Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 05. Jun 2026, 20:06:27
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 326 327 329 330 ... 438
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Neobavezne filmske diskusije  (Pročitano 779659 puta)
Krajnje beznadezan

Ovde ce izgleda biti tri polufinala

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 11678
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.17
mob
Apple 5
Skorseze je u zadnje vreme prodana dusa i picka,cenim da je alchajmer uzeo maha  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12437
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 35.0
A i montirao je Vudstok svojevremeno.

Red je da Ded dobije film.
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u jurkovićevim porukama, to nije do njega već do sebe
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 35.0
  A The Last Waltz (1978), film o kraju hipi ere. I to kakav film, filmčina.
  Zaboravio sam da dodam da čika Martin radi i dokumentarac o Ramonsima.
« Poslednja izmena: 04. Feb 2015, 19:26:28 od zoranjurkovic5@gmail.com »
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 35.0
Radoslav Zelenović postao vitez

Direktoru Jugoslovenske kinoteke dodeljeno visoko francusko odlikovanje - Orden reda umetnosti i književnosti

Ordene viteza je u ime francuskog ministra kulture i komunikacija uručila je Kristin Moro, ambasadorka Francuske. Pored Zelenoviža, priznanje je dobio i likovni umetnik Mrđan Bajić, a Moro je izrazila zadovoljstvo, jer su u pitanju, "posebno zaslužne osobe jer, svako u svojoj oblasti delovanja doprinose prisustvu Francuske i njene kulture u svetu i jačanju veza koje spajaju naše dve zemlje".
"Obojica su, takođe, dugogodišnji i verni saradnici Francuskog instituta i našeg odeljenja za kulturno delovanje", istakla je ona, a zatim podsetila na detalje iz biografije i opusa dvojice laureata.
Radoslav Zelenović rođen je 1948. godine u Kosovskoj Mitrovici, a diplomirao je 1971. godine na Katedri ya lingvistiku i jugoslovensku književnost, na Filološkom fakultetu u Beogradu. Priključio se amaterskom filmskom klubu Doma omladine u Beogradu, u okviru koga je i režirao nekoliko filmova., a potom je postao i urednik filmskog programa ove ustanove. Učestvovao je u osnovanju FEST-a, festivala u Sopotu i Vrnjačkoj Banji, a od 1979. do 1992. godine bio je i urednik filmskog programa Televizije Beograd. Za direktora Jugoslovenske kinoteke imenovan je 1992. godine
"U životu nema previše radosnih trenutaka. Neke smo zaboravili, ali ovaj današnji ja nikada neću zaboraviti", zjavio je Zelenović na dodeli ordena u francuskoj ambasadi. "Malo ko iz moje generacije u dečjoj mašti nije sebe video kao viteza, sa drvenim mačem ili kopljem stremili smo uzvišenim ciljevima u borbi i pomoći potlačenima i obespravljenima. Onaj deo sa princezama je došao nešto kasnije..."

Izvor  Filmovanje
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 115
Zastava
OS
Linux
Browser
Safari 534.30
Ne posećujem ovaj forum često, ali bih voleo da se osvrnem na onaj film Gone Girl. Dakle, mnogi ljudi se žale kako je kraj tog filma na brzinu sklepan i katastrofalan. To uopšte nije istina, jer knjiga na kojoj je film baziran ima manje-više isti kraj.

S druge strane, znam jedan poznati film koji sigurno ima kasnije ubačen traljav kraj. Naime, dobro je poznato i očigledno da film Bornov Identitet ima naknadno ubačenu glupost od završetka . Neću da otkrivam priču, ali pred kraj filma glavni lik započne pucnjavu s zlikovcima. Ova scena se u potpunosti ne uklapa s ostatkom filma i toliko je loša da izgleda kao da je iz nekog osrednjeg DVD filma s Žan Klod Van Damom. Born prkosi osnovnim principima dinamike dok ubija bezlične zlikovce (u ostatku filma većina zlikovaca je definisana i imaju imena, ali samo su ovde u pitanju neki nepoznati ljudi). Ako su već hteli da ubace još akcije, mogli su da naprave neku ogromnu eksploziju za pred kraj.

Pored toga, film je dobar, mada mi se čini da je kopija filma 3 Days of Condor.

Ali samo pogledakte ovo sranje:

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 35.0
Uskoro počinje snimanje filma ‘Blada o Pišonji i Žugi’

”Balada o Pišonji i Žugi”, je kultna pjesma grupe ”Zabranjeno pušenje”, i ona će da bude ekranizirana.

Počele su i prve pripreme za produkciju filma. Pjesmu je napisao Davor Sučić, poznatiji kao Sejo Sekson, a pjesma je zasnovana na istintim događajima iz Sarajeva s kraja osamdesetih godina.

Scenarij za film napisali su Sejo Sekson i Vladimir Đurđević.

Reditelj filma bit će Aleš Kurt, dok su producenti osim Seje Seksona, još i Jasmin Duraković i Davor Pušić.

Audicije za uloge u filmu predviđene su u naredna dva mjeseca, a planirano je da u filmu igra nekoliko velikih i poznatih bh. glumaca.

Scenograf filma Osman Arslanagić, zajedno sa rediteljem filma i producentskom ekipom, obilazi lokacije za ovaj budući filmski projekt.

Razvoj projekta je podržala Fondacija za kinematografiju FBiH, ali će i sami ljubitelji pjesme i ”Zabranjenog pušenja” moći putem online fundrising kampanje podržati produkciju ovoga projekta.

Snimanje filma bi se trebalo realizirati tokom 2015. godine, dok se premijera filma i tv serije planira za prvu polovinu 2016. godine.

Ne posećujem ovaj forum često, ali bih voleo da se osvrnem na onaj film Gone Girl. Dakle, mnogi ljudi se žale kako je kraj tog filma na brzinu sklepan i katastrofalan. To uopšte nije istina, jer knjiga na kojoj je film baziran ima manje-više isti kraj.

S druge strane, znam jedan poznati film koji sigurno ima kasnije ubačen traljav kraj. Naime, dobro je poznato i očigledno da film Bornov Identitet ima naknadno ubačenu glupost od završetka . Neću da otkrivam priču, ali pred kraj filma glavni lik započne pucnjavu s zlikovcima. Ova scena se u potpunosti ne uklapa s ostatkom filma i toliko je loša da izgleda kao da je iz nekog osrednjeg DVD filma s Žan Klod Van Damom. Born prkosi osnovnim principima dinamike dok ubija bezlične zlikovce (u ostatku filma većina zlikovaca je definisana i imaju imena, ali samo su ovde u pitanju neki nepoznati ljudi). Ako su već hteli da ubace još akcije, mogli su da naprave neku ogromnu eksploziju za pred kraj.

Pored toga, film je dobar, mada mi se čini da je kopija filma 3 Days of Condor.

Ali samo pogledakte ovo sranje:

Ne bih da te obeshrabrim ali postoje teme sa ovim filmovima. Inače se slažem da dosta podseća na Tri kondorova dana, to nisam onda primetio Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 35.0
Ciklus norveškog filma u KC „Grad“

U saradnji sa Ambasadom Kraljevine Norveške i Norveškim filmskim institutom Kulturni centar Grad predstavlja ciklus norveškog filma. Kinematografija ove severne zemlje razvijala  se relativno polako od svojih početaka  pa do  devedesetih godina prošlog veka kada kao i cela zemlja doživljava nagli procvat. Filmski institut osnovan je  2001. godine i pružanjem velike podrške domaćim autorima norveški film je doveden na nivo velike konkurentnosti u odnosu na druge mnogo poznatije kinematografije. U okviru ciklusa koje Kc Grad predstavlja svake nedelje imacemo priliku da se upoznamo sa specifičnim ostvarenjima nastalim 2008. i 2009. godine.

Sve projekcije su od 18 časova i ulaz je slobodan!

1. februar - „Kautokeino pobuna”, (Kautokeino-opprøret) - 2008.

Film je inspirisan incidentom koji se sredinom 19. veka desio na severu Norveške između Norvežana i grupe pobunjenih laponaca. Režija: Nils Gaup

8. februar - „Čovek koji je voleo Ingve”, (Mannen som elsket Yngve) - 2008.

Film je rađen prema knjizi Tore Renberga. Glavni lik je mladi Jarle koji 1989. godine sa drugarima osniva bend. Film se bavi nesigurnošću u sopstvena osećanja i odnosom Jarlea i Ingvea novog člana njihovog benda. Režija: Stian Kristiansen

15. februar - „Upperdog” - 2009.

Film o pokušaju ponovnog susreta brata i sestre koji su kao mali razdvojeni, a koje su usvojile norveške porodice potpuno različite socijalne strukture. Režija: Sara Jonsen

22. februar - „The Orange Girl”, (Appelsinpiken) - 2009.

Ovo je priča o dva mladića koji na različite načine pokušavaju da pronađu pravu ljubav. Režija: Eva Dahr

1. mart - „Limbo” - 2010.

Priča o Sonji koja sa decom kreće u Trinidad kod muža Džoa koji je radi na poslovima sa naftom. Novo okruženje i saznanje da njen muž ima aferu sa drugom ženom uvodi je u nesigurnost i neizvesnost. Režija: Maria Sodal
norveski film
k grad

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Ako treba bit ću i sam Montgomery Clift.

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 2425
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 35.0
Nov film o Spiderman-u izlazi 28-og jula 2017-e bez Garfield-a kao glavnog glumca, izgleda opet reboot. Thor: Ragnorak izlazi treceg novembra a Black Panther 6-og jula iste godine. Inhumans 2019-e a Captain America u novembru 2018-e.
« Poslednja izmena: 10. Feb 2015, 11:08:08 od Baki1410 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Ovde ce izgleda biti tri polufinala

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 11678
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.17
mob
Apple 5
Nov film o Spiderman-u izlazi 28-og jula 2017-e bez Garfield-a kao glavnog glumca, izgleda opet reboot. Thor: Ragnorak izlazi treceg novembra a Black Panther 6-og jula iste godine. Inhumans 2019-e a Captain America u novembru 2018-e.
Lepe vesti  Smile
Jedva cekam  Smile
« Poslednja izmena: 10. Feb 2015, 16:16:41 od vasabi »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol
Poruke 29191
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 10.62
opet na pocetak Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 326 327 329 330 ... 438
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 05. Jun 2026, 20:06:27
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.063 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.