Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 31. Jul 2025, 14:00:35
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2 3
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Nekakva je kriza nekakvog morala :)))  (Pročitano 6667 puta)
29. Okt 2011, 23:10:22
Prijatelj foruma
Legenda foruma

pĆelica

Zodijak
Pol Žena
Poruke 49554
Browser
Opera 11.52
mob
Nokia 
zanemarite naslov  Smile

da ne bih otvarala 2 teme,staviću pod  A i B

Tema br.1

Svaki normalan roditelj voli svoje dijete. nerado se odvaja od njega. ali kako dijete odrasta,rastu i njegove potrebe i obaveze i dešava se toliko stvari zbog kojih je neophodno razdvajanje ili povremeno udaljavanje roditelja i djeteta.
Mene zanima vrtić-ako već odlučiš da pošalješ dijete u vrtić,plaćaš,njega navikavaš...zašto misliš da je ispravno da dijete onako bez posebnog razloga isključiš iz vrtića na nedelju,pola mjeseca,mjesec..i onda ga samo vratiš nazad? i čemu ta priča-ako ne budeš dobar,vodim te u vrtić? Čak sam čula jednu vaspitačicu kako ,u prisustvu majke djeteta,kaže-ako se ne smiriš,nazad ćeš tamo(pokazujući na vrtić)
taj vrtić vidim kao mjesto gdje neko čuva vaše dijete,dijete se socijalizuje,igra,uči,dijeli toliko toga sa vršnjacima...ako ga tako izvučeš,ne činiš mu uslugu,nego ako npr spremaju predstavu ili uče nešto bitnije,a ono odsustvuje...činiš da se po povratku osjeća tupavo jer ne može da pohvata ono što drugi rade  Smile
Te 'prijetnje' su mi isto tako glupe jer i sebi činiš magareću uslugu. a i pričaš mu kako je vrtić indirektno loše mjesto,a treba da ti krene u školu uskoro  Smile a posle se iščudjavamo.
ili ga upiši ili ga neka doma sa tobom.

Tema br.2

u vezi ste,lijepo vam,sve ide nekim tempom koji vam  prija. i odjednom-beba ! nije da je ne želite,nije da ta osoba nije neko sa kim ne planirate budućnost..ali desilo se prije nego ste očekivali.
I kakva je praksa sve češće zastupljena----ajmo da se vjenčamo,pa neka si u šestom mjesecu  Smile
šta je meni problem sa ovom temom-ne mogu da se sjetim,čovječe božiji,kad sam poslednji put bila na vjenčanju gdje mlada nije trudna,ili ovako kroz priču drugih. sve se spetlja u 10 dana,pretrče pripreme...i dobije se neko jadno vjenčanje.
Šta,kao-time poštuješ neke običaje,uvažavaš nju i nećeš da je bije loš glas,ne kapiram?
način koji je meni zdrav je da,ako ste već odlučili da je to to,da želite dijete i da se vremenom vjenčate--lijepo sačekate da se rodi dijete,pa onda malo kasnije! a ovako se većina mladih ne osjeća lijepo,nego su umorne,slabe,namrgodjene...gdje nestade smisao tog 'najsrećnijeg dana svake cure',a i para?

šta vi misite o ovome? znači,teme su: Vrtić-prijatelj ili ne, i koliko roditelji griješe navedenim postupcima i
Trudna  mlada-srećna ili izmaltretirana?
IP sačuvana
social share
Najbolje se osjećam među jednostavnim ljudima pred kojima mogu da odbacim svoje oklope, da zaboravim komplekse i opreznost, s kojima mogu da se smijem, da kažem sve što mislim, ne plašeći se da će me pogrešno razumjeti
Pogledaj profil Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Same rules apply

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 74298
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
tema br. 1 nista ne razumem  Smile ustvari da vrtic da da  Smile decu tamo treba slati
tema br. 2 ne i ne treba se vencavati ako vam devojka zatrudni
IP sačuvana
social share
Jeka je moj drug 
And I won't show or feel any pain even though all my armor might rust in the rain!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

I Am My Own Savior!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 8650
Zastava Vrčin
OS
Windows XP
Browser
Chrome 15.0.874.106
mob
Alcatel One Touch
Citat
I odjednom-beba ! nije da je ne želite,nije da ta osoba nije neko sa kim ne planirate budućnost..ali desilo se prije nego ste očekivali.
I kakva je praksa sve češće zastupljena----ajmo da se vjenčamo,pa neka si u šestom mjesecu 
Zar je toliki problem koristiti kondom ili slično sredstvo!? Smile
Ne znam šta drugo da kažem na ovo. Mislim stvarno.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
Citat
I odjednom-beba ! nije da je ne želite,nije da ta osoba nije neko sa kim ne planirate budućnost..ali desilo se prije nego ste očekivali.
I kakva je praksa sve češće zastupljena----ajmo da se vjenčamo,pa neka si u šestom mjesecu
Zar je toliki problem koristiti kondom ili slično sredstvo!? Smile
Ne znam šta drugo da kažem na ovo. Mislim stvarno.
Interesantno je da ljudi koji su nesvesni sebe, su svesni da sa kondomom nista ne osecaju  Smile
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5437
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
mob
Nokia zvrr
'Više nema Marka Milanova...' - ovo na konto naslova. Smile

I meni nije baš najjasnija ova priča oko zabrane odlaska djeteta u vrtić -  nisam čuo da to neko radi... Ako  neki roditelji i rade takve stvari, mogu onda za njih reći da su magarci.

A ovaj drugi primjer...Mnogi parovi nisu baš načisto neke stvari definisali u vezi, pa im trudnoća pomogne da te stvari izdefinišu. Smile I da, poprilično je glupo požuriti s svadbom u takvim situacijama, ionako svi znaju da je mlada trudna, ali eto, takva žurba služi za očuvanje 'dobre' reputacije.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

pĆelica

Zodijak
Pol Žena
Poruke 49554
OS
Windows 7
Browser
Opera 11.52
mob
Nokia 
nee,niko ne brani djetetu,nego kao misle da čine uslugu ako ga ostave doma danima,nedeljama..i posle odjednom vrate. ne kapiram tu logiku,kao i logiku zastrašivanja  Smile
IP sačuvana
social share
Najbolje se osjećam među jednostavnim ljudima pred kojima mogu da odbacim svoje oklope, da zaboravim komplekse i opreznost, s kojima mogu da se smijem, da kažem sve što mislim, ne plašeći se da će me pogrešno razumjeti
Pogledaj profil Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5437
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
mob
Nokia zvrr
Ne kapiram ni ja tu logiku.. Ali me ništa ne čudi, znam da ima osoba koje ne zaslužuju da nose tako odgovornu titulu kao što je roditelj.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Same rules apply

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 74298
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
jao  Smile
sad sam se setio pa i mene su plasili moji kad sam bio mali da ce da me posalju u vrtic kod neke debele babe koja tuce decu  Smile
IP sačuvana
social share
Jeka je moj drug 
And I won't show or feel any pain even though all my armor might rust in the rain!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Chrome 15.0.874.106
Inspirativne teme, jedna sa profesionalne strane a druga ovako.  Smile

1. Cista krivica roditelja. Oni dozivljavaju obdaniste kao centar gde oni ostavljaju svoju decu na cuvanje. Cim dete pocne malo da se buni(a skoro uvek treba odredjena doza privikavanja na obdaniste posebno kod manje dece), oni ga vracaju kuci i to samo iz jednog razloga: Ima ko da ga cuva. Zasto bi ga slali u obdaniste ako moze da ga cuvaju babe i dede, stricevi, ujke, tetke itd. Malo ljudi ima svest o tome, pa da zna da funkcija vrtica nije samo cuvanje dece nego i socijalizacija, ucenje, priprema za skolu i ostalo. Malo ljudi ima uopste svest da se dete upravo najvise razvija u periodu od trece do seste godine i da je vrlo znacajno da se tada radi sa detetom. Sto je najgore, u obdanistu u mom gradu se ceka godinu dana da se dete upise, tako da su automatski tim njihovim postupkom zauzeli mesto nekom detetu koje bi mozda i islo u obdaniste za to vreme.

Edit

2. Dosta ljudi zbog same ekonomske situacije i svega ceka na trenutak trudnoce da bi se vencalo. Jos gore je sto postoje oni koji se vencavaju samo zato sto ona slucajno ostane trudna pa nemaju ge dalje. Po meni vencanje je jedan lep cin koji ti se dogadja mozda jednom u zivotu. Ako je vec tako, obavi ga kako treba, kada ti hoces sa nekim koga volis. Glupost mi je sto neko ceka trudnocu da bi ga obavio, a jos veca da se zacementiras sa nekim do koga ti mozda i nije toliko stalo samo zbog toga sto ce da imate dete. Video jedan slucaj u skorije vreme. Njoj doslo vreme (sve joj se drugarice poudavale), imala nekog momka sa kime je bila ni tamo ni ovamo (raskidali i mirili se bezbrojeno puta), napravili dete i resili da se uzimaju. Videh je pre neki dan i igrom slucaja provedoh malo vremena sa njima. Nije se bas usrecila, i dalje se svadjaju naocigled svih. Zelim joj sve najbolje ali mi se nazalost cini da njih dvoje potpadaju u onu statistiku o razvodima u prvim godinama braka. I zasto sve, samo zato da bi se udala.  Smile
« Poslednja izmena: 30. Okt 2011, 12:15:31 od marko 284 »
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1473
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.52
1. Slazem se sa Markom koji kaze da vrtic i obdaniste nije samo mesto gde se dete dovede na cuvanje.

2. Takav brak je u 90% slucajeva u samom startu osudjen na propast. Moja sestra na primer. Usrecila se sa nekim debilom i razvela se posle 2 godine. Lik je ne radnik i ima jos par losih osobina. Tako da bolje da se ne vencaju ako misli da to sad tako mora, bice to bez potrebno i mucno gubljenje vremena, zivaca, novca...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2 3
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 31. Jul 2025, 14:00:35
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.056 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.