Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 04. Sep 2025, 20:59:27
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Glasanje
Pitanje: Да ли подржавате улазак Србије у НАТО?
Да
30.6%  (57)
Не
69.4%  (129)
Ukupno glasova: 186
Idi dole
Stranice:
1 ... 120 121 123 124 ... 128
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: НАТО - за или против?  (Pročitano 52080 puta)
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.0

A u sta po tebi treba verovati? U Ruse?
A gde sam ja to rekao da treba verovati u Ruse? I nemoj ti da mi pripisuješ ovo-ono, nisam ja ni radikal, niti bilo šta drugo.
A da mislim da su nam Rusi veći prijatelji od Amera i NATO-a, to mislim, i više verujem njima nego ovoj zapadnoj bagri. Ali i oni gledaju svoj interes, i taj ruski interes se često kroz istoriju poklapao sa našim, tad su nam i pomagali.
Ja jesam za priključenje EU, ali bez ulaska u NATO, da naša deca ginu zarad interesa američkih kompanije, mada sam skeptik da ću to dočekati, jer naši lopovski mediji ne javljaju izveštaje EU gde se ispred problema sa Mladićem naglašava problem visoke korupcije, što samim tim odbija strana ulaganja. Ovi su lopovi, isti a i gori od Miloševićevih lopova. Rusi me bar nisu bombardovali, i ne pokušavaju da mi otmu deo teritorije, već to pokušavaju sprečiti. Pa ako je samo za to, opet su mi draži od NATO-a, bar su mi kakvi-takvi prijatelji. A da od Rusije očekujem kule i gradove kao neki od zapada, ne očekujem. Svako gleda sebe i svoje interese.

Nikako da shvatite neke stvari, to je i razumljivo zato sto ste ceo zivot unutar ove olupine od zemlje zvane Srbija. Treba da shvatite da nema prijateljstva i ljubavi medju drzavama, vec samo interesi, kome to nije jasno, jbga, ne znam kako da pomognem.

Rusi-sta reci? Koriste nas kao zivi stit, uvek je tako i bilo ... zato mojne vise da lupetate.
srbija je mozda i olupina od drzave,ali ni klozeti po americi u kojima si sluzbovao nisu nista bolji Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Ko pre devojci, sam u nju upada

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 11158
Zastava
OS
Linux
Browser
Mozilla Flock 0.9.1.3
mob
Samsung Galaxy S10
Hehehe, ovo je k'o igra gluvih telefona, ja pričam jedno, LDPovci i ne pročitaju, a citiraju me, i to ja kažem da postoje samo interesi, a malecka me citira i kaže "nikako da shvatite da postoje samo interesi"  Smile
Pa mislim, kad već citirate nekoga, bar pročitajte to što citirate  Smile
« Poslednja izmena: 24. Okt 2007, 21:35:28 od MladenIsakovic »
IP sačuvana
social share
Isterajte zlo iz žena. Uterajte im dobro!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Dolphins are gay Sharks!!!

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 11811
Zastava Vojvodina
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.8
mob
Nokia E50
Evo malo sta misle janezi,koji ne misle bas kao i ostali...jako zanimljiv spot,dobra stvarcica....naravno ko razume,razumece... Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

I Express My Uniqueness

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 11691
Zastava Lost Heaven
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.24
mob
Nokia N70
A ja kao da slušam neku budalu sa foruma  Smile

U nedostatku inteligencije,pocinjemo sa vredjanjima...
Ocekivano,u pravom Radikalskom duhu... Smile Smile
IP sačuvana
social share

Euphoric Vibes Episodes
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 4670
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Apple iNat
Ako država kandidatkinja ne želi da se priključi NATO, to ne bi trebalo da bude prepreka ulasku u EU. Problem je u tome što su ostale postkomunističke države najpre ušle u NATO, pa tek onda u EU. To je postavilo obrazac. (ako se odlučimo za EU)
« Poslednja izmena: 25. Okt 2007, 16:36:20 od StoMuGromova »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 1636
Zastava Belgrade
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.1
mob
Nokia 6120
ma nije to sveto pismo, primili bi nas u EU bez ulaska u NATO. kako je rekao jedan analiticar mnogo vise vredi ceo tepih nego tepih sa rupom
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 1804
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.8
Da se vratimo na antibalistički štit u Poljskoj i Češkoj. Evo jedan zanimljiv i objektivan tekst na tu temu iz ruskih novina (Nezavisimaja gazeta, NG)

Citat
Сердюков обсудит ПРО в Голландии
Чехия и Польша смогут завершить переговоры с США только в следующем году

Сегодня в голландском Нордвейке пройдет заседание Совета Россия–НАТО, в котором участвует министр обороны РФ Анатолий Сердюков. В повестке – планы США по противоракетной обороне (ПРО).

Сердюков встретится сегодня со своими западными коллегами после того, как те обсудят вопросы, затрагивающие интересы России. В Нордвейке министры обороны стран НАТО сегодня говорят о будущей структуре ПРО, которая должна защитить территорию всех членов Североатлантического союза, и об оборонных аспектах угроз энергетической безопасности.

В штаб-квартире Северо-Атлантического союза от сегодняшнего Совета Россия–НАТО ожидают «откровенной дискуссии». В том числе и по вопросам, вызывающим разногласия между Москвой и альянсом: ПРО, ДОВСЕ и окончательный статус Косово. Возможно, встретившись в Нордвейке с Робертом Гейтсом, Сердюков выскажет ему позицию по обнародованному главой Пентагона предложению о готовности повременить с введением в строй РЛС в Чехии и противоракет в Польше.

Как уже писала «НГ» (см. номер от 24.10.07), во вторник Гейтс предал гласности некоторые идеи, высказанные им в ходе недавнего визита в Москву. США хотят построить объекты в Польше и Чехии, но могут отложить их активацию до получения окончательного доказательства о ракетной угрозе Ирана. По словам Гейтса, детали предстоит согласовать, но подобным доказательством могли бы служить ракетные испытания иранцев. Вашингтон также предложил для повышения прозрачности и доверия рассмотреть возможность присутствия российских наблюдателей на РЛС в Чехии. Впрочем, как тут же оговорился глава Пентагона, на это потребуется согласие Праги.

Томаш Клваня, официальный представитель правительства Чехии по ПРО, заявил «НГ»: «Присутствие россиян на объекте в Чехии должно быть одобрено парламентом страны, поскольку речь идет о присутствии иностранных военных на чешской территории». Клваня приветствовал предложение Гейтса, подчеркнув: данный шаг главы Пентагона доказывает, что США «ведут открытую и прозрачную игру», а система не направлена против России.

Москва, хотя и изучает американские предложения, очевидно, не удовлетворена. Ее ключевое требование о замораживании планов ПРО на период переговоров между Вашингтоном и Москвой не будет выполнено. Об этом заявляли и Гейтс, и госсекретарь США Кондолиза Райс. Торопит с постройкой объектов и президент Джордж Буш.

Во вторник Буш выступал в Национальном оборонном университете в Вашингтоне. «Необходимость ПРО в Европе реальна и неотложна», – заявил он. В прошлом году иранцы испытали баллистические ракеты, способные поразить Израиль, Турцию и американские силы в Персидском заливе. По его словам, в ИРИ разрабатываются ракеты, которые долетят до Греции, Румынии, Болгарии и, возможно, Польши, Венгрии и Словакии. Сославшись на данные разведки, президент утверждал, что ракеты, в радиусе поражения которых окажутся США и вся Европа, могут появиться у Тегерана до 2015 года.

Буш заверил, что предлагаемая ПРО не сможет нейтрализовать ядерный потенциал не являющейся более врагом США России и, чтобы вычислить это, «не надо быть специалистом-ракетчиком». Американский лидер призвал Москву к сотрудничеству, сказав, что создание противоракетной обороны – «это часть широких усилий с целью уйти от холодной войны и сформировать новый механизм сдерживания XXI века».

План развертывания ПРО должен стать грандиозным проектом, с которым будут ассоциировать президентство Буша после его ухода. Очевидно, что он не откажется от идеи, окончание реализации которой достанется следующему президенту США.

На завершение переговоров с Прагой и Варшавой потребуется несколько месяцев. Томаш Клваня разъяснил «НГ» ситуацию: «Обсуждаются два соглашения. Первое – общее соглашение о ПРО между США и Чешской Республикой. Второй документ регулирует правовой статус объекта ПРО. Мы ожидаем заключения этих соглашений в следующем году, а затем их должен будет ратифицировать парламент Чехии».

Роберт Шанявский, официальный представитель МИД Польши, заявил «НГ», что конкретной даты завершения переговоров с США нет. «Наша главная цель – добиться более широкого сотрудничества с американцами в области безопасности. Мы не намерены соглашаться на все условия США. Мы хотим убедиться, что предложенная система принесет пользу нашей стране и укрепит ее безопасность», – сказал дипломат.

Объекты ПРО должны быть полностью готовы и введены в строй к середине 2013-го. Сокращение Конгрессом США финансирования, запрошенного на строительство, может затянуть работы по меньшей мере на год.

Так или иначе, Бушу необходимо успеть «заложить первый камень» до своего ухода в январе 2009 года. Если в Белом доме его сменит однопартиец (наиболее вероятный кандидат – Рудольф Джулиани), проект скорее всего будет завершен. Интересно, что политические оппоненты Буша – претендующие на Белый дом демократы – редко затрагивают тему ПРО, а если и делают это, то критикуют проект за выкачивание бюджетных средств, которые можно было бы пустить на противодействие более срочным угрозам.

Boldovani deo teksta je najzanimljiviji, jer tu se vidi providno i glupo Bušovo objašnjenje zašto se rakete postavljaju baš u Poljskoj i Češkoj. Dakle, po Bušmanu, rakete se postavljaju zbog opasnosti od iranskih nuklearnih raketa???? sposobnih da dosegnu do Grčke, Rumunije, Bugarske i eventualno Poljske, Mađarske i Slovačke. Ovde sam posebno označio reč eventualno, jer je nelogično da se antibalistički štit postavlja u zemljama koje nisu direktno ugrožene od Irana, već eventualno??? Očigledno je antibalistički štit američka provokacija i prst u oko Rusima, koje će na kraju platiti naivni Poljaci i Česi.

Da li ima nekog normalnog ko može da popase ovakve bušmanove budalaštine?
Izgleda da samo Česi i Poljaci nisu svesni da ih bušman laže o tzv. iranskoj pretnji.

Kad smo već kod Irana, svakom normalnom je jasno da Iran ne ugrožava bezbednost Evrope, to je najobičnija američka histerija da bi se opravdala buduća invazija Irana. Poznato je, pre par godina otkrivena su nova nalazišta nafte u Iranu, i to na teritoriji uz samu granicu sa Irakom (iranski deo Kurdistana).

Trenutno je Iran drugi na svetu po rezervama prirodnog gasa i treći na svetu po potvrđenim rezervama nafte. To je glavni razlog ove frke sa Iranom, Iranci osećaju da je vrag došao po "svoje" (naftu), potpuno ih razumem što pokušavaju da proizvedu nuklearno oružje za odbranu od izgledne agresije. U suprotnom, čeka ih zla sudbina slično kao u Iraku.
IP sačuvana
social share

Dok je budala, biće i radikala
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Say hello to my "little" friend!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5337
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0
Citat
Nikako da shvatite neke stvari, to je i razumljivo zato sto ste ceo zivot unutar ove olupine od zemlje zvane Srbija. Treba da shvatite da nema prijateljstva i ljubavi medju drzavama, vec samo interesi, kome to nije jasno, jbga, ne znam kako da pomognem.

Rusi-sta reci? Koriste nas kao zivi stit, uvek je tako i bilo ... zato mojne vise da lupetate.

Smile

Citat
A ja kao da slušam neku budalu sa foruma  Smile

Smile Smile
IP sačuvana
social share
I danas kad dođe do poslednjeg boja,.
neozaren starog oreola sjajem,.
ja ću dati život, otadžbino moja,                                                                 
znajući šta dajem i zašto ga dajem!

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 126
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.8
svestan sam da je Euro labilan, pa sam seve pare pretvorio u dinare!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 31
Zastava Uh svuda naokolo
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 9300
Protiv, nisam voljan da ucestvujem u osvajackim ratovima pod geslom "za ljudka prava", "protiv diktature" "za demokratiju njihovu" po kojekakvim vukojebinama od Avganistana, Kurdistan, Irana...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 120 121 123 124 ... 128
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 04. Sep 2025, 20:59:27
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.091 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.