Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 03. Jun 2026, 13:58:26
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 102 103 105 106 ... 438
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Neobavezne filmske diskusije  (Pročitano 779103 puta)
Krajnje beznadezan

Time Lord

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 11237
Zastava Gallifrey
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 5.0.375.126
mob
SonyEricsson K800i
Ja kada sam to gledao nisam mogao da povatam sta su ustvari oni hteli, cak sam mislio da su prvo hreli da prave nesto kao ozbiljno pa su se prebacili na sprdnju kada videli da ne ide...   Smile
« Poslednja izmena: 12. Avg 2010, 17:33:36 od Stefan7000 »
IP sačuvana
social share

Rad ubija!
Ne umri mlad!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
  Jedan Kragujevčanin me je u jednoj temi podsetio na ovo što sam  našao.Entuzijazam je fantastična osobina što pokazuje ovaj rad ispod teksta..

Čuj, vidi, pokreni!

U okviru projekta Centrifuga, 2007. godine podržana je i omladinska organizacija "Sopče" iz Kragujevca. Njihov projekat "Čuj, vidi, pokreni" je nastavak projekta koji je podržan u okviru Centrifuge!

Učenici Prve kragujevačke gimnazije su na nedavnom Kragujevačkom maratonu u okviru kreativnih radionica „Čuj, vidi, pokreni“ snimili mobilnim telefonima film koji u šest minuta kritikuje postavljanje krsta od 18 metara na ulazu u grad, dok istovremeno Kragujevac nema bioskop, zatvorene bazene i sigurnu kuću.
„Postavljanje krsta na ulaz u grad, gimnazijalcima je bilo „najsvežije“ i u tom trenutku ih je najviše pogodilo“, kaže Darko Soković, mentor radionice, i dodaje: „Jednostavno, nametnulo im se kao tema. Jer, oni su se bavili onim što ih tišti, a moje je bilo samo da ih vodim kroz proces realizacije ideja koje su imali. A moram priznati bili su izuzetno kreativni, što se i vidi u filmu.“
Koristeći samo mobilne telefone, polaznici radionice zabeležili su koje sve institucije, ustanove i sadržaji Kragujevcu nedostaju, dok su kroz igrane minijature prikazali i apsurdne situacije života, rada i obrazovanja u gradu u kojem ne postoje teniski tereni, koncertna dvorana ili zgrada uglednog Filološko-umetničkog fakulteta.

„Snimajući film pomoću svima dostupnih mobilnih telefona, polaznici poručuju da kroz ovaj medij svi mladi ljudi mogu i treba da traže i pruže rešenja društvenih problema koji ih se tiču“, rekao je Vojin Vasović, urednik programa „Čuj, vidi, pokreni“.

Radionicu „Čuj, vidi, pokreni“ organizacija „Dokukino“, čiji je direktor Darko Soković, treću godinu za redom realizuje u Kragujevcu sa nemarom da aktivira mlade, da im omogući da kažu šta žele o svetu oko sebe, šta ih muči ili im trenutno okupira pažnju. Radionica je realizovana i u Beogradu, Preševu, Prištini, Peći, Ljubljani.

Izvor :  Izvor: Blic Online

Onoga mi Krsta

« Poslednja izmena: 13. Avg 2010, 20:36:17 od zoranjurkovic5@gmail.com »
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Time Lord

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 11237
Zastava Gallifrey
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 5.0.375.126
mob
SonyEricsson K800i
 Smile Smile Smile Smile Smile Smile
Ovaj krst pobedio i Avalski Toranj...  Smile
Baci pare dok mozes, to se tako kaze...
IP sačuvana
social share

Rad ubija!
Ne umri mlad!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
 U Kragujevcu je u pitanju krst a na nekom drugom mestu nešto drugo i nije baš sasvim tačno da ovakvi i slični događaji  pobeđuju.Najbolji primer su ovi srednjoškolci koji su uspeli da naprave nešto pa makar i kamerom mobilnog.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Time Lord

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 11237
Zastava Gallifrey
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 5.0.375.126
mob
SonyEricsson K800i
Pa slazem se, ali moras da priznas da je mnogo smesno...  Smile
Sta znaci taj krst na tom mestu?  Smile
IP sačuvana
social share

Rad ubija!
Ne umri mlad!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
  Ne znam jer nisam ga ja tamo postavio a ne znaju  ni Kragujevčani iz onog priloga.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Život je polno prenosiva bolest

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 19322
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.11
mob
HTC Sensation
Мргец ми рече скоро,ал видим да није писао о занимљивом репертоару до краја године који нас очекује:

Де Ниро и Нортон тугедер  Smile
http://www.imdb.com/title/tt1423995/

Родригез у акцији  Smile
http://www.imdb.com/title/tt0985694/

Кроненберг у акцији  Smile мада видећемо,пошто је тема зајебана...
http://www.imdb.com/title/tt1571222/
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
 Izgleda zanimljivo i obećava ovo što  Kronenberg ima u planu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Time Lord

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 11237
Zastava Gallifrey
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 5.0.375.127
mob
SonyEricsson K800i
Vec zamisljam radnju filma, kako se Jung i Frojd nadjebavaju kao Bejl i Dzekmen u Prestizu, ne znam uopste odakle mi to pade na pamet...  Smile Smile Smile
Inace verujem da De Niro i Norton ne mogu da pogrese...  Smile  Smile
IP sačuvana
social share

Rad ubija!
Ne umri mlad!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
Večeras počinje 67. međunarodni filmski festival u Veneciji

Filmovi režisera srednje generacije, poput Sofije Kopole (39) i Fransoa Ozona (43), obeležiće ovogodišnje 67. izdanje Mostre u Veneciji, koja počinje večeras i traje do 11. septembra
Žiri, čiji je predsednik harizmatični američki reditelj Kventin Tarantino, dodeliće Zlatnog lava jednom od 24 filma u takmičarskoj selekciji.
Sa budžetom od 12 miliona evra, najstariji filmski festival na svetu će ove godine premijerno predstaviti ukupno 79 dugometražnih filmova iz 34 zemlje. Po prvi put publika će imati priliku da vidi i jedno ostvarenje iz Dominikanske republike koji govori o Haitiju.
Film američkog reditelja Darena Aronofskog "Black Swan" (Crni labud) sa Natali Portman i Vinsentom Kaselom u glavnim ulogama, imaće čast da večeras otvori festival na Lidu.
Aronofski nije nepozat Veneciji gde je 2008. godine osvojio Zlatnog lava sa "Rvačem" (The Wrestler) koji je na veliko platno vratio pomalo zaboravljenog Mikija Rurka. Ovog puta dolazi sa psihološkim trilerom smeštenim u svet njujorškog baleta, priča o balerini koja se suočava sa usponom jedne od svojih suparnica.
U zvaničnoj selekciji našlo se 24 ostvarenja iz 11 zemalja, od kojih šest američkih, četiri italijanska i tri francuska, prenose strani mediji.
Azijski film biće predstavljen sa dva japanska i jednim kineskim filmom.
Među filmovima koji najviše pobuđuju interesovanje su drama "Negde" (Somewhere) Sofije Kopole koja se bavi muško-ženskim zbližavanjem, romantični triler "Put koji nikud ne vodi" (Road to Nowhere) Amerikanca Montija Helmana i ratni film "Suštinsko ubistvo" (Ešential killing) Poljaka Jiržija Skolimovskog.
Tu su još i film provokativnog američkog reditelja i glumca Vinsenta Gala - "Obećanja zapisana u vodi" (Pormises Written in Water), drama "Tri" (Drei) Nemca Toma Tikvera, kao i crnohumorna komedija "Post mortem" Čileanca Pabla Larena o grobaru koji se zaljubljuje u plesačicu.
Ozonov "Ukras" (Potiće) pobuđuje najviše pažnje svojom glumačkom ekipom koja je okupila neke od trenutno najpoznatijih francuskih imena, poput Katrin Denev i Žerara Depardijea. Francuski reditelj alžirskog porekla Abdelatif Kešiš takmiči se filmom "Crna Venera" (Venus noire) zasnovanim na istinitoj priči o Afrikanki pozamašne zadnjice koja je u XIX veku kao nakaza prikazivana na vašarima u Francuskoj.
Film "Miral" Džulijena Šnabela govori o odrastanju Palestinke bez roditelja, a "Tužna balada trube" (Balada triste de trompeta) Španca Aleksa de la Iglesija o španskom građanskom ratu. Iz Grčke dolazi drama "Attenberg" Atine Rejček Zangari, dok će boje zemlje domaćina braniti četiri ostvarenja među kojima "Usamljenost prostih brojeva" (La solitudine dei numeri primi) Paola Đordana.
Najavljeni dolazak iranskog reditelja Džafara Panahija, koji je trebalo da premijerno predstavi film "Harmonika", još uvek nije potvrđen, jer mu iranske vlasti i dalje zadržavaju pasoš. Poznati reditelj je krajem maja pušten na uslovnu slobodu, tri meseca nakon hapšenja koje je izazvalo proteste u svetu.
Festival će 11. septembra zatvoriti Šekspirova "Oluja" u režiji Džuli Tejmor koja je "promenila" pol glavnog junaka Prospera kako bi Helen Miren mogla da igra naslovnu rolu.

Izvor : http://pressonline.rs/sr/vesti/dzet_set_svet/story/131631/Ve%C4%8Deras+po%C4%8Dinje+67.+me%C4%91unarodni+filmski+festival+u+Veneciji.html
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 102 103 105 106 ... 438
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 03. Jun 2026, 13:58:26
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.061 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.