Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 19. Jul 2025, 20:52:58
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ne učitava mi ništa sa Zip-a?  (Pročitano 4829 puta)
09. Mar 2012, 21:06:10
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 7
Browser
MSIE9.0
Slabo kontam IT  tehniku pa tako i cake oko filova, programa , formata isl.  pa molim znalce za pomoć Smile

Čitajući temu Film, pozorište-TV pokušavao sam otvoriti neke  Zip filove na topicu, ali  nikako da fa učita. . . ??
ja iz paketa programa u Windovs 7 ima  neki 7Z  program
kada stisnem file u Zipu , aktivira se taj valjda kompetentan program (7 Z) i onda mi se pojavi na ekranu stranica sličnog izgleda kao kada se skida neki file sa Bittorrenta
ali , mi se nijedan od 10-15 zip filova koje sam pokušao učitati NE učitava???
pokušao sam otvoriti sa nekim drugim programom iz ponude  , ali mi nudi samo windmpl, cinemaplayer ijoš neke koje valjda nemaju nikakve veze  sa Zip ( ?rar) fajlovima- formatima! . . . pa tako ne učitavaju ni ti koje samo ima vindows7  u ponudi :cry:

da li ja nešto u tom 7Z programu i displeju  moram još stisnuti ili mi tip koji mi je ugrađivao MO paket, windovs 7 itd nije ugradio dobru verziju ili sam ja možda nešto poremetio u tom 7z-u?

da li da pokušam skinuti neki drugi program za Zip fajlove. . . koji bi bio najbolji, tj koji je najpodobniji za IT početnike za instalaciju i jednostavno korištenmje?

fala na pomoći :wave:
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

necu da ti kazem, chelavi...

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 22020
Zastava La45.2590  Lo19.8330
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 10.0.2
mob
Apple iPhone 12, S21
Nisam siguran sta treba da ti se izvadi iz ZIP arhive, mozes li da postavis link ka tom odgovoru u toj temi?
Da vidimo o cemu je rec, mozda ce tako biti lakse  Smile
IP sačuvana
social share
- A robot may not injure a human being or, through inaction, allow a human being to come to harm
- A robot must obey the orders given to it by human beings, except where such orders would conflict with the First Law
- A robot must protect its own existence as long as such protection does not conflict with the First or Second Laws
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 7
OS
Windows 7
Browser
MSIE9.0
Citat: chelavi1 link=topic=570969. msg10325584#msg10325584 date=1331324395
Nisam siguran sta treba da ti se izvadi iz ZIP arhive, mozes li da postavis link ka tom odgovoru u toj temi?
Da vidimo o cemu je rec, mozda ce tako biti lakse  Smile

možda nisam skroz dobro objasnio
koje arhive?ja nemam nikakvu arhivu za otvarati?

ja ne mogu otvoriti ništa što je u ZIP formatu. . . evo tu kod vas sam pokušavao otviriti zip ( RAR) filove i nijedan nisam mogao otvoriti?

samo mi se otvori na ekranu ona stranica kao kada učitavam torrente. . . ali kada kliknem na  naziv filea on se ne otvara??
klikao sam 2x, poplavljivao  fajl pa open, i na druge načine, ali nikako da otvorim file

zato pitam: da li da deinstaliram taj moj program 7 Z (ip) i da instaliram neki drugi?
koji bi po vama drugi bio najbolji. . . ?  (WinZip, PKZip, CumUnzip, Win Rar. . . )

ili da deinstaliram ovaj koji imam i opet free sa neta skinem 7Z (ip)?
možda na mome 7Z ima neka greška od početka?jer do sada nisam ništa gledao sa tim programom, pa neznam da li je radio prije 4-5 mjeseci od kada imam  laptop

jučer sam otvarao na netu free 7Zip program za  download  i prije downloada mi je pokazivalo znak da može biti štetan za komp pa ga nisam skidao , dok mi netko ne kaže šta je bolje

EDIT: rekao si da dam neki primjer, pa evo :

sa teme : Tražite titl za prevod, sa podforuma Film, pozorište-TV... na poziciji  poruka# 8 , nalazi se  fajl u RAR formatu kojega bi trebao moći učitati sa ugrađenim programima ( 7Zip)kada kliknem na taj 57821 atač u poruci #8 , podigne se- aktivira mi se 7Z (ip)  program i učita mi se strana koja izgleda  kao kada dižem torrente:

gore na vrhu:  Dodati,   Uređivanje, pa još desno  Izgled ,  Omiljene mape

ispod dalje: +  Dodati     -   Raspakiraj    V  testiraj     pa strelica uz Kopiraj, pa opet strelica uz Premjesti,  X  Obriši

pa i   Svojstva

ispod piše naziv datoteke:
Shutter.Dvd Rip.2008.Dvd Rip-FxM.srt

i taj ( ili bilo koji rar-zip file koji sam pokušao!) mi ne učitava, ne podiže ga??
očito mi , valjda ne valja 7Z (ip) program za rar datoteke??

1)da li da prije  učitavanja novog 7Z programa , moram deinstalirati stari 7Z program ili ga mogu za svaki slučaj ostaviti?

2) da li da instaliram 7Z  ( koji će možda oprt štekati, zazati) ili da učitam neki drugi program...npr. koji?

hvala svima
« Poslednja izmena: 10. Mar 2012, 17:49:21 od hhhrki »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 22020
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 10.0.2
mob
Apple iPhone 12, S21
Ok, taj prevod imas skinut negde na svom racunaru, tako?
Desni klik misa na njega i potrazi opciju Extract here.
Skini i instaliraj program WinRar, on je za tu svrhu najzahvalniji, mada ni 7Zip nije los.

Evo i slika:

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

Untitled.png
(199.86 KB, 562x536)
IP sačuvana
social share
- A robot may not injure a human being or, through inaction, allow a human being to come to harm
- A robot must obey the orders given to it by human beings, except where such orders would conflict with the First Law
- A robot must protect its own existence as long as such protection does not conflict with the First or Second Laws
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 7
OS
Windows 7
Browser
MSIE9.0
Ok, taj prevod imas skinut negde na svom racunaru, tako?
Desni klik misa na njega i potrazi opciju Extract here.
Skini i instaliraj program WinRar, on je za tu svrhu najzahvalniji, mada ni 7Zip nije los.

Evo i slika:

Majstore, molim te za malo više strpljivosti sa mnom jer sam IT tudum ( malo starija generacija Smile), pa ako te pitam neke trivijalnosti ili za tebe  gluposti , unaprijed se izvinjavam , pa  ti pređi preko mojih možda za tebe prelakih pitanja, ali mi pokušaj step by step objasniti, da  nešto ne pobrkam Smile

ne kontam te  skroz...koji prevod skinut negde na računaru?
kada dođem na odgovor #8 na temi : TRAŽITE PREVOD - TITL ZA FILM , onda mi se nudi RAR file koji si vidim i ti našao
kada kliknem na tu žutu kućicu ( rar file) onda mi se dolje otvori mali dijaloški okvir koji me pita:
do you want open or save 57821-shutter.DvdRip.2008.  

ja tada stisnem  open u pravokutniku i on mi automatski aktivira  7Z program...tada mi se otvori slična stranica kao kada skidam neki film sa  Bittorrentom... opisao sam u ranijem postu

ja sam pokušao  u skladu kako si rekao  ali nije išlo ok?

na rar file 57821 sa kliknuo desnim mišem i da lo mi je samo ponudu:
-open link
-open in new tab
-            new windovs
-save target as
- save pictures as  itd

ne daje mi  , ne otvara mi stranicu koju si ti fino i jasno  stavio na net...nema  mi na ponudi:
-extract file
-extract here
-extract to 57821-dvdrip.2008  itd  

znači, ja neznam kako da dođem do te stranice koju si ti naveo?

nije valjda da uopće nemam ugrađen program za RAR filove od početka kada mi je ugrađen Windovs vista7 ultimate??
mada ja laički mislim da je taj 7Z   predviđen za otvaranje za  te rardatoteke??

ima li još neka radnja ili korak koji trebam učiniti da otvorim rar file sa teme ili...?
ako nema onda da li možemo sumirati sljedeće:

znači, da pokušam downlodati Winrar program koji savjetuješ da je dobar i praktičan , pa onda da probam učitati te rar filove?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 7
OS
Windows 7
Browser
MSIE9.0

pokušao sam skinut -učitat winrar program , nije mi uspjelo mada je izgleda free??
skidao sam gta sa mislim najbolje stranice za downlodiranje tj. sa download.hr

http://hr.download.hr/download-winrar-hrvatski.html

kad bi kliknuo s desne strane na download ostalo bi smrznuto , bez učitavanja programa?

da pokušamo razjasniti od početka i vidimo  da li pričamo o istim stvarima:

ja pokušavam otvoriti <Rar fileove sa ove stranice:
  http://forum.burek.com/trazite-prevod-titl-za-film-na-pravom-ste-mestu-t396934.html

i ne otvara mi...mislim da je naravno greška u mojim programima ili konkretno 7Z-u ukoliko je on zadužen za otvaranje takvih rar datoteka

ja sam čini mi se ir anije imao problema sa tim 7Z programom jer kada sam nešto ranije snimao na torentima od muzike od   EKV jednom  mi je poslije downlodiranja torrenta od EKV ,  taj torrent nije otvarao sa klasičnim programom nego je pokazivao da se to otvara sa kao rar datoreka...mislim da mi je tada automatski podizalo 7Z program i da ni tada nisam mogao učitati snimljene datotele sa 7Z programom?

zbog toga mislim da mi već od samog početka taj 7Z ne valja Smile
ako je to tako , da li onda  je nužno ( ili barem najbolje!) da deinstaliram 7Z i da pokušam downlod neki drugi program...ti reče: winrar
ja sam pokušao maloprioje, s tim da nisam deinstalirao 7Z!...ima li to veze što nisam deinst 7Z...ja mislim da nebi trebalo imati...?

da pokušam na nekoh drugoj stranici free skinut WINRAR ...možda je ona kontaminirana ili nije free?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 22020
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 10.0.2
mob
Apple iPhone 12, S21
Ok, idemo redom.

WinRar preuzimo odavde
Instaliraj ga na racunar.

Posle odes na tu temu koju si linkovao, sa prevodima.
Klikni levim klikom misa na prevod koji ti treba i idi na opciju Save File. Zapamti gd je sacuvan fajl.
Kada ga pronadjes idi desnim klikom misa na njega i imaces opciju Extract Here koju sam ti malopre pominjao i koju si video na slici.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 7
OS
Windows 7
Browser
MSIE9.0
Ok, idemo redom.

WinRar preuzimo odavde
Instaliraj ga na racunar.

Posle odes na tu temu koju si linkovao, sa prevodima.
Klikni levim klikom misa na prevod koji ti treba i idi na opciju Save File. Zapamti gd je sacuvan fajl.
Kada ga pronadjes idi desnim klikom misa na njega i imaces opciju Extract Here koju sam ti malopre pominjao i koju si video na slici.

hvala na savjetima Smile

učitao sam winrar sa sajta koji si dao...uspio sam

spremio sam onaj 57821 rar file  u  svoju mapu
uspio sam dobit ektract here u ponudi i kliknuo sam na extract here

poslje toga, pojavila mi se datoteka u programu u kojem mi se i prije javljala tj. u obliku koji liči na programe kada skidamo sa torrenata,  taj oblik sam  opisao u svojem postu jučer,  2-3  posta ranije

kada stisnem da mi otvori zip  datoteku ne otvara mi ...daje isto sve kao i prije
što je gore ne koristi 7Zip za otvaranje, nego koristi MPC-Home Cinema...zašto?

valjda zato jer kada sam prekjučer ili jučer pokušavao otvoriti sa 7Zipom nije mi otvarao...pa sam kod otvaranja datoteke  birao postavku da sam biram s kojim programom da otvorim...ja sam izabrao Multi Player Cllasic ( onaj znak sa filmskom klapom), ali nije otvARalo ni sa tim programom

i sada mi je  kao difolt  izgleda tj. mislim  postvaljen zadnji korišten program- MPC- HC , a ne 7zip ili Winrar za rar filove??

pokušao sam naći poziciju u Upravljačkoj ploči , tools, internet options itd. gdje se može promjeniti difoltni program za otvaranje  ove datoteke-sa  sufiksom koji završava na  . srt

ali ne mogu naći gdje se mijenja program koji će otvarati  . srt datoteke- očito je da ga ne učitava MPC-HC , a možda ni 7Zip ( barem ga nije jučer)

znači, iako sam došao do pozicije  Extract here  nisam uspio  otvorio rar datoteke??
šta da radim ili gdje grešim?
« Poslednja izmena: 11. Mar 2012, 17:45:38 od hhhrki »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 22020
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 10.0.2
mob
Apple iPhone 12, S21
Da li mozes da mi slikas taj prozor koji ti se otvara nakon Extract here opcije?

Ako ne znas kako da slikas desktop imas ovde objasnjeno

.srt fajlove naknadno nemas potrebe da otvaras, osim ako nesto menjas.
Kopiras u isti folder gde ti je film, promenis mu ime se zove u potpunosti isto kao i film

Primer, ako se film zove Shutter.DVDRip.2008.DvDRip-FxM.avi prevod treba da se zove Shutter.DVDRip.2008.DvDRip-FxM.srt

Nako toga bi ga sam plejer trebao ucitati po pokretanju filma.

Negde gresis, a mene interesuje taj prozor koji ti se pojavljuje, da vidim od cega je.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 7
OS
Windows 7
Browser
MSIE9.0
Da vidimo o cemu je rec, mozda ce tako biti lakse  Smile

nisam uspio...izgleda previše koraka u nizu i klikanja za mene IT tuduma Smile
dobro , možda mi taj zip-rar file sa te teme i nije toliko važan

da vas pitam nešto drugo što mi je  trenutno važnije:
na youtubeu sam našao neke koncerte od marca knoppflerahttp://www.youtube.com/watch?v=X5hGElxySFw&feature=related
(,dire straits, spreengstena itd) koji su dugi preko 1h...kako sa YTconverterom mogu u mp3 pretvorit samo snimke do 20min, odlučio sam u biti te koncerte  skroz skinuti tj. i zvuk i video, a ne samo audio, ali to nisam nikada radio Smile

zanima me kako se to radi i mogu li samo sa laptopom i  programom Nero8 učiniti, te da li to snimam na onaj DVD- R od 4,7 Gb
kako skinuti znači koncert sa YT npr. ovaj: http://www.youtube.com/watch?v=X5hGElxySFw&feature=related na DVD-R od 4,7Gb??

da li da radim prethodno neko konvertiranje konkretne YT url adrese-linka , pa direktno prebacim na/u nero8 pržilicu ili snimim sa YT preko pozicije file i save as direktno na HDD memoriju ( na neku datoteku-npr filmovi) od laptopa pa onda dalje na nero8 ili šta već , ili kako već i kako po redu?

ili se snimak sa YT ne može nikako skinuto na dvd-r bez jače tehnike i  velikog znanja??

molim pomoć Smile, veliko fala svima!
« Poslednja izmena: 16. Mar 2012, 21:01:56 od hhhrki »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 19. Jul 2025, 20:52:58
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.124 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.