Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 26. Avg 2026, 20:15:40
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 225 226 228 229 ... 438
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Neobavezne filmske diskusije  (Pročitano 797032 puta)
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 25.0
  Monti Pajton je bio pilot koji je oborio najviše aviona ali je malo pogrešio stranu. Umesto švaba obarao je svoje.
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Ovde ce izgleda biti tri polufinala

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 11678
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.16
mob
Apple 5
Citat: zoranjurkovic5@gmail.com 20. Nov 2013, 19:16:11
  Monti Pajton je bio pilot koji je oborio najviše aviona ali je malo pogrešio stranu. Umesto švaba obarao je svoje.
Jel to iz skeca  Smile Il mislis da je stvarno bilo tako  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 25.0
  Čuo sam na radiju pre nekli dan i baš sam se nasmejao.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Often Wrong, Never In Doubt

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 18420
Zastava Обреж
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 25.0
Citat: zoranjurkovic5@gmail.com 20. Nov 2013, 19:37:05
  Čuo sam na radiju pre nekli dan i baš sam se nasmejao.
Smile
IP sačuvana
social share
Nismo višestruke ličnosti. Mi smo mnogo ličnosti.
A jedna od mojih ličnosti je slučajno višestruka ličnost,
ali me to ne čini višestrukom ličnošću. Primeti nijansu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 25.0
  Čuo sam od čika Brakusa u njegovoj emisiji.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Ovde ce izgleda biti tri polufinala

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 11678
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.16
mob
Apple 5
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17305
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 25.0
Novi film VanDamma, komedija u pokusaju:
IP sačuvana
social share

Calmly.. walk down the road.. and into your death..
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 25.0
Kill the Trumpet Player: Don Čidl snima film o Majlsu Dejvisu

Slavni holivudski glumac Don Čidl, zvezda filma "Hotel Rwanda" i "Ocean's 12" tumačiće ulogu jednog od najznačajnijih jazz muzičara i trubača svih vremena - Majlsa Dejvisa - u nadolazećem biografskom filmu "Kill the Trumpet Player".

Čidl, koji će ujedno i režirati film, u saradnji sa Stivenom Biglmanom napisao je i scenario za film, piše "The Guardian".

Film koji će producirati kuća "BiFrost Pictures" prati Dejvisov život u godinama penzije, pre povratka muzici 1979. godine.

Fokus filma je na "nekoliko opasnih dana u životu Majlsa Dejvisa u kojima izlazi iz zatišja i kuje zaveru sa novinarom magazina 'Rolling Stone' kako bi 'ukrao natrag svoju muziku'", piše The Hollywood Reporter.

To se najverovatnije odnosi na period nakon Newport Jazz festivala 1975, kad se Dejvis, koji je bio ovisnik o heroinu tokom 50-ih godina prošlog veka, penzionisao i ponovno upleo u zavisnost o drogama, pre povratka na muzičku scenu.

U filmu će glumiti Ivan Mekgregor kao novinar, a bivšu Dejvisovu ženu glumiće zvezda filma "Star Trek" Zoi Saldana.

Čidl, koji je film planirao godinama, okarakterisao ga je kao "gangstersku priču", a na konferenciji za novinare održanoj prošle sedmice kazao je kako se film ne može nazvati tradicionalnim biografskim filmom.

"Nadam se da ćemo ovim filmom moći 'ubiti' biografski film", izjavio je, dodavši kako film neće dati široki pregled Dejvisovog života.

"Nama kao kreativnim ljudima najzanimljivije je onih pet godina života kad se penzionisao. Šta se tada događalo u njegovoj glavi i kako to da se vratio muzici?", dodao je Čidl.

Majls Dejvis umro je 1991, u 65 godini života. Njegov album iz 1959. godine "Kind of Blue" i dalje je najprodavaniji jazz album svih vremena pa mu se pripisuje pionirstvo cool jazz pokreta 40-ih.

Albumi "Sketches of Spain" i "In a Silent Way" najbolje su prihvaćeni od strane publike i kritike.

Tokom pedesetogodišnje karijere Dejvis je sarađivao sa raznim velikim muzičarima, poput Čarlija Parkera i Herbija Henkoka. Henkok, koji je prvi radio sa Dejvisom tokom 60-ih godina, navodno je uključen u Čidlov film čija produkcija započinje početkom narednog leta.

Izvor prolog
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 25.0
Zlatni medved za životno delo Kenu Louču

Britanski reditelj Ken Louč dobitnik je Zlatnog medveda za životno delo na 64. Berlinalu, koji mu odaje počast za “duboko interesovanje za ljude i njihove individualne sudbine” i “kritičku posvećenost društvu koju je izrazio kroz različite kinematografske forme”

Direktor Berlinala Diter Koslik izjavio je da je Louč jedan od najvećih evropskih reditelja, koji je tokom gotovo 50-godišnje karijere pokazao izuzetan stepen kontinuiteta u svom radu, ostajući inovativan sve vreme. Berlinski filmski festival odaje počast Louču i za način na koji u svojim filmovima, uz dozu humora, reflektuje društvene nepravde, izjavio je Koslik.

Louč je učestvovao više puta u takmičarskom programu Berlinala, kao i u specijalnim programima. Početkom ove godine, na 63. Berlinalu, učestvovao je filmom “Duh 45-te”.

Uz dodelu Zlatnog medveda, Berlinale će mu odati počast omaž programom koji se sastoji od deset njegovih filmova, uključujući “Keš” (1969), “Za zemlju i slobodu” (1995), “Moje ime je Džo” (1998), “Slatke šesnaeste” (2002) i “Tražeći Erika” (2009).

Rođen 1936. godine, posle studija prava i kratkog vremena provedenog u pozorištu, postao je 1963. reditelj na BBC televiziji, nakon čega je ostvario impresivnu filmsku karijeru tokom koje je dobio niz nagrada.

Dobitnik je i nagrade “Aleksandar Lifka” na 15. Festivalu evropskog filma Palić 2008. godine, koji je i otvorio porukom političarima u Evropi da bi trebalo da zaštite evropski film od dominacije američkog. Ocenio je tada i da ujedinjena Evropa može doprineti da evropski film ne postoji samo na festivalima, već i u bioskopima.

Berlinski filmski festival biće održan od 6. do 16. februara 2014. godine, a kako je ranije već najavljeno, otvoriće ga britansko-nemački film američkog scenariste i reditelja Vesa Andersona “The Grand Budapest Hotel”, čija se radnja događa u čuvenom evropskom hotelu između dva svetska rata.

Berlinale već decenijama priređuje omaž odabranim rediteljima glumcima i drugim profesionalcima iz sveta filma. Dodela Zlatnog medveda za životno delo jedna je od gala svečanosti Berlinala, koju taj festival organizuje sa Nemačkom kinotekom.

Izvor http://www.vesti.rs/Kultura/Zlatni-medved-za-zivotno-delo-Kenu-Loucu-5.html
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 25.0
Elena Kota otvara „Euro-in Film“

Elena Kota, glumica koja je ove godine dobila nagradu za najbolju žensku ulogu na filmskom festivalu u Veneciji, otvoriće sutra u 20 sati Festival evropskog i nezavisnog filma „Euro-in film“ u Velikoj sali Kulturnog centra Novog Sada.

Italijanski institut za kulturu iz Beograda omogućio je da prvi film koji bude prikazan na ovom festivalu bude upravo „Ulica u Palermu“ rediteljke Eme Dante, u kojem je Elena Kota i ostvarila svoju nagrađenu ulogu.

Inače, ovo je 17. Festival evropskog i nezavisnog filma koji KCNS organizuje i koji se uvek dešava tokom decembra kako bi publika bila u prilici da vidi najbolja ostvarenja iz te godine. Ovoga puta, na Festivalu koji će trajati od 4. do 28. decembra, biće prikazano više od 250 filmova razvrstanih u 32 tematske celine. U ciklusu „Mejnstrim“ publika će imati prilike da vidi više od 40 filmova, tj. sve nagrađene filmove na najznačajnijim svetskim festivalima tokom ove godine (Berlin, Venecija, Kan, Sandens i dr). Ciklus „Nordijska panorama 2013“ takođe će sadržati 40 filmova, a tu su još i ciklusi: Novi francuski film, Savremeni turski film, Savremeni italijanski film, Savremeni izraelski film, „Uhvati sa mnom ovaj dan“, „Sećanje na budućnost“, „Animanima“, „Dokumentarni biseri“, kao i ciklusi „Portret“, koji su ove godine posvećeni Milenku Štrbcu, Bernardinu Modriću, Veri Vlajić, Slobodanki Radun, Branku Šmitu i Mihaelu Hanekenu. U okviru ciklusa „Nikola Tesla - zagonetka i inspiracija“ publika će biti u prilici da pogleda šest filmova o našem najpoznatijem naučniku. Na festivalu će biti prikazana i filmska Trilogija Novosađanina Zorana Tairovića, kao i Festival srpskog filma fantastike.

Izvor http://www.danas.rs/danasrs/srbija/novi_sad/elena_kota_otvara_euroin_film.40.html?news_id=272158
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 225 226 228 229 ... 438
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 26. Avg 2026, 20:15:40
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.064 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.