Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 07. Sep 2025, 18:29:01
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 348 349 351 352 ... 438
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Neobavezne filmske diskusije  (Pročitano 730847 puta)
Zvezda u usponu

You can't kill me, i'm already dead!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1009
OS
Windows 7
Browser
Chrome 42.0.2311.152
Autobus iz filma „Ko to tamo peva” opet kreće za Beograd

Počela restauracija čuvenog vozila iz komedije Slobodana Šijana i Dušana Kovačevića, a na drumovima širom bivše Jugoslavije očekuje se već krajem leta

Restauracija autobusa iz čuvenog filma „Ko to tamo peva” Slobodana Šijana počela je u prostorima zagrebačkog „Jadran filma”. Posle vraćanja u stanje u kakvom je bio za vreme snimanja ove komedije, planirana je turneja po državama bivše Jugoslavije.

Prema rečima predsednika uprave „Jadran filma” Vinka Grubišića, za „Mercedesov” autobus postoji veliko interesovanje javnosti, ali i investitora zainteresovanih za restauraciju i iznajmljivanje, objavili su hrvatski mediji. Grubišić, koji je nedavno najavio i rimejk filma „Valter brani Sarajevo”, naveo je da bi turneja mogla da počne već krajem leta i dodao da će u tome da učestvuju „velika imena iz Hrvatske i susednih zemalja”, koja nije otkrio, preneo je Tanjug.

On je naglasio i da za autobus svake sedmice prima nekoliko poziva onih koji žele da ga kupe ili iznajme, ali u „Jadran filmu” autobus s natpisom „Krstić i sin” smatraju „porodičnim srebrom”. Upitan da li će raspisati konkurs za vozača, naslednika junaka Miška (igrao ga Aleksandar Berček), Grubišić je dodao da je i to jedna od mogućnosti.

Pored turneje po zemljama bivše Jugoslavije, u planu je i izvođenje autobusa na zagrebačke ulice posle restauracije i dobijanja registracije pod posebnim uslovima, prenela je agencija Hina.

„Simbolički rečeno, poslednjih dvadesetak godina neko nas i vozi zavezanih očiju”, poručio je Grubišić.

Inače, za potrebe prošlogodišnjeg hrvatskog „In mjuzik” festivala na Jarunu, autobus, proizveden 1952, delimično je restaurisan. Za ovaj benzinac, sa šest cilindara, tada je potrošeno osam litara boje, ali motor nije sređivan tako da nije bio u voznom stanju.

Film „Ko to tamo peva” je komedija apsurda iz 1980. koju je režirao Slobodan Šijan, prema scenariju Dušana Kovačevića. Reč je o višeslojnoj priči o tragikomičnim nezgodama putnika u dotrajalom autobusu koji se, u osvit rata 1941, iz srpske provincije voze prema Beogradu, ali i o alegoriji o malograđanskom licemerju pred rat.

„Scenario za film inspirisan je istinitim događajem jer je zaista istorijska činjenica da je autobus dolazio tog dana i da su njegovi putnici bili sličnih sudbina, rešeni da stignu u Beograd”, rekao je scenarista Kovačević u jednom intervjuu pre dve godine.

Veći deo filma sniman je u Deliblatskoj peščari, a glumci su se okupljali ispred Crkve Svetog Marka u Beogradu i minibusima su voženi na lokacije. Snimanje je trajalo samo tri i po sedmice, nekada i po 20 sati dnevno.

Jedna od mnogobrojnih priča vezanih za ovaj film jeste i ona o starici koja sedi na kraju autobusa. Prema nekim filmolozima, njena pojava simboliše nadolazeću smrt, o čemu svedoči i činjenica da je ona tek sporadično prisutna. Ipak, u jednom razgovoru sa studentima Fakulteta dramski umetnosti u Beogradu, Šijan, inače i profesor režije na ovoj akademiji, odbacio je ove tvrdnje, objašnjavajući da je želeo da scena sadrži lik kome ne mora naročito da se posveti, a njeno sporadično „odsustvo” pripisao je lošem osvetljenju.

Film u kom su glumili Pavle Vuisić, Danilo Bata Stojković, Dragan Nikolić, Neda Arnerić, Slavko Štimac, Aleksandar Berček, Mića Tomić, Boro Stjepanović, Taško Načić... vremenom je stekao status kultnog dela, pa se danas smatra jednim od najboljih srpskih, ali i jugoslovenskih filmova.

Berček je na Pulskom festivalu osvojio „Zlatnu arenu” za epizodnu ulogu, a na niškim „Glumačkim susretima” priznanje „Car Konstantin” za najbolju mušku ulogu te godine, Dušan Kovačević je na Festivalu scenarija u Vrnjačkoj Banji nagrađen prvom nagradom. Film je u Kanu osvojio nagradu publike, a i Gran pri na festivalima u Montrealu, Panami, Roterdamu…

Izvor: Politika.rs
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 38.0
Snima se novi serijal "Fazona i fora"

Snimanje novog serijala popularne serije za decu "Fazoni i fore" počelo je danas u dvorcu Fantast, nadomak Bečeja, u koprodukciji Radio televizije Vojvodine i "Pauer medija prodakšn" iz Novog Sada.

BEČEJ - Snimanje novog serijala popularne serije za decu "Fazoni i fore" počelo je danas u dvorcu Fantast, nadomak Bečeja, u  koprodukciji Radio televizije Vojvodine i "Pauer medija prodakšn" iz Novog Sada.

"Početak snimanja novog serijala poklapa se sa tridesetom godišnjicom od snimanja prve epizode ove serije uz koju su odrasle i odrastale mnoge generacije", rekao je autor serijala, poznati pesnik za decu Ljubivoje Ršumović.

On je na konferenciji za novinare kazao da "Fazoni i fore" imaju funkciju da štite odrastanje i vode računa o odrastanju najmlađih i da će tako biti i u novom serijalu.

Po rečima Ršumovića, akteri serije su prepoznatljivi Raša Popov, Mirjana Karanović i drugi, ali je ekipa i značajno podmlađena, a novo lice je devojčica Andrea Hrček.

Direktor serije Dina Vranešević rekla je da će u novom serijalu biti snimljeno 15 polusatnih epizoda. "Planirano je da posle prvih kadrova drugi deo snimanja bude između 1. i 20. jula, a treći u septembru, dok je emitovanje planirano za kraj godine", rekla je Vranešević.

Ona je pojasnila da termin emitovanja nije slučajno određen jer "Fazoni i fore", kako je kazala, okupljaju celu porodicu a porodice su u periodu novogodišnjih i božićnih praznika uvek na okupu.

Popularni Raša Popov prisetio se kako je pre 30 godina postao glumac u ovoj seriji i do dan danas, po mišnjenju svih, i ostao zaštitni znak "Fazona i fora".

"U to vreme sam bio urednik Dnevnika TV Beograd kada me Ljubivoje Ršumović pitao da glumim mađioničara u seriji Fazoni i fore. Moj predlog je bio da to bude Ljuba Tadić, ali je Ršum rekao da je Ljuba suviše namršten i da mu treba neko ko će i glasom i likom za vrlo kratko vreme ozariti decu. Od tada sam ja u seriji", rekao je Popov.

Režiser novog serijala je Vuk Ršumović, muzički urednik Aleksandar Dujin, a u glumačkoj ekipi su i Uroš Petrović, Milana Vranešević, Borka Tomić, Viktor Savić, Goran Jevtić, brojni novinari, voditelji, spikeri, sportisti i drugi glumci koje produkcija čuva kao iznenađenje.

Ovom prilikom je najavljeno da će u novom serijalu "Fazona i fora" biti uvedene i nove rubrike, a otrkiveno je samo da će dve od njih nositi naziv "Uzrečice i nizrečice" i "Šio mi ga Đura za litru pasulja".

Izvor http://www.tanjug.rs/full-view.aspx?izb=182035
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Ako treba bit ću i sam Montgomery Clift.

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 2425
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 38.0
Dwayne 'The Rock' Johnson to Star in 'Big Trouble in Little China' Remake
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows 7
Browser
Chrome 42.0.2311.152
Samo rimejk do rimejka.  Smile
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol
Poruke 29182
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 10.62
pa kad je originalnih ideja nestalo jos krajem proslog veka
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 2425
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 38.0
'Prison Break' limited series in the works at FOX, oko 12 epizoda.
Disney Developing ‘Fantasia’ Sequence Into Live-Action Movie
Tangled Animated Series Coming to Disney Channel in 2017
« Poslednja izmena: 03. Jun 2015, 21:49:17 od Baki1410 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 38.0
Želimir Žilnik i Roj Anderson dobitnici nagrade Festivala Palić

Režiseri Želimir Žilnik, iz Srbije, i Roj Anderson, iz Švedske, dobitnici su ovodišnje nagrade "Aleksandar Lifka" koju Festival evropskog filma Palić dodeljuje za izuzetan doprinos evropskoj kinematografiji, izjavio je direktor Festivala Radoslav Zelenović.

Kako je Zelenović naveo na konferenciji za novinare održanoj juče u Beogradu, žiri se trudio da dobitnici nagrade budu "pravi reprezenti", odnosno znamenita imena evropske i svetske kinematografije.

"Čini mi se da smo uspeli da i ove godine održimo tradiciju. Sa naše strane, dobitnik je Želimir Žilnik o kome ne treba posebno trošiti reči, a ispred evropske kinematografije je Roj Anderson. Zadovoljstvo mi je kao direktoru Festivala što ćemo biti u prilici da ugostimo dve ovako znamenite ličnosti naše i svetske kinematografije na Palićkom festivalu i što ćemo im uručiti dva najznačajnija priznanja festivala", kazao je Zelenović.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 38.0
Festival evropskog filma na Paliću od 18. do 24. jula

Festival evropskog filma na Paliću održaće se od 18. do 24. jula, a tokom ove smotre koja se održava 22. put, biće prikazano 85 filmova u deset filmskih selekcija.

Ta smotra evropskog filma ugostiće autore čija su ostvarenja u nekoj od selekcija, ili će učestvovati u debatnim i edukativnim programima.

Kako su na današnjoj konferenciji za novinare u Jugoslovenskoj kinoteci u Beogradu najavili organizatori festivala, bioskop pod otvorenim nebom na centralnom gradskom trgu u Subotici počeće da radi nedelju dana pre početka zvaničnog programa.

Direktor Jugoslovenske kinoteke Radoslav Zelenović istakao je da koncept festivala ostaje veran tradiciji, uz modernizaciju opreme za emitovanje filmova i tehničke podrške.

"Festival se odvija na više lokacija i prostora. U nekim od tih prostora nemamo adekvatnu opremu i tehničku podršku da bismo filmove emitovali u digitalnim formatima. Nabavka te opreme je značajno finansijsko opterećenje za festival", kazao je Zelenović.

Izvor http://beta.rs/scena/scena-film/4935-festival-evropskog-filma-na-palicu-od-18--do-24--jula
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 2425
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 38.0
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 38.0
Keanu Reeves u erotskom trileru

Devojke spremajte se

Keanu Reeves tumači glavnu ulogu u erotskom trileru Knock Knock.

Priča prati uspešnog arhitektu koji ima sve što čini savršen život. Ali jednog vikenda njegov miran život će se jako zakomplikovati kada mu u stan banu dve devojke. Željne zabave.

U filmu glume i Lorenza Izzo i Ana de Armas a evo i trejlera:

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 348 349 351 352 ... 438
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 07. Sep 2025, 18:29:01
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.059 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.