Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Nema para za porodilje  (Pročitano 2486 puta)
23. Dec 2005, 13:48:46
Administrator
Capo di tutti capi


I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 5.0
mob
Apple iPhone SE 2020
Za socijalna davanja u Kragujevcu juče je "leglo" samo 40 odsto novca predviđenog za novembar

Nema para za porodilje

KRAGUJEVAC - Na račune korisnika dečjeg dodatka u Kragujevcu juče je leglo samo oko 40 odsto od potrebnih sredstava za novembar. U sličnom procentu stigla su i sredstva iz ministarstva za ovdašnje porodilje. Umesto 12,6 miliona, Kragujevcu je za porodilje prosleđeno 5,05 miliona dinara, a oni koji primaju dečji dodatak, primera radi, za dvoje dece, umesto 3.580, primili su za novembar do sada samo oko 1.500 dinara.

Ljiljana Lučić, načelnik Odeljenja za društvenu brigu o deci u Skupštini grada izjavila je za Glas da će najverovatnije, zbog nedostatka novca, Ministarstvo ove naknade isplatiti u dve rate. U kragujevačkom Odeljenju ne kriju zadovoljstvo rezultatima kontrole koje je u junu izvršilo Ministarstvo, i navode da je zatečeno stanje ocenjeno maltene kao odlično. Lučićeva kaže da u Kragujevcu nisu nađene nikakve zloupotrebe u primanju dečjeg dodatka ili drugih vidova socijalne pomoći koja se obavlja preko ovog odeljenja.

Prema njenim rečima, nije retkost da komšija prijavljuje komšiju koji po njegovoj oceni ne bi trebalo da prima dečji dodatak, ali kada se traži pismena izjava ili lična karta, tada prestaju i primedbe. Podnosilac zahteva obavezan je da navede "neregestrovanu delatnost" i pod tom stavkom se nađe "branje kukuruza, jabuka ili repe, kopanje, građevinski rad" odnosno sve vrste sezonskih poslova. Javna je tajna da veliki broj Kragujevčana radi na buvljaku, kao i kod gazda koji ih ne prijavljuju. Međutim, to je već posao za druge organe i inspekcije.

Što se tiče zahteva za dečji dodatak i druga socijalna davanja, primetno je da se taj broj iz meseca u mesec u Kragujevcu smanjuje. Kako saznajemo, nije reč o poboljšanju materijalnog položaja Kragujevčana podnosilaca zahteva, već o strožim kriterijumima i materijalnom cenzusu. U oktobru dečji dodatak u Kragujevcu u ukupnom iznosu od 18,09 miliona dinara dat je za 12.852 dece. Na ime refundacija za porodiljsko odsustvo, odsustva sa rada radi nege i posebne nege deteta u istom mesecu isplaćeno je 13,6 miliona dinara za 508 porodilja.

Za roditeljski dodatak za drugo, treće i četvrto dete obezbeđeno je i isplaćeno iz budžeta republike oko 6,6 miliona dinara. Skupština grada iz sopstvenih sredstava od pre dve godine obezbeđuje i jednokratnu pomoć majkama za prvorođeno dete, koja za ovu godinu iznosi 11.000 dinara.

Manjak para u budžetu ovih dana prvi su najavili radnici "Zastave". Oni su optužili vladu da uvozom polovnjaka žele da koliko-toliko popune državnu kasu u prvim mesecima 2006. godine. Uz to, u grad na Lepenici ovih dana pristigli su, navodno, i finansijski inspektori iz drugih gradova i "zavode red".



Izvor: Glas Javnosti \ B. Kuljanin
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Domaci :: Morazzia :: TotalCar :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.063 sec za 17 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.