Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Procitajte pravilnik foruma! Piraterija je zabranjena i muzicke zelje se ne ispunjavaju!

Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Narodnjaci iz devedesetih (ZaM, folk i sl)  (Pročitano 27288 puta)
Poznata licnost

"It never rains, but it pours."

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 2563
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 39.0
mob
VIP Xiaomi Note 10 P
 Smile Smile bravo za Dzemala  Smile

i kraljica

« Poslednja izmena: 20. Okt 2015, 00:16:04 od Aconja »
IP sačuvana
social share
Who is Kaiser Soze???

Merovingian: You see, there is only one constant, one universal, it is the only real truth: causality. Action, reaction. Cause, effect.
Morpheus: Everything begins with choice.
Merovingian: No. Wrong. Choice is an illusion, created between those with power and those without.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 3056
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.71
mob
LG G3

Sad prepevali neki fegeti  Smile
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Linkovi i bilo kakvi drugi reklamni elementi nisu dozvoljeni u potpisima korisnika!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

"It never rains, but it pours."

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 2563
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 39.0
mob
VIP Xiaomi Note 10 P
Juzni vetar je prica za sebe. Moram nesto o tome napisati, i o legendarnoj prvoj petorki.

Nastao jos pocetkom 80ih kao bend od tri coveka koje malo ko zna danas uopste: Miodrag Ilic, Sava Bojic i Perica Zdravkovic. Miodrag Ilic zvani Mile Bas je covek koga mozemo smatrati najvecim kompozitorom svih vremena na teritoriji cele bivse SFRJ. Sve vezano za tiraze, kafanske hitove, najposecenije koncerte, vezano je za Juzni vetar, a za sve je zasluzan Mile Bas.

Bend je vremenom promenio mnogo pevaca, ali to nije islo da se oni smenjuju redom, vec su svi bili uvrsteni u postavku Juznog vetra. Tako npr. nije moglo da se slusa Juzni vetar - Sto me pitas, vec Semsa Suljakovic i Juzni vetar - Sto me pitas.

Prva (najznacajnija) petorka se smatra najboljom ikad:

- Kemal Malovcic - i pre JV imao je zavidnu karijeru. Imao je taj neki smek aristokratskog otomanskog glasa. Kritcari su ga u pocetku zvali hodza, medjutim publika ga je prihvatila srcem. Album Okrece se kolo srece je prodat u 600.000 primeraka. Pocetkom rata napusta JV i odlazi u Bosnu da peva humanitarne koncerte.

- Semsa Suljakovic od svih clanova, ona je bila naj narodna pevacica. Dok je Gaga hitove uglavnom namenjivala mladjoj publici, Semsa je pevala za starije, iskusnije, koji su patili pre ili kasnije od ljubavi. Svoj vrhunac je dozivela kada je snimila album Pristajem na sve koji je prodat u 850.000 primeraka. Pocetkom rata takodje odlazi da peva humanitarne koncerte. Odlucuje da ne peva u Srbiji, mada se poslednjih godina ponovo vraca.

- Mile Kitic - do ulaska u JV nije bio nesto popularan, tek po ulasku u bend postao je poznat posle objavljivanja pesme Casa ljubavi. Uz Draganu Mirkovic i Indiru Radic, bio je najuspesniji clan koji je izasao iz Vetra. Dok je bio njihov clan pevao je na ijekavici, tada i nikad vise posle. Po meni jedino je tada vredeo. Posle se spustio na dno, drzao koncerte u koznjacima i crnim naocarama za male publike, sto niko nije cenio. Trud da pogazi svoj jezik mu se nije isplatio.

- Sinan Sakic. Mag energije iz Loznice, poznatiji kao Siki. Nijedan pevac romske nacionalnosti nikad nije pevao kao on (Dzej je predobar, ali je Siki jedan). Jednostavno da upalis bilo koju pesmu, svaka valja. Svaka te sece. Prosto pozelis da nisi srecan i da imas razlog da patis uz alkohol i Sikija. Nema u njemu Miletove veselosti, Kemalove tradicije, Semsine drcnosti ili Draganine ambicioznosti. On je covek satkan od patnje i emocija. Sta vise reci. Sa pravom clan Vetra. Respekt.

- Dragana Mirkovic - jednostavno najbolja pevacica ikad ikada. Luce iz Kasidola je jedina koja je imala veliki koncert u Turskoj. Sa 5 godina naucila prvu pesmu od sedme pevala po lokalnim saborima. Eej peva od kako je bila dete. Ona zivi muziku. Album Dobra devojka je prodala u 550.000 primeraka, sto je najprodavaniji album devedesetih. Na turnejama sa Vetrom je Gagu slusalo u totalu preko 1.5 milion ljudi. Imala je dovoljno smelosti i pameti da proleti kroz zlo devedesetih prilagodjavajuci se svemu: pevala je i dens uz Bit strit, bracu Djogani, Divlji kesten i za Slatko od snova kao jedan od 3 filmova koje je snimila. Posle odlaska iz Vetra, Mile je pokusao da ponovi uspeh sa jos jednim lucetom iz Kasidola, ali nije bilo nesto uspesno: Anica Milenkovic je posle par pesama i kratkog uspeha ubrzo bila zaboravljena. Ipak, nije svako Gaga.

Juzni vetar je lansirao mnostvo zvezdi, previse ih ima da bih sve njih naveo. Ono sto je karakteristicno je da su te pesme bile jako emotivne i da vrede i slusaju se i dan danas. Tu slatku emociju moze svako pronaci u sebi. Svi volimo, ili smo voleli, bili smo ostavljani ili smo ostavljali, slavili ili tugovali. Samo uz Juzni vetar se moze na Jutjubu uz zvaku pesmu moze videti komentar kako svi krive pesmu sto su im propali bubrezi ili tipa "zbog ove peme ja nemam fasadu na kuci, ili nemam leba do prvog da jedem". Jednom bilo i nikad vise nece.

I za sve to da zahvalimo Miletu Basu, koji ih je sve lansirao i napravio legende od njih.

IP sačuvana
social share
Who is Kaiser Soze???

Merovingian: You see, there is only one constant, one universal, it is the only real truth: causality. Action, reaction. Cause, effect.
Morpheus: Everything begins with choice.
Merovingian: No. Wrong. Choice is an illusion, created between those with power and those without.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12437
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 41.0
Da dodam još par ljudi kojih nema ili ih barem nisam primetio dosad na temi:

Dragan Kojić Keba je danas sprdnja, ali je 90-ih bio superpopularan naročito među romskom publikom, šta god on danas tvrdio... najveći hitovi bili su mu Plavo oko plakalo je, Siromasi, Nemam drage nemam druga, Procvetala lipa stara, Bre gidi džanum, Zar za mene nema nade, Srce piše suzama, U snu ljubim medna usta

Radeta Jorovića i Oficire je već okačio kolega, ali je sa istog albuma popularna bila i Putuju kočije bele

Željko Samardžić se 90-ih sa nizom pesama ustalio kao jedna od najvećih pop-folk zvezda, naročito među ženama, uz hitove kao što su Imaš me u šaci, Lovac na potezu, Ja vas volim obe, Kafanska pevačica, Grlica, Sipajte mi još jedan viski, Dobar dan tugo, Da me nije, Ja vas volim obe

Od žena treba pomenuti Nelu Bijanić koja je doskora bila sasvim zaboravljena dok nije ušla na farmu, kao i Nadu Obrić koja je već bila zvezda tokom 80-ih i danas živi ko bubreg u loju, za razliku od većine pomenutih. Tu je i Nataša Đorđević koja se proslavila sa Da umrem od tuge, Uzimala davala, Istinu mi kaži krajem 90-ih, pa onda nedavno preminula Usnija Redžepova koja je u svom stilu snimila Ja sa juga ti sa severa i Šta ćeš da mi daš, Vesna Zmijanac (Idem preko zemlje Srbije, Malo po malo, Posle svega dobro sam, Da li ti je večeras po volji, Ja imam nekog a ti si sam), ali verovatno najpopularnija od svih njih bila je Ana Bekuta koja je sredinom 90-ih imala nacionalni hit Zlatiborske zore (sećam se kad smo te godine išli na more, ta pesma nas je ispratila od kuće, sve vreme je svirala u autobusu i na kraju nas dočekala na plaži u Crnoj Gori, bukvalno je bila svuda), a na istom albumu su bile i Kralj ponoći, Zavoleh te, Umri muški na moj znak, Nek srce progovori i prva verzija Sve sam stekla sama - megaalbum ako je takav ikad postojao kod nas.

Još jedan zanimljiv kombo na kraju, danas nažalost uglavnom zaboravljen - Medeni mesec, Legende i Luis:

IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u jurkovićevim porukama, to nije do njega već do sebe
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 3056
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.71
mob
LG G3

I ovaj čovek je nestao  Smile

A ovo smo slušali u kamionu dok pičiš preko Mađarske pa ga nagaziš  Smile

« Poslednja izmena: 20. Okt 2015, 12:00:06 od EvilBlood »
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Linkovi i bilo kakvi drugi reklamni elementi nisu dozvoljeni u potpisima korisnika!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.11
Browser
Safari 601.1.56
mob
I-mate 30 Pro
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 3056
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.71
mob
LG G3

Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Browser
Safari 601.1.56
mob
I-mate 30 Pro
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 3056
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.71
mob
LG G3

Koji fleš krvtijebem  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Browser
Safari 601.1.56
mob
I-mate 30 Pro
 Smile Smile Smile

Dobar deo rusa i dalje zivi u 90tim... Smile

« Poslednja izmena: 20. Okt 2015, 23:31:16 od inicio »
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.052 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.