Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 10 11 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Нема ЕУ док Србија не призна косово  (Pročitano 18930 puta)
Krajnje beznadezan

Samo sport spaja ljude a politika ih razdvaja

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 10646
Zastava Srbija, svemir
OS
Windows 7
Browser
Chrome 12.0.742.122
mob
Nokia 2610
EU se rasapada i dok oni izezaju ove nase volove na vlasti zaa sve uslove koje treba da ispune za ulazak u EU nje vise nece biti i u koju cemo mi organizaciju mi uci..
Sve je postalo debilasto sa ovom rpicom oko EU a clanice joj bankrotiraju, SAD su na ivici bankrota) SAD su idejni tvroci EU  za bolji prolaz globalizacije i novog svetskog poretka)
IP sačuvana
social share
"Ne vredi se nama boriti,mi isterasmo Turke, a nase nam age i begovi zasedose za vrat .Pobedismo i Nemce i Bugare, a nase nam ulizice slobodu opogane. Nista nam ne vredi kada mi sami dusmane radjamo-ne treba nam neprijatelj sa strane, lakeji ce upropastiti i opoganiti sve . "  Danko Popovic -Knjiga o Milutinu
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50016
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.18
mob
Samsung Galaxy S24
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 109
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 5.0
Ja ne znam šta smo toliko zapeli za EU.   Smile Razumem da političari dobijaju naredbe od ovih koji ih plaćaju, ali što je narod zapeo, ja na razumem.  Baš smo ovce, majke mi.  Smile

Jesu nas već pokupovali, to stoji,  Smile ali pa pogledajte kako je u Bugarskoj i Rumuniji. Isto im je, ako ne i gore.

Mi ako se sredimo možemo da budemo normalna zemlja bez ili sa EU, neće nama EU da glumi mamu i da nas bije po ruci ako nešto pogrešimo. Sami treba za sebe da se borimo i izborimo.

Mada sa ovakvim političarimo, i da ne postoji izbor za normalne ljude, pišite propalo.  Smile Ode Srbija upm.

Pa mislim da si sama i odgovorila na pitanje. Naša politička elita, svi bez razlike, ne želi da se sredimo. Kako bi se krale pare, kako bi tajkuni profitirali i sa njima političari bez godinu dana radnog staža, kada bi ovde počelo da se zaista rešava pitanje korupcije, raznorazna ekonomska pitanja i u krajnjoj liniji pitanja normalnog života. Ta pitanja koja takođe postavlja i EU se bacaju pod tepih a narod se zamlaćuje pitanjem Kosova.

To naravno, ne znači da je Kosovo nebitno....to samo znači da ga nikada nećemo rešiti na kafanski način kojim smo mi vrlo skloni...a to je "jebaćemo im majku" i to naravno dobro sakriveni iza tastature Smile

Dugo smo mi gubili Kosovo potpuno pogrešnom politikom, 1999 godina je samo veliko finale u kome su velike svetske sile odlučile da na pragmatičan ( za njih naravno ) način reše to pitanje. Mi, bez prijatelja, Ruse nikada nisam ubrajao među njih a što istorija nedvosmisleno pokazuje, nismo imali nikakve šanse, poraz na diplomatskom planu je doveo i do vojnog poraza.
U post periodu nastavljamo sa pokušajima ucenjivanja EU i pokušajima trgovine putem Haga ( da li neko zaista veruje da su se Mladić, Karadžić, Hadžić...skrivali bez pomoći države )

Mislim da bi uvođenjem zakonskih propisa i stvaranjem ekonomskih uslova za zdravu ekonomiju ( a to je ono što možemo prekopirati od EU ) došlo do postepenog jačanja naše države prvenstveno na ekonomskom planu...
Ekonomski jači, stvaramo i bolje pozicije za pregovore i o Kosovu. Ali to je dug put, Kosovo smo jako dugo postepeno gubili.....ukoliko i postoje šanse da ga vratimo to će trajati još duže.
Sve ostalo je po meni, čista utopija....
« Poslednja izmena: 23. Jul 2011, 09:39:04 od djooka »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.18
Đelić: Neko nam kvari posao sa EU
Izvor: Tanjug, Večernje novosti

Beograd -- Potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić kaže da se plaši da bi situacija na Kosovu mogla da bude iskorišćena za odlaganje početka pregovora o priključenju EU.
Božidar Đelić (Tanjug, arhiva)
Božidar Đelić (Tanjug, arhiva)

"Nije slučajno to što je Priština odmah nakon hapšenja Hadžića uspostavila embargo na srpsku robu. Strah me je da neke članice EU zato što žele da uspore proširenje, ne iskoriste jednostrane akcije Prištine, kao izgovor da se sačeka da se situacija smiri da bi se počelo sa pregovorima za ulazak Srbije u EU", rekao je on za "Večernje novosti".

Upitan da li se nasiljem na Kosovu namerno vezuju ruke Beogradu - da bi bio primoran da prekine dijalog, a zatim da bude optužen da koči taj proces, Đelić je odgovorio:

"Nije prvi put da u momentu kada se očekuje pozitivan razvoj događaja za Srbiju, na putu evropskih integracija, neko pokušava da nam pokvari posao. Ovog puta to je Priština. Naši pregovarači ulažu napore da se jasno ukaže ko je započeo jednostrane akcije, uneo nemir u živote ljudi na Kosmetu i u regionu".

Upitan da li Vlada Srbije razmišlja o prekidu dijaloga, Đelić je kazao: "Šta je alternativa dijalogu? Nasilje i rat? Nije rešenje ni u samoizolaciji i nesmotrenim potezima, jer ćemo tako samo olakšati posao našim protivnicima i ugroziti živote ljudi na Kosovu. Mnogo puta se videlo da to nije pravi put za odbranu nacionalnih interesa".

On je naglasio da Srbija mora da nastavi da bude aktivna, da se zalaže i rečima i delima za mir i dijalog, a da sa druge strane na svakom koraku ukazuje na kršenje dogovorenog, dodajući da "nema dijaloga ako Priština istovremeno nasilno pokušava da menja situaciju na terenu".

Na pitanje da li je Srbija izručenjem Hadžića obezbedila dobijanje statusa kandidata i datuma za početak pregovora do kraja godine, Đelić je rekao da "uprkos svojskim nastojanjima Prištine da osujeti dobijanje statusa, verujem da je on obezbeđen. Datum pregovora, nažalost, još nije".

Upitan da li će priznanje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosmeta biti uslov za prijem u EU, Đelić je rekao da "niko ne pominje da je rešavanje statusa Kosmeta uslov za dobijanje kandidature i početak pregovora. Ali ako želimo da uđemo u EU, u kojoj 22 članice vide naše granice na drugačiji način od nas, moramo naći neku formu rešenja. Isto je i sa Prištinom, koju ne priznaje pet država EU. Put ka Evropi i njih i nas gura ka kompromisu".

Đelić je rekao i da vodeće zemlje EU i Amerika "nisu dale zeleno svetlo Hašimu Tačiju za poslednje akcije Prištine na severu Kosova".

"Naprotiv, prvi put od samoproglašenja nezavisnosti KiM, međunarodna zajednica, oličena u Kvinti, uručila je oštar protest kosovskom premijeru zbog njegovih akcija i zatražila da se vrati dijalogu. Međutim, veoma je loše što su na momente i Kfor i Euleks izlazili iz pozicije statusne neutralnosti i poštovanja Rezolucije 1244, na koje ih obavezuje njihov mandat", izjavio je Đelić.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50016
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.18
mob
Samsung Galaxy S24
Kлип објашњава неке ствари.  Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 5.0
mob
Qtek 小米
Да ли мислите да због условљавања у вези са Косовом Србија треба да одустане од кандидатуре за чланство у ЕУ?

Да ли мислите да због условљавања у вези са Косовом Србија треба да одустане од кандидатуре за чланство у ЕУ?
Да 1608     94.4%    
Не 84     4.9%    
Не знам/ Немам став 11     0.6%

нспм анкета
IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2137
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 5.0
mob
SonyEricsson 
Kлип објашњава неке ствари.  Smile

jbt...čovek je pogodio suštinu.

a što se tiče eu i kosovo: u eu ili van eu, boli me tuki...ali znam da neću u istu državu sa šiptarima...neka odu i crknu.
IP sačuvana
social share
If electricity comes from electrons, does morality come from morons?
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1225
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.20
Са чиме у Београд долази Ангела Меркел?
Пише: Портал "Факти"   
18 август 2011

Под рефлектором портала Факти - са чиме у Београд долази Ангела Меркел?
Берлин нам и даље не верује и сматра нас „малом Русијом“

Меркелова долази у договору са Америком и НАТО - да убрза стабилизацију онога што су западне силе на Балкану  дестабилизовале Косовом, а ми треба да им у томе помогнемо на своју штету - да платимо трошкове, то јест - да се  ослободимо сваке илузије да Косово можемо да задржимо   

Циљ Немаца је да запоседну Балкан у целини, за шта им је неопходно да увуку и нас у своју организацију, али то желе да учине када будемо што слабији и немоћнији. Тако да им не будемо никаккав проблем, већ само адреса на коју ће упућивати захтеве   
Треба да направимо неколико демонстративних политичких излазака из овог непријатног загрљаја са Западом. Да учинимо неколико тајанствених посета Москви, Пекингу, Бразилу и Делхију...  Па да оставимо Западу да размишља шта се скрива иза тих посета. Све друго је сигуран силазак на дно!

Владислав ЈОВАНОВИЋ, шеф дипломатије СРЈ и њен амбасадор при Ујединјеним нацијама:

- Немачка још у уздизању и да она није завршила све послове ни око себе у Европи, а ни на Балакану. Она има своје видљиве и мање видљиве циљеве и жели да се афирмише како би постала што самосталнија у односу на своје савезнике и почела да гради што властитију политику, што је тешко, и не иде им баш тако добро. А ми смо јој на путу ка том њеном циљу.

Немачка је била  инструментална у растурању СФРЈ и нас је означила као главну мету коју треба гађати. У томе је била немилосрдна.

Истовремено, заједно са својим западним савезницима, одлучила је да Србија остане територијално умањена, демогафски ослабљена, и економски исцрпљена, и да као таква, буде лакши плен за евроатланске интеграције. Разлози који се крију иза тога су у томе што Берлин са својим савезницима трајно нема поверење у нас и сматра нас малом Русијом на Балкану.

Циљ Немаца је да запоседну Балкан у целини, за шта им је неопходно да увуку и нас у своју организацију, али то желе да учине када будемо што слабији и немоћнији. Тако да им не будемо никаккав проблем, већ само адреса на коју ће упућивати захтеве.

Меркелова сада  сигурно долази у договору са Америком и НАТО, да убрза стабилизацију онога што су западне силе, подршком незвисног Косова, дестабилизовале на Балкану. Ми треба да им у томе помогнемо - на своју штету. Да ми платимо трошкове, то јест -да се  ослободимо сваке илузије да Косово можемо да задржимо и да треба што пре да прихватимо ту релност.

Сада су се сви главни на Западу уортачили да нас до краја године, уцењујући нас кандидатуром за ЕУ, натерају да прихватамо косовску независност. Не мора то да буде одмах формално признање, то може и индиректно - преко такозваних добросуседских односа. Долазак немачке канцеларке, у том контексту, има за циљ да нам саопшти услове, а не да од нас прихвати примедбе и жалбе.

Циљ Немачке, па и Запада,  је да се Блакан извуче из утицаја Русије и да буде  трајна западана интересна сфера. Србија, као последњи проблем у региону, мора да буде савладана на њену штету, и чак са осмехом на лицу, јер ће као нагараду добити учлањење у ЕУ. Наш проблем је у томе што смо се ми потпуно препустили утицају запада без икакве могућности да са њима  разговарамо на било каквој равноправној основи.

Нисмо на време потражили ослонце на другим странама, него смо слепо веровали да ће нам западни партнери мислити добро и да ће уважавати нашу добру вољу. Ту смо направили стратегијску грешку због које још увек испаштамо и испаштаћемо до краја - ако је не исправимо. Морали смо што пре да нашим „западним пријатељима“ - чим су почели да говоре о могућности независноти Косова - одмах кажемо да хоћемо да зауставимо процес нашег кандидиовања за ЕУ и да им саопштимо да не желимо да идемо у Унију, под другачијим условима од других земаља.

Морали смо им тврдо ставити до знања да у ЕУ можемо само са својом целокупном територијом. Морали смо их натерати да се изјасне. Па их, ако би оклевали, подсетити да ће лобирањем за Косово изгубити целу Србију и да ће нас приморати да се окренемо алтернативној политици.

Једино би то Запад натерало да замисли и приморало да не иде до краја у притиску на нас.

Проблем Србије је што од њих званични Београд никад затржаио, нити покушао да их стави положај да морају да одлуче хоће ли мењати понашање према нама. Наша власт је, буквално, само аминовала све што су Немачка и остали радили. Зато и не осуђује признање Косова као неријатељски акт према Србији и нашим интересима.

Треба Западу јасно рећи: ако наставите са подршком незвисноти Косова Србија престати да се интересује за ЕУ и  подршку ће потаржити на другим странама.

То би их веома забринуло. Сад изгледа да смо ми немоћни и да миш са лавом не може да се избори. Али, њима је до те мере стало да Блакан имају на својој страни, што без Србије није могуће, да су спремни да учине и неки усптупак и противуслугу да би спречили одлазак Србије на другу страну.

Ми то никад нисмо користили, а са овом влашћу, мислим и да нећемо. С друге стране,  требало би да направимо неколико демонстративних политичких излазака из овог непријатног загрљаја са Западом. Да учинимо неколико скоро тајанствених посета Москви, Пекингу, Бразилу и Делхију...  Па да оставимо Западу да размишља шта се скрива иза тих посета. Све друго је сигуран силазак на дно!

Без притисака због Косова!

Огњен ПРИБИЋЕВИЋ, бивши амбасадор СРЈ у Немачкој:

- Та посета Ангеле Меркел је уговорена пре више месеци и њен узорк није ништа што код нас пише по медијима, или оно што се о томе  говори.

То је једна нормална посета која, после дуго времена, у Србију доводи немачког канцелара. Три су теме потуно уобичајене и нромалне на столу за разговоре - ЕУ, Косовао и билатерални односи две земље. Неће бити никаквих притисака везаних за Косово, а ништа значајно се неће десити ни после њене посете.

Велике силе своју спољну политику формулишу на бази пет или десет година. Немачка политика према Србији је формулисана пре пет година и можемо очекивати да ће и следећих пет бити иста. То значи следеће: они су признали Косова у његовим  границама, од Србије не  очекују да призна Косова, али очекују да нормализује односе са Приштином, што значи све ово о чему је почето да се преговора.

Нема говора да је то индиректно признање Косова, мада може да неко то тумачи и на тај начин!

Немци случај Косова и Србије упоређују са својим случајем Источне и Западане Немачке, што по мени, није добро поређење, јер су у обе Немачке живели Немци, што код нас није случај. По том принципу – да се  регулишу и нормалиузују односи између две земље, али без међусобних признања - они очекују да и ми решимо проблем са Косовом.

Мислим да је тешко примењиво, али то од нас очекују. Све што се битно дешава између две земље циркулише годинама дипломатском преписком. С обзиром да сам био амбасадор у Немачкој, знам да они никада нису тражили да признамо независно Косово, јер знају - да то ни ова ни будућа влада Србије неће урадити.

Они, наравно, неће ни да ЕУ са Косовом има нови Кипар. Зато и очекују од нас да решимо тај проблем.

Ни уз длаку, ни низ длаку!

Једна држава и народ, ако хоће да постоје и да сачувају идентитет, не могу да  дају све што им се тражи- ни по цену губитака у међусобниким односима са другим земљама

Историчар Чедомир ПОПОВ, председник Матице српске:

Искуства која имамо са Немачком већ 20 година говоре нам да није искључено да добијемо нове уцене и нове захтеве - који су за нас тешко прихватљиви. У најмању руку, не очекујем пријатну атмосферу. Надам се да ће све бити у границама протокола и дипломатских односа, а да ће бити неког великог олакшања за нас - то не очекујем.

Са сваком земљом, па и са Немачком, треба имати добре партнерске и, колико је год могуће, равноправне односе. Са таквом спремношћу треба разговарати и са Меркеловом.

Морамо да попкажемо да смо спремни да разговарамо о свим питањима која њих интересују. Али, морамо и  да јој јасно кажемо која решења можемо да прихватимо, а која не зато што иду против наших државних и националних интереса.

Једна држава и народ, ако хоће да постоје и да сачувају идентитет, не могу да  дају све што им се тражи. Ни по цену губитака у међусобниким односима са другим земљама. Према томе, ни уз длаку, ни низ длаку. У једној нормалној атмосфери, респектујући једни друге, да тражимо поштовање наших виталних интереса.

Јужна капија сваког Рајха

Немачка има знатно боље односе са свима другима у окружењу, али Србија остаје важна. Дипломатски, Меркелова свакако има задатак да даље „меље“ актуелну српску политичку врхушку, да потврди Вестервелеову тврдњу да су границе у Европи коначно зацементиране

Др Зоран ПЕТРОВИЋ ПИРОЋАНАЦ, Центар  за геополитичке студије „Југоисток“, ИПС:

- Осим када одлази у Вашингтон, где је и даље видно послушан, сваки немачки канцелар, па и Ангела Меркел, свуда другде  се видно појављује  као „главни европски газда“. Таквог духа ће доктор Меркелова  доћи и у Србију,  која је за немачку политику, лаконски речено, демографски мајушна, економски инсигнификантна, али геополитички ипак важна. Не сметнимо никад с ума: Србија већ више од стотину година представља Јужну капију  немачког Рајха, а тако је и 2011.

Немачка има знатно боље односе са свима другима у окружењу, али Србија остаје важна. Дипломатски, Меркелова свакако има задатак да даље „меље“ актуелну српску политичку врхушку, да потврди Вестервелеову тврдњу да су границе у Европи коначно зацементиране, па тако и да је Космет сада дефинитивно албанско-шиптарски.

У Београду су на власти претежно политичари које карактерише сиромашни интелектуални багаж, стратегијски дилетантизам, провинцијска задивљеност „светским личностима“, речју - људи танке интелектуалне густине неопходне да се храбро и успешно бране национални интереси Србије. И у овом квалификовању садржана је и највећа бојазан за националне интересе Србије.

Ако Меркелова буде  поново отворено саопштавала како је Космет сада ван нашег суверенитета, још отвореније би јој требало сасути - немогућност да то  аминује било који српски политичар и озваничи потписом под европско-амерички диктатом. Таква опција по нашем Уставу не постоји, а такав потпис био би и невалидан, супротан међународном праву.  Уз то такав потпис би донео, уверен сам, чак и судбину коју је доживео својевремено израелски премијер Рабин, за много мању штету од ове у српској причи.

То стога што нема нације на планети која би се одрекла једног од основних права на свој одрживи развој, а то је право на располагање сопственим ресурсима. У случају Србије, пристанак на евроамеричке сулуде захтеве значило би одрицање од чак 60 одсто српских  ресурса јер се налазе на Космету.

Керим за дневни лист Данас
Долази ли Меркелова по „Вечерње новости“?

Бивши главни човек немачке компаније WАZ, Срђан Керим, тврди да ће немачка канцеларка сигурно затражити од Београда да се Немцима не смета да преузму оно што су купили

Неки мисле да ће Ангела Меркел у Београду сигурно потегнути питање вишегодишњег онемогућавања немачке компаније WАZ да преузме Компанију Новости и дневни лист „Вечерње новости“ које је била присиљена да купи преко Милана Бека. Други, опет, сматрају да њена инервенција уопште неће бити потребна јер је то проблем који се успешно решава и на „нивоу амбасадора“.

Дневни лист Данас је о овој `дилеми` разговарао са Срђаном Керимом, бившим македонским амбасадором у Немачкој који је у време куповине Новости био главни човек поменуте компаније за  Балкан, а сада води послове те издавачке куће у Скопљу.

Керим је, за Данас, рекао: „Да, о томе ће сигурно бити речи. То је договор међу свим политичким партијама у Немачкој и главним људима, да кад год неко тамо дође то питање покрене. Као што је то учинио министар иностраних послова Гвидо Вестервеле, тако ће и она, претпостављам, да покрене то питање“.

Керим, који тврди да већ две и по године не учествује у договорима око куповине „Вечерњих новости“, чак се зачудио се питању Данаса: зар је та куповина тако важна да стигне на тако висок ниво?“

Па наставио: Како да им то не буде важно, кад је то немачка инвестиција. Ако је једна немачка компанија инвестирала преко 100 милиона евра тамо у Србији, ваљда и за немачку државу то има некаквог значаја. Како они воде рачуна, таман да је само и милион евра нека немачка компанија уложила, они се интересују шта је са тим, а не 100 милиона. Није то мачји кашаљ!

Керим је истом листу објаснио да није више ни у каквом контакту ни са већинским власником „Вечерњих новости“ Миланом Беком, али је нагласио да не верује да је Комисија за заштиту конкуренције главна препрека између WАЗ-а и тог листа.“ Формално-правно је тачно да је потез на који се чека скоро ће већ три године - да се изјасни антимонополска комисија. Међутим, факт да то траје скоро три године - по себи вам говори да очигледно није само до тога, да постоји још нешто. Сад шта је то нешто, то боље знају ти људи тамо него ја, то ја не могу да проценим“.

Бранкица Ристић           

Диана Милошевић

Извор: Факти

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

Vladislav-Jovanovic--1_0.jpg
(16.83 KB, 300x387)
cedomir popov.jpg
(12.77 KB, 282x275)
ognjen pribicevic.jpg
(28.16 KB, 240x243)
pirocanac02.jpg
(10.13 KB, 278x280)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 6.0.2
Šta smo ispunili i šta nas očekuje na putu za EU

Datum pregovora ako Kosovu dozvolimo učešće na forumima

Ukoliko bi se promenila politika Vlade u Nemanjinoj 11 prema regionalnim sporazumima koje je potpisalo Kosovo, Srbija bi mogla da dobije datum pregovora za članstvo u EU, saznaje “Blic”. Brisel je ovu poruku poslao beogradskim vlastima pre nekoliko dana, a do decembra, kada Savet ministara treba da donese konačnu odluku, Srbija ima vremena da pokaže svoju konstruktivnost. Brisel očekuje od vlasti u Beogradu i da pokaže dobru volju u iznalaženju novog i prihvatljivog rešenja za učešće kosovskih institucija u svim regionalnim sporazumima.

Kako za “Blic” kaže dobro obavešteni izvor iz vrha vlasti, regionalna saradnja, odnosno implementacija sporazuma i učešće na forumima Srbije i Kosova nisu postavljeni kao uslov beogradskim vlastima.

- Prihvatanje učešća Prištine na forumima i potpisivanje sporazuma koji nedostaju bili bi za EU pozitivan signal iz Beograda. Datum pregovora bio bi izgledniji nego što je to sada slučaj - kaže “Blicov” sagovornik.

Srbija je do sada na forumima i sastancima uslovljavala prisustvo svojih predstavnika učešćem kosovskih. Godinama unazad bitna okupljanja, ne samo regionalnog karaktera, obeležena su problemima kako i pod kojim znakom učestvuje Kosovo. Čak i da je dobijena ta epizoda diplomatske bitke, Srbija je međutim, povremeno ostajala i bez učešća na značajnom skupu. Kosovo je učesnik na preko 40 različitih inicijativa koje Srbija manje-više osporava.

Međutim, datum otvaranja pregovora o punopravnom članstvu je, grubo rečeno, ipak politička odluka koja je na Savetu ministara EU. Kako za “Blic” kaže dobro obavešteni izvor, Srbiji na tom putu nedostaje regionalni sporazum o transportu sa Kosovom koji je za Brisel izuzetno značajan. Međutim, još veći problem je funkcionisanje Cefta sporazuma.

I pre izveštaja Evropske komisije o napretku Srbije, a koji bi trebalo da bude poznat 12. oktobra, gotovo je izvesno da će Srbija dobiti pozitivnu ocenu, a time i preporuku za status kandidata. Međutim, do decembra, kada se donosi konačna odluka, i status kandidata može biti ugrožen ukoliko se pogorša situacija na severu Kosova.
Iako je Vlada formalno ispunila sve uslove, u narednom periodu treba da pokaže i da se svi usvojeni zakoni primenjuju jer nije dovoljno samo doneti propise. Otuda je blagonaklon savet evropskih partnera da će do decembra biti i dalje nadgledano da li se “radi ili je Srbija ušla u predizbornu kampanju”.

Jelena Milić, direktorka Centra za evroatlantske studije (CEAS), kaže za “Blic” da trenutno nema razloga da Srbija dobije negativnu ocenu kada je reč o statusu kandidata. Bilo bi jako nezgodno i za EU ako Srbija ne dobije kandidaturu...

http://www.blic.rs/Vesti/Tema-Dana/279404/Datum-pregovora---ako-Kosovu--dozvolimo-ucesce---na-forumima

A smejali se pojedinci Gambiju kad je otvorio temu...  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7878
OS
Windows 7
Browser
Opera 11.11
Problem je sto nas narod tesko zivi.Ideali su izgubljeni,racuna se samo ,kako preziveti do 1-og u mesecu..Das mu mu 20,30 evra..opet ce da glasa za zute iako im je do pre 5 min. yebao majku.
Zuti imaju pare za takve situacije..zato sam skeptican da li smo uopste u stanju da skinemo goveda sa trona?

Jedna Ukrajina je smogla snage pa stavila onu Timosenko na optuzenicku klupu..da li smo i kada cemo MI biti u stanju da sudimo Tadicu,Djelicu,Dinkicu,Vlahovicu,Piticu i ostaloj bandi..nisam pametan? Smile
IP sačuvana
social share
Pokreni Se Srbine  Мој Србине                                                   Ramon Molinas Belza
Za Zivot Srbije                       нигде нећеш стићи                                        Vecna mu Slava!
Celo Srbstvo Diglo Se            главну ријеч воде бранковићи                          
Za Zivot Srbije                      устај Гавро,пуцај иза угла
                                            не можемо живјети од РУГЛА!
DVERI SRBSKE
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 10 11 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.178 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.