Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 24. Sep 2025, 12:41:26
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 182 183 185 186 ... 438
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Neobavezne filmske diskusije  (Pročitano 733250 puta)
Svedok stvaranja istorije

Often Wrong, Never In Doubt

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 18420
Zastava Обреж
OS
Windows 7
Browser
Chrome 22.0.1229.94
[pleybeck mod ON]

[/pleybeck mode OFF]
IP sačuvana
social share
Nismo višestruke ličnosti. Mi smo mnogo ličnosti.
A jedna od mojih ličnosti je slučajno višestruka ličnost,
ali me to ne čini višestrukom ličnošću. Primeti nijansu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17305
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.21
Syfy...od 100 filmova, ne mozes da nadjes 2 da valjaju.

Elem, novi Tarzan, crtani...

http://www.imdb.com/title/tt1705952/

« Poslednja izmena: 18. Okt 2012, 16:26:01 od pleybeck »
IP sačuvana
social share

Calmly.. walk down the road.. and into your death..
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17305
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.21
Iskreno sam mislio da nema nista sto bi me iznenadilo, kakve sve filmove snimaju...a onda sam naisao na Atlantis Smile

Atlantis 7

Plot:When the ancient city of Atlantis threatens to attack the surface, a brilliant grad student joins his father's Special Ops team being sent down to stop the ocean invaders.

Imdb:http://www.imdb.com/title/tt1819659/
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Нема предаје повлачења ко хоће да га памте

Zodijak Sagittarius
Pol
Poruke 24714
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 11.62
Neam pojma di da pitam... jel zna neko kolko zarađuju scenaristi i na koji način?
IP sačuvana
social share

I have something more important than courage.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows 7
Browser
MSIE9.0
Neam pojma di da pitam... jel zna neko kolko zarađuju scenaristi i na koji način?

Ne znam koliko razumeš engleski ali evo šta sam našao na Wikipedia-i

Citat
A typical screenwriter's deal usually comprises:
 Option: Money paid in exchange for the right (the "option") to produce—and therefore to purchase outright—a screenplay, treatment or other work within a certain period.
 Guarantee: Literally, the money the writer is guaranteed to receive, whether the script is produced or not. This amount is usually divided into payments for multiple drafts (commonly, a draft and a "set," a set being a rewrite and a polish). The guaranteed money are sometimes referred to as the "front-end."
 Bonus/Bonuses: Also known as the "back-end." Typically, a production bonus is paid once the script goes into production, or, if there has been more than one writer, after the final credit has been determined. A typical contract will specify a smaller production bonus for shared credit. There may also be bonuses contingent upon budget (e.g. "if the movie's budget is greater than x...") or grosses. The cousin of the bonus is the "penalty," which might be paid by the writer if, for example, the script has not been put into production by a set date. Penalties are rarely included in writer's deals, however.

Nadam se da će ti pomoći  Smile
IP sačuvana
social share
Bolje da me mrze zbog onog što jesam, nego da me vole zbog onog što nisam

Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Sagittarius
Pol
Poruke 24714
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 11.62
Da, da... razumem. Aha, pa da, pretpostavio sam da je nešto slično tome. Znači, postoji prodaja scenarija na sigurno, na procenat od zarade i prodaja nezavisno da li će se film ili serija snimiti ili ne. Koliko sam ja razumeo. Plus imaju i ti penali u slučaju zakašnjenja.
Nisam znao da se može zaraditi i u slučaju da se film ne snimi. Mada, meni to malo čudno deluje. Ili ja nisam lepo preveo.

U svakom slučaju, hvala. Pročitah negde i da se dosta dobro zarađuje. Recimo, na ovim prostorima, možeš dobiti 150 000 dinara i više za napisanu jednu epizodu serije. Ne znam kako stoji stvar sa filmovima.
Kažu da u odnosu na strane scenariste i nije nešto, al da je spektakularno u odnosu na naš prosek.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows 7
Browser
MSIE9.0
Pa znaš kako .. ipak taj scenarista odvoji svoje vreme da napiše taj scenario i onda ga on predstavlja reditelju koji odluči da li će to prihvatiti ili ne ali taj isti scenarista naplati svoje vreme.

Nije to neka suma ali se to barem naplati po zasluzi
IP sačuvana
social share
Bolje da me mrze zbog onog što jesam, nego da me vole zbog onog što nisam

Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17305
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.21
This is the WGA’s current minimum basic agreement (MBA) for a screenplay purchase:
Between $500,000 & $1.2 million budget: $42,930
Between $1.2 million and $5 million: $42,930
Between $5 million or more: $87,879

Keep in mind those are union numbers. (And top writers making much, much more than scale.) But if a non-union company buys your script expect less. If you wrote the screenplay with another writer cut those numbers in half, and of course, deduct for taxes, lawyers, agents, etc.

Itd...imas ovde dosta detaljnije, ali to ti je ipak za Ameriku: http://screenwritingfromiowa.wordpress.com/2009/11/14/how-much-do-screenwriters-make/
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Sagittarius
Pol
Poruke 24714
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.02
Sad videh na tom linku u komentarima da kukaju kako su im honorari mali, što i jeste tačno, s obzirom na njihov standard... al generalno gledano, 43 hiljade dolara za jedan film je vrlo dobra cifra. Doduše, sigurno je da se kod nas i u okolini ne zarađuje toliko...
« Poslednja izmena: 21. Okt 2012, 16:48:42 od Raća_5 »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17305
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.21
Da, ali opet vecina plata su im tu negde (godisnje).Al' zato ovi dosta poznatiji zaradjuju dosta vise.Cini mi se da pise da je onaj Shaylaman (kako god), za Unbreakable dobio 5 miliona.

Ima i sajtovi na kojima mozes da "reklamiras" svoju pricu, pa mozda se nadje neko ko zeli da je realizuje...imao sam link tu negde, gde su vecina "nezavisnih" pisaca...

IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 182 183 185 186 ... 438
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 24. Sep 2025, 12:41:26
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.075 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.