Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 23. Jul 2025, 13:36:52
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Nece da podigne sistem  (Pročitano 1504 puta)
12. Mar 2013, 16:38:52
Clan u razvoju

Sta reci? :)

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 39
Zastava Bijeljina
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
mob
Motorola W175
Poz drustvo
Kupio sam novi laptop, konacno Smile Na njemu je instaliran linux ubuntu. Ja naravno ne zelim da ga koristim, hocu da se prebacim ili na xp ili na 7icu. Kada pokrecem instalaciju preko cd-a od xp, izbaci mi plavi ekran. A kada pokusam instalaciju 7ice trazi mi neke drajvere koji kao fale na cd-u. Sta to moze biti? U pitanju je laptop Dell inspiron 5520 i5 procesor, 6gb rama. Da li ima veze npr ono 64bitni ili tako nesto? Mozda ja grijesim u necemu. Pozdrav
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 375
Zastava Srbija
OS
Linux Ubuntu
Browser
Mozilla Firefox 19.0
mob
Nokia 
To znači da je zabranjeno instaliranje windowsa na tom laptopu  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Bet big, win big. That's the only way to play.

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 513
Zastava 45° 14' 24"
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 19.0
mob
Nokia 6310i
Koje drajvere "trazi"?
IP sačuvana
social share
razlika izmedju @tnenada i svih ostalih je to sto se decko potrudio.

Pravilnik  |  Google  |  Prijava zloupotrebe  |  Burek Toolbar

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

necu da ti kazem, chelavi...

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 22020
Zastava La45.2590  Lo19.8330
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 19.0
mob
Apple iPhone 12, S21
Obrisi prethodno kreirane OEM/Recovery particije.
Poznat problem kod pojedinih Dell laptopova.
IP sačuvana
social share
- A robot may not injure a human being or, through inaction, allow a human being to come to harm
- A robot must obey the orders given to it by human beings, except where such orders would conflict with the First Law
- A robot must protect its own existence as long as such protection does not conflict with the First or Second Laws
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

42

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26656
Zastava Restoran na kraju vaseljene
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.14
mob
Nokia 6630, valjda
Uzmesh 64bitnu Win7...
Sa 6Gb ram memorije instaliranje Win7 32bit ili XP-a se u najmanju ruku moze svesti pod idiJotizam...
Daklem, 64bit7 i pobrishesh sve particije... pa kreirash nove...

Elem, drajveri:
Dell driveri

Nego, meni je 5520 sa i7 procesorom?  Smile
IP sačuvana
social share
“The mind commands the body and it obeys. The mind orders itself and meets resistance.”
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 39
Zastava Bijeljina
OS
Windows 7
Browser
MSIE9.0
mob
Motorola W175
Ja pretpostavljam da ovaj ubuntu sto je instaliran pravi probleme pa nece. Jer ja sa CDom od 7ice sam instalirao na racunaru ali na laptop nece. E sada, ja ne znam cime bih mogao pobrisati particije. Ja ne vidim nigdje opcije. Da li se to radi preko nekih programa?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

42

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26656
Zastava Restoran na kraju vaseljene
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.14
mob
Nokia 6630, valjda
Pri instalaciji windows 7  sistema, u jednom trenutku te pita gde da ga instalirash, e tu mozesh da pobrishesh particije...
IP sačuvana
social share
“The mind commands the body and it obeys. The mind orders itself and meets resistance.”
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 39
Zastava Bijeljina
OS
Windows XP
Browser
Chrome 25.0.1364.152
mob
Motorola W175
E ovako, dio problema je bio i do cd-a. Uzeo sam drugi CD pa sam uspio da dodjem do dijela gdje pita za particije. Izbacuje mi sledece poruke:

Windows cannot be installed to this hard disk space. Windows must be installed to a partition formatted as NTFS.
Windows cannot be installed to this hard disk space. The partition is of an unrecognized type.

a druga poruka kad mi trazi driver:
To install the device needed to access your hard drive, insert the installation media containing the driver files, and then click OK. Note: The installation media can be a floppy disk, cd, dvd or usb flash drive.

Inace, hard disk na laptopu je
Hard disk 1
1TB
Opis hard diska 1
Kapacitet : 1TB ,sertifikat : S.M.A.R.T. rotacija diska : 5,400 rpm
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

necu da ti kazem, chelavi...

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 22020
Zastava La45.2590  Lo19.8330
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 19.0
mob
Apple iPhone 12, S21
Moras obrisati te particije, na kojima je bio lin ux, posto je to totalno drugi fajl sistem.
Obrisi ih, da ti sve bude unallocated, pa podeli disk onako kako zelis i prilikom formatiranja odaberi NTFS fajl sistem.

Posle toga pokreni normalno instalaciju.
IP sačuvana
social share
- A robot may not injure a human being or, through inaction, allow a human being to come to harm
- A robot must obey the orders given to it by human beings, except where such orders would conflict with the First Law
- A robot must protect its own existence as long as such protection does not conflict with the First or Second Laws
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 39
Zastava Bijeljina
OS
Windows XP
Browser
Chrome 25.0.1364.152
mob
Motorola W175
Uspio sam. Morao sam sve brisati i formatirati, pa dijeli i spajati particije. Katastrofa. Imam jos jedan problem, nije bas za ovu temu, ali mi je usput, vezano za internet. U device manageru mi je zuto network contoller. Ja ne znam koji driver da skinem, ne mogu da pokrenem net ni preko kabla ni wireless. Probao sam 3 drajvera sa dellovog sajta, nijedan mi nije dobar za net. Moze li pomoc oko toga?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 23. Jul 2025, 13:36:52
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.072 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.