Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 16
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: NATO poceo pripremu za obuku buduce vojske Kosova  (Pročitano 25133 puta)
Krajnje beznadezan

Samo sport spaja ljude a politika ih razdvaja

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 10646
Zastava Srbija, svemir
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
Nokia 2610
@zemunac 22
Zaista bih voleo da malo bolje razmislis o nekim stvarima sto se tice VS i njenom propadanju pre no sto napises.
Prvo i prvo vojska je unistavana sistematski dolaskom DOS_a na vlast a pogotovu od strane tadasnjeg ministra vojnog-Tadica koji je naredio unistavanje citavih tenkovskih jedinica i secenja ispravnih tenkova u staro gvozdje-koji su bud zasto prodati Smederevskoj ze;lezari da pokazu kako radi i odmah je za sicu prodali USS.
Ta tema je bila i tek ce biti.
Zatim potezi ministra vojnog- sluzenje vojske u civilu-neverovatna stvar.
Pa bar da su se ti regruti javljali u kasarnu jednom nedeljno da se vidi da li stvarno idu tamo gde "sluze" i da se vodi evidencija i vojska ima love.
Vojksa je bila duzna snabdevacima hrane -mesnim industrijama i poljoprivrednim gigantima milione maraka a narocito zbog losih limenki koje im je FMP slao( proizvodjacima i snabdevacima hrane vojske Jugoslavije-tada )-npr Pozarevacki MIP> 29 novembar iz Subotice,.....
I gle cuda otpisani dugovi vojni ali pare koje su dobijene kao donacija nestase.
Ukidane jedinice po svaku cenu a mi koji smo oduvek bili vecinom naoruzvanai ruskom tehnikom pocesmo da kupujemo delove za staru i izandjalu opremu od nekih drugih a ne od rusa. A nije se ni osavremenjavala tehnika- prvo zbog ratova a od 2000.-e zbog toga sto to nije bilo u interesu NATO-a i EU. kupovina tih rezervnih delova za rusku opremu nase vojske je kao kada bi za ladu kupovao delove od BMW-a ili sl. Budalastina jedna obicna.

Pogledaj koliko je staresinskog kadra - zbog toga sto su sluzili i radili u vreme Milosevica i SPS-a otpusteno kao visak. vecina iskusnigh staresina - narocito visokoskolskog tipa i generali su bili na udaru.
I ko nam dodje na celo vojske - kumovska veza Ponos i sada kumovsko-rodbinska veza vodi nasu vojsku - Tadic, Sutanovac , Ponos.
I nije mi jasno kako to da su samo staresine iz nacionalne garde Ohaja sposobne da obucavaju savremenom nacini razmisljanja i ratovanja .
Jos jedna strasna greska koja je isla uz rasturanje nase vojkse- unistavanje Civilne zastite.
Mora da postoji takav segment. A za tvoju informaciju postoji na drzavnom nivou i taj resor i na regionalnim novoima primaju plate ljudi koji i ne znaju zasto i zbog cega kada civilna zastita ne postoji a trebala bi i po papririma sve je crno na belo.
Oni bi trebali da prvenstveno reaguju u elementarnim nepogodama a ne vojska koja se istura. Znaci malo dublji su problemi a ti procas price koje zna i svako dete. I mobilisan sam 1999. godine i takodje sam bio zaprepascen zbog cega jedinice  za koje izvorno znam da postoje niu angazovane a mogli bi sa njima samo da nam nacine bar jedno 60% stete manje i ne bi ovako mogli da nas bombarduju kao sto jesu. Inace smatram da jos uvek kada bi se vodio kopneni rat     nujima bi trebalo 20-tak vojnika na jednog naseg da bi sovojili teritoriju koju su nameracili.
IP sačuvana
social share
"Ne vredi se nama boriti,mi isterasmo Turke, a nase nam age i begovi zasedose za vrat .Pobedismo i Nemce i Bugare, a nase nam ulizice slobodu opogane. Nista nam ne vredi kada mi sami dusmane radjamo-ne treba nam neprijatelj sa strane, lakeji ce upropastiti i opoganiti sve . "  Danko Popovic -Knjiga o Milutinu
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol
Poruke 7487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13
Citat
Severnoatlantski savet, najviši organ NATO-a, usvojio je danas "polaznu uredbu" o reviziji operativnog plana Kfora na Kosovu, čiji bi jedan od ciljeva trebalo da bude obuka buduće vojske Kosova

Sve postaje savrseno jasno oni im trebaju kao topovsko meso vjecno zahvalno koje nece postavljati mnogo pitanja zapravo nece postavljati ni jedno pitanje vec ce raditi ono sto im se kaze
A ujedno ce im posluziti za ostvarivanje ciljeva na Bliskom Istoku je ce moci paradirati sa Albancima i govoriti Arapima evo pogledajte mi smo naoruzali jednu vojsku , koja je iskljucivo Muslimanksa mi smo  im dali drzavu evo pogledajte dokle mozete da stignete samo kada ste uz nas a ne protiv nas
Zato nam se pridruzite budite kao Albanci
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Trajanje Hijerarhija Živina

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
Zastava Автономное территориальное образование Гагаузия
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Cemu obuka siptarske vojske?

Vrlo jednostavno. Uz takvu vojsku će međunarodna zajednica lakše da kontroliše kosovske Albance i spreči dosadašnji uticaj kriminalaca na istu.

Oni već imaju vojsku koja se zove Kosovski zaštitni korpus. Pošto tamo ima raznoraznih ljudi sa ne baš slavnom prošlošću, sada će imati novu malu vojsku ali bez takvih UCK ljudi.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
LG Nexus 5

Nemoj tako. Ukinuli su civilnu zastitu. sada je VS isto kao i nacionalna garda Ohaja. Seti se poseta TAdica, SUtanovca, Ponosa tamo. Pa oni su i razbili i ono malo VS.

Stami, zašto pričaš demagoške fraze koje si čuo na radikalskim mitinzima. Ko je uništio (razbio) VS.

O čemu pričaš? VS trenutno zna sa čim raspolaže, kršine i zastarelo naoružanje je otpisano i uništeno (ili prodato na crno kanibalističkim diktatorima u ekvatorijalnoj Africi). Npr. u tekućoj reorganizaciji naše vojske nije uništena ili otpisana ni jedna jedina 84-ka, sve idu na modernizaciju, otpisane su kršine T55 koje više nema ni u ruskim muzejima, a tek u naoružanju aktivne (savremene) armije bilo gde u svetu.

U svakom slučaju, da si bio mobilisan '99 godine, znao bi da je pola naoružanja i opreme koji su tada bili na raspolaganju bilo neupotrebljivo. Ja sam pontonirac, javim se u kasarnu po pozivu, kako koji ponton (sovjetski pontoni tipa Kraz iz 60-ih godina prošlog veka) spustimo u Savu, on potone jer ga je rđa godinama jela u kasarni u Jakovu. Smejali nam se surčinski i jakovski paori, kako smo bili "moćna" inžinjerija.

Mani me priča i žalopojki titoističkih generala tipa Boža Delić, vojska je sada mnogo operativnija nego što je bila onda. Sada znamo sa čime raspolažemo realno, i u skladu sa tim su formatirane oružane snage. Da treba mnogo savremenog naoružanja i opreme da se kupuje, treba, tu nema spora.

Da ne pominjem da su plate u VS sada izuzetno pristojne (za naše prilike), nikad bolje u  poslednjih 20-ak godina.

Znači, nemojte baš svaku temu da zatrpavate sa radikalsko-patriJotskom demagogijom, jes' da je izborna kampanja u toku, ali ima dovoljno tema za piskaranje demagoških parola.

Sve je to lepo ali se tvoja prica apsolutno ne slaze sa pricom komandanta kasarne Jakovo iz tog perioda. G. puk. Kosijer je dao pontonski most za Lido koji je bio, da kazemo visak, pa nesto i nije potonuo ali neka bude kako ti kazes. Ocigledno znas bolje od njega. Smiley

Cemu obuka siptarske vojske?

Vrlo jednostavno. Uz takvu vojsku će međunarodna zajednica lakše da kontroliše kosovske Albance i spreči dosadašnji uticaj kriminalaca na istu.

Oni već imaju vojsku koja se zove Kosovski zaštitni korpus. Pošto tamo ima raznoraznih ljudi sa ne baš slavnom prošlošću, sada će imati novu malu vojsku ali bez takvih UCK ljudi.

Danilo, zar ti zaista verujes u ovo sto si napisao? Smiley
Kosovska vojska bez bivsih pripadnika UCK?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Једна стара радост - Зора Новог дана

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 6599
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Не знам шта још треба да се догоди да се неки одрекну љубави према Великом Брату.
Не према оном са малих екрана те-ве пријамника.
Него оном "преко баре"...
IP sačuvana
social share
У свом срцу он чува путеве мира, али ипак држи своје оружје у приправности... То је живот самураја, начин на који зарађује своју одећу, храну и заклон; при том се његово срце одмара, а он је спреман да на дуге стазе отплаћује своје обавезе према господару и свој дуг према родитељима...
Наша храброст у рату плашила је странце. Нас странци никада нису поробили, нити су нам одузели земљу.
Јамага Соко
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 365
OS
Nepoznat
Browser
SAMSUNG-SGH-C160 1.0
Evo sta se desava.Gruzija se priblizila Americi i zeznula Rusiju.Rusija sad u Gruziju sase nekoliko hiljada vojnika.Tu ce rat sigurno biti.Pocinje W.W 3
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Citat
Tadic je naredio unistavanje citavih tenkovskih jedinica i secenja ispravnih tenkova u staro gvozdje koji su bud zasto prodati smederevskoj ze;lezari da pokazu kako radi i odmah je za sicu prodali USS.Ta tema je bila i tek ce biti.

Zahvaljujući Tadiću u vojsci više se ne koristi starudija od tenka T-55. Taj tenk koristi u Evropi još samo albanska vojska. Svakako da albanska vojska nije za ugledanje niti treba koristiti pare poreskih obveznika za održavanje muzejskih tenkova.

Citat
Zatim potezi ministra vojnog- sluzenje vojske u civilu-neverovatna stvar. Pa bar da su se ti regruti javljali u kasarnu jednom nedeljno da se vidi da li stvarno idu tamo gde "sluze" i da se vodi evidencija i vojska ima love.

Nije neverovatna stvar, nego si jednostavno neobavešten.

Služenje vojske u civilu je regulisano ustavom države. Svuda u Evropi verovao ti ili ne postoji civilna služba i ljudi nemaju nikakve veze sa vojskom. Inače sve države oko nas su ukinule obavezu služenja vojnog roka. Nema civilne službe, već samo profesionalna vojska i mladići koji se dobrovoljno opredele da služe vojsku.

Citat
Ukidane jedinice po svaku cenu a mi koji smo oduvek bili vecinom naoruzvanai ruskom tehnikom pocesmo da kupujemo delove za staru i izandjalu opremu od nekih drugih a ne od rusa. A nije se ni osavremenjavala tehnika

Naravno da su ukidane jedinice u okviru reorganizacije.  Ova država se ne zove SFRJ, nema 22 miliona stanovnika, hladni rat je prošao i ne preti nam vojna invazija od sovjetskih ili američkih tenkovskih divizija. Bolje je imati 4 vrhunski opremljene i obučene brigade kopnene vojske nego silne jedinice za koje država nije imala para da plati ni redovno grejanje i hranu.

Citat
Pogledaj koliko je staresinskog kadra - zbog toga sto su sluzili i radili u vreme Milosevica i SPS-a otpusteno kao visak. vecina iskusnigh staresina - narocito visokoskolskog tipa i generali su bili na udaru.

Netačno. Svi ljudi koji su na čelu vojske su bili na odgovornim funkcijama i u vreme Miloševića. Otišli su oni koji su se otvoreno mešali u politiku i kojima su bile najpreče vile na Dedinju i druge povlastice.

Citat
I nije mi jasno kako to da su samo staresine iz nacionalne garde Ohaja sposobne da obucavaju savremenom nacini razmisljanja i ratovanja

Radimo sa onima koji nude saradnju i od kojih ima šta da se nauči. Nacionalna garda Ohaja je jedna od najboljih nac.gardi u Americi i po kvalitetu je ista kao aktivna američka vojska. Ista obuka, ista oprema. Sarađuje se i sa aktivnom vojskom, sa Britancima, Norvežanima, Belgijancima, Francuzima, Česima, Slovacima, Rumunima, Bugarima itd itd.

Citat
Jos jedna strasna greska koja je isla uz rasturanje nase vojkse- unistavanje Civilne zastite.

Treba da postoji služba za vanredne situacije sa civilnom zaštitom u okviru toga. Bila je velika svađa na relaciju MUP - Ministarstvo odbrane kome ta služba treba da pripadne i to je glavni razlog zašto je još uvek nemamo. Potpuno se slažem sa tobom da nam je to itekako potrebno.

Citat
I mobilisan sam 1999. godine i takodje sam bio zaprepascen zbog cega jedinice  za koje izvorno znam da postoje niu angazovane a mogli bi sa njima samo da nam nacine bar jedno 60% stete manje i ne bi ovako mogli da nas bombarduju kao sto jesu
.

Mnoge jedinice su postojale samo na papiru, a većina je bila popunjena sa smešnom malim brojem ljudi. To je sve nasleđe Titoističkog vremena i nedostatka smernica o reorganizaciji vojske posle kraha SFRJ. Tu je napokon sada uveden red.
« Poslednja izmena: 01. Maj 2008, 17:22:38 od danilobg »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Једна стара радост - Зора Новог дана

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 6599
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Evo sta se desava.Gruzija se priblizila Americi i zeznula Rusiju.Rusija sad u Gruziju sase nekoliko hiljada vojnika.Tu ce rat sigurno biti.Pocinje W.W 3

Ма неће, биће само овде шорка са онима који су на НАТО платном списку Smile (показивање зуба) Smile
IP sačuvana
social share
У свом срцу он чува путеве мира, али ипак држи своје оружје у приправности... То је живот самураја, начин на који зарађује своју одећу, храну и заклон; при том се његово срце одмара, а он је спреман да на дуге стазе отплаћује своје обавезе према господару и свој дуг према родитељима...
Наша храброст у рату плашила је странце. Нас странци никада нису поробили, нити су нам одузели земљу.
Јамага Соко
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Samo sport spaja ljude a politika ih razdvaja

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 10646
Zastava Srbija, svemir
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
Nokia 2610
@danilobg

Znas li da i ti tenkovi T55 koji su iseceni u staro gvozdje su bili u izvanrednom stanju i da je pored njih iseceno dosta T84. ovo izvorno znam iz kasarne koja je u mojoj blizini i od staresina koje rade u njoj.
A komandni kadara je zaista rasturen i obezglavljen.Ne verujem da polovina ovih sadasnjih generalcica zna nesto da primeni u nekom eventualnom sukobu.
Jos jedna stvar-te jedinice za koje ti kazes da postoje na papiru JA TVRDi garantujem- postoje i sada i imaju isto naoruzanje koje su imale 1999. godine ali nije mi jasno  ni meni a ni mnogim staresinama zasto nisu stupale u dejstvo protiv NATO avijacije.
I zasigurno da ne bi bilo ovolikih posledica bombardovanja.
Mogu da potvrdim o tim jedinicama i nemoj da pricas o Titoizmu i postojanju na pappiru.

Do sada sam se na forumu uveravao i sve vise se uveravam da polako ali sigurno postajes najverniji i najbolji portparol DS na ovom forumu. Pokusavas samo da sipas neke stvari ali ti mogu dati ko zna koliko demantija. No nisam portparol nijedne stranke pa me bas briga i sto ispadas ponekad .....
IP sačuvana
social share
"Ne vredi se nama boriti,mi isterasmo Turke, a nase nam age i begovi zasedose za vrat .Pobedismo i Nemce i Bugare, a nase nam ulizice slobodu opogane. Nista nam ne vredi kada mi sami dusmane radjamo-ne treba nam neprijatelj sa strane, lakeji ce upropastiti i opoganiti sve . "  Danko Popovic -Knjiga o Milutinu
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Stami,

Druže moj, odakle ti te netačne informacije?

Nijedan M-84 nije određen za staro gvožđe, svi su u operativnoj upotrebi. Kakav ti je to izvor iz jedinice koji ne zna ni kako mu se tenk zove? T-84 ne postoji.

Starija braća M-84 su tenkovi T-72 i nalaze se u remontnoj rezervi. Što se tiče T-55, to je tenk koji je pravljen još u vreme Staljina i bilo je krajnje vreme da ide u penziju.

Kažeš da je komandni kadar "rasturen" a pri tome nemaš nikakvu argumentaciju za to. Jedino ako pod tim ne podrazumevaš to što su jedan general i jedan pukovnik otišli u Srpsku radikalnu stranku. To više govori o tim ljudima, a ne o vojsci i nekakvom "rasturanju" kadra.

Koje to jedinice nisu korišćene 1999. godine? Daj konkretno ime jedinice. Ako ne znaš, nemoj te pričice na nivou rekla-kazala, "rekao mi komšija", "čuo sam ispred bakalnice" i slično.

« Poslednja izmena: 01. Maj 2008, 19:40:33 od danilobg »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 16
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.069 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.