Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Nekoliko desetina hiljada Srba u Hrvatskoj preslo u katolicanstvo  (Pročitano 13547 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 9557
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung S500
Natrag na temu...
IP sačuvana
social share

I am not a complete idiot.
Some parts of me are still missing.

America is the only nation in history which miraculously has gone directly from barbarism to degeneration without the usual interval of civilization (Georges Clémenceau)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 1804
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
@ st_faca

Hoćeš da nam kažeš iz prve ruke, kako živi onih ŠEST Srba u Splitu.
Imaju li oni nekih problema zbog svoje nacionalne pripadnosti. Da li si ti
nekad čuo ili video nešto vezano za ovu veoma brojnu srpsku zajednicu u Splitu.
Da se ne oslanjamo na medije, koji mogu da manipulišu činjenicama, kaži ti pošteno
šta misliš o ovome. Da li možda znaš koliko je bilo Srba u Splitu pre rata?
IP sačuvana
social share

Dok je budala, biće i radikala
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 9557
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung S500
Koliko je bilo Srba u Splitu prije rata - ne znam... stvarno ne znam...

Koliko ih živi danas - ni to ne znam...

Kako žive Srbi danas u Splitu - pa ja ih znam troje, i žive sasvim u redu.. nitko ih ne dira...

Postoje li ispad nekih kretena koji vrijeđaju Srbe? Da.

Šta iz toga možemo zaključit - da u Splitu postoje kreteni koji vrijeđaju Srbe zato što su Srbi.

Milan Rapaić je Srbin. Kad on prođe Splitom, svi mu se klanjaju do poda.
Dean Računica je Srbin. Kad on prođe Splitom, svi mu se klanjaju do poda.

Genocidna država? Aha...
IP sačuvana
social share

America is the only nation in history which miraculously has gone directly from barbarism to degeneration without the usual interval of civilization (Georges Clémenceau)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 738
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Bravo Vlado care.  Smile Smile Smile Smile Smile
Ocekivao sam ovakvu temu, samo joj treba malo izmeniti ime tj. "Par stotina hiljada Srba u danasnjoj hrvatskoj preslo u katolicanstvo i uzeli hrvatsku nacionalnost".
Ova tema moze se gledati jos od ranih perioda srednjeg veka kada su pokrstavani Sloveni (Srbi), i kako kroz vekove Srbi koji su bili okrenuti ka zapadu ili Dalmatinski i Hercegovacki Srbi uzimaju katolicanstvo a potom kasnije menjaju i nacionalnost i smatraju sebe hrvatima iako imaju Srpsku krv.

Evo i jednog dobrog teksta o tome:

[b][/b]POREKLO HRVATA

VILNIUS, LITVANIJA (SINA) – Čuveni filolog Pavel Jozef Šafarik je tvrdio da reč Hrvat znači brđanina, goranina, odnosno planinca, a u etnografskom smislu znači jedno od srpskih plemena. I u češkoj hronici viteza Dalimila, pisanoj pre više od 700 godina se doslovno kaže da u srpskom jeziku i narodu postoji jedna zemlja koja se zove Hrvati. Da su Hrvati u stvari etnolingvistički Srbi potvrđuje i hrvatski povijesničar V. Kljajić u svom delu Seoba Hrvata pišući da se jedan deo Srba nazivao Goranima ili Hrvatima. Nemac Difenbah u svom delu Völkerkunde Europas je izričit tvrdeći da po jeziku i poreklu pripadaju srpskom narodu plemena Hrvata i Slovenaca, koji su se podvojili narečjem i političkom geografijom. Isto mišljenje su sa Difenbahom delili i Nemci Laufer, Manes, Majkener, Biderman, Dimler i Engel. Francuski pisac Kamilo Drajfus doslovno veli da Austrija ima pod sobom Hrvate, koji su jezikom i poreklom Srbi. Isto tako veliki ruski istoričar Nikola Durnovo kaže da milioni Srba primivši katoličanstvo pretvoriše se u Hrvate. U Ruskom straniku opisujući grad Zagreb nazvao ga je prestonicom pokatoličenog Srpstva. U varšavskom dnevniku ruskog generala Gurka iz 1880. g. piše da Rusija nikada neće pristati na istorijsko nasilje, da se stvori, odvojeno od srpskog naroda hrvatska katolička kraljevina, gde živi srpski pokatoličeni narod. Sve u svemu, što se tiče porekla Hrvata, gore navedeni autori su smatrali, manje više, da ime Horvat, Hrvat ili Harvat se pojavljuje po prvi put u VI.-om stoleću naše ere i prvobitno se to ime izgovaralo Hrbat/Hrbati i nije označavalo poseban narod, već su se Hrbatima nazivali oni Srbi koji su stanovali po planinskim hrbatima ili grebenima. Po tim planinskim Srbima – Hrbatima su i Karpati dobili ime, gde su oni živeli i gde im je bila prvobitna postojbina.

Izvor: http://www.sina.org.yu/
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Србија

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 7739
Zastava Apatin
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
Nokia 
Idemo na temu.
Ovo vec postoji na forumu o nastanku Hrvata.
IP sačuvana
social share
Leeds United....Movin' On Up

“Jedan za sve – svi za jednoga” lozinka nasa “Smrt ili slavu”
Boze daj nam snage da stvorimo otadzbinu pravu.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 892
Zastava Царевина Србија
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
mob
Samsung U900

Taj je cигурно тешки Србин?
IP sačuvana
social share
Од Солуна града до Уралских гора,
Од Уралских гора до Тихога мора,
Тканина је једна светиње и славља,
Непрекидни појас светог Православља
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 9557
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung S500

Taj je cигурно тешки Србин?

Teški Srbin? Pa sad, ovisi o tome šta je tebi "težak" - 80 kg? 90 kg? 100 kg?

Inače, to su sve igrači Hajduka, i to jako dobri - čak izvanredni - igrači Hajduka, koji u Splitu imaju status idola - gdje god se pojave, svi im se klanjaju... iako je svima poznato šta su po nacionalnosti... i nikog za to nije briga...
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Дошао је тихо и отишао у легенду...

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 8641
Zastava Beograd - Dorćol
OS
Windows XP
Browser
Avant Browser Nepoznat
mob
Nokia 5610
Ti prekrsteni ce posle postati vece ustase od hrvata.  Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
                         C' вером у Бога за Краља и Отаџбину - Слобода или смрт                              
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1520
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.01
Koliko je bilo Srba u Splitu prije rata - ne znam... stvarno ne znam...

Bilo ih je,radili su u Lori i okolo.....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 219
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.9
mob
Nokia E72
ma daj molin te ne pizdi...

Tiš meni o knjigama... i to knjigama koje su pisali srpski autori...

Ka da ja ne znan ko je koga ubija... ajde molin te molaj me sa tin bedastoćama

A od tebe Vlado samo očekujen nove izljeve rasizma i priglupe generalizacije...

Tako da samo šibaj - više me ništa ne može iznenadit... a pomalo me i zabavlja... pošto si tako opsjednut Hrvatima, živo me interesira šta je iniciralo taj tvoj interes...

Молим модераторе да упозоре странце да ако не знају Српски језик да не пишу другим.Ово је Српски форум и само са тим језиком можемо да комуницирамо.Пошто ја не разумем горе цитирано, а бојим се да је било  вулгарно и неваспитано, убудуће бришите овакве провокације...
« Poslednja izmena: 01. Jan 2007, 22:16:35 od strazevica »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.06 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.