Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 29. Dec 2025, 06:46:09
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 25 26 28 29 ... 44
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Nasa Putovanja!  (Pročitano 81700 puta)
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Kad ja tamo, a ono, medjutim.

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 1733
Zastava u kuci
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 6.0
Evo nekoliko fotografija iz Washingtona....samo nekoliko

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

usa 18.jpg
(103.84 KB, 800x600)
usa 20.jpg
(99.61 KB, 800x600)
usa 22.jpg
(164.1 KB, 800x600)
usa 25.jpg
(188.96 KB, 800x600)
usa 27.jpg
(370.34 KB, 1088x816)
IP sačuvana
social share
Aoccdrnig to a rscheearch at an Elingsh uinervtisy, it deosn't mttaer in
waht oredr the ltteers in a wrod are, the olny iprmoetnt tihng is taht the
frist and lsat ltteer is at the rghit pclae. The rset can be a toatl mses
and you can sitll raed it wouthit porbelm. Tihs is bcuseae we do not raed
ervey lteter by it slef but the wrod as a wlohe.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Mozes kolko hoces ali neces dokle hoces

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 12857
Zastava Holandija
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung 
great pics attaque  Smile    - btw i know what you mean

ajd pocasti nas jos kojom slicicom Wink
IP sačuvana
social share

When I die, I want to die like my grandfather--who died peacefully in his sleep. Not screaming like all the passengers in his car.'
Hate is easy, Love takes courage
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 12857
Zastava Holandija
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung 
jao nisam vidio zadnju stranicu  Smile

@Tattoo, stvarno autenticne slike, tpicni usa style Smiley

@all thanx for sharing
IP sačuvana
social share

When I die, I want to die like my grandfather--who died peacefully in his sleep. Not screaming like all the passengers in his car.'
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Yo sere grasun, pero no soy grosero

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 1066
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
evo jos par komada s Titicace, u slijedecem cu poslati nekoliko meni najboljih sa Salara.

ancient barke.JPG
(39.18 KB, 717x538)
babac s granama.JPG
(83.48 KB, 717x538)
krava pije more!.JPG
(68.79 KB, 717x538)
IP sačuvana
social share
***Porteño de ley***
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 1066
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
@dionizije and everyone interested
ako se uputiš ikad u Boliviju, obavezno uzmi turu po Salaru - jedan od vrhunskih doživljaja u zemlji - grupica ljudi, 4 dana u džipu, grozni smještaj na minus 0 temp. i vrećama za spavanje, ali vrijedi do bola. Košta samo 80-90 dolara. Vrijedi stostruko. slike - mala objašnjenja u potpisu

Salar de Uyuni  - gejzir na 5 km.JPG
(41.32 KB, 573x430)
Salar de Uyuni -  P1010023.JPG
(36.59 KB, 573x430)
Salar de Uyuni - alpake u ducanu.JPG
(54.04 KB, 573x430)
Salar de Uyuni - arbol de piedra.JPG
(23.39 KB, 573x430)
Salar de Uyuni - flamingosi.JPG
(29.78 KB, 573x430)
Salar de Uyuni - pustinja od soli u zoru.JPG
(24.95 KB, 573x430)
Salar de Uyuni - viskacha.JPG
(55.39 KB, 573x430)
Salar de Uyuni - zelena laguna.JPG
(19.58 KB, 573x430)
Salar de Uyuni bijela alpaka.JPG
(28.92 KB, 430x573)
IP sačuvana
social share
***Porteño de ley***
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 12857
Zastava Holandija
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung 
@attaque, wow kako je ovo dobro i autenticno...  Smile
 sto se mene tice - kupljeno... definitivno idem u boliviju.. ( cim skupim pare Smile )
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Svedok stvaranja istorije

kad porastem, 'ocu bRe da budem tu-ri-STA!!

Zodijak
Pol
Poruke 26315
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.0
Citat
( cim skupim pare Smile )

jos samo ta sitnica i meni fali Smile
IP sačuvana
social share
imam nešuntave dlanove Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 1066
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Spomenuli ste lovu, pa moram nešto reći. Bez sranja, bez pretjerivanja, ne želim da ovo ispadne neko dociranje ili seruckanje, jednostavno moram jednu stvar demistificirati, jer ZNAM da većina ljudi ima krive predodžbe (Bogzna da sam ih ja imao prije):

Naime -  SKUPOĆA PUTOVANJA JE MIT. Naročito u zemlje Latinske Amerike (kažu i Indija, Nepal, bla bla, samo tamo nisam bio pa neću o tom govorit - Latinsku Ameriku sam prošao od oceana do oceana, 6 zemalja, pa mogu sa sigurnošću).

Kao prvo: Postoje brojni načini (ako se imalo potrudiš i kopaš po netu; STA-agencije, pizde strinine) da kupiš povratnu avionsku kartu do Buenos Airesa za oko 500 eura. OK, to je velika lova, i meni kao i vama, kao i svima. Ali, my point je da za cca mjesec, mjesec i pol dana (možda i dulje) putovanja po Latinskoj americi ne treba - na cijenu te avio-karte - mnogo više nego još toliko, još 500-600 eura. A 1000-1200 eura svi mi, i koji nemamo posao i prihode redovne, možemo uštedit u godinu dana. Baš svi.

Naime, cijeli je kontinent Fantastično povezan autobusima (osim malo Brazila, di je to malko zajebano zbog ogromnih džungli i loših cesti) , a ti busevi su uglavnom puno udobniji i bolji nego naši: i višestruko jeftiniji -

primjer - potražite na karti Buenos Aires , i Saltu na sjeveru Argentine, blizu Bolivije. Udaljenost je ogromna, neznam ni sam koliko tisuća kilometara. Put traje oko 26 sati, +/-  sat-dva. Strah me i pomisliti koliko dođe autobusna ruta od 26 sati vožnje po Europi.
Ta vožnja od Salte do Buenos Airesa (a, moram istaknuti, Argentina je puno, više nego duplo skuplja zemlja od Bolivije, Paragvaja, i prilično skuplja od Perua) mene je došlo oko 20 dolara.
Po Boliviji i Peruu (iako nešto lošiji busevi od argentisnkih koji su bolji od aviona, ali čak se i u tim da se fino spavati, bolje nego u našima) tu cijenu prepolovite, a ponekad i još jednom prepolovite - oko 5 dolara košta vožnja s jednog na drugi kraj Bolivije (ogromna udaljenost za naše okvire). Pa sad si sračunajte koliko biste na putovanja potrošili.
Smještaj se, ne u luksuznim, ali u pristojnim hotelima i hostelima kreće od 5-10 dolara u Boliviji, od 10-15 dolara u Peruu, od 10-20 dolara u Argentini.
Dakle, ako ideš na onu malko jeftiniju varijantu, koja možda malko ružnije izgleda (al na koncu konca, kad si na putu, bitno je da spavaš na mjestu koje je čisto i uredno, a svi smještaji koje sam iskusio su i jedno i drugo), uzmeš si prosjek od 10-15 dolara na noć (oduzmeš oe noći koje si prespavao u busu) - za mjesec dana potrošiš oko 300-tinjak dolara na noćenje. Hrana - bescjenje. Meso je izuzetno kvalitetno i ukusno, bolje nego kod nas (hej, najbolja govedina na svijetu u Argentini!), fiksni, zasitni i solidni ručkovi se nude na svakom koraku, i katastrofalno su jeftini - između jednog i tri-četri dolara. Dakle, hrana za mjesec dana ispod 50 dolara. Još jeftinije ako ponekad ne ideš u restoran nego jedeš iz supermarketa ili na cesti...
Sve ostalo spada u luksuz, pa kom po volji i po džepu hoće li si platiti izlet na Machu Picchu (100 dolara), u Salar de Uyuni (80 dolara), koliko će džidža i poklona kupovati za sebe i bližnje.
Al, poanta je da se ugodno preživjet, dakle, da putuješ na bezbrojna mjesta, da uvijek ideš s plaćenim smještajem i da jedeš po restoranima, za mjesec dana cijena kreće oko 500 dolara...
Al masa ljudi to ne zna: nezna da možeš otputovati u Južnu Ameriku, putovati od jedne obale kontinenta do druge, provoditi se  i vidjeti sve one stvari koje su "tiha patnja" i "neostvareni san" većini ljudi - za cijenu jednog prosječnog 3 tjednog ljetovanja na Jadranu, da ne spominjem Grčku ili neke druge destinacije ..

Pa ti onda vidi...

(Ovo vrijedi za većinu zemalja, osim za Čile (nisam bio, ali su mi pričali da je stravično skup, ko neka prosječna zapadnoevropska zemlja, što ti se tamo, u onom okruženju, čini još drastičnijim), i za Brazil, koji je prilično skuplji od drugih zemalja, iako ne ko Čile. Al za Rio se čovjek treba iskeširat. Meni je bilo žao na koncu što nisam išao iako sam strašno htio, ali financije su presudile. Urugvaj je također nešto sitno skuplji od Argentine, ali ne drastično. )

Isprike svima onima koji su bili već dolje pa to znaju, da ne ispadne da prodajem pamet, ovo sam morao napisati za sve koji nisu bili, da znaju koliko bi ih to REALNo došlo...
IP sačuvana
social share
***Porteño de ley***
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 12857
Zastava Holandija
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung 
@attaque, sve si ti to fino analizirao...i da istinu govoris kad pricas o cijenam u Latinskoj Americi (i ja sam bio) ali opet ja moram racunati na nekih 1500 djura za ovakav jedan trip... a ja to nemam..i  trenutno ne mogu imati zbog drugih egzistencijalnih prioriteta.  Smile   Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Svedok stvaranja istorije

kad porastem, 'ocu bRe da budem tu-ri-STA!!

Zodijak
Pol
Poruke 26315
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.0
@attaque
ja se slazem da ne moras imati bogatstvo da mozes da putujes, ali ... ali.
ali ipak nesto para moras da imas Smiley
IP sačuvana
social share
imam nešuntave dlanove Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 25 26 28 29 ... 44
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 29. Dec 2025, 06:46:09
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.64 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.