Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 23. Sep 2025, 08:55:24
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: NATO hoće srpsko oružje  (Pročitano 13445 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1074
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Heros,

Ne razumem toliko kolicinu Anti-Amerikanizma koja izbija iz tebe. Da je ova zemlja vodila devedesetih godina normalnu i demokratsku politiku, a ne retardiranu nacionalisticko-komunjarsko-julovsku-marko--nosi-gajbe-a-zapravo-svercuje-cigarete politiku istorija Balkana izgledala bi posve drugacije. Jugoslavija bi se u miru razdruzila i ne bi bilo nepotrebnih ratova i suludih zrtava.

Svi ustavotvorni narodi bivse Jugoslavije su imali po ustavu zagarantovano pravo na samoopredeljenje, sta je tu problem? I dalje ne mozes da se pomiris sa tim? Srbija bi mnogo bolje stitila interese srpskih zajednica u Hrvatskoj i Bosni da je imala demokratsku vlast i snaznu ekonomiju i da je usla u EU i NATO, nego sto je izolacionisticki komunisticki aparticik Milosevic udarao glavom kroz zid, cackao mecku po svetu i huskao Srbe na pobunu i oruzje i slao paravojne formacije.

Iljusin,

Ne osporavam ti pravo da volis Rusiju, ali pricamo o potpuno drugoj stvari. Tvrdio si da smo u `velikoj meri`meri oslonjeni na rusko oruzje i da sada to neko hoce da poremeti. Realnost stoji potpuno drugacije - najveci deo oruzja koje koristimo je zastarelo i domace je proizvodnje. Sto se tice `geopolitickih tumbanja`, odnosa Srbije prema Zapadu, prema Rusiji...za Srbiju je u 21. veku najopasnije da ostane crna rupa van EU i NATO jer je to buducnost citavog Balkana. Zasto bi to remetilo tradicionalno dobre odnose sa Rusijom? Nema razloga. Pogledaj primer Slovenije ili Bugarske.

Mislim da postavljas zanimljivo pitanje iz pogresnog ugla vezano za to kako ce nas sada gledati gradjani Evrope s obzirom na losu konotaciju koje Srbija nosi sa sobom zbog devedesetih. Misljenje je i dalje prilicno lose i na nama je da takvu sliku promenimo kroz politicko, ekonomsko i vojno povezivanje. Sami moramo da se borimo za bolji imidz.

Problem sa ljudima koji ovako razmisljaju, pogotovo Beogradjani, je u tome sto verovatno nista nisu doziveli kao ljudi koji su morali da beze sa svojih ognjista, koji su bili na ratistu (tu ne mislim na dobrovoljce, "dobrovoljce", ratne profitere, vec na obicne ljude koji su silom prilika bili na ratistu), nisu doziveli da dele jedan WC i kupatilo, jednu masinu za ves sa 50 porodica, nisu ziveli sa svojim porodicama u 5 metara kvadratnih itd. Samo su preziveli hiper inflaciju i to isticu, a zaboravljaju da su zbog toga tada svoje stanove otkupili za 50 maraka, preziveli bombardovanje koje ne moze da se usporedi, osim za one ljude koji su ziveli na Kosovu, sa ratovima u Hrvatskoj i BIH itd. Da ne kenjam vise.

Po meni, dobro je ako ima sta da im prodamo i ako mozemo izvuci korist oko toga. Nas glavni cilj treba da bude razvoj ekonomije, pravljenje beba, razvoj nauke, razvoj ekonomije, pravljenje beba, razvoj nauke, razvoj ekonomije, pravljenje beba, razvoj nauke, razvoj ekonomije, pravljenje beba, razvoj nauke, razvoj ekonomije, pravljenje beba, razvoj nauke. Mi kao clan EU, moze, ali fazoni kao gej brakovi i slicne gluposti ne moze. Clan NATO, nikad. To je pitanje nacionalnog ponosa. Mozemo da budemo super-giga-mega-zord partneri, ali ne clan.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

'OĆEŠ DA TI OPEREM ŠAJBU?

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 864
Zastava vazduh-zemlja-voda
OS
Windows XP
Browser
Mozilla K-Meleon 1.02
Bas je zanimljivo kada se neko toliko zalaze za "zapadne vrednosti" a osnov za raspravu mu je komunisticki ustav i poredak...
Slazem se sa onima koji traze zlatnu sredinu, tj. ne padaju u trans ni pred Amerima ni pred Rusima, ja sam za Svajcarce, daj da i mi nekada budemo neutralni i da ne budemo u svakom ratu mirodjija, pa kada se namnozimo i ojacamo ekonomski e onda cemo da vidimo ko nam je i koliko duzan...U tom svetlu sto se tice NATO-a i proizvodnje oruzja u Srbiji, svako ko hoce da ulozi pare u proizvodnju na tlu Srbije je sto se mene tice dobrodosao...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 298
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung sgh-550i
Slazem se, jedini je problem sto niko ne zeli da ulaze u ovakvu zemlju.
Ako pogledamo dosadasnje velike investicije (duvanska industrija, telekomunikacije, voda...) sve su to ulaganja u grane koje imaju makar donekle monopol na nasem trzistu.
Dok se zemlja ne sredi nece biti ozbiljnih ulaganja nigde, pa ni u proizvodnju naoruzanja, municije, vojne opreme...
Prema tome sto pre sredimo stvari u svom dvoristu, tim bolje, pa makar i uz tudju pomoc, kad smo vec nesposobni da to sami zavrsimo.
IP sačuvana
social share
Sivi soko, sivi soko, sivi soko, ću-ću-ću. Sivi soko, soko sivi, sivi soko, šubi-dubi-du!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Trajanje Hijerarhija Živina

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
Zastava Автономное территориальное образование Гагаузия
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
Ozbiljna ulaganja i jacanje srpske ekonomije je moguce samo ako smo politicki, ekonomski i vojno deo evroamericke civilizacije. Svaka zemlja  koja je posla tim putem je snazno ojacala svoju ekonomiju, nauku i uticaj.

Nssale, ne zaboravi da neutralnost ne dolazi sa neba, vec je rezultat izuzetne finansijske snage i deponovanja medjunarodnog kapitala (slucaj Svajcarske), odnosno pada Treceg rajha (slucaj Austrije) ili visevekovne tradicije neutralnosti (slucaj Svajcarske i Svedske). Politika `zlatne sredine` odnosno `treceg puta` bila je realnost u eri Hladnog rata a danas je cista utopija.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3930
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
Sto se tice neutralnosti i ja bih voleo da mozemo, ali u ovom trenutku ne mozemo. mogli smo posle drugog svetskog rata, ali mi smo nas polozaj zloupotrebljavali, pa smo malo koketirali sa amerima, malo sa rusima, ko nam sta ponudi mi uzmemo. Tako smo se i zamerili malo jednima, a malo drugima, i na zalost, izgubili smo neutralnost iako smo bili nesvrstani, sami smo se svrstali uz jednu stranu, na zalost, gubitnicku u tom ratu.
Sada nam je potreban ekonomski oporavak, a to necemo dobiti izolacijom, moramo iskoristiti sve sto nam se pruza, ali opet pametno i bez srljanja. Nije sve sto nam se nudi sa zapada bas tako sjajno, uvek ima neka patka, pa treba izvagati korist i stetu. Mislim da nacionalni ponos ne mozemo da izgubimo, bez obzira na sve.
Zastava mozda ne moze da proda pusku koju je napravila po NATO standardima, ali zato moze uci u stratesku saradnju sa nekom drugom firmom sa zapada i zajednicki proizvesti konkurentniji proizvod. Siguran sam da je zastava sposobna za takvo nesto, samo se nadam da ce do tako necega i doci.
@niksa517 Postacemo i clanica NATO-a pre nego sto udjemo u EU, to je skoro ocigledno, bez obzira na nacionalni ponos, jer gde je nacionalni ponos u nacije koja gladuje? A sto se tice gay brakova o tome mozemo da diskutujemo na forumu predvidjenom za to, ne znam zasto si to ovde spominjao?
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Qui desiderat pacem praeparet bellum

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 921
Zastava Olduvay-naucna kolonija na Marsu :)
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mob
HTC Touch Pro
Prvo kazes da je bila zavera stranih sluzbi, onda odjednom otkrivas da je bilo animoziteta...mozda ti jednog dana padne na pamet da je taj animozitet svesno podgrevala komunisticka oligarhija zeljna ostanka na vlasti u novom nacionalistickom ruhu, a ne neka svetska zavera.

auuu, covece sto si ti naivan. ako imas devojku, verovatno ima  drugaricu sa kojom provodi svako vece, ti si ok sa tim.
mala tajna- to sto joj se drugarica brije po licu, ima maljave grudi ne znaci da je musko, naprotiv, sve je to komunisticka propaganda. oni zele da ti budes u neznanju, ne bili ostali duze na vlasti.
uf, kako su prepredeni Smile

Bilo bi lepo i da otkrijes nazive istorijskih knjiga u kojima si utvrdio da je Slovacka tokom II rata bila antifasisticka,

ne znam da li si cuo- udzbenik iz istorije za osnovnu skolu- 8. razred. nece ti biti frka- ima puno slika Smile

zatim one iz perioda srednjeg veka koje  potvrdjuju da je kninska krajina pripadala Srbiji

konsultovati vec navedeni udzbenik ali za 5 razred pri tom- nisam rekao da je u pitanju bila drzava srbija, ali mrsko mi je da ti prepricavam istoriju- a ko je vladao tim krajevima? pa.... za konavle znam da su imali vlasteline Srbe, ta loza zivi i danas. u srbiji. nisu hrvati, znam pouzdano Smile

ili na segment ustava iz 1974 godine koji opovrgava pravo konstitutivnih naroda na samoopredeljenje i otcepljenje.

ti mene ne razumes kad pricam o ustavu- iz dva razloga:
1. za razliku od tebe ja imam zavrsene studije prava
2. znam za koju svrhu je taj ustav napisan, posle kojih desavanja, i kao kompromis kome. evo odgovora na sva tri pitanja:
(da bi se SFRJ raspala- Hrvatsko prolece iliti MASPOK- Titu da se ne raspadne drzava dok je ziv).

deplasirano je sa laikom raspravljati o Pravu.

Vidim da si izucio i neke cudne ekonomske knjige koje stavljaju znak jednakosti izmedju ulicne preprodaje deviza i legalnih menjackih poslova pod kontrolom centralne banke...no dobro.

da, vrlo su cudne, pa ipak- danas menjacnice same odredjuju koji kurs daju za evro i ostale devize i nisu obavezne da se povode za Narodnom Bankom, a sve novine objavise danas da se u beogradu pojavili dileri na pijacama koji kupuju evro za 80 dinara. koriste se vrlo originalnom lozinkom- devize, devize, devize.
hmmm, mozda bi te moje knjige trebali i ekonomisti da "izucavaju".
« Poslednja izmena: 20. Dec 2006, 22:25:28 od colossus1167 »
IP sačuvana
social share

Don't take this personal...            Не берите этот персонал...
i'm just doing my job...                я только делаю мою работу...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

'OĆEŠ DA TI OPEREM ŠAJBU?

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 864
Zastava vazduh-zemlja-voda
OS
Windows XP
Browser
Mozilla K-Meleon 1.02
Mozemo mi da budemo neutralni samo treba znati trgovati i treba znati kada i koliko zatezati udicu...
I nije tacno da je ulazak u EU i NATO uslov za bolji zivot, samo pogledajte kolike su prosecne plate u zemljama koje su u tim savezima, apsolutno sam ubedjen da takav standard i jos bolji Srbija moze imati i bez ulaska u EU i NATO. Za to je potrebno:
1. Dovesti samog sebe u red ili kako se kaze pocistiti u sopstvenom dvoristu
2. Istrgovati (Eeee to treba znati!) da bas ne moramo da ulazimo u te organizacije vec da budemo njihovi partneri, prijatelji, ili sta vec, posto je ocigledno da se u NATO i EU mora, a ne kao sto neki pricaju "hocemo li mi ikada postati njihov clan?" Da ako ovako nastavimo postacemo sigurno i to ce da nas kosta vise nego sto smo spremni da platimo...

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.54
ja bih molio uchesnike da se ostave tih shupljih pricha sa DS -mitinga :eu,nato,integracije ... truc ,bla,bla .... ipak je ovo forum za nauku i tu se ne okupljaju neke ovce Smile

NATO nema bash nikakvih interesa da u srbiji sebi razvija konkurenciju svojoj vojnoj industriji ,pogotovo shto je ona sad u krizi ,jer je ugrozavaju bolji (odnos cena/kvalitet) proizvodi iz rusije,kine,svedske ....
s druge strane rusija bi mozda mogla da ima izvesnih interesa da nam pomogne , radi proboja na neka trzishta koja bi lakshe kupila opremu od nas nego od njih (da se ne zamere zapadu). recimo zemlje kao kuvajt,emirati i neke africhke zemlje ....
shto se tiche ove glupe ideje da zastavazivi od prodaje oruzja americhkim lovcima ,to je u rangu onih ideja da srpska poljoprivreda treba da se orjentishe na proizvodnju malina za zapadno trzishte. poshto je svakom jasno koliko vrede ovakvi poslovi ,mislim da ne treba dalje komentarisati.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3930
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
Pa da se onda ostavimo i radikalsko sps-ovske propagande, ali i svake druge politicke propagande na ovom forumu, mislim da su neki previse zasli u politiku na ovom delu foruma, i mnooogo skrenuli sa teme, mislim ustav iz '74. 'alo rodjaci kakve to ima veze sa naslovom teme "NATO hoće srpsko oružje", ovde bi trebalo da se govori da li nasa industrija moze tehnicki i po ceni da konkurise drugim proizvodjacima oruzja koje kupuju vojske clanice NATO pakta, a vi razvezli ko na nekom politickom mitingu, te oni samo 'oce da nas upropaste, dajte da sagradimo zid i da nas nema dok ih ne nestane itd... Pa recite ljudi sta mi to mozemo da proizvedemo i da im prodamo po konkurentnoj ceni, kako da uposlimo one jadne radnike sto ne primaju plate po godinu dana da i njima jednom svane. Dajte malo da diskutujemo o tehnici i cenama koje ta tehnika ima, kod nas i u svetu. Pustite predizbornu kampanju i te gluposti, uostalom imate politicki forum, pa tamo o tome...
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 19
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
Motorola 
Heros,

Ne razumem toliko kolicinu Anti-Amerikanizma koja izbija iz tebe. Da je ova zemlja vodila devedesetih godina normalnu i demokratsku politiku, a ne retardiranu nacionalisticko-komunjarsko-julovsku-marko--nosi-gajbe-a-zapravo-svercuje-cigarete politiku istorija Balkana izgledala bi posve drugacije. Jugoslavija bi se u miru razdruzila i ne bi bilo nepotrebnih ratova i suludih zrtava.

Svi ustavotvorni narodi bivse Jugoslavije su imali po ustavu zagarantovano pravo na samoopredeljenje, sta je tu problem? I dalje ne mozes da se pomiris sa tim? Srbija bi mnogo bolje stitila interese srpskih zajednica u Hrvatskoj i Bosni da je imala demokratsku vlast i snaznu ekonomiju i da je usla u EU i NATO, nego sto je izolacionisticki komunisticki aparticik Milosevic udarao glavom kroz zid, cackao mecku po svetu i huskao Srbe na pobunu i oruzje i slao paravojne formacije.

Iljusin,

Ne osporavam ti pravo da volis Rusiju, ali pricamo o potpuno drugoj stvari. Tvrdio si da smo u `velikoj meri`meri oslonjeni na rusko oruzje i da sada to neko hoce da poremeti. Realnost stoji potpuno drugacije - najveci deo oruzja koje koristimo je zastarelo i domace je proizvodnje. Sto se tice `geopolitickih tumbanja`, odnosa Srbije prema Zapadu, prema Rusiji...za Srbiju je u 21. veku najopasnije da ostane crna rupa van EU i NATO jer je to buducnost citavog Balkana. Zasto bi to remetilo tradicionalno dobre odnose sa Rusijom? Nema razloga. Pogledaj primer Slovenije ili Bugarske.

Mislim da postavljas zanimljivo pitanje iz pogresnog ugla vezano za to kako ce nas sada gledati gradjani Evrope s obzirom na losu konotaciju koje Srbija nosi sa sobom zbog devedesetih. Misljenje je i dalje prilicno lose i na nama je da takvu sliku promenimo kroz politicko, ekonomsko i vojno povezivanje. Sami moramo da se borimo za bolji imidz.

Problem sa ljudima koji ovako razmisljaju, pogotovo Beogradjani, je u tome sto verovatno nista nisu doziveli kao ljudi koji su morali da beze sa svojih ognjista, koji su bili na ratistu (tu ne mislim na dobrovoljce, "dobrovoljce", ratne profitere, vec na obicne ljude koji su silom prilika bili na ratistu), nisu doziveli da dele jedan WC i kupatilo, jednu masinu za ves sa 50 porodica, nisu ziveli sa svojim porodicama u 5 metara kvadratnih itd. Samo su preziveli hiper inflaciju i to isticu, a zaboravljaju da su zbog toga tada svoje stanove otkupili za 50 maraka, preziveli bombardovanje koje ne moze da se usporedi, osim za one ljude koji su ziveli na Kosovu, sa ratovima u Hrvatskoj i BIH itd. Da ne kenjam vise.

Po meni, dobro je ako ima sta da im prodamo i ako mozemo izvuci korist oko toga. Nas glavni cilj treba da bude razvoj ekonomije, pravljenje beba, razvoj nauke, razvoj ekonomije, pravljenje beba, razvoj nauke, razvoj ekonomije, pravljenje beba, razvoj nauke, razvoj ekonomije, pravljenje beba, razvoj nauke, razvoj ekonomije, pravljenje beba, razvoj nauke. Mi kao clan EU, moze, ali fazoni kao gej brakovi i slicne gluposti ne moze. Clan NATO, nikad. To je pitanje nacionalnog ponosa. Mozemo da budemo super-giga-mega-zord partneri, ali ne clan.

Citat
Da je ova zemlja vodila devedesetih godina normalnu i demokratsku politiku, a ne retardiranu nacionalisticko-komunjarsko-julovsku-marko--nosi-gajbe-a-zapravo-svercuje-cigarete politiku istorija Balkana izgledala bi posve drugacije

кад неко живи у центру збивања `90тих, својим очима гледа, а ништа не види...па кад га питају шта је било, а он каже оно што му из слушалица вокмена допире до малог (испраног) мозга... Smile

замисли неко те батина са батином, и ти после кад те мало остави на миру, донесеш њему још већу и још јачу батину и кажеш удри, само немој у главу... Smile
IP sačuvana
social share
''Држава се чува оружјем а нација језиком и писмом.''

''Благо прогнанима правде ради, јер је њихово царство небеско.'' Исус Христос
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 23. Sep 2025, 08:55:24
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.062 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.