Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Naskok u zanjihu - udzbenik za 3. razred osnovne skole  (Pročitano 2459 puta)
Jet set burekdzija

No lord shall stand before myself

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 7465
Zastava Sahara
OS
Windows
Browser
Chrome 40.0.2214.115
mob
Nokia 
pa nije svako sposoban.pa da bi neki levat dobio peticu mora da nauci te gluposti iako se fizicko i likovno ne bi trebali ocjenjivati.

sjecam se u 5om osnovne vjezbali mi gimnastiku.dosao nastavnik i popizdio sto slabo ko moze da uradi dobar i pravilan stoj na rukama.
"ajde zar je tesko uradit ovo (pa se on baci na ruke i hoda rukama po sali), nece vam nista bit"

skace Mirza i lomi ruku  Smile Smile Smile Smile Smile

IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
OS
androidNepoznat
Browser
Opera 12.16
mob
Samsung 
or=Mile Rent-a bubreg link=topic=640661.msg11950850#msg11950850 date=1442095657]
Od kad se uči teorija iz fizičkog?
Valjda treba da znaš da skočiš a to naučiš kada ti nastavnik pokaže kako se to radi pravilno. I valjda se ocenjuje skok a ne bubanje nepotrebne teorije, saskok, uskok, potpora za zaskok...
Pa ne uče teoriju nego uče prave termine,isto kao u fudbalu,košarci...Ne uče istoriju atletike,a i da uče,ne bi im ništa hvalilo.

Ako već postoje termini zašto smišljati nove i baš me interesuje kakav bi termin smislio ako hoćeš da se zanjišeš,ili kad hoćeš da skočiš sa sprave,to je saskok,sasvim logično.

Nije to ništa nelogično ni nenormalno,nego kad nabrajaš tako zvuči kao neke ko zna čije reči.

Ne znam ni ja šta sve to znači,ali sigurno nisu budalaštine koje je smišljao neki pisac knjige.

system_v_r5

Jel znaš šta je kozlić,ili karike,razboj,greda.
Citat

Kozlić, razboj , greda, razboj, naravno, gimnastičke sprave. Ipak treba imenovati spravu koju koristiš. Bezveze je nekog terati da uči teoretski opis kako se izvodi neka vežba, sa sve stručnom terminologijom, na tim spravama. Pogotovo ne u trećem razredu

Nemoj mi reći da si bubao saskoke i slično.

Mi smo jedino znali naziv neke vežbe, kolut napred i nazad, stav na šake, zvezda, nazive sprava i to je od prilike sve što je potrebno da znaš. Kako se šta radi učiš posmatrajući i vežbajući.
Smisao fizičkog je da se deca razgibaju, razvijaju motoriku, nauče pravilno da rade neke vežbe, osnove nekih sportova i naravno da se malo zabave i rasterete, ne da bubaju termine.
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 45.0.2454.85
Na razboju sam umalo polomio obe ruke. Profesor je precenio moje mogucnosti Smile

Nisam znao kako se kaze pravilno al mogao sam da se okrenem na razboju dok sam u punom njihu. Fizicko je fizicko teoriju nek uci onaj na DIF-u.
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

ću te patošem

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 2882
OS
Windows 7
Browser
Chrome 45.0.2454.85
mob
Nokia 33-10
Knjiga iz fizičkog - još jedno uzimanje para iz džepova roditelja. Da li ste vi ikada imali knjigu iz fizičkog u osnovnoj? Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1402
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 40.0
Makros_Crni

Nisam ja ništa bubao,termine ne treba da bubaš,ako u fudbalu lopta ode van terena,znaš termin kako se to zove,a zašto onda ne bi znao šta si uradio na kozilću,ako se neko od dece zainteresuje za atletiku,to će ga sigurno interesovati.

Kad u karateu,ili bilo kojem drugom borilačkom sportu uradiš potez,svaki taj potez ima svoje ime,i to isto ne treba da se buba,nego se uči uz vežbu.A i većina koja nikada nije ništa trenirala zna bar dva tri naziva tih udaraca.

Osnovne stvari,da je sreće da se više dece zainteresuje za atletiku i druge spotrove,a ne da se lože na mrtvi fudbal. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 44.0.2403.155
Meni se čini da je ovaj udžbenik napisan i uveden (mislim u osnovne škole) čisto formalnosti radi, odnosno da bi se ozvaničile aktivnosti koje treba da se rade na tom predmetu.

Jer u mnogim školama danas nastavnici puštaju decu na časovima fizičkog da rade šta hoće. A tome u prilog ide i to što nema jasno definisan program, ili se ne sprovodi. I da ne bi bilo takvih situacija, kao i onoga ''a što moj sin ima 4ku iz fizičkog? Na osnovu čega vi ocenjujete? A vidim da nemate ni program rada, deca samo igraju fudbal...'' i sličnih rasprava, uvedeno je ovo da se barem malo formuliše kako treba da izgleda čas fizičkog. Mislim tako meni deluje.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1402
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 40.0
Mislim da iz fizičkog i danas mora da postoji program časova,jebeš časove ako ih puste da se igraju loptom i ajde zdravo,a devojčice ni ne rade ništa.

Nekada na fizičkom se prvo trčalo,radile vežbe,a onda po programu.Vežbe na spravama,razni sportovi sa loptom,nekada su i časovi plivanja bili deo fizičkog,pa se kolektivno išlo na bazen.Postojali su testovi brzine,postojale su i kros trke u prirodi...

Mislim da su bila i takmičenja na opštinskom i gradskom nivou u atletici.To se onda dešavalo na nekom stadionu.

Oprema za fizičko se podrazumevala.Takodje se i merila visina,težina,koliko je ko skočio u dalj,koliko je daleko bacana medicinka...,mislim da je nastavnik čak imao i podatke tipa,ko ima krivu kičmu,ravne tabane,alergije itd.,za ovo nisam skroz siguran.

Prelistavoa sam neku knjigu o vežbanju i fizičkom vaspitanju sa početka osamdesetih,to nije bila knjiga iz koje se uči,nego više upustvo kako se pravilno izvode vežbe,koje vežbe su za koju grupu mišića...

Ovo govorim o periodu iz SFRJ.

Kad sam bo klinac kod mene u odeljenju je bio lik koji je trčao 3.4 ili 3.5 sekunde na trideset metara,naravno to niko nije prepoznao kao potencijal,boleo ih kurac,a bio kao metak,bez ikakvog treninga,klinac osnovac.Živo me interesuje šta bi bilo da je imao desetogodišnji profesionalni trening,koliko bi istrčao 100 metara.Nažalost tada ej atletika već bila umrla,da je bilo osamdesetih,ili sedamdesetih verovatno bi ga neko prepoznao kao talenat.
« Poslednja izmena: 14. Sep 2015, 02:05:17 od Mile Rent-a bubreg »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

ću te patošem

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 2882
OS
Windows 7
Browser
Chrome 45.0.2454.85
mob
Nokia 33-10
Meni se čini da je ovaj udžbenik napisan i uveden (mislim u osnovne škole) čisto formalnosti radi, odnosno da bi se ozvaničile aktivnosti koje treba da se rade na tom predmetu.

Jer u mnogim školama danas nastavnici puštaju decu na časovima fizičkog da rade šta hoće. A tome u prilog ide i to što nema jasno definisan program, ili se ne sprovodi. I da ne bi bilo takvih situacija, kao i onoga ''a što moj sin ima 4ku iz fizičkog? Na osnovu čega vi ocenjujete? A vidim da nemate ni program rada, deca samo igraju fudbal...'' i sličnih rasprava, uvedeno je ovo da se barem malo formuliše kako treba da izgleda čas fizičkog. Mislim tako meni deluje.

Meni to opet liči na način da autori i štamparije zarade na gluposti. Sva nastava treba da bude interaktivna, fizičko se uči na času, a ne kući iz knjige (to je čak opasno), likovno bi trebal oda ima u planu obilazak muzeja, kao i istorija, a muzičko odlaske na koncerte i u pozorište. A ne da profani klince smaraju podacima o Mendelsonu, Bahu i Mikelanđelu, a da im ni nepuste tu muziku ili pokažu sliku. Isto tako i na fizičkom, profesor da pokaže. Mada realno te predmete za talente nije realno ocenjivati na osnovu mogućnosti dece, neka mogu da urade stav na šakama, a neka polome ruku što reče godfaker. Profesori fizičkog bi možda trebali više da budu uključeni u iskorenjivanje gojazne dece, neplivača, krive kičme i poremećaja u stavu i hodu kojih sve više ima u doba kada deca igraju fudbal na soniju umesto napolju.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.068 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.