Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 02. Sep 2026, 08:12:20
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 351 352 354 355 ... 438
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Neobavezne filmske diskusije  (Pročitano 799773 puta)
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 38.0
Fridkin: Superheroji vladaju filmom

Oskarom nagrađeni režiser filmova "Isterivač đavola" i "Francuska veza" Vilijam Fridkin nije preterano oduševljen poplavom naučnofantastičnih i filmova o superherojima koji danas vladaju blagajnama.

PARIZ - Oskarom nagrađeni režiser filmova "Isterivač đavola" i "Francuska veza" Vilijam Fridkin nije preterano oduševljen poplavom naučnofantastičnih i filmova o superherojima koji danas vladaju blagajnama.

"Filmovi su nekada bili utemeljeni u realnosti. Bili su o pravim ljudima koji su radili realne stvari. Danas, svi filmovi su o Betmenu, Supermenu, Ajron Menu, Osvetnicima ili Igrama gladi, a takve stvari me uopšte ne zanimaju", rekao je 79-godišnji režiser AFP-u.

Trka studija da privuku što širu publiku su jedan od razloga zašto su njegovi filmovi izašli iz mode posle 1970ih, priznaje on. "Tada su moji filmovi izašli iz igre".

Fridkin kaže da se promena dogodila 1977. kada je snimio, kako kaže, svoj najbolji film, mahom ignorisani "Čarobnjak" (Sorcerer) o četvorici muškaraca koji prenose tovar nitroglicerina u Južnu Ameriku samo da bi video kako ga na blagajnama zasenjuju "Ratovi zvezda".

Danas, smatra on, najbolji posao režiseri mogu da nađu na televiziji gde kablovske i "video-na-zahtev" kompanije proizvode kvalitetne serije poput "Pravog detektiva" ili "Kuće od karata".

Na TV-u možete da razvijete likove i ispričate kompleksnije priče nego na filmu. Mnogi režiseri danas se dugoročno prebacuju na TV, rekao je on.

Fridkin je odlučan da i sam uskoči u te vode i trenutno sa HBO radi na scenariju za seriju o Me Vest, američkom seks simbolu i jednog od najvećih zvezda Holivuda. Nju bi trebalo da igra Bet Midler.

Takođe radi na tome da jedan od njegovih filmova "Živeti i umreti u Los Anđelesu" (To Live and Die in LA) prtoči u TV seriju ali sa drugačijim likovima i zapletom.

Fridkin je dugo bio  fasciniran bezvremenom pričom o borbi dobra i zla. "Većina mojih filmova je o tankoj liniji između dobra i zla koja postoji u svakome", kaže on.

"Verujem da u svakom od nas postoji dobra i loša strana. I borba za prevlast je konstantna. Ponekad dobra strana ne preovlada i ljudi izgube kontrolu", rekao je on.

Iako su ga filmovi "Francuska veza" i "Isterivač đavola" učinili zvezdom, kasniji filmovi nikada nisu dostigli te visine. Ali Fridkin nije spreman da uradi nastavke svojih filmova jer bi oni, kaže, bili snimljeni samo zbog novca.

"Nisam zainteresovan da snimam filmove samo zbog para. Moram da ih volim, priču, likove", rekao je on.

Fridkin, i pored pet Oskara za "Francusku vezu" i uspeha "Isterivača đavola" kao svoj najbolji film ističe "Čarobnjaka". Taj film sa Rojom Šajderom najbiži je njegov originalnoj viziji, kaže on, i bavi se temom koja mu je draga - sudbinom.

"Ako me budu pamtili po nečemu, nadam se da će to biti po tom filmu", rekao je on.

Izvor http://www.tanjug.rs/full-view.aspx?izb=184556
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 38.0
Christopher Lee: Činjenice za koje možda niste znali!

Legendarni britanski glumac Kristofer Li (Christopher Lee), koji je preminuo u 93. godini, nije bio samo glumac već i pjevač hevi metala, lovac na naciste i bio je fasciniran profesijom dželata.

Drakula, Saruman, Skaramango, grof Duku, samo su neke od uloga koje je ovaj velikan sedme umjetnosti tumačio na filmu i televiziji.

Ono što se pak manje zna jeste da je Li bio direktni potomak Karla Velikog (742-814). Naime, korijeni porodice njegove majke, grofice Estele Marije Karandini di Sarcano, vode čak do antičkog Rima.

Kao dokaz srodstva sa slavnim franačkim kraljem, Li je uvijek nosio prsten sa carskim žigom.

Pored toga što se bavio glumom, Li je takođe bio i muzičar i pjevač. Svoj raskošni bariton pozajmio je omiljenim bendovima Rhapsody of Fire i Manowar i snimio dva albuma koja spadaju u žanr metal simfonija.

Kristofer Li, alijas Saruman, jedini je glumac trilogije “Gospodar prstenova” koji je lično upoznao Tolkina, autora istoimenog fantastičnog romana po kojem je ovaj serijal snimljen. Li je priznao da je do susreta došlo sasvim slučajno, u jednom pabu u Oksfordu u koji je pisac često svraćao.

“Bio sam toliko uzbuđen da sam uspio samo da izustim jedno ‘Kako ste?'”, ispričao je glumac u jednom intervjuu.

Fasciniran smrtnom kaznom, a posebno profesijom dželata, uspio je da prisustvuje posljednjem javnom smaknuću koje je održano u Francuskoj.

Njegov prijatelj i glumac Norman Lojd ispričao je da je Li znao imena svih dželata u Engleskoj od XV veka. U razgovoru sa piscem i novinarom Džejmsom Livijem, kao i u svojoj autobiografiji, glumac je otkrio da je sa 17 godina u Versaju, pored Pariza, prisustvovao smrtnoj kazni ubice Ežena Vajdmana, koji je giljotiniran 1939.

Li se, takođe, upoznao i sa ubicama Grigorija Raspućina (1869-1919), čuvenog ruskog mistika i osobe od poverenja ruskog cara Nikolaja II.

“Kada sam bio mali, majka me je jedne večeri izvukla iz kreveta, u našoj kući u Kensingtonu i rekla mi: ‘Dođi, hoću da upoznaš dvojicu čika koji su došli na večeru. Vjerovatno ćeš zaboraviti njihova lica, ali ćeš se jednog dana sjetiti da si ih upoznao'”. Mnogo godina kasnije, Li je glumio ruskog čudotvorca u filmu “Raspućin” (1966) Dona Šarpa.

Prije nego što je počeo da se bavi glumom, mladi Kristofer Li je služio vojsku u Drugom svjetskom ratu. Najprije je raspoređen u RAF, ali se njegova karijera pilota brzo završila zbog problema sa vidom.

Istakao se u obavještajnoj službi, ali je uvijek kasnije odbijao da o tome govori: “Recimo samo da sam bio u specijalnim jedinicama, a ljudi nek zaključe šta im je drago”.

List “Telegraf”, međutim, piše da je vojnik Li tokom rata lovio naciste, te da je tako poslužio kao inspiracija svom rođaku Ijanu Flemingu, ocu najslavnijeg fiktivnog agenta Džejmsa Bonda.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 38.0
Džejson Stetam odigrao ulogu života u komediji Špijuni

Akcioni glumac Džejson Stetam je navikao na borbu, a ne da publici stavlja osmeh na lice. Zbog toga je iznenadio mnoge svojom ulogom u filmu „Špijuni“, a prema sopstvenom priznanju, to nije očekivao od sebe.

- Komedija nije moj primarni žanr. Čak nikad sebi nisam dozvolio da se upustim u ovakvu avanturu. Dobijao sam puno ponuda i scenarija, ali nijedan nije bio preterano dobar. Ipak, Pol (reditelj) mi je ponudio nešto drugačije i to je promenilo moje poimanje komedije – objašnjava Stetam.

Kako ističe, on nije dobio klasičan scenario, već dosta kratkih ceduljica sa šalama koje on izgovara. One su britke, kratke i pogađaju cilj. Na taj način je i sniman film, par minuta pred svaku njegovu scenu dobijao je te poruke, a zbog kratkog vremena morao je da ih odradi što efektivnije.
Mnogi kritičari su ocenili Džejsona kao fantastičan izbor, ali i veliki rizik da lika sa „ledenim licem“ angažuju za komediju.

- To niko nije očekivao od njega. Reditelj je pogodio koga da izabere i Džejson mu se u tome odužio na najbolji mogući način. Njegove šale drže film konstatno na ivici smeha – rekao je Dag Benson, komičar i legendarni filmski kritičar.

Film „Špijuni“ imao je odlično otvaranje u bioskopima širom sveta gde je u prvoj nedelji zaradio 30 miliona dolara. Takođe, u domaćim bioskopima je na prvom mestu po gledanosti. Pored Džejsona, odličnu rolu odigrao je Džud Lo, dok je Melisa Mekarti iznela glavnu ulogu bez ikakavih problema. Ostvarenje reditelja Pola Figa se nalazi u našim bioskopima od 4. juna.

Izvor prolog
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 38.0
Martin Freeman uz Kapetana Ameriku

Marvelov budući film Captain America: Civil War dodao je još jedno veliko glumačko ime svojoj rastućoj glumačkoj postavi: filmu se pridružio Martin Freeman.

"Od uloga Bilba Bagginsa i doktora Watsona do Tima u U kancelariji, Martinov raspon od dramatičnog do humorističkog nas je neprestano oduševljavao.", rekao je Marvelov producent Kevin Feige i dodao: "Počašćeni smo i uzbuđeni jer se jedan tako talentovani glumac pridružio Marvolovom svetu."

Poznat po ulogama u serijama Sherlock i Fargo kao i Hobit trilogiji, Freeman je osvojio nagrade Emmy i Bafta za ulogu doktora Watsona u Sherlocku. Bio je nominovan za Zlatni globus za ulogu Lestera Nygaarda u Fargu, ulogu koja mu je donela još nominacija za Emmy i Bafta nagrade.

Koja ga uloga čeka u novom Kapetanu Americi još ne znamo, ali film u bioskope stiže 6. maja 2016., tako da uskoro očekujemo više detalja.

Izvor prolog
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Ako treba bit ću i sam Montgomery Clift.

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 2425
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 38.0
Tom Holland izabran za Spidermana, Jon Watts režira.

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

*
TH.jpg (0 KB)
« Poslednja izmena: 23. Jun 2015, 18:55:59 od Baki1410 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 38.0
Odabran novi Pennywise

New Line i reditelj Pravog detektiva Cary Fukunaga su pronašli svoje Ono.

Will Poulter, mladi engleski glumac koji polako sakuplja glumačko iskustvo kroz filmove poput Porodice Miller i Lavirint: Nemogući beg uskoro bi mogao preuzeti veliki glumački zadatak: trenutno se nalazi u pregovorima za ulogu u novoj adaptaciji kultnog romana Ono Stephena Kinga.

Poulter bi se trebao naći u ulozi Pennywisea, čudovišta koje većinom izgleda kao jezivi klovn te tako mami decu i ubija ih. Poulter nije baš prvi glumac koji padne na pamet kada se spominje Pennywise, kojeg je savršeno odigrao Tim Curry u mini seriji iz 1990. godine ali u svakom slučaju se čini kao zanimljiv izbor.

Fukunaga će režirati prvi deo te je napravio scenarije za dva filma koja su u pripremi zajedno sa Chaseom Palmerom. Prvi film će se fokusirati na likove dok su deca dok će ih drugi prikazati kao odrasle. Poulter bi trebao glumiti u oba filma.

Snimanje prvog filma bi trebalo krenuti ovoga leta uz Fuknagu kao reditelja. Nije još poznato hoće li režirati i drugi deo ili će ta uloga pripasti nekom drugom. Ostatak glumačke ekipe još nije poznat, ali s obzirom da uskoro počinju sa snimanjem uskoro i očekujemo detaljne informacije.

Izvor prolog
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 2425
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 38.0
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 38.0
Rat zvezda prvi put na velikom ekranu u Kini

Prvi film iz serijala "Rat zvezda" prikazan je juče prvi put na velikom ekranu u Kini, 38 godina pošto je ostatak sveta imao priliku da se upozna sa univerzumom iz mašte Džordža Lukasa.

Šest filmova iz serije Star Wars na programu su Međunarodnog filmskog fetivala u Šangaju, čime će prva i druga trilogija biti prvi put zajedno prikazane, saopštili su organizatori festivala.

Kada je film "Rat zvezda" (kasnije označen kao epizoda IV) počeo da se prikazuje u bioskopima 1977, Kina je izlazila iz decenije kulturne revolucije i nije bila spremna za tako velike holivudske uspehe.

Saga "Rat zvezda", ipak, već duže vreme je dostupna publici u Kini u dvd formatu, kao i na internetu odakle može da se daunlouduje.

"Rat zvezda" označio je 1977. rađanje novog žanra komercijalnog filma, veoma polularnog kod publike, u kojem je kasnije uspešan bio i reditelj Stiven Spilberg.

Izvor beta
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol
Poruke 29191
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 10.62
Citat: zoranjurkovic5@gmail.com 23. Jun 2015, 23:07:37
Odabran novi Pennywise

New Line i reditelj Pravog detektiva Cary Fukunaga su pronašli svoje Ono.

Will Poulter, mladi engleski glumac koji polako sakuplja glumačko iskustvo kroz filmove poput Porodice Miller i Lavirint: Nemogući beg uskoro bi mogao preuzeti veliki glumački zadatak: trenutno se nalazi u pregovorima za ulogu u novoj adaptaciji kultnog romana Ono Stephena Kinga.

Poulter bi se trebao naći u ulozi Pennywisea, čudovišta koje većinom izgleda kao jezivi klovn te tako mami decu i ubija ih. Poulter nije baš prvi glumac koji padne na pamet kada se spominje Pennywise, kojeg je savršeno odigrao Tim Curry u mini seriji iz 1990. godine ali u svakom slučaju se čini kao zanimljiv izbor.

Fukunaga će režirati prvi deo te je napravio scenarije za dva filma koja su u pripremi zajedno sa Chaseom Palmerom. Prvi film će se fokusirati na likove dok su deca dok će ih drugi prikazati kao odrasle. Poulter bi trebao glumiti u oba filma.

Snimanje prvog filma bi trebalo krenuti ovoga leta uz Fuknagu kao reditelja. Nije još poznato hoće li režirati i drugi deo ili će ta uloga pripasti nekom drugom. Ostatak glumačke ekipe još nije poznat, ali s obzirom da uskoro počinju sa snimanjem uskoro i očekujemo detaljne informacije.

Izvor prolog

nije ono nego TO  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 2425
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 38.0
Chris Pine verovatno novi Green Lantern.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 351 352 354 355 ... 438
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 02. Sep 2026, 08:12:20
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.05 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.