Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Nemamo ni za kilo mesa Pad standarda se drastično odrazio na ishranu građana Srb  (Pročitano 6825 puta)
Krajnje beznadezan

disident Burek-foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10067
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 44.0.2376.0
mob
Motorola 
  Bio jedan sličan post-petooktobarski.Nije prošlo ni 2 godine kako je ministar ino-poslova Svilanović otvorio "Merkator" ,a Slovenci nam zavukoše ekskluzivno suhomesnato goveđe ludo.

---------------------------------------------------------------

Nego,čitam sve ovo i maštam nešto...

Alo ? Jel to onaj...kako se zove...ISIS ? Jeste ? Čujte , druže ekstremisto , imamo ovde jedno 250 komada mešanog u paketu.Sve zdravo,debelo,botoksovano,prošlo mezoterapiju...Lepo bi im stajala ona vaša narandžasta,a i vole da se slikaju,čim vide kameru,odma´sami hitaju.
  Gre´ota više da čačkate one jadne Etiopljane,to za čitav život mesa nije pojelo koliko ovi naši prasećine za mesec dana u skupštinskom restoranu.
  Naš prevoz , vaše ruke . Može ? Odlično ! Samo da nađem onog ´amdiju-kecmanliju sa teme o Avganistanu,on će vas kontaktirati da uglavimo detalje...

« Poslednja izmena: 21. Apr 2015, 02:31:23 od Torivoje »
IP sačuvana
social share
Od Vučića pedera do Ane lezbejke : Srpska Napredna, stranka kontinuiteta
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 1465
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.10.3
Browser
Safari 600.5.17
mob
Apple iPhone 6s
Gojazni su iz proteina iz mesa. Ja radije pojedem hamburger iz mekdonaldsa, nego da ga sam napravim od kupljenog mlevenog mesa iz prodavnice. Inace kad je vreme svinjokolja, uvek uzmem od mame par kila mlevenog mesa, i par kila snicli, i par kila od vrata snicli, i par kila kobasica, i jednu celu sunku, i jednu cetvr slanine, da se ima za preko cele godine. sta cu kad se ima od cega, naravno i ja sam radim, tj jest pomazem u svinjokolju od vucenja svinje napolje iz svinjca ( mrtve) mada ja nisam tamokad je ubijaju, sirotica. onda je spalimo butanom, pa to sve ocistimo da bude lepa zuta, onda joj odsecemo glavu, obisimo o lestve,. Pa je onda rasporimo na pola, odvojimo creva i iznutrice, creva cistimo za kobasice, a iznutrice skuvamo za svarglu i krvavice ( ako znate sta je to). Onda polutke unesemo u garazu, na postavljene stolove, i onda polako odvajamo delove mesa, sunke, ...... od jednog dela mesa koji sameljemo pravimo kobasice, i tako, sta ces kad se ima, a ima se kad se radi  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Бранилац државе

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9228
OS
Windows
Browser
Chrome 42.0.2311.90
 Smile Smile

Нема шта...профи си кољач Smile
IP sačuvana
social share
"Једном су ми пустили Балашевића. Од тада сам у бесповрат изгубио пословну способност."

Неки лик са Твитера  Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7878
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.17
Gojazni su iz proteina iz mesa. Ja radije pojedem hamburger iz mekdonaldsa, nego da ga sam napravim od kupljenog mlevenog mesa iz prodavnice. Inace kad je vreme svinjokolja, uvek uzmem od mame par kila mlevenog mesa, i par kila snicli, i par kila od vrata snicli, i par kila kobasica, i jednu celu sunku, i jednu cetvr slanine, da se ima za preko cele godine. sta cu kad se ima od cega, naravno i ja sam radim, tj jest pomazem u svinjokolju od vucenja svinje napolje iz svinjca ( mrtve) mada ja nisam tamokad je ubijaju, sirotica. onda je spalimo butanom, pa to sve ocistimo da bude lepa zuta, onda joj odsecemo glavu, obisimo o lestve,. Pa je onda rasporimo na pola, odvojimo creva i iznutrice, creva cistimo za kobasice, a iznutrice skuvamo za svarglu i krvavice ( ako znate sta je to). Onda polutke unesemo u garazu, na postavljene stolove, i onda polako odvajamo delove mesa, sunke, ...... od jednog dela mesa koji sameljemo pravimo kobasice, i tako, sta ces kad se ima, a ima se kad se radi  Smile
хахахахах Smile

Чек мало,нешто мени овде није јасно.Јесу то неке новатарије у питању?
-Какав сад бутан  Smile..? Свињче кад се закоље,убаци се у лимено корито са врелом водом где јој скидаш чекиње(длаке) и после те радње она је бела а не жута.
-Онда је стављаш на ченгеле(то су ти они ланци које пребациш преко гране ораха или дуда,шта већ имаш  Smile),да се гуда залелуја..какво бре одсецање главе??
-Кад је засечеш од "учкура па до бијелог грла",прво,али прво што се ради је да завучеш руку до лакта до леђа тамо и напипаш слезину коју отфикариш једним потезом.Рука до лакта мора да буде добро опрана и подмазана јер док је тражиш(слезину) ти мораш између оних црева да шеташ и да добро..али добро пазиш да неко црево случајно не оштетиш,да не поиспадају говна по џигерици,белим бубрезима јер ако то урадиш..ти си се сјебо,онај месар до тебе ти гурне главу у та црева и држи те тако 3 мин. да научиш посао Smile Слезина онда  онако крвава,неопрана иде ургетно на роштиљ.Пече се само минут-30 сек. са једне,30 сек. са друге стране и једе се тако крвава.Кад се поједе,док ти она крв још цури низ браду-тек тада са приступа даљим радовима.

Реци Мргец,јесам ли положио? Smile
IP sačuvana
social share
Pokreni Se Srbine  Мој Србине                                                   Ramon Molinas Belza
Za Zivot Srbije                       нигде нећеш стићи                                        Vecna mu Slava!
Celo Srbstvo Diglo Se            главну ријеч воде бранковићи                          
Za Zivot Srbije                      устај Гавро,пуцај иза угла
                                            не можемо живјети од РУГЛА!
DVERI SRBSKE
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Бранилац државе

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9228
OS
Windows
Browser
Chrome 42.0.2311.90
Него како Smile
IP sačuvana
social share
"Једном су ми пустили Балашевића. Од тада сам у бесповрат изгубио пословну способност."

Неки лик са Твитера  Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 1465
Zastava
OS
Browser
Safari 600.5.17
mob
Apple iPhone 6s
Mi to radimo sa butanom, izvucemo svinju napolje, mrtvu, onda je skroz opalimo butanom, da postane tamno braon, onda je sa vrucom vodom i krumpirskim dzakom ili nekom cetkom operemo da postane tako zuckasta. Samo male prasice kad koljemo onda ih surimo sa vrelom vodom. Mada ima novi trik a to je onaj kompresor sa vrelom vodom koji sluzi za pranje npr prljavih , masnih motora na autima,. Sa tim je jos bolje, to smo radili sad ove zime prvi put. Inace kad ocistimo svinju posle butana, onda tu cistu stranu prebacimo na paletu, posle tog uradimo drugu strano, dobro polijemo vodom. da se to sve sapere,i bude cisto. Posto su nase svinje od 200-300kg kad koljemo, mi jih ne dizem na cekrk vec je tako na paleti okrenemo na ledja, i sa strane podpacimo sa cepanicama drveta. Onda kao sto sam rekao odsecemo glavu, i kuvamo u obari ( obara je sve ono skuvano od cega se pravi svargla), dobro pre toga je rascepimo na pola, i izvadimo mozak, koji posle ispecemo sa lukom i jajima ( ne isti dan, jer nema boljeg od dorucka i svinjskog pecenja sa kiselim kupusom ili paprikama) . I onda sve onako kako sam napisao. Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7878
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.17
Хвала на појашњењима Smile

Ови моји босанци старомодни,изгледа Smile
Има ту резона..то са бутаном.То је да се брже ошури,мислим?

али то сечење главе..па то је морбидно,мало Smile
јер,ако се са ја добро сећам(беше давно),ми то радили тек на крају..на крају крајева,кад се све одради.
И тај мозак још нисам пробао..

Извини,јел то војвођанска варијанта,све то што си описао?
IP sačuvana
social share
Pokreni Se Srbine  Мој Србине                                                   Ramon Molinas Belza
Za Zivot Srbije                       нигде нећеш стићи                                        Vecna mu Slava!
DVERI SRBSKE
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 1465
Zastava
OS
Browser
Safari 600.5.17
mob
Apple iPhone 6s
Nema na cemu.
Da to je Vojvodjanska varijanta, vise severna Vojvodina.
Ne znam da li je to sa butanom da se brze osuri ili ne, ali ako je svinja od godinu dana onda ona ima tvrdju dlaku, i jacu kozu, a ima i onu pokoricu, pa je mozda teze da se cisti tako sa vrelom vodom,> jedino ovako sa ovom vrelom parom pod pritiskom, to je stvarno bas super i jednostavno.
Inace mi ne bacamo tu kozicu, kad je opalis butanom, i ocistis, posle je mozes jesti takvu , ne treba da se dodatno kuva. Ima onih kojima je to poslastica onako sa solju, ali ja ne volim.
Sto se tice glave, bas je svejedno kad ces je odeci, odmah ili kasnije. Mislim da je mi secemo odmah jer odmah ide da se kuva, da sto pre budu gotove te djakonije, svargle, i tako to sto zahteva kuvano.
I tako.
Zanimljivo je to oko svinjokolja, druzenje, i hrana, i sve to.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7878
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.17
Ех,како није занимљиво.... Smile
Занимљивије је 300 пута од обичног окретања прасета,јагњета на ражњу!
Све те жене около са лонцима док се чисте црева,па ми деца играмо фудбал у 2 делу дворишта,па роштиљи,па ракије ладне и вруће Smile.,па музикица са старог касетофона..
Прелепо  Smile

Цревца на жару...ВРХ од специјалитета..
не може се више нађе,нигде Smile
IP sačuvana
social share
DVERI SRBSKE
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7787
Zastava
OS
Windows
Browser
Ucweb 2.0
Citat
Gojazni su iz proteina iz mesa. Ja radije pojedem hamburger iz mekdonaldsa, nego da ga sam napravim od kupljenog mlevenog mesa iz prodavnice. Inace kad je vreme svinjokolja, uvek uzmem od mame par kila mlevenog mesa, i par kila snicli, i par kila od vrata snicli, i par kila kobasica, i jednu celu sunku, i jednu cetvr slanine, da se ima za preko cele godine. sta cu kad se ima od cega, naravno i ja sam radim, tj jest pomazem u svinjokolju od vucenja svinje napolje iz svinjca ( mrtve) mada ja nisam tamokad je ubijaju, sirotica. onda je spalimo butanom, pa to sve ocistimo da bude lepa zuta, onda joj odsecemo glavu, obisimo o lestve,. Pa je onda rasporimo na pola, odvojimo creva i iznutrice, creva cistimo za kobasice, a iznutrice skuvamo za svarglu i krvavice ( ako znate sta je to). Onda polutke unesemo u garazu, na postavljene stolove, i onda polako odvajamo delove mesa, sunke, ...... od jednog dela mesa koji sameljemo pravimo kobasice, i tako, sta ces kad se ima, a ima se kad se radi
Ok, ovo već razumem. Ali opet, ovo je bar meso kakvo takvo. Ono u mekdonaldsu, bog sveti zna šta stavljaju.
Što se tiče ovog klanja i vašeg iskustva u tome Smile , znao sam za ovu smookovu verziju, ali ovo drugo prvi put čujem od tebe. Smile
Verovatno pošto sam ovde navikao ovako. Jebiga, drugačiji običaji. Smile Smiley
IP sačuvana
social share
ГРОБАРИ ТРОШКА ИЗА СВАКОГ ЋОШКА
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.057 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.