Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 05. Sep 2025, 05:14:40
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 25 26 28 29 ... 32
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Naser Orić na slobodi  (Pročitano 79275 puta)
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Nemam ništa, al' za Srpsku dajem sve!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 10242
Zastava Pale - Republika Srpska
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
Samsung S7220
Mladic takodje slobodno seta,i sto ga 80% Srbije vidi kao Heroja i stite ga i brane...
a sto ga ne bi smatrali herojem kad je oslobodio te krajeve i osvetio 3000 pobijenih Srba civila, zene i djece?

Sjećanje na krvavi Božić 1993. godine u srebreničkom selu Kravice

U Kravicama gorjelo sve što je srpsko. Komšije su govorile bratu da bježi. Ali, on je vjerovao da bespomoćni i pošteni ljudi ne mogu stradati, priča Đuka Dolijanović, koja je nakon 13 godina našla kosti brata Ivana

MJEŠTANI Kravica, jednog od mnogih sela oko Srebrenice kojim je u proteklom ratu harala vojska Nasera Orića, nikada neće zaboraviti krvavi Božić prije nepunih 14 godina.

Zaborava na ovaj tragični datum nema ni Đuki Dolijanović. Ona je nakon dugogodišnjeg traganja našla kosti brata Ivana, koji je zapaljen u svojoj kući.

- Na Božić 1993. godine u Kravicama je gorjelo sve što je srpsko. Komšije su brata opominjale i govorile mu: "Bježi, Ivane". Ali, nije htio, niti je mogao da utekne, jer je bio invalid. Odgovarao je da mu komšije Bošnjaci ništa neće i da mu onako nepokretnom niko ne može misliti zlo. Živio je u kućerku i tvrdio da se odatle nema ništa iznijeti, a takav kakav je bio nije mogao nikome da naudi. Vjerovao je da bespomoćni, siromašni i pošteni ljudi neće i ne mogu da budu ničija žrtva - priča Đuka.

Ivanova žena Milenka, veli, mogla je da hoda, ali nije htjela da napusti kuću i muža.

- Kasnije sam saznala da je i snaha, od zla koje je vidjela svojim očima, skrenula s uma. Danima je, pričali su ljudi, hodala od jednog do drugog sela i tražila pomoć. Komšije Bošnjaci su je vidjeli u selu Bukova Glava. Vele da je danima ulazila u prazne kuće tražeći pomoć, izbezumljeno vičući da joj je muž ubijen. Poslije joj se izgubio trag - priča Đuka.

Ispostavilo se, dodaje ona, da je kasnije i jadnu Milenku zadesila ista sudbina kao i njenog muža.

Dolijanovićeva veli da je na osnovu DNK analize i klasičnog metoda ustanovljen identitet njenog brata Ivana. Za snahu, međutim, niko nije dao krv na analizu, jer se njenoj sestri nije moglo ući u trag iako vjeruju da je još živa. Kaže da je identitet njene snahe ustanovljen klasičnom metodom.

Zločine Orićevih snaga dok je živ pamtiće i Srboljub Božić, koji je krvavog Božića u Kravicama izgubio devedesetogodišnju majku Maru i brata Stevu.

- Majka je bila slijepa i nije mogla iz kuće. Živu su je u kući zapalili, a brata Stevu ubili - priča Srboljub i dodaje da to nije jedina tragedija koja ga je u ratu snašla.

Živio je, veli, u Sarajevu i iz tog grada nije htio da ide.

- Bio sam pripadnik Armije BiH. Dok sam bio na terenu, supruga Dara je ostala kod kuće da me čeka. Kada sam se vratio, nisam je zatekao. Nije bilo ni traga od nje. Samo mi je rečeno - Dara je odvedena iz stana. Pronašao sam je prije godinu dana kada je ekshumirana iz groblja "Lav" u Sarajevu - priča Srboljub Božić.

Ko ce odgovarati za 3000 Srba civila pobijenih u Kravicama i ostalim srpskim selima oko Srebrenice? Ako je Naser Oric nevin, ko je kriv?

IP sačuvana
social share

Svi kalendari drevnog naroda Maja završavaju se za dvije i po godine, kao da svijeta posle toga neće ni biti...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
SonyEricsson k800i i D820
Patrijarh Pavle je davno rekao, da treba oprostiti sve sto nam je neprijatelj uradio. Treba oprostiti ali nikada ne treba zaboraviti. Tako Srpski narod nikada nece zaboraviti svoju bracu iz Kravica i okolnih sela. Zlocinac iz Kravica je sada na slobodi a stotine Srba na seoskim grobljima. Jel ih neko iz sveta igde spominje kao sto muslimane iz Srebrenice ne vade iz usta. Jel je iko od stranih politicara iz BiH dosao na pomen stradalim Srbima???

Nije ih spominjao Kamiondzija ali je se taj isti Naser Oric odazvao Haagu i otisao tamo...razlika je u tome sto Mladic takodje slobodno seta,i sto ga 80% Srbije vidi kao Heroja i stite ga i brane...i on je upravo na slobodi...

ma,kakva setnja......ali Kravica,Bratunac,Skelani...nek im je na CAST!!!... Smile

A sta je Niko sa Srebrenicom,Focom,Gacko i Trebinje,Prijedor...eh necemo tako kada vec gledamo kod drugih moramo i malo na ono pogledati sto smo mi ucinili...jer Mladic se vec trazi u Haagu od 1995 a u tom vremenu nije bilo ni Nasera Orica i nije se moglo predvidjati ovakva optuzba kakva je dosla jer sada se prica uvijek o tome kako su Orica malo i premalo kaznjeni ali Mladic 10 godina je na slobodi...
IP sačuvana
social share
Diskutiere nicht mit Dummen, sie ziehen dich auf ihr Niveau und schlagen dich dort mit Erfahrung!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 10242
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
Samsung S7220
A sta je Niko sa Srebrenicom,Focom,Gacko i Trebinje,Prijedor...
Za te zlocine ljudi vec odgovaraju. Mozda ne pratis situaciju u Bosni. Svake sedmice se protiv nekog podigne optuznica ili se izrekne kazna.
IP sačuvana
social share

Svi kalendari drevnog naroda Maja završavaju se za dvije i po godine, kao da svijeta posle toga neće ni biti...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
A sta je Niko sa Srebrenicom,Focom,Gacko i Trebinje,Prijedor...
Za te zlocine ljudi vec odgovaraju. Mozda ne pratis situaciju u Bosni. Svake sedmice se protiv nekog podigne optuznica ili se izrekne kazna.

A dobro Vlado a sta je sa Mladicem glavnim oko toga...mozda nesto nisam pratio u zadnjih dana pa nisam vidio da je uhapsen..
IP sačuvana
social share
Diskutiere nicht mit Dummen, sie ziehen dich auf ihr Niveau und schlagen dich dort mit Erfahrung!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 6600
Pričate stvari o kojima nije jednostavno pričati a naročito donositi zaključke . Jedno je sigurno zločin je zločin i za isti se
mora odgovarati .
Pozdrav ,
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 10242
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
Samsung S7220
A dobro Vlado a sta je sa Mladicem glavnim oko toga...mozda nesto nisam pratio u zadnjih dana pa nisam vidio da je uhapsen..
Pa ne znam brate pitaj one sto su zaduzeni za to. Mene ne bode sto ce Mladic odgovarati za zlocin, mene bodu zlocini koji su ucinjeni nad Srbima i za koje niko nije odgovarao, zato sto sam Srbin. Za Mladica znam da ce dobiti dozivotnu kaznu, ali mi nije jasno kako neko ko je ucinio isto tako veliki zlocin moze da bude osudjen za bagatelnu kaznu.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
To i ja kazem bilo sa koje strane mora odgovarati...ali ako je Naser pusten na slobodu poslije 3 godine sto je lezao onda je to gotova stvar ali da Srbi pricaju o nekoj pravdi kada jos uvijek 6 Srba bjeze od te iste pravde pa sta onda imamo pricati..

@Vlado vidis tebe boli ono sto je pocinjeno Srbima a za druge ti je svejedno jer si Srbin kako si lijepo napisao,vidim da nisi neki vjernik jer bi makar napsiao da svi ljudi koji su neduzni bili tebe bi to potaklo na razmisljanje ili makar bi ti bilo zao,ali hebiga i tu se prave razlike znaci neke zrtve su manje vrijedne od Srba...

Kako god Vlado nije do nas da sudimo i presudimo neka svatko dodje tamo gdje mu je mjesto pa neka pokazu da nisu krivi ....a ne jedno se prica kako su drugi zlodjela radili a o svojima se ni rijeci nespominje...za mene je to sve jednako znaci tko god da je napravio nesto sto se nije smijelo pociniti u ratu..neka ide i neka mu sude pa ce mu tu valjda presuditi na najbolju mjeru...u svakom slucaju bolje sude nego sto bi mi sudili na Balkanu...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 10242
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
Samsung S7220
Ja nisam rekao da me boli za njih nego sam rekao da me ne bode - nervira sto ce Mladic odgovarati za zlocin. Iz cega mozes zakljuciti da se slazem sa tim da Mladic treba da odgovara. E sada mozda ce mi Srbi zamjeriti, ja Mladica postujem i sve sta je uradio za Srbe, jednostavno neko mora da odgovara. On je covjek koji se nasao tu u to vrijeme i izabrao je taj put. Za to mora da odgovara i sa tim se slazem, ali sam mu ujedno i zahvalan za dobre stvari koje je uradio za Srpsku.

Koliko je neko vjernik ne dokazuje na forumu, nego pred Bogom.
« Poslednja izmena: 07. Jan 2007, 13:53:39 od vlado85 »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
Pa cuj to pred Bogom..sa svojim postom si sve rekao koliki si vjernik...u jedno govoris da Mladica postujes sto je uradio za Srbe a sa druge strane opet zelis za neke druge pravdu znaci on se nasao tu gdje jeste i opredjelio se za ono eh vidis znaci jadan Mladic dosao u tu situaciju pa je se opredjelio da napravi najveci masakar u proslom ratu....dok tako razmisljas a i Srbi nikada vama nece biti mirna kuca...

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 10242
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
Samsung S7220
Tiger bistar si momak mucni malo glavom. Mladic je bio glavna faca u citavoj odbrani Srpske. Jel ja mogu da mrzim njega, a on i njegovi vojnici su me branili od stada mudzahedina koji su klali sve pred sobom?

Zlocin koji je pocinio ne postujem i zato mislim da treba odgovarati pred sudom i ujedno platiti cijenu.

Sto se tice vjere... Ne pada mi na pamet da dokazujem koliko vjerujem u Boga i sta je dobro, a sta ne. Ja sam tu pred Bogom i to ce Bog odluciti jednog dana, a tebi savjetujem da se manes price o vjeri, pogotovo mene i moje vjere.

« Poslednja izmena: 07. Jan 2007, 14:04:00 od vlado85 »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 25 26 28 29 ... 32
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 05. Sep 2025, 05:14:40
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.058 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.