Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 02. Okt 2025, 14:20:53
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Glasanje
Pitanje: Да ли подржавате улазак Србије у НАТО?
Да
30.6%  (57)
Не
69.4%  (129)
Ukupno glasova: 186
Idi dole
Stranice:
1 ... 61 62 64 65 ... 128
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: НАТО - за или против?  (Pročitano 53705 puta)
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 1804
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6;M
Zemunac,

Izjave zvaničnika EU i NATO su apsolutno identične. Upoznat sam vrlo dobro i sa izjavama i jednih i drugih, nikakvih disonantnih tonova nije bilo.

NATO decision-makers urge compromise in Kosovo (may 2007)
Visiting Kosovo on 11 May, NATO decision-makers urged all parties in the province to prepare for a compromise in the status talks on Kosovo’s future....Scheffer said that all parties in the process must prepare for compromise and urged minorities to seize the opportunity of the status process to ensure their concerns are fully addressed.

Iste reči, isti kontekst kao i kod EU.

Ne želim da ulazim u unutarstranačke odnose, citirao sam izjavu šefa poslaničke grupe i ta izjava je po mom mišljenju sasvim na mestu. Naravno da narod treba da odluči i u EU i o NATO na referendumu, ali ovo što se sada momentalno dešava i što radi DSS je raspirivanje histerije i obična propaganda.

Sada po istom principu hoće da odlože održavanje lokalnih i predsedničkih izbora. Loše stoje rejtinzi, a i bolje je da se sve odloži za vreme kada će možda ponovo da se ide u koaliciju sa radikalima. 

Inače, pogledaj malo pisanija na sajtu Nove srpske političke misli, kako pišu i šta misle Koštunicini "nezavisni" analitičari o EU. To je potpuno odsustvo poimanja realnog sveta oko sebe.

Dobro, evo meni je drago ako se NATO zalaže (na rečima) za kompromis. Za razliku od EU, NATO ima mogućnosti i "ubedljivih" sredstava da utiče na albansku stranu da malo omekša svoje beskompromisne stavove. Da bi se došlo do kompromisa, prvo treba ubediti Albance da pregovaraju. Oni sada apsolutno nemaju razloga da ozbiljno pregovaraju o statusu, već samo da gube vreme do decembra, pregovarajući o nekim nebitnim pitanjima.

Kada bi još NATO prešao sa reči na dela i konkretno ispunio neke od svojih obaveza iz rez. 1244, vezano recimo za povratak ograničenog broja srpskog "personala" na Kosovo, time bi se indirektno stavilo do znanja Albancima da moraju da razmišljaju na realnoj osnovi, a ne da očekuju ništa manje od potpune nezavisnosti.

Da ne bude nesporazuma, ja ovde navodim preciznu formulaciju iz aneksa 2, tačka 6 rezolucije 1244 ("... an agreed number of Yugoslav and Serbian personnel will be permitted to return to perform..."), a ne o nasilnom povratku srpske vojske i policije. Ovaj povratak, po rezoluciji, je u direktnoj nadležnosti komandanta KFOR-a, tj. u rukama NATO-a, jer su svi komandanti KFOR-a po pravilu generali iz zemlje članice NATO.

Takav jedan potez NATO-a bi bio dobar signal srpskoj strani da NATO nije neprijatelj, već da je zainteresovan za kompromis i koliko-toliko pravično rešenje kosovskog problema.

Naravno, ja sam realan čovek, ovo se nikad neće dogoditi, ali onda bar znamo na čemu smo, odnosno znamo koji su pravi ciljevi za koje se tako brutalno borio NATO u proteklom ratu. Rasparčavanje države Srbije, ili kako svojevremeno jasno reče general Vesli Klark, "mi (NATO) silom ispravljamo nepravdu iz 1912. godine".
« Poslednja izmena: 05. Sep 2007, 21:29:38 od zemunac2 »
IP sačuvana
social share

Dok je budala, biće i radikala
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Dođoh, videh, osvojih!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10979
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.22
mob
Nokia 6300
ma sa čime srbija da uđe u NATO? sa tenkovima koji nisu po NATO stndardima? sa avionima koji još samo u africi lete? sa skladištima koja lete u vazduh? ne, takva država nemože u nato. čujem gosn Čeda se buni što se povećava budžet Vojsci, e pa vojska je možda faktor No1 za ulazak u tu ''svetu'' instituciju. uporedite vojsku hrvatske sa vojskom srbije. oni su svoje reforme počeli još 1995, a mi tek 2005! oni će ući za godinu dve, a mi  Smile ko zna?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4306
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
..."mi (NATO) silom ispravljamo nepravdu iz 1912. godine".

И (чувене) "агресије Србије на Отоманско царство" што би рекли Чеда и Чеку...  Smile Smile
IP sačuvana
social share
"A great many people think that they are thinking when they are merely rearranging their prejudices."  William James
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Trajanje Hijerarhija Živina

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
Zastava Автономное территориальное образование Гагаузия
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
Zemunac,

Izjave zvaničnika EU i NATO su apsolutno identične. Upoznat sam vrlo dobro i sa izjavama i jednih i drugih, nikakvih disonantnih tonova nije bilo.

NATO decision-makers urge compromise in Kosovo (may 2007)
Visiting Kosovo on 11 May, NATO decision-makers urged all parties in the province to prepare for a compromise in the status talks on Kosovo’s future....Scheffer said that all parties in the process must prepare for compromise and urged minorities to seize the opportunity of the status process to ensure their concerns are fully addressed.

Iste reči, isti kontekst kao i kod EU.

Ne želim da ulazim u unutarstranačke odnose, citirao sam izjavu šefa poslaničke grupe i ta izjava je po mom mišljenju sasvim na mestu. Naravno da narod treba da odluči i u EU i o NATO na referendumu, ali ovo što se sada momentalno dešava i što radi DSS je raspirivanje histerije i obična propaganda.

Sada po istom principu hoće da odlože održavanje lokalnih i predsedničkih izbora. Loše stoje rejtinzi, a i bolje je da se sve odloži za vreme kada će možda ponovo da se ide u koaliciju sa radikalima. 

Inače, pogledaj malo pisanija na sajtu Nove srpske političke misli, kako pišu i šta misle Koštunicini "nezavisni" analitičari o EU. To je potpuno odsustvo poimanja realnog sveta oko sebe.

Dobro, evo meni je drago ako se NATO zalaže (na rečima) za kompromis. Za razliku od EU, NATO ima mogućnosti i "ubedljivih" sredstava da utiče na albansku stranu da malo omekša svoje beskompromisne stavove. Da bi se došlo do kompromisa, prvo treba ubediti Albance da pregovaraju. Oni sada apsolutno nemaju razloga da ozbiljno pregovaraju o statusu, već samo da gube vreme do decembra, pregovarajući o nekim nebitnim pitanjima.

Kada bi još NATO prešao sa reči na dela i konkretno ispunio neke od svojih obaveza iz rez. 1244, vezano recimo za povratak ograničenog broja srpskog "personala" na Kosovo, time bi se indirektno stavilo do znanja Albancima da moraju da razmišljaju na realnoj osnovi, a ne da očekuju ništa manje od potpune nezavisnosti.

Da ne bude nesporazuma, ja ovde navodim preciznu formulaciju iz aneksa 2, tačka 6 rezolucije 1244 ("... an agreed number of Yugoslav and Serbian personnel will be permitted to return to perform..."), a ne o nasilnom povratku srpske vojske i policije. Ovaj povratak, po rezoluciji, je u direktnoj nadležnosti komandanta KFOR-a, tj. u rukama NATO-a, jer su svi komandanti KFOR-a po pravilu generali iz zemlje članice NATO.

Takav jedan potez NATO-a bi bio dobar signal srpskoj strani da NATO nije neprijatelj, već da je zainteresovan za kompromis i koliko-toliko pravično rešenje kosovskog problema.

Naravno, ja sam realan čovek, ovo se nikad neće dogoditi, ali onda bar znamo na čemu smo, odnosno znamo koji su pravi ciljevi za koje se tako brutalno borio NATO u proteklom ratu. Rasparčavanje države Srbije, ili kako to jasno reče svojevremeno general Vesli Klark, i "mi (NATO) silom ispravljamo nepravdu iz 1912. godine".

Zemunac,

Iza odluke o ratu protiv SR Jugoslavije stale su sve zemlje iz tog saveza - od Francuske, Nemačke, Italije, Britanije, SAD, Kanade, Norveške, Holandije, Belgije, Danske, Luksemburga, Portugalije, Španije, Islanda, Mađarske, Češke, do Poljske, Grčke i Turske. Na spisak možemo da uslovno da dodamo i Sloveniju, Hrvatsku, Bugarsku, Rumuniju, Makedoniju i Albaniju koje su dale svoj vazdušni ili kopnenih prostor za izvođenje vojne akcije protiv SR Jugoslavije.

Tvoje je legitmno pravo da imaš takav stav prema tim zemljama, ali mi u tom slučaju nije jasno po kom osnovu i logici želiš da Srbija uđe u EU, jer uniju uglavnom čine upravo navedene zemlje. Ako po tebi nije moralno da ulaziš u bezbednosni savez sa tim zemljama, gde je logika ulaska u politički i ekonomski savez sa njima?

Čudi me da realan čovek poput tebe ne pomišlja da bi par stotina ljudi u našim uniformama na Kosovu bili glineni golubovi za ekstremiste i da nikakvu smislenu funkciju i zadatke tamo ne bi mogli da obavljaju.

Gde je i kada Klark izjavio to što citiraš? Prvi put čujem za to.
« Poslednja izmena: 05. Sep 2007, 22:10:37 od danilobg »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0

Čudi me da realan čovek poput tebe ne pomišlja da bi par stotina ljudi u našim uniformama na Kosovu bili glineni golubovi za ekstremiste i da nikakvu smislenu funkciju i zadatke tamo ne bi mogli da obavljaju.
Zašto samo par stotina
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4306
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
Ево шта је земунац2 написао...

Naravno, ja sam realan čovek, ovo se nikad neće dogoditi...

А ево шта му Данило одговара...

Кажем ја лепо да он уопште не чита шта други пишу... Вероватно је и основну завршио на исти начин... учећи напамет...  Smile

Iza odluke o ratu protiv SR Jugoslavije stale su sve zemlje iz tog saveza - od Francuske, Nemačke, Italije, Britanije, SAD, Kanade, Norveške, Holandije, Belgije, Danske, Luksemburga, Portugalije, Španije, Islanda, Mađarske, Češke, do Poljske, Grčke i Turske. Na spisak možemo da uslovno da dodamo i Sloveniju, Hrvatsku, Bugarsku, Rumuniju, Makedoniju i Albaniju koje su dale svoj vazdušni ili kopnenih prostor za izvođenje vojne akcije protiv SR Jugoslavije.

Ма дај бре па хиљаду пута је поновљено... знамо како је почело бомбардовање и каква је процедура у таквим ситуацијама... Па јел ти мислиш да смо ми идиоти кад пишеш овакве небулозе?  Smile
IP sačuvana
social share
"A great many people think that they are thinking when they are merely rearranging their prejudices."  William James
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Ухапсите Младића!

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 4971
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
mob
Motorola V3i
Citat
Ako po tebi nije moralno da ulaziš u bezbednosni savez sa tim zemljama, gde je logika ulaska u politički i ekonomski savez sa njima?

ovo pitanje bi postavio i Kostunici koji je "pro-evropski" orijentisan. mislim da je licemerno, ako se sada i formalno ne deklarise protiv ulaska Srbije u EU. a onda bi bilo licemerno da ova Vlada ne padne.
IP sačuvana
social share
Vreme je za demonstracije.
- Sreda 20. Februar u 15h studentski protest na Platou kod Filozofskog fakulteta -
Pogledaj profil WWW GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Trajanje Hijerarhija Živina

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
Zastava Автономное территориальное образование Гагаузия
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
Dulisha,
Zemuncu nije potreban drveni advokat. Ni njemu ni meni ne treba posrednik jer normalno razgovaramo. Ako hoćeš da učestvuješ u civilizovanoj komunikaciji dobrodošao si.  Ovakvim infantilnim upadicama smaraš i pokazuješ nesposobnost normalnog razgovora i ništa više.

Gale10,
Pričamo o rezoluciji 1244, aneks 2, napomena "other required elements" gde se navodi par stotina kao maksimalan broj.
« Poslednja izmena: 05. Sep 2007, 22:22:01 od danilobg »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2595
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.12
dulisha
za tebe mogu da budem i Nikola Tesla. Totalno nebitno Smile

Kao sto rekoh, ja do sada jos nisam video/la Smile ni jedan tvoj post da ima veze sa temom Smile U cemu je fora?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4306
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
Dulisha,
Zemuncu nije potreban drveni advokat. Ni njemu ni meni ne treba posrednik jer normalno razgovaramo. Ako hoćeš da učestvuješ u civilizovanoj komunikaciji dobrodošao si.  Ovakvim infantilnim upadicama smaraš i pokazuješ nesposobnost normalnog razgovora i ništa više.

Не полтрониши...  Smile Рекао сам ти шта мислим о начину на који ти разговараш...  Smile
Али ми се свиђа ово уличарски "смараш" у озбиљним дискусијама...  Smile Smile Smile

А како то мислиш да би наши војници били "глинени голубови"? Зар праведна доброчинитељска организација НАТО није разоружала припаднике терористичке организације ОВК? Ја сам мислио да јесте...  Smile

Kao sto rekoh, ja do sada jos nisam video/la Smile ni jedan tvoj post da ima veze sa temom Smile U cemu je fora?

Тражи "дубље"...  Smile
« Poslednja izmena: 05. Sep 2007, 22:46:22 od dulisha »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 61 62 64 65 ... 128
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 02. Okt 2025, 14:20:53
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.117 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.