Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Nasilje!?  (Pročitano 15815 puta)
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
Samo jedna digresija:
Citat
Kako mozes biti civilizovan prema nekom ko nije?

Ako nisi ni ti.. po cemu se razlikujes od njega?
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Reign in Blood

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 20579
Zastava SRBIJA
Sve je to jezivo pogotovu kada deca stradaju. Ali znam dosta slucajeva gde muskarci skroz puknu zbog zeninog izivljavanja- nisu u pitanju batine nego visegodisnje psihicko izludjivanje i slamanje.
Evo vam primer Milosevica sto mu sude u Hagu- iza svega sto je uradio stajala je mentalna projekcija njegove zene, bio je u njenim rukama ( citaj kandzama)..  I kad pogledate ovaj svet masoni, tajne vlade, krize, pritisci, ratovi i sve se to pusti kroz cuvenu feministicku frazu " IZA SVAKOG USPESNOG MUSKARCA STOJI ZENA" onda devojke, zene uz sve duzno postovanje razmislite kakva ste vi bica???
Najtuznije u svim tim tim slucajevima je sto je nas zakon jako slab i pravosudne mere nikakve tako da zrtve zauvek ostaju zrtve a zlocinci jedva kaznjani. Ja sam apsolutno protiv bilo kakvog nasilja ali znam,iz iskustva, da se silom moze itekako " isterati djavo" iz coveka.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 1138
Zastava VAljevo
mob
Nokia 5100
Ali je losa stvar to sto mi na to neobracamo mnogo paznju dok se desava nekom tamo. Tako i za nas neko kaze, ali to je odlika svakog coveka.
IP sačuvana
social share
Edit by SerbianFighter: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 315
@ SF
Pa razlikujemo se npr. po tome sto ja nisam silovao cerke Smiley

Zar se ti ne slazes da to nije covek nego stvorenje i da mu i nije mesto sa nama?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
Slazem se, ali postoje nacini da se sve to na fini nacin uradi...
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

То сам ја.

Zodijak
Pol
Poruke 3256
Zastava
a koji su to načini ?

kad smo već kod Toma i Džerija... moje dete je konstatovalo da je Džeri zao....
IP sačuvana
social share
"Ljubav je mnogo vise od običnih osjećanja, ljubav je pozitivan elektroimpuls.
Ne postoji razdaljina koju ljubav ne moze premostiti, ne postoji bolest, koju snažno projektovana ljubav ne moze izlečiti, Ljubav može izvojevati sve pobede. Ona je koncentrisana kinetička energija, najjača sila u Prirodi. I samo kad biste mogli održati ljubav celog života, ne bi bilo sna koji ne biste mogli pretvoriti u stvarnost."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
Fini nacin... okupis porotu sudije i sve ostalo, osudis ga na elektricnu stolicu, javno pogubljenje i ne uprljas ni obraz ni ruke a popunis tv program kvalitetnim materijalom.

A to da li je Dzeri zao... mislim zaista Smiley eto kako nastaju prve greske u odrastanju Smiley nije dzeri zao , dzeri ti je kao Srbija, srbija koja se uvek bori protiv veceg neprijatelja i uvek pobedjuje Smiley Evo recimo primer pobedili smo nato    Smile
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 147
Citat
Psiholozi i ostale demokrate ( citaj seratori ) dovele su do opsteg haosa u drustvu. Bombardovani smo slikama nasilja na svakom koraku, pocev od najranijeg detinjstva preko Tomi i Dzerija, posle dolaze raznorazne pucacine na PC-u, na kraju raznorazni Terminatori i Ramboi, i onda covek zeli nekad da se poistoveti sa svojim besmrtnim idolima i sam postane Rambo, a posto po prirodi nije mnogo jak da bi se pobio na ulici, najlakse je da onako isprebija zenu i decu jer su u vecini slucaja slabiji od njega, zatim ce da dodje psiholog koji ce sve to lepo naucno da objasni, te ce da dodju demokrate i borci za ljudska prava te ce kazna biti blaza nego za parkiranje. Gde ce im dusa ?

Nasilje radja nasilje a ne psiholozi i demokrate. Evo ti primer onih silovani cerki. Postoji velika sansa da njihovi potomci osete uzas koje su njih dve prezivele na svojoj kozi. Uzrok mozes traziti u posledicama ratova. Onda postavljamo pitanje odakle ratovi? Brzo se vracamo na praistoriju kada je ubistvo bilo samo cin borbe za opstanak i zivot. Razvojem drustva i drzave i svih sistema kroz koje je drustvo proslo borba za opstanak dobija druge oblike. Opstanak se sada planira u okviru rase, drzave 9institucije) godinama unapred. Sta bi se dogodilo Americi da nije napala irak. Nestalo bi im nafte za x godina, a ako nema nafte, struje....nastaje kolaps....vracamo se na pocetak u praistoriju...
Naravno ratovi sa sobom nose razne uticaje na ljudsku psihu...koja generacijama metamorfozira u ozbiljnu klinicku sliku ubice.

Uzrok naravno nije samo u ratovima vec i u novonastalim vrednostima.
U sparti je na primer postovan fozicki izgled i fizicka spremnost.
Stare crkvene skole u kojima se ucilo 12 vestina  koliko se secam. Citanje pisanje pevanje plivanje....
Na dvorovima macevanje i sah.... Odvaznost, postenje ostrica maca i jezika su bili velike vrline. Svaki prelazak iz sistema u sistem radjao je nove potencijalne psihopate koje se nisu prilagodile novom sistemu, koje su postale isfrustrirane svojim neuspehom postale destruktivne ili autodestruktivne. Dakle za vecinu stvari koje dovode do devijantnog ponasanja u drustvu krivo je drustvo jer nije uspelo da socijalizuje u ovom slucaju neprilagodjenu "hendikepiranu" osobu.
Drustvo ovakvo kavo je kreirala je svaka individua koja povela za sobom drustvenu grupu, stratum i cije su se ideje sirile kao zaraza..

Naravno genetika je takodje ucinila svoje, te imamo vec na samom rodjenju mentalno obolelo dete koje predstavlja potencijalnu pretnju po zivot u odrasloj dobi. Dosta je i onih koji imaju genetske predispozicije da naslede mentalno oboljenje i potreban je samo jedan triger, varnica...koju ponovo aktiviraju drustveni odnosi i spoljasnja sredina da dobijemo mentalno obolelu osobu.

P.S. Moram opet da svratim u Lazu da vidim onog napoleona. Mnogo je gotivan Smiley
Zasluzio sam avtar za ovo Smiley
IP sačuvana
social share
~~~HAL~~~
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 685
Zastava trenutno Šabac
Zanimljivo objasnjenje Hal, i opet sve to potice iz ljudske psihe.
IP sačuvana
social share
Red, rad i disciplina.
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 3156
Zastava Shorewood, WI
mob
Samsung Galaxy S6
Ne bih mešao ratove sa individualnim nasiljem. Zašto nastaju ratovi? Moja ideja je sledeća - crni i crveni mrav pripadaju istoj vrsti, različitoj rasi. Kada se sretnu, nastaje bespoštedna borba na život i smrt. Slično reaguju jedan na drugog i sivi i crni pacon - potpuna netrpeljivost unutar jedne te iste vrste. Priroda je uslovila živa bića da se bore za sopstveni opstanak, za prenošenje svojih osobina i potiskivanje sličnih, bliskih, a ipak različitih. Ma koliko voleli da se krijemo iza plašta socijalizacije i civilizacije, ipak u nama čuči zver koja je tek promolila nos iz pećine. Potreba da osvajamo teriroriju, da se širimo, da potisnemo druge i potčinimo ih sebi, da im otmemo žene i ostavimo svoje potomstvo (silovanja u svakom ratu) je toliko jaka i ukorenjena da joj je jako teško, pa i nemoguće odupreti se. Prisetite se samo intenziteta sopstvenih emocija kada je počelo da se zakuvava u bivšoj Jugi, kada su se desila prva ubistva na nacionalnoj osnovi. Kolika količina negativne, ratne strasti se probudila u većini?. Evo malog testa - provedite istraživanje u sopstvenom okruženju, testirajte i sebe - kada bi postojala mogućnost da pritisnete malo, crveno dugme i da time učinite da svi Šiptari nestanu, dakle svaki čovek, žena i dete, da li bi vam savest dozvolila da to uradite ili biste bez razmišljanja pritisli dugme, bez ikakve griže savesti, zbrisali ih sa lica zemlje i rešili svoj narod jedne ogromne brige. Po mojim skroimnim proračunima, od deset ispitanika najmanje sedam bi bez oklevanja pritisnulo dugme. Toliko o civilizovanosti. Biološki imperativi su jači. Mislim da bi tek sveukupna globalizacija i razvijanje svesti da smo svi ljudi, sa potpunim potapanjem naciona i etnosa mogla da reši ovo pitanje, mada ni tada nisam baš siguran. Opet bi se našao neki razlog.
Individualno nasilje je priča za sebe. Razloga je previše da bih mogao da ih nabrajam i analiziram. Ono što mi je zanimljivo je kaznena politika - koja je svrha zatvora? Da prevaspita - smejurija. U kakvom su stanju, ko tamo radi i činjenica da su nasilne zveri sakupljene na malom prostoru na kome uspostavljaju sopstvenu skalu vrednosti, hijerarhiju i odnose teško da može da učini bilo šta na planu socijalizacije i rehabilitacije. Menjati ljudsku prirodu na takav način može da da samo negativne efekte. Preostaje dakle ideja da se društvo brani tako što nasilnike odstranjuje, izoluje od ostatka. U tom slučaju sam svakako za američki sistem sabiranja kazni, sa što dužim odstranjenjem neprilagođenih zarad dobrobiti normalnih. Kažu stari Latini "Dura lex, sed lex" - krut zakon, ali zakon, samo oštrom i beskompromisnom kaznenom politikom može da se utera strah potencijalnim prestupnicima. Za one koji se uzdrže - imalo je svrhe i smisla. Za one koji i pored toga čine nasilje - nema im pomoći, treba ih kao tumor odstraniti iz društva zarad opšteg dobra. Naravno da apsolutna pravda ne postoji, ali nemojmo da se smaramo sa ljudskim pravima onih koji u startu nisu poštovali tuđa prava. Za kraj - Kinezi imaju finu kaznenu politiku u pogledu silovanja - smrtna kazna. Pa ti karaj bez pitanja...
IP sačuvana
social share

Dreadnot is proud to be here, sharing madness with you Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.06 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.