Najbolji pevač Balkana je Zdravko Čolić. Najpopularniji, puni hale i stadione u svim bivšim SFRJ zemljama i posle pogibije Tošeta Proeskog, apsolutno nema nikakvu konkurenciju što se tiče vokalnih mogućnosti.
Tompson je kao pevač jedna obična kurčina.
Citat
Imaju li možda Dragojević ili Gibboni jednu takvu kultnu pjesmu?
Čuj jednu, imaju dvadeset kultnih pesama. Sa muzičkog stanovišta i jedan i drugi imaju kvalitetnije pesme, Džiboni pogotovo.
Jedan "Libar", "Oprosti", "MIrakul", "Projdi vilo" "Divji cvit" itd... prosto ne mogu da se porede sa bilo kojom Tompsonovom. Sve su za 60 klasa iznad.
Produkcija i sviranje nebo i zemlja. Džiboni dovede Tomi Emanuela, Vlatka Stefanovskog, Toni levina, Manu Kačea, ove američke horove i pevačice... Neuporedivo više ulaže u to što radi.
Kao muzičar priznat ne samo u Hrvatskoj, već i šire. O Oliveru da ne govorimo.
A Tompson i dalje dućka penis u Hrvatskoj samo i vas izlapele, ekstremnim nacionalizmom zaslepljenje ustaše okuplja zbog par nacionalističkih tekstova i na osnovu kojih vi mislite da je pevač.
Kao što rekoh, gola kurčina.
Thompson pjeva savršenu pjesmu, drugu himnu. Riječ je o pjesmi Lijepa li si: http://www.youtube.com/watch?v=6u6gX74FeKE . Još mu je 13 odličnih: Bojna Čavoglave, Zmija me za živčani sustav ugrizla, Grkinja, Rosa, Anica kninska kraljica, Ima nešto vrijednije od zlata, Pukni puško, Reci brate moj, Duh ratnika, Neka nitko ne dira u moj mali dio svemira, Lijepa Kaja, Kletva kralja Zvonimira i Ratnici svjetla. Bojne je napravljeno mnoštvo prerada, simbol je jednoga rata i jednoga junačkoga otpora, svi je znaju i prepoznaju od dječurlije do baka i djedova. Nijedna se Dragojevićeva ni Gibbonijeva pjesma može usporediti s tom kultnom. Thompson ima iznimne vokalne mogućnosti. Poslušaj pjesme koje sam ti nabrojio.
I usput odgovori na uvodnu poruku. Zbog vaših sranja došli smo do Thompsona, a pogledaj o čemu sam mislio raspravljati.
Jebote, Hrvat si a već 2 puta Džibonijev nadimak pišeš sa dva b.
Inače Tompsonova sranja sam preslušao ranije i nisam naišao na nijednu dobru pesmu i tvrdim, da nema nacionalističke motive u tim svojim pesmama, on bi mogao da napuni možda trećinu dvorane zagrebačkog Doma sportova. I to veliko možda.
Nego eto on napravio pesmu sa stihom "čujte srpski dobrovoljci bando četnici, stići će vas naša ruka i u Srbiji" i vi domoljubi odma naravno "u jeeeeee kakva pesma". Patetično.
Citat
I usput odgovori na uvodnu poruku. Zbog vaših sranja došli smo do Thompsona, a pogledaj o čemu sam mislio raspravljati.
Kao prvo narečje je sinonim za dijalekt.
Kao drugo, tvrdnja da su i književni hrvatski i bošnjački i srpski utemeljeni na jednom narečju može da stoji, iz jednostavnog razloga što to nisu različiti jezici, već isti.
Da su različiti, ja ne bi razumeo šta ti pišeš kao što ni ti ne bi razumeo šta ja pišem, za razliku od recimo Slovenaca ili Makedonaca... Oni da sad dođu da mi nešto napišu ne bih razumeo ništa ili možda manji deo.
To što ste vi Hrvati toliko ljuti i besni do imbecilnosti da pokušavate da izbrišete svaku vezu sa Srbijom, ili što Bošnjaci i Crnogorci pokušavaju da stvore svoj nacionalni indetitet ne znači da govorite različitim jezikom od Srba.
A to što se tiče protivrečnosti u tom vašem novokomponovanom jeziku, ne bih znao šta da kažem osim da su očito vaši filolozi koji su ustanovili književni jezik idioti.
Kod nas je lepo "zaćutao" i "zaćutala".
« Poslednja izmena: 15. Apr 2011, 22:26:47 od bookee »
Pa u prvom postu teme koju si sam otvorio si se teškom mukom držao priče o jeziku i jezičkim dilemama, da bi već u svom drugom postu smelo istčao sa Tompsonom. Ako si već hteo polemizirati na temu Tompsona i njegovih pesama, otvori odgovarajuću temu pa daj svoje jake argumente.
Sam si naspamao svoju temu off pričom, a sada jadikuješ da niko ne odgovara na priču o jeziku. Ja sam dao odgovarajući prilog temi sa pominjanjem glagoljice kao prvog hrvatskog pisma pre latinice, ali avaj nisam ništa rekao o Tompsonu!! Odluči se, da li je ovo tema o hrvatskome jeziku ili o Tompsonu, čisto da ne postujem ono što nema veze sa Tompsonom i budem zbog toga izgrdjen.
A glagoljica i te kako ima veze sa očuvanjem narodnog govora u Hrvata, jer je jedno duže vreme hrvatski jezik bio pisan samo na tome pismu, i dokumenta na glagoljici su ključni dokaz da je u vreme srednjega veka uopšte postojao hrvatski narod kao zaseban samosvesan etnos, sa svojim jezikom koji nije bio ni italijanski, ni madjarski, ni nemački, već hrvatski pisan glagoljicom. Ali eto trkeljam bez veze o glagoljici, umesto da pričam o Tompsonu i Šešelju.