Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 08. Jun 2026, 18:51:47
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 300 301 303 304 ... 438
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Neobavezne filmske diskusije  (Pročitano 780831 puta)
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows 7
Browser
Chrome 35.0.1916.114
Porodica Korleone je trebalo da izgleda drugačije!

Kultno ostvarenje iz 1972. godine je moglo da izgleda potpuno drugačije - otkrivaju beleške Frensisa Forda Kopole

Kultni film reditelja Frensisa Forda Kopole trebalo je da ima nešto drugačiju postavu...zamislite "Kuma" bez Marlona Branda i Ala Paćina. Saznajte ko je sve bio prvi pik reditelja?
U javnosti su nedavno objavljene beleške Frensisa Forda Kopole, i to ne bilo kakve - rukom pisani spisak glumaca koji bi činili legendarnu porodicu Korleone.

Dona Korleonea je trebalo da igra Lorens Olivije, a da je Kopola istrajao, u ovom kultnom ostvarenju bismo gledali i Dastina Hofmana. To nije sve - Dona Majkla je umesto Ala Paćina trebalo da igra Robert de Niro, a u postavu je, barem na spisku, bio uvršten i Frenk de Kova, glumac italijanskog porekla poznat po ulozi poglavice Divljeg Orla u vestern komediji "F Troop", baš kao i Džejms Kan.

Zašto se Kopola predomislio ne znamo, ali nam je drago što je to uradio.

Autor: mondo.rs
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12437
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 30.0
I Džek Nikolson je bio u razmatranju za Majkla, čini mi se da sam negde pročitao tako...
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u jurkovićevim porukama, to nije do njega već do sebe
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Ako treba bit ću i sam Montgomery Clift.

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 2425
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 30.0
Takođe producenti nisu hteli Al Paćina sve do jedne scene u filmu kada su promenili mišljenje.
« Poslednja izmena: 25. Jun 2014, 13:52:09 od Baki1410 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Ako treba bit ću i sam Montgomery Clift.

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 2425
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 30.0
Resident Evil si1ovanje bi trebalo da prestane sledeće godine pod nazivom The Final Chapter.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Same rules apply

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 74298
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 30.0
kul
mene bilo sramota da gledam poslednji
« Poslednja izmena: 29. Jun 2014, 02:44:33 od crazy 123 »
IP sačuvana
social share
Jeka je moj drug 
And I won't show or feel any pain even though all my armor might rust in the rain!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12437
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 30.0
Burduš je trebalo da glumi „Kuma“

Kultne uloge Holivuda trebalo je, umesto Branda i Paćina, da odigraju Jovan Janićijević Burduš i Bekim Fehmiu!

Dvojica velikana jugoslovenskog glumišta bila su na korak da zaigraju u kultnom “Kumu“. U svojim memoarima “Blistavo i strašno“ Bekim Fehmiu piše da je u Rimu (1971) bio u gostima kod Dina de Laurentisa i njegove supruge, glumice Silvane Mangano, kada ga je u toku večeri čuveni producent upitao: “Zašto se onaj tvoj kolega nije vratio u Los Anđeles da nauči engleski za ulogu u filmu “Kum”? Ali sada su odlučili, nažalost, da svi glumci budu Amerikanci”.

Bekim potom piše: “Divni glumac Jovan Janićijević Janaćko, nezaboravni Burduš iz serije ‘Muzikanti’, bio je u Los Anđelesu mesec dana. Čak je i štampa pisala o tome kako je bio gost Džona Vejna. Ponuđena mu je glavna uloga don Korleonea u filmu ‘Kum’ pod uslovom da nauči jezik. Mene su već odredili za ulogu Majkla, njegovog mlađeg sina. Janaćko se više nikada nije vratio u Los Anđeles”.

Da je upoznao veliku zvezdu Džona Vejna priča i Jovan Janićijević u januaru 1972. za „RTV reviju“.

- Kada je čuo da sam jugoslovenski glumac, Vejn se nasmešio i rekao: “Mnoge kolege pričale su mi da su se na snimanju u Jugoslaviji sjajno provele. Voleo bih da se i meni ukaže ta prilika!” - sećao se Burduš.

U jeku njegove najveće popularnosti kao Burduša, pojavio se njegov drug iz detinjstva Dušan Protić. Sada se zvao Deni Maršal. Ispričao je Janićijeviću da je na Zapadu napravio karijeru kao filmski glumac i producent. Ponudio mu je da glumi u Holivudu, da bude njegov gost. I Burduš je prihvatio.

- Dani u Holivudu su prolazili. Sumnje u Maršala rasle su sve do onog dana kada su mi javili da ću igrati u filmu o mafiji “Kum”, po knjizi koja je u SAD bila bestseler... Ali, došao je kraj mojoj vizi i ja sam morao kući - objasnio je tada Janićijević.

Petogodišnji ugovor

- Tata je imao petogodišnji ugovor sa studiom „Metro-Goldwyn-Mayer“. Kada je 1972. sve već bilo dogovoreno, došao je po mamu i mene. Međutim, dogodio se kobni udes u kojem je jedan njegov prijatelj poginuo. Usledila je drama, suđenje, i tata je umesto u Holivud otišao na godinu dana u zatvor „Zabelu“ - kaže glumica Ksenija Đokić, ćerka Jovana Janićijevića.

Izvor

Jel ima neko da nije trebalo da glumi u Kumu...
« Poslednja izmena: 29. Jun 2014, 18:57:15 od dzonipascal »
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u jurkovićevim porukama, to nije do njega već do sebe
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Same rules apply

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 74298
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 30.0
moj deda je trebalo da glumi tom hejgena  Smile
IP sačuvana
social share
Jeka je moj drug 
And I won't show or feel any pain even though all my armor might rust in the rain!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Same rules apply

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 74298
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 30.0
gleda mi se gataca
IP sačuvana
social share
Jeka je moj drug 
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol
Poruke 29191
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 10.62
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17305
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 30.0
IP sačuvana
social share

Calmly.. walk down the road.. and into your death..
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 300 301 303 304 ... 438
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 08. Jun 2026, 18:51:47
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.068 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.