Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 29. Sep 2025, 18:38:11
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 15 16 18 19 ... 438
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Neobavezne filmske diskusije  (Pročitano 734066 puta)
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 7773
Zastava Kurcheva Glava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
Uwe za Marshala!

Uwe Boll: There all that rumours out there, that my movies are financed with nazi-gold, and what should I say? It's true!

Osama bin Laden: Uwe Boll may be an infidel, but he made a very funny film.

Uwe Boll: I get a little horny on here on stage sometimes. If you see the crowd and all that children.
Morning show host Bob: Are you fucking kidding me?

Smile Smile Smile
« Poslednja izmena: 04. Jul 2009, 01:56:03 od OrpheuS »
IP sačuvana
social share
I got banned for having a common sense.
Common sense... Not as common as you might think.
Sta smo danas naucili? Filmovi se dele na umetnicke i filmove za opustanje. Nema losih filmova, to je laz, plod fikcije.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 4859
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
Citat
Postal je najjaci film

sta bismo mi bez uwe boll-a? Smile Smile Smile

Дивили се којекаквим Шитформерсима...  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 7773
Zastava Kurcheva Glava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
Napraviste zanimljivo poredjenje na temu City of God vs. Once Upon A Time In America. Dovoljno smo offovali na onoj temi, pa da nastavimo ovde. Svi znaju koliko volim Leonea, ne moram da pominjem koliko volim taj film osobito. Po tematici se mogu porediti, ali in my opinion, jako malo ima filmova koji su bolji od Once Upon uopste. Sure, City of God je jako dobar film, ali opet ga ne bih stavljao u isti rang sa Once Upon A Time In America, pre svega jer taj film ima nesto sto ga izdvaja od svih drugih filmova, pa i svih Leoneovih. Film stvara osecaj koji je kao da gledalac deli emocije sa glavnim likom u filmu, iako nema nikakvih dodirnih tacaka sa "Noodlesovim" zivotom, gledatelj i dalje oseca nostalgiju, tugu, razocarenje, sve kroz sta Noodles prolazi za ta 4 sata filmskog raja... Sve je potpomognuto genijalnom Morriconeovom muzikom. Dalje, kraj... Kraj je genijalan. Dopusta gledatelju da na osnovu onoga sto je video u prethodna 4 sata zakljuci kako se po njemu film zaista zavrsio... Apsurdno je postavljati dalja pitanja, vezana za sobu sa opiumom, kamion za smece i sudbinu Maxa. 
IP sačuvana
social share
Sta smo danas naucili? Filmovi se dele na umetnicke i filmove za opustanje. Nema losih filmova, to je laz, plod fikcije.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12437
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5
Citat
Once Upon a Time in America ima ono što neki nazivaju spontanost,atmosfera,ležernost,nostalgija...Iznad svega ima genija za tvorca.I ne može se porediti ni sa kim.Cidade de Deus ima svoje kvalitete ali mi,uprkos trudu autora  deluje nekako usiljeno i sterilno.
  Predlažem da rasprave prebacimo u neobavezne filmske diskusije da ne bi dalje davili ljude.Pa ko voli nek izvoli.

To je ono na sta sam mislio... Once Upon a Time in America je romantizovan prikaz nasilja i ubistava... i ti zlikovci su u tome zapravo glavni likovi i izrastaju u pozitivce... Cidade de deus je jednostavno uproscen: ovo su negativci, ovo su pozitivci i to je to... i nema se utisak kao da je film radjen iz necije vizure kao sto pokusava da se prikaze, nego su mnoge stvari uopstene i vec vidjene... kao filmovana verzija Kad su cvetale tikve
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u jurkovićevim porukama, to nije do njega već do sebe
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
  Zaista ne znam ko koga i koliko voli.Ja sam novi član ove male zajednice filmofila koja će se,nadam se,uvećati.Volim film kao umetnost koja je kompletna.Na Internetu imam 3 meseca staža.Toliko o meni.
  Ne bih se složio sa konstatacijom da običan gledalac nema ništa zajedničko sa Nudlsom.Nit koja  spaja gledaoca i Nudlsa je prijateljstvo,uzvišeno osećanje koje dominira u filmovima Serđa Leonea.Svako ima prijatelje ali će retko ko za prijatelja(skoro niko)učiniti ono što je Nudls uradio. Nudls je otišao korak dalje nego svi Leoneovi junaci pre njega.On se žrtvovao za čoveka (koga on smatra prijateljem)koji mu je na direktan način sve uzeo.I to radi kao najnormalniju stvar na svetu.Zločinac se preobratio u izvornog hrišćanina.Toga nema u City of God,ima nasilnih pokušaja od strane autora,to se vidi i zato je to za mene sterilno,pomalo izveštačeno delo.   
  Za mene su svi filmovi Serđa Leonea dobri.Nikad ne bi mogao da tvrdim ovaj je najbolji a onaj najgori.Svi su na neki način isti a opet različiti.O tom se može satima diskutovati.Kao i o Morikoneu koji je priča za sebe.
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 7773
Zastava Kurcheva Glava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
Citat
Ne bih se složio sa konstatacijom da običan gledalac nema ništa zajedničko sa Nudlsom.

Zeleo sam reci da ne mora da ima dodirnih tacaka sa njegovim zivotom da bi ga taj film uvukao u sebe. Sad vidim da sam i sam lose formulisao ono sto sam zeleo reci.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Damn Mad Cows !

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 21466
Zastava Trstenik, Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20
mob
Samsung Galaxy Kevoje8ac
Pa dobro nije ni sva car filma saosecati se sa glavnim likom. Meni se to desavalo i u losijim filmovima.
Meni je dobar svaki film koji u meni probudi neke emocije ili neke druge pozitivne reakcije , bio to strah gledajuci horore ili uzbudjenje gledajuci neki akcioni triler ili smeh gledajuci komediju ili pak neke dublje emocije uz neke ozbiljne filmove...

Nego da pitam ja sve vas...sta najvise volite da vidite u filmu? Dobru reziju, dobar scenario, glumu...? Samo batalite sa odgovorima da je najblje sve dobiti u paketu, naravno da jeste ali mene interesuje sta vam ja najbitnije da bi vam se film svideo?
« Poslednja izmena: 05. Jul 2009, 12:26:43 od insideman »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 7773
Zastava Kurcheva Glava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
Ovisi o kakvom filmu se radi. Za horror je najbitnija rezija, dok opet, gluma moze da bude jako bitna ako je u pitanju psiholoski horror, a za dramu scenario. Sve zavisi od zanra, rek'o bih.

Sto se tice OUATIA, nema tu sazaljenja, Noodles prolazi kroz sve sto zivot pruza, a ne samo kroz lose stvari. Gledalac ga prati od najboljeg do najgoreg.
« Poslednja izmena: 05. Jul 2009, 13:38:13 od OrpheuS »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12437
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5
Citat
Pa dobro nije ni sva car filma saosecati se sa glavnim likom. Meni se to desavalo i u losijim filmovima.

Ne treba saosecati, ali treba da ti je stalo do toga sta ce se desiti sa likovima... to mi se nije desilo u Cidade de deus... mogli su komotno sve da ih pobiju, moja jedina misao bi bila "Pa dobro, desi se"... a tu je odgovor i na drugo pitanje: "sta najvise volite da vidite u filmu?"... najvise volim da vidim dobro osmisljene likove za koje mozes da se vezes, jer to pokazuje koliko je truda zapravo ulozeno u nastanak tog filma... moze da ima film i dobru pricu, i reziju, i glumu, ali ako su likovi plitki, dzabe mu sve... a gledao sam i filmove sa amaterskom rezijom, poluprofesionalnom glumom i rupama u zapletu, ali opet su imali snazne likove i upravo zbog toga su mi ostali u secanju i cenim ih vise nego one cisto poslovne filmove...
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u jurkovićevim porukama, to nije do njega već do sebe
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
 Za mene je najvažnija režija.Još ako je reditelj pisac scenarija...Pun pogodak.Reditelj je čovek čija je reč zadnja.On je čovek koji je poput Boga.Svuda prisutan i nevidljiv(Hičkok je izuzetak).Biće upamćen ako napravi remek-delo.Ako to ne uradi slavu će uzeti neko drugi(uglavnom su to  glumci).Pravi reditelj je umetnik koji ne mora da bude školovan za to.Kod nas su nabolji primeri Živojin Pavlović,Mića Popović i Slobodan Šijan koji su u film ušli iz svojih profesija koje nisu izvono imale veze sa filmom..Ne sporim ja značaj glume,važna je i ona,ali tek posle režije.Ko se seća imena glumaca iz filmova kao što su : Ivanovo detinjstvo,Amarkord,Ogledalo...Gotovo niko.
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 15 16 18 19 ... 438
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 29. Sep 2025, 18:38:11
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 6.34 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.