Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 3  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Немачки удар на америчку економску стегу  (Pročitano 4704 puta)
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 12.0.742.112
Aaaaaa.... znaci Doslo Svabama iz dupeta u vugla.  Smile

Pa,dobro...trebalo im je samo 6 decenija.  Smile

Trebalo im je samo vreme kada ce to smeti da urade bez da dobiju po toj istoj vugla Smile
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 5.0
Trebalo im je samo vreme kada ce to smeti da urade bez da dobiju po toj istoj vugla Smile

Nisam ja bas mislio na delo,nego na shvatanje da Amere boli dupe za njih.Nesto sto vecem delu Evrope ne polazi za rukom vec nekoliko decenija.

Na kraju krajeva,Franje,kad su se 60ih pobunile protiv NATOa i Amera,su isto bili sami,pa ih to nije sprecilo da izadju iz NATO komande i udalje se od njega.Jedini razlog sto su uopste i ostali clan tad je sto je i njima u vugla bio duboko usadjen strah od invazije Sovjeta,Komunizma,Zli dusi,i ostalog... Da nije bilo toga,povukli bi se odmah.

Mogu ostali da ih ismevaju i ponizavaju koliko oce-oni su dokazali da su pametniji od ostatka Evropske zivine i lepo rekli Amerima da se nose.Dok veci deo te zivine,i dan danas,nije u stanju da shvati sta se desava.

P.S. - i do skora su bili medju retkima koji su se uopste usudjivali da ispituju Americki uticaj i akcije i da se bore za svoja prava i interese,pogotovu u NATOu.Nazalost,sa dolaskom Madjarskog pajaca,sve to je otislo niz vodu.
« Poslednja izmena: 02. Jul 2011, 14:22:06 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 12.0.742.112
Ta evropska zivina je zivela vrhunski u velikom delu zahvaljujuci amerima... A posebno ti Nemci.
IP sačuvana
social share
Que me gusta lo mejor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 5.0
Ta evropska zivina je zivela vrhunski u velikom delu zahvaljujuci amerima... A posebno ti Nemci.

Ko je ziveo? Smiley

Ziveli su oni koji su i pre toga bili jaki,a Nemci su posebno dobro ziveli zato sto su ovi u njih upumpali brdo novca,samo da bi ispalo kako je kapitalizam najbolji.

Mislim da je jedno vreme Zapadni Berlin cak bio vise osvetljen nego Holivud.SAmo da ispadne kako je u kapitalistickom zapadu med i mleko,a svuda okolo propast.
A to sto je ostatak zapadne Nemacke poharan za vreme rata a ostatak pretvoren u NATO bazu,to nista...

Nemojmo se zajebavati.Ameri jasu Evropu jos od rata.
« Poslednja izmena: 02. Jul 2011, 14:32:50 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 5.0
Ok,malo sam razmislio o prtehodnom postu i shvatio da to sto sam rekao ipak nije dovoljno,a nije bas ni lepo sroceno.
Dakle,jedan od razloga sto smatram da su Ameri jahali Evropu jesu pomenuta desavanja u Nemackoj(maznjavanje tokom rata,i pretvaranje u obicnu kasarnu posle rata).

No,ima i drugih razloga:

Operacija Gladio,u okviru koje su,ubrzo posle rata,u svim Evropskim zemljama koje nisu bile pod Sovjetskim uticajem,formirane tajne sluzbe i vojne formacije,formirane da u slucaju Sovjetskog napada i osvajanja teritorija,one budu produzena ruka NATOa i sto vise otezaju napredovanje i okupaciju.Takodje su imali zadatak da sprecavaju sirenje komunizma i odravaju strah od njega i SSSRa.
E,ali je problem u tome sto se to svima posle obilo o glavu.Jer,kako je hladni rat napredovao,to je vise rasla paranoja(tacnije,to su je Ameri vise pumpali).I onda su pojedine od tih grupa pocele da izazivaju nemire,cak i ubistva u svojim zemljama,samo da bi drzali Evropljane u stalnoj paranoji i uzbuni,i da bi imali njihovu podrsku.

Najbolji primer je Belgija,u kojoj su pripadnici njene "stay behind" mreze,SDRA8,izveli seriju napada i ubistava u cilju sirenja paranoje i straha,a posle pokusali da okrive komuniste,i to bas u vreme kad se narod bunio instaliranju Americkih nuklearnih raketa na njenoj teritoriji.

Slicni dogadjaji su se desavali u jos nekoliko zemalja gde su formirane ove grupe.

Tu su zatim i razni eksperimenti,poput trovanja Francuskih sela u okviru MK ultra,i bezbroj spijunskih svrljanja,gde su koristili tudje teritorije i agencije da obavljaju svoje transfere,pregovore i akcije.
Neke od njih traju i dan danas Black site.

Lobiranje unutar NATOa u korist Americkih interesa,kupovine njihovih proizvoda,nametanje njihovih strategija,stavova i volje(Francuska pre vladavine Sarkozija je najocigledniji primer,znamo svi sta se desavalo-od prisiljavanja da kupi njihova oruzja,do uvlacenja u njihove ratove)

Jedna od najgorih stvari koje su uradili Evropljanima su formiranje Kosova i Bosne.Tokom rata u Bosni(i kasnije na Kosovu),Ameri su hteli da stvore te drzave,a onda iskoriste situaciju i uspostave svoju dominaciju.U tome su ih podrzavali jedino njihovi dobri stari psi cuvari-Britiseri.Svi ostali,na celu sa Francuzima i Nemcima,su bili izricito protiv stvaranja (novih) islamskih drzava na tlu Evrope.(nebitno sto su Bosanci i Sipcine muslimani ko sto smo i mi Vudu... poenta je u iskoriscavanju njihovog polozaja i politike)
Francuska je shvatila na vreme sta to znaci i najostrije se bunila.Stanislav uvek voli da se zeza kako je NATO trebao da se raspadne jos 98',ali to i jeste istina.Te godine je bilo ostrih neslaganja i Francuzi su hteli skroz da izadju,a za njima bi posli i Nemci verovatno.Ameri su izdejstvovali svoje,i znamo sta se desilo.priliv imigranata se povecao nekoliko puta,sto izbeglica sa Balkana,sto azilanata sa Bliskog istoka,sve ih je vise i vise,non-stop se desavaju nemiri,i samo je pitanje kad ce oh progutati (populacijom).I to je trenutno najveci problem kod njih,a uzrokovali su ga,ili bar uvecali,Ameri,svojom gramzivoscu.

Tu su jos,od skorijih "blagodeti",uvlacenje u Afganistan i Irak i ostale vukojebine.I ko da to nije dovoljno,Ameri ih cak tretiraju kao pse.Bio je jedan dogadjaj,diplomatski incident,kada se Britanska komanda u Iraku zalila i ljutila na Amere optuzujuci ih da koriste njihove vojnike kao mamce u akcijama.A mogu da se kladim da se to stalno desavalo,samo sto niko nije hteo da prica o tome.

Sve ovo sto sam nabrojao se desilo i desava se,i o svemu se mogu naci podaci.Za neke sam okacio,za neke,ako treba,cu naknadno okaciti.
Iz svega ovoga se jasno vidi da,iako je Evropa svakako imala koristi od saradnje i partnerstva sa Amerima posle rata,gubici su bili daleko veci.Jer su u proslosti zbog toga snosili teske posledice,a sada se cak suocavaju sa time da postanu stranci u svojoj zemlji.
Ukratko-sklopili su pakt za djavolom i izvukli deblji kraj.Neki od njih su to shvatili,neki i dalje nisu.
« Poslednja izmena: 02. Jul 2011, 20:04:14 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 12.0.742.112
Ajde ovako, bez tog amerckog uticaja Sovjetski uticaj bi  po Evropu bio mnogo veci a samim tim zivotni standard bio bi manji Smile
IP sačuvana
social share
Que me gusta lo mejor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 5.0
Ajde ovako, bez tog amerckog uticaja Sovjetski uticaj bi  po Evropu bio mnogo veci a samim tim zivotni standard bio bi manji Smile

A gde sam ja reko da bi pod Sovjetima bilo bolje?   Smile To sto si rekao je tacno,i ne poricem.

Nego samo ocu da kazem da se stalno prica kako je Americka podrska Evropi bila savrsena a besplatna,a u stvari je to bilo obicno iskoriscavanje i pakt sa djavolom,koji je Evropu skupo kostao.
« Poslednja izmena: 02. Jul 2011, 20:26:15 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Trajanje Hijerarhija Živina

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
Zastava Автономное территориальное образование Гагаузия
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.16

Ko je ziveo? Smiley

Ziveli su oni koji su i pre toga bili jaki,a Nemci su posebno dobro ziveli zato sto su ovi u njih upumpali brdo novca,samo da bi ispalo kako je kapitalizam najbolji.

Mislim da je jedno vreme Zapadni Berlin cak bio vise osvetljen nego Holivud.SAmo da ispadne kako je u kapitalistickom zapadu med i mleko,a svuda okolo propast.
A to sto je ostatak zapadne Nemacke poharan za vreme rata a ostatak pretvoren u NATO bazu,to nista...

Nemojmo se zajebavati.Ameri jasu Evropu jos od rata.

O čemu ti pričaš.

Da nije bilo Maršalovog plana Evropa bi ostala razjebana i razrušena decenijama. Nego su lepo došli, upumpali pare, napravili im NATO da ne ratuju više između sebe i da mogu da krenu svi da se razvijaju i mlate pare.

I u nas su Ameri upumpavali pare. Teška industrija posle rata, hrana sve donacije su stizale iz Amerike. Da nije bilo njih i njihovih kredita dan danas bi se do Niša vozili carigradskim drumom.

« Poslednja izmena: 02. Jul 2011, 22:23:50 od danilobg »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 11.50
Citat
Da nije bilo njih i njihovih kredita dan danas bi se do Niša vozili carigradskim drumom.

наравно

а сад промени позу...црње чекају Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 5.0
O čemu ti pričaš.

Da nije bilo Maršalovog plana Evropa bi ostala razjebana i razrušena decenijama. Nego su lepo došli, upumpali pare, napravili im NATO da ne ratuju više između sebe i da mogu da krenu svi da se razvijaju i mlate pare.

Aha,da...  Smile Samo se Zapadna Evropa obnovila posle rata.  Smile mmmdaa...  Smile

Daj,pusti me toga.Ako oces da pricamo o obnovi-obnavljalo se svuda.Ako oces da pricamo o stanrdardu-da,na zapadu jeste bilo bolje.
Ali zato taj zapad,odnosno zapadna Evropa,sad placa sve to.U tekstu iznad sam objasnio i kako.

I u nas su Ameri upumpavali pare. Teška industrija posle rata, hrana sve donacije su stizale iz Amerike.

Naravno da jesu.  Smile Morali su nekome da utrape one krntije Sermane,M10 i ostalo sto im nije trebalo.

Citat
Da nije bilo njih i njihovih kredita dan danas bi se do Niša vozili carigradskim drumom

Aha.  Smile A da nije bilo nasih ljudi,i ljudi sirom Evrope,koji su spasavali dupeta njihovim pilotima(da bi se oni vratili samo par dana kasnije i izbombardovali ih tokom "saveznickog bombardovanja"),ne bi oni ni dobili taj rat.   Smile
« Poslednja izmena: 03. Jul 2011, 00:49:24 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 3  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 3.34 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.