
Browser
MSIE9.0
mob
Nokia 2610
u knjizi

cyclostratigraphy and milankovich theory
autora

w. schwarzacher

opisuje se da stene u sbi nose zapise svog vremena i ostalog. interesantan pristup za objasnjavanje mnogih nedoumica i mistarija.

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

*
Cyclostratigraphy ... (798.07 KB)
IP sačuvana
social share
zummba zlo
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 11.0
дакле, Дарвин није завршио посао. Развио је тоерију којој  недостаje карика, и сви истраживачи, научници и остали који су теорију већ увелико прихватили покушавају да нађу то што недостаје.

Међутим,у свом трагању они управо налазе оно што нaјмање желе да нађу, доказе да теорија није тачна. Налазе се докази да човјек није настао од човјеколиког мамуна већ да је миленијумима коегзистирао с њима !!   

Али научници такве доказе не узимају за озбиљно. Изгледа им незамисливо да нешто у теорији еволуције није на мјесту, и све те доказе хладно прикривају. Тако доказе о људским костима нађеним у стјени стариjoј много више од људи сматрају будалаштином (иако је доказ чист ко суза).

Међутим то није једини случај, горео сам навео неке случајеве, има тога заиста много.
            jedno se može  reći,da čovek nije nastao ni od kakog majmuna.to je stara igra koja će još malopotrajati,od najvećeg naučnika svih vremena dijalobosa. recimo pomenuta je priča da je zemlja pre nekoliko stotina godina za ljude u mkslima bila teoretski ravna a sad eto znamo da je okrugla. ali kočita Bibliju videće da je od prve davno pre zemlja napisano je tamo okrugla. nekopak optužuje sukob katoličke sile i progon galileja i bruna ,te keplera isličnih koji su radili na nekom "misteriji" koja i nije bila misterija niti njihov "patent" jer je i njihovo oko bilo "slepo" da vidi (ako su i hteli videti) u Bibliji da je jedan "naučnik" pre njih već prijavio patent o toj temi. najposle sumnja se da su pomenuti naučnici i bili gonjeni od katoličkog klera zbog te teorije,već zbog  čistih političkih struja i partija unutar,koje nije imalo veze sa izvikanom prilom da su gonjeni zbog svojih naučnih dometa!
    sve to sa proverama u ugljeniku i milijardama godina je takođe poznato naučnoj verujućoj garnituri koji blago i promišljeno već odavna su upozorili onaj drugi deo naučnika kolega i javnost koja ne veruje u stvaranje,da je sav taj opus provere starosti toliko klimav da može pšromašiti sa koju hiljadu godina na koju milijardu godina!ne znam lovca koji bi sa takim razrokim snajperom uspeo da ubije i slona na dva metra a kamoli nevidljivu buvu skoro na dvesto kilometara!
  dali se pitamo da sve ovo ne vodi jedan smišljeni tim stručnjaka koji radi na usmrćivanju naših duša i zamajavanju ljudskog roda da ne uđu u lađu kao u vreme noja,jer je raspored igrača i tad bio isti,te je saldo bio oko 3.milijarde pod vodom,naspram 8.duša nad vodom,a taj tim stručnjaka tad i sad je bio u sastavu:dijabolos vrhovni stručnjak,pali anđeli,magovi,naučnici sa dahom u nosu,radoznalci,praznovi,dosadnjaci,rugači,prevrtljivci,bogohulnici,odmetnici i njima slični.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 24 25
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 28. Nov 2020, 03:47:01
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: 24sata :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: ConQUIZtador :: Domaci :: Morazzia :: TotalCar :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: Advokat Draganić :: MojaFirma

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.359 sec za 18 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.