Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 05. Avg 2025, 10:20:24
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
2 3
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Nema posla za Srbe  (Pročitano 3977 puta)
03. Nov 2006, 21:09:22
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Nemam ništa, al' za Srpsku dajem sve!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 10242
Zastava Pale - Republika Srpska
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
mob
Samsung S7220
Nema posla za Srbe

ZAGREB - Ni poslije četiri godine primjene Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina, Srbi u Hrvatskoj nemaju jednake šanse pri zapošljavanju u javnim službama, upravi i pravosuđu, piše zagrebački "Jutarnji list".

Pozivajući se na rezultate istraživanja Srpskog demokratskog foruma, sprovedenog u 23 grada i opštine na područjima od posebne državne brige, "Jutarnji list" navodi da je slabija zastupljenost pripadnika srpske manjine jedna od najslabijih tačaka četvorogodišnje primjene Ustavnog zakona.

Slika na terenu je poražavajuća, upozorava list i prenosi podatke prema kojima je udio Srba u ukupnom stanovništvu opštine Glina 28,7 odsto, dok ih u javnim službama, upravi i sudovima ima 1,1 odsto.

- U Vojniću i Vrhovinama Srbi čine polovinu stanovništva, a u institucijama ih je samo između devet i 14 odsto. U opštini Plitvička jezera čine trećinu stanovništva, a u raznim službama ih je jedna desetina od tog broja, dok je u Kninu petina stanovnika srpske nacionalnosti, a zaposlenih u državnoj službi samo je 3,8 odsto, prenosi "Jutarnji list".

U Podunavlju je, kako se navodi, nešto bolja situacija, i to prije svega zbog političkih odluka, a ne zbog Ustavnog zakona, jer se tamo i dalje primjenjuju Erdutski sporazum, Izjava o zapošljavanju iz 1996. godine i Pismo vlade o dovršenju mirne reintegracije.

Iz tih razloga, tvrdi list, u Vukovaru i Iloku bilježi se čak i "nadzastupljenost" Srba, odnosno veći procenat zaposlenih u javnim službama nego što je njihov udio u ukupnom stanovništvu toga područja.

U Vukovaru Srbi čine 32,9 odsto stanovništva, a u policiji ih ima 40 odsto, dok je u Iloku 6,8 odsto Srba, a u tamošnjoj policiji ih je 18,4 odsto.

U Srpskom demokratskom forumu upozoravaju da se odredbe Ustavnog zakona o zapošljavanju manjina shvataju instruktivno, a ne kao zagarantovano i stečeno pravo. Zato predlažu izmjenu zakona koji bi operacionalizovali zapošljavanje manjina u policiji, sudovima, zdravstvu, školstvu i socijalnoj zaštiti, prenosi "Jutarnji list".

Izvor: Glas Srpske
IP sačuvana
social share

Svi kalendari drevnog naroda Maja završavaju se za dvije i po godine, kao da svijeta posle toga neće ni biti...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 2395
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
a čuj da bi radio u državnim službama moraš imati nekakvo više ili visoko obrazovanje a npr. u vojniću i sličnim mjestima je to zaista rijetkost
IP sačuvana
social share
...snaga udarca mi varira...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 5.01
mob
HTC One
A da na primer, ne uzimas kao uzorak jedan mali procenat (jedno selo, tacnije) da bi rekao sta mislis, a indirektno rekao da su ocigledno Srbi u Hrvatskoj nepismeni i neobrazovani pa samim tim niko nece da ih zaposli.  Smile

Ako nisi tako mislio, onda drugi put bolje ukomponuj svoje misli, jer ja drugacije ne mogu da protumacim ovu poruku.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 2395
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
dobro sam ja to ukomponirao, pročitaj prethodni post pa moj pa ćeš skužiti
dakle:
u nerazvijenim sredinama, u kojima su srbi većina, nema obrazovanih ljudi ili ih je jako malo pa onda srbi ne učestvuju u vlasti jer nemaju školu a u razvijenim sredinama gdje žive srbi, školovani, postoji još i nadzastupljenost.
dakle to nema veze sa nacionalnošću
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 5.01
mob
HTC One
To sto je sredina nerazvijena, ne znaci da su ljudi neobrazovani... Odakle je potekao Tesla, iz nekog tehnoloskog centra? Necemo o tesli, uci cemo u off, samo sam dao primer.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 2395
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
dobar ti je primjer, jer tesla nije doma završio faks nego se morao odseliti iz te male sredine da bi stekao obrazovanje i napravio ono što je napravio
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 5.01
mob
HTC One
Kao sto se ti ljudi mogu odseliti, ili privremeno odseliti, zavrsiti skolu i vratiti se da rade, ucestvuju u vlasti... Naravno da sam dao dobar primer.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 2395
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
i sam znaš da je to teško
moji starci su došli studirati u zagreb, završili su faks, tu se zaposlili i nema šanse da se vrate u selo iz kojeg su došli osim kao umirovljenici, jer u selu nema ništa osim poljoprivrede
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 36
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Али кад се за једно радно место бира између Србина и Хрвата, није тешко погодити ко ће добити посао  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 2395
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
u mojo firmi se za mjesto ophodara javili hrvat i srbin a posao je dobio grk
jesi stvarno pametan, svaka čast
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2 3
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 05. Avg 2025, 10:20:24
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.053 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.